ΜΚΟ ή προσφυγικές μπίζνες

ΜΚΟ ή προσφυγικές μπίζνες


του Δημήτρη Γκάζη

Όλο και συχνότερα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ή παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης περιστατικά που εμπλέκουν ΜΚΟ και άτομα που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, με υπόγειες ροές χρήματος ή κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η Human Rights 360, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών, καθώς σύμφωνα με την Αρχή Καταπολέμησης του Μαύρου Χρήματος, υπάρχουν ενδείξεις για τριγωνικές συναλλαγές, μεταξύ της εν λόγω ΜΚΟ, και άλλων οργανώσεων στις οποίες συμμετέχουν στελέχη αυτής, που παραπέμπουν σε μεθόδους διασπάθισης χρήματος. Η έρευνα, έχει οδηγήσει σε «πάγωμα» των λογαριασμών της ΜΚΟ, καθώς και σε μπλοκάρισμα χρηματοδότηση ύψους 24 εκατ. που είχε ήδη εγκριθεί για την οργάνωση. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, η οργάνωση είδε τα έσοδα της από δωρεές να εκτοξεύονται από τα 18.750 ευρώ το 2017, σε 430.700 ευρώ το 2018, σε 1.5 εκατ. ευρώ το 2020 και 2 εκατ ευρώ το 2022. Μάλιστα σύμφωνα με δικές της ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα, ανέμενε «νέες σημαντικές επιχορηγήσεις από το Global Whole Being Fund και τα Open Society Foundations», ενώ έβλεπε και «αρκετές ευκαιρίες χρηματοδότησης για την υποστήριξη πληθυσμών που έρχονται στην Ελλάδα από την Ουκρανία».

Θυμίζουμε ότι η εν λόγω ΜΚΟ, είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, όταν τον περασμένο Αύγουστο είχε πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση των 38 μεταναστών που βρέθηκαν σε νησίδα του Έβρου, κάνοντας τότε λόγο για την ύπαρξη ενός νεκρού παιδιού και καταγγέλλοντας την ελληνική κυβέρνηση για την πολιτική ελέγχου των συνόρων που ακολουθεί. Οι τότε καταγγελίες είχαν βασιστεί σε δημοσίευμα του Der Spiegel, που σήμερα έχει αφαιρεθεί προσωρινά από τον ιστότοπό του, λόγω αμφιβολιών για όσα είχαν πραγματικά συμβεί. Παρ’ όλα αυτά το κακό είχε γίνει, και διάφορα κέντρα (δημοσιογράφοι, ΜΚΟ, μυστικές υπηρεσίες, τουρκικό κράτος) συντονίστηκαν για να μεταφέρουν την πίεση του μεταναστευτικού στη χώρα μας, παίζοντας το παιχνίδι του Ερντογάν.

Τα πολυπλόκαμα δίκτυα, των δουλεμπόρων, δρουν τόσο στην Τουρκία όσο και στη χώρα μας, συντηρώντας διάφορες οργανώσεις και ομάδες που δρουν ως δούρειος ίππος, διαιωνίζοντας μια κερδοφόρα μπίζνα εκατομμυρίων, σε βάρος των ξεριζωμένων ανθρώπων, και της κυριαρχίας της χώρας μας

Παράλληλα μια άλλη περίεργη υπόθεση, που έχει περάσει στα ψιλά των ειδήσεων και συνδέει ροές χρημάτων από την Τουρκία προς την χώρα μας, ερευνούν οι αρχές, Πιο συγκεκριμένα, δύο δικηγόροι από τη Θράκη, φέρονται να αναλάμβαναν υποθέσεις μεταναστών και αιτούντων άσυλο στην χώρα μας, αμειβόμενοι γι’ αυτή τους την υπηρεσία όχι από τους πελάτες τους, αλλά απ’ ευθείας από λογαριασμούς στην Τουρκία, και μάλιστα ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών. Τα πολυπλόκαμα δίκτυα, των δουλεμπόρων, δρουν τόσο στην Τουρκία όσο και στη χώρα μας, συντηρώντας διάφορες οργανώσεις και ομάδες που δρουν ως δούρειος ίππος, διαιωνίζοντας μια κερδοφόρα μπίζνα εκατομμυρίων, σε βάρος των ξεριζωμένων ανθρώπων, και της κυριαρχίας της χώρας μας.

Η Ν.Δ. μπορεί να θέλει να αξιοποιήσει τέτοια περιστατικά, χτυπώντας το δίκτυο ΜΚΟ που είχε στηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, ενδιαφερόμενη περισσότερο για τον επικοινωνιακό θόρυβο παρά για την πραγματική διερεύνηση τους. Άλλωστε, παρά τα μεγάλα λόγια, η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργού Ν. Μηταράκη, συνεχίζει την πολιτική εγκλωβισμού μεταναστών στη χώρα μας, κατ’ εντολή της Ε.Ε. Μαζί της συνεχίζεται και το πάρτι των κονδυλίων, από την Ε.Ε. και άλλους διεθνείς οργανισμούς, με την κυβέρνηση να δείχνει ιδιαίτερη σπουδή απλά και μόνο για την αναδιανομή αυτών των κονδυλίων σε ημετέρους. Παρ’ όλα αυτά είναι ζήτημα βαθιά ανθρωπιστικό, ζήτημα δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις, όλοι οι φορείς και οι οργανώσεις, που είδαν στο δράμα του προσφυγικού την ευκαιρία για κέρδη, έχοντας μάλιστα ύποπτες διασυνδέσεις με κέντρα που επιβουλεύονται την ίδια την κυριαρχία της χώρας μας, όπως τα ελεγχόμενα από το τουρκικό κράτος δουλεμπορικά δίκτυα.

από το «https://edromos.gr/»

 

Αφήστε ένα σχόλιο