Αποκάλυψη: Η Σχολή του Klaus Schwab για Δικτάτορες COVID -Σχέδιο για τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση»

Αποκάλυψη: Η Σχολή του Klaus Schwab για Δικτάτορες COVID -Σχέδιο για τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση»


Πώς είναι δυνατόν περισσότερες από 190 κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να αντιμετώπισαν την πανδημία COVID-19 με τον ίδιο σχεδόν τρόπο, με τα λουκέτα, τις υποχρεωτικές μάσκες και τις κάρτες εμβολιασμού να είναι πλέον καθημερινότητα παντού; Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στη Σχολή Νέων Παγκόσμιων Ηγετών (Young Global Leaders School), που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον Κλάους Σβαμπ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, από την οποία πέρασαν πολλοί από τους σημερινούς εξέχοντες πολιτικούς και επιχειρηματίες στην πορεία τους προς την κορυφή.

Σε ένα βίντεο στο podcast της «Γερμανικής Επιτροπής για τον Κορωνοϊό» ο Γερμανός οικονομολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας Ernst Wolff αποκάλυψε ορισμένα στοιχεία για τη σχολή Young Global Leaders του Klaus Schwab -στοιχεία σημαντικά για την κατανόηση των παγκόσμιων γεγονότων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αν και ο Wolff είναι κυρίως γνωστός ως επικριτής του παγκοσμιοποιημένου χρηματοπιστωτικού συστήματος, πρόσφατα επικεντρώθηκε στο να φέρει στο φως αυτό που θεωρεί ως την κρυφή ατζέντα πίσω από τα μέτρα κατά της «πανδημίας COVID» που θεσπίζονται σε όλο τον κόσμο.

Μυστηριώδες ξεκίνημα

Η ιστορία ξεκινά με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), έναν μη κυβερνητικό οργανισμό, που ιδρύθηκε στην Ελβετία το 1971 από τον Κλάους Σβαμπ, έναν Γερμανό οικονομολόγο και μηχανολόγο μηχανικό, που τότε ήταν μόλις 32 ετών. Το WEF είναι περισσότερο γνωστό στο ευρύ κοινό για τα ετήσια συνέδριά του, που πραγματοποιούνται κάθε Ιανουάριο στο Νταβός της Ελβετίας, στα οποία συγκεντρώνονται πολιτικοί και επιχειρηματικοί ηγέτες από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν σύγχρονα θέματα. Σήμερα είναι ένας από τους σημαντικότερους κόμβους της παγκοσμιοποιητικής ελίτ και χρηματοδοτείται από περίπου χίλιες πολυεθνικές εταιρείες.

Το WEF, που αρχικά και μέχρι το 1987 ονομαζόταν «Ευρωπαϊκό Φόρουμ Διοίκησης», κατάφερε να συγκεντρώσει 440 στελέχη από 31 χώρες στην πρώτη του κιόλας συνάντηση τον Φεβρουάριο του 1971, γεγονός που, όπως επισημαίνει ο Wolff, ήταν ένα απροσδόκητο επίτευγμα για κάποιον σαν τον Schwab, ο οποίος είχε ελάχιστη προηγούμενη διεθνή ή επαγγελματική εμπειρία. Ο Wolff πιστεύει ότι ο λόγος γι’ αυτό έγκειται στις επαφές που έκανε ο Schwab κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής του εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και με τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας και υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Henry Kissinger. Ο Wolff επισημαίνει επίσης ότι το Harvard Business School βρισκόταν στη διαδικασία σχεδιασμού του δικού του φόρουμ διοίκησης κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Schwab εκεί, και είναι πιθανό το Harvard να του ανέθεσε τελικά την οργάνωση του φόρουμ.

Στην αρχή, στο φόρουμ συμμετείχαν μόνο άνθρωποι από τον επιχειρηματικό τομέα, αλλά σύντομα προσήλθαν πολιτικοί, εξέχοντες εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης (συμπεριλαμβανομένων του BBC και του CNN), ακόμη και διασημότητες.

Οι Νέοι Παγκόσμιοι Ηγέτες του Schwab: Εκκολαπτήριο της Μεγάλης Επαναφοράς;

Το 1992 ο Schwab ίδρυσε ένα παράλληλο ίδρυμα, την σχολή «Global Leaders for Tomorrow», την οποία επαναλανσάρισε το 2004 ως «Young Global Leaders». Οι συμμετέχοντες στη σχολή πρέπει να υποβάλουν αίτηση εισδοχής και στη συνέχεια υποβάλλονται σε μια αυστηρή διαδικασία επιλογής.

Μεταξύ των αποφοίτων της πρώτης τάξης το 1992 υπήρχαν ήδη πολλοί που αργότερα έγιναν σημαντικές προσωπικότητες της φιλελεύθερης πολιτικής, όπως η Άνγκελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Τόνι Μπλερ. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 1300 απόφοιτοι αυτής της σχολής και ο κατάλογος των αποφοίτων περιλαμβάνει αρκετά ονόματα ανθρώπων που ανέλαβαν την διεύθυνση των υγειονομικών ιδρυμάτων των αντίστοιχων χωρών τους. Τέσσερις από αυτούς είναι πρώην και νυν υπουργοί Υγείας της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένων του Jens Spahn, ο οποίος είναι ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας από το 2018 και του Philipp Rösler, ο οποίος ήταν υπουργός Υγείας από το 2009 έως το 2011 και το 2014 διορίστηκε από τον Schwab διευθύνων σύμβουλος του WEF.

Άλλα γνωστά ονόματα στον κατάλογο της σχολής είναι η Jacinda Ardern, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, της οποίας τα αυστηρά μέτρα αποκλεισμού έχουν επαινεθεί από τις παγκόσμιες υγειονομικές αρχές, ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron, ο Sebastian Kurz, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν καγκελάριος της Αυστρίας, και ο Viktor Orbán, πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και η Annalena Baerbock, επικεφαλής των Γερμανών Πρασίνων, η οποία ήταν η πρώτη υποψήφια του κόμματος για καγκελάριος στις φετινές ομοσπονδιακές εκλογές και εξακολουθεί να συζητείται ως διάδοχος της Μέρκελ. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Gavin Newsom, ο οποίος επιλέχθηκε για την τάξη του 2005, βρίσκεται επίσης στον κατάλογο, όπως και ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος και νυν υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Peter Buttigieg, ο οποίος είναι πολύ πρόσφατος απόφοιτος, αφού επιλέχθηκε για την τάξη του 2019. Όλοι αυτοί οι πολιτικοί, οι οποίοι βρίσκονται στην εξουσία τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν υποστηρίξει μια σκληρή απάντηση στην πανδημία COVID-19, η οποία έχει επίσης αυξήσει σημαντικά την εξουσία των αντίστοιχων κυβερνήσεών τους.

Ωστόσο, ο κατάλογος των αποφοίτων της σχολής δεν περιορίζεται σε κορυφαίους πολιτικούς. Βρίσκουμε επίσης πολλούς από τους αρχηγούς του ιδιωτικού τομέα, όπως ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin και η Τσέλσι Κλίντον του Ιδρύματος Κλίντον. Όλοι τους υποστήριξαν την παγκόσμια αντίδραση στην πανδημία και πολλοί από αυτούς επωφελήθηκαν σημαντικά από τα μέτρα.

Ο Wolff πιστεύει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το WEF και το Global Leaders School είναι αυτοί που πραγματικά καθορίζουν ποιοι θα γίνουν πολιτικοί ηγέτες, αν και τονίζει ότι δεν πιστεύει ότι ο ίδιος ο Schwab λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις και είναι απλώς ένας διαμεσολαβητής. Επισημαίνει επίσης ότι οι απόφοιτοι της σχολής δεν περιλαμβάνουν μόνο Αμερικανούς και Ευρωπαίους, αλλά και άτομα από την Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική, γεγονός που υποδηλώνει ότι η σχολή έχει πραγματικά παγκόσμια εμβέλεια.

Το 2012, ο Schwab και το WEF ίδρυσαν έναν άλλο θεσμό, την «Global Shapers Community», η οποία συγκεντρώνει άτομα με ηγετικές ικανότητες από όλο τον κόσμο ηλικίας κάτω των 30 ετών. Μέχρι σήμερα, περίπου 10.000 συμμετέχοντες έχουν περάσει από αυτό το πρόγραμμα και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται τακτικά σε 400 πόλεις. Ο Wolff πιστεύει ότι πρόκειται για ακόμα ένα πεδίο δοκιμών, όπου οι μελλοντικοί πολιτικοί ηγέτες επιλέγονται, ελέγχονται και προετοιμάζονται πριν απορροφηθούν από τον παγκόσμιο πολιτικό μηχανισμό.

Ο Wolff επισημαίνει ότι πολύ λίγοι απόφοιτοι του Global Leaders School αναφέρουν αυτή τη φοίτησή τους στο βιογραφικό τους σημείωμα. Λέει ότι το έχει δει μόνο σε ένα, στο βιογραφικό σημείωμα του Γερμανού οικονομολόγου Richard Werner, ο οποίος είναι γνωστός επικριτής του κατεστημένου. Ο Wolff υποψιάζεται ότι η ίδια η σχολή αρέσκεται να δέχεται στις τάξεις της επικριτές του συστήματος, επειδή ένα άλλο όνομα μεταξύ των αποφοίτων είναι ο Gregor Hackmack, ο Γερμανός επικεφαλής του Change.org, ο οποίος συμμετείχε στην τάξη του 2010. Ο Wolff πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο οργανισμός θέλει να παρουσιάζεται ως δίκαιος και ισορροπημένος και θέλει επίσης να διασφαλίσει ότι οι επικριτές του είναι μια ελεγχόμενη αντιπολίτευση.

Ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό των αποφοίτων των «Global Leaders» είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πολύ αραιά βιογραφικά σημειώματα πριν από την προαγωγή τους σε θέσεις επιρροής, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει ότι η σύνδεσή τους με τα ιδρύματα του Schwab είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την έναρξη της καριέρας τους. Αυτό είναι πιο εμφανές όταν οι απόφοιτοι του σχολείου ερωτώνται δημοσίως για θέματα για τα οποία δεν είχαν διδαχθεί εκ των προτέρων, και οι δυσκολίες τους να απαντήσουν σε αυτές τις ερωτήσεις γίνονται συχνά εμφανείς. Ο Wolff ισχυρίζεται ότι ο ρόλος τους είναι μόνο να λειτουργούν ως φερέφωνα για τα επιχειρήματα που θέλουν να συζητηθούν στο δημόσιο διάλογο αυτοί που βρίσκονται στη σκιά πίσω τους.

Οι «yes men» του Schwab εν δράσει

Δεδομένης της αυξανόμενης δυσαρέσκειας για τα μέτρα κατά της πανδημίας COVID που εφαρμόζουν οι απόφοιτοι της σχολής, οι οποίοι είναι τώρα εθνικοί ηγέτες, ο Wolff πιστεύει ότι είναι πιθανό τα άτομα αυτά να έχουν επιλεγεί λόγω της προθυμίας τους να κάνουν ό,τι τους λένε και πως τους προετοιμάζουν για αποτυχία, ώστε η επακόλουθη αντίδραση να μπορεί να αξιοποιηθεί για να δικαιολογήσει τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας μορφής κυβέρνησης. Πράγματι, ο Wolff σημειώνει ότι οι πολιτικοί με μοναδικές προσωπικότητες και ισχυρές, πρωτότυπες απόψεις έχουν γίνει σπάνιοι και ότι οι εθνικοί ηγέτες των τελευταίων 30 ετών χαρακτηρίζονται από την πραότητα και την προσήλωσή τους σε μια αυστηρή παγκοσμιοποιητική γραμμή που υπαγορεύεται από τα πάνω. Αυτό ήταν ιδιαίτερα εμφανές στην αντίδραση των περισσότερων χωρών στην πανδημία, όπου πολιτικοί που δεν γνώριζαν τίποτα για τους ιούς πριν από δύο χρόνια, ξαφνικά διακήρυξαν ότι η COVID ήταν μια σοβαρή υγειονομική κρίση, που δικαιολογούσε το κλείδωμα των ανθρώπων στα σπίτια τους, το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους και την καταστροφή ολόκληρων οικονομιών.

Είναι δύσκολο να διαπιστωθεί πώς ακριβώς λειτουργούσε το σχολείο, αλλά ο Wolff κατάφερε να μάθει κάτι γι’ αυτό. Στα πρώτα χρόνια της σχολής, τα μέλη κάθε τάξης συναντιούνταν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια ενός έτους, συμπεριλαμβανομένης μιας δεκαήμερης «εκπαίδευσης στελεχών» στο Harvard Business School. Ο Wolff πιστεύει ότι με το να συναντούν τους συμμαθητές τους και να γίνονται μέρος ενός ευρύτερου δικτύου, οι απόφοιτοι κάνουν επαφές που αξιοποιούν αργότερα στην καριέρα τους. Σήμερα, το πρόγραμμα της σχολής περιλαμβάνει μαθήματα που προσφέρονται σε ακανόνιστα διαστήματα κατά τη διάρκεια μιας πενταετούς περιόδου, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να συμπίπτει με την αρχή της πολιτικής ή επαγγελματικής σταδιοδρομίας ορισμένων συμμετεχόντων -πράγμα που σημαίνει ότι θα πηγαίνουν τακτικά στο Νταβός. Για παράδειγμα, ο Εμμανουέλ Μακρόν και ο Peter Buttigieg επιλέχθηκαν για το σχολείο πριν από λιγότερο από πέντε χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι συμμετείχαν τακτικά σε προγράμματα για τους Νέους Παγκόσμιους Ηγέτες καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής τους σταδιοδρομίας και μπορεί να συμμετέχουν ακόμη και σήμερα.

Ένα παγκόσμιο δίκτυο πλούτου και επιρροής

Οι απόφοιτοι του σχολείου «Young Global Leaders» και του σχολείου «Global Leaders for Tomorrow» βρίσκονται σε πολύ καλή θέση, καθώς έχουν πρόσβαση στο δίκτυο επαφών του WEF.

Στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του WEF συμμετέχουν προσωπικότητες όπως η Κριστίν Λαγκάρντ, πρώην Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και νυν Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, η οποία κατατάσσεται από το Forbes ως μία από τις 100 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο, και ο Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, της μεγαλύτερης διεθνούς εταιρείας επενδύσεων, η οποία διαχειρίζεται περίπου 9 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Σύμφωνα με τον Wolff, αν παρακολουθήσει κανείς τις σχέσεις μεταξύ των αποφοίτων της σχολής, θα διαπιστώσει ότι συνεχίζουν να υποστηρίζουν ο ένας τις πρωτοβουλίες του άλλου πολύ καιρό μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων του Global Leaders.

Ο Wolff πιστεύει ότι πολλά ελιτίστικα πανεπιστήμια έχουν παίξει ρόλο στη διαδικασία που καθορίζεται από το WEF και δεν θα πρέπει πλέον να θεωρείται ότι λειτουργούν πέρα από την πολιτική και τις επιχειρήσεις. Ως παράδειγμα αναφέρει τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Χάρβαρντ, η οποία λαμβάνει εκατομμύρια δολάρια από δωρητές κάθε χρόνο, και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, η οποία μετονομάστηκε σε Σχολή Δημόσιας Υγείας Harvard T.H. Chan μετά τη λήψη 350 εκατομμυρίων δολαρίων από τον γεννημένο στο Χονγκ Κονγκ δισεκατομμυριούχο Gerald Chan. Το ίδιο ισχύει και για τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Johns Hopkins, η οποία μετονομάστηκε σε Σχολή Δημόσιας Υγείας Johns Hopkins Bloomberg μετά τη δωρεά του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Michael Bloomberg ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη σχολή το 2018.

Ο Wolff σημειώνει ότι η επιρροή του WEF εκτείνεται πολύ πέρα από εκείνους που έχουν περάσει από τα προγράμματα Global Leaders και Global Shapers, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων στα ετήσια συνέδρια του Νταβός είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι πολλοί υποθέτουν. Αναφέρει ότι πληροφορήθηκε πως περίπου 1.500 ιδιωτικά τζετ μεταφέρουν τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση κάθε χρόνο, υπερφορτώνοντας τα ελβετικά αεροδρόμια.

Η σύμπραξη των μεγάλων επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων

Ο κύριος στόχος των δραστηριοτήτων του WEF, σύμφωνα με τον Wolff, είναι να διευκολύνει και να προωθήσει τη συνεργασία υψηλού επιπέδου μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων και των εθνικών κυβερνήσεων, η οποία ήδη διαμορφώνεται. Η Viviane Fischer, μια άλλη συμμετέχουσα στο podcast της Γερμανικής Επιτροπής για τον Κορωνοϊό, επισημαίνει ότι η βρετανική Serco μεταξύ άλλων διαχειρίζεται μετανάστες εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης και φυλακές σε όλο τον κόσμο.

Η διεθνής εμβέλεια της φαρμακοβιομηχανίας είναι επίσης σημαντική: ο Wolff αναφέρει ότι ο απόφοιτος των Global Leaders Bill Gates, για παράδειγμα, είχε συνεργαστεί με την Pfizer, έναν από τους κύριους κατασκευαστές των αμφιλεγόμενων εμβολίων Covid mRNA, πολύ πριν ξεσπάσει η πανδημία μέσω των πρωτοβουλιών του ιδρύματός του για τη δημόσια υγεία στην Αφρική.

Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι ο Γκέιτς έχει γίνει μεγάλος υποστηρικτής των μέτρων αποκλεισμού και των εμβολίων Covid από τότε που έγιναν διαθέσιμα, και η Wall Street Journal ανέφερε ότι το ίδρυμά του κέρδισε περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια σαν «κοινωνικά οφέλη» από τη διανομή εμβολίων πριν καν αρχίσει η πανδημία. Μπορεί κανείς να φανταστεί τα κέρδη από τα εμβόλια σήμερα.

Η ψηφιακή τεχνολογία, που είναι πλέον πανταχού παρούσα, παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια σχέδια της ελίτ. Ο Wolff υπογραμμίζει ότι η BlackRock, την οποία διευθύνει ο απόφοιτος της Global Leaders Larry Fink, είναι σήμερα ο μεγαλύτερος σύμβουλος των κεντρικών τραπεζών του κόσμου και συλλέγει δεδομένα για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα για περισσότερα από 30 χρόνια, οπότε αναμφίβολα κατανοεί καλύτερα από τις ίδιες τις κεντρικές τράπεζες τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος.

Ένας από τους στόχους των σημερινών πολιτικών πολλών κυβερνήσεων, σύμφωνα με τον Wolff, είναι να καταστρέψουν τις επιχειρήσεις των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, ώστε οι πολυεθνικές εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ και την Κίνα να μπορούν να μονοπωλούν τις επιχειρήσεις παντού. Ειδικά η Amazon, η οποία μέχρι πρόσφατα διοικούνταν από τον Τζεφ Μπέζος, απόφοιτο της Global Leaders, έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη από τις πολιτικές εγκλωβισμού που κατέστρεψαν τη μεσαία τάξη.

Ο Wolff υποστηρίζει ότι ο απώτερος στόχος αυτής της κυριαρχίας των μεγάλων επιχειρήσεων είναι η εισαγωγή ενός ψηφιακού τραπεζικού νομίσματος. Μόλις τους τελευταίους μήνες το Κινεζικό Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο είναι παρόμοιο με το WEF, πρότεινε την εισαγωγή του ψηφιακού γουάν, το οποίο με τη σειρά του θα μπορούσε να διεθνοποιηθεί μέσω του δικτύου νομισμάτων που βασίζεται στην αλυσίδα μπλοκ-Diem. Είναι ενδιαφέρον ότι το Diem είναι ο διάδοχος του Libra, ενός κρυπτονομίσματος που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από το Facebook του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, γεγονός που υποδηλώνει ότι συζητείται επί του παρόντος ένα παγκόσμιο νόμισμα που θα υπερβαίνει τη δύναμη του δολαρίου ή του γουάν και θα υφίσταται διαχείριση από τη συνεργασία κινεζικών, ευρωπαϊκών και αμερικανικών επιχειρηματικών δικτύων. Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ περιλαμβάνει ονόματα όπως η Κριστίν Λαγκάρντ του WEF, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και ο Χορστ Κέλερ, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Wolff συνεχίζει εξηγώντας ότι τα λουκέτα και οι επακόλουθες διασώσεις που παρατηρήθηκαν σε όλο τον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια έφεραν πολλές χώρες στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Για να αποφύγουν την οικονομική καταστροφή, οι κυβερνήσεις κατέφυγαν σε 650 δισεκατομμύρια «Ειδικά Αναληπτικά Δικαιώματα», τα οποία είναι πρόσθετα συναλλαγματικά αποθέματα που διαχειρίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όταν αυτά τελικά θα καταστούν απαιτητά, οι ίδιες κυβερνήσεις θα βρεθούν σε δεινή θέση, γι’ αυτό και η εισαγωγή ψηφιακών νομισμάτων έγινε ξαφνικά προτεραιότητα -και ίσως αυτός να ήταν εξ αρχής ο κρυφός σκοπός των περιορισμών και εγκλεισμών.

Σύμφωνα με τον Wolff, δύο ευρωπαϊκές χώρες είναι ήδη έτοιμες να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά νομίσματα: Σουηδία και Ελβετία. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η Σουηδία δεν είχε σχεδόν κανέναν περιορισμό λόγω της πανδημίας και η Ελβετία έλαβε μόνο πολύ ελαφρά μέτρα. Ο Wolff πιστεύει ότι ο λόγος θα μπορούσε να είναι ότι οι δύο χώρες δεν χρειάστηκε να συντρίψουν τις οικονομίες τους με μέτρα αποκλεισμού, επειδή ήταν ήδη προετοιμασμένες για τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων πριν από την έναρξη της πανδημίας. Υποψιάζεται ότι ετοιμάζεται ένας νέος γύρος μέτρων εγκλωβισμού που θα ρίξει τελικά τις οικονομίες του κόσμου και θα οδηγήσει σε μαζική ανεργία, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει στην εισαγωγή ενός καθολικού βασικού εισοδήματος και στη χρήση ενός ψηφιακού νομίσματος, το οποίο θα διαχειρίζεται μια κεντρική τράπεζα. Αυτό το νόμισμα θα μπορούσε να επιβάλλει περιορισμούς, τόσο ως προς το σε τι μπορεί να το ξοδέψει κανείς, όσο και ως προς το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου πρέπει να ξοδευτεί.

Επιπλέον, ο Wolff επισημαίνει ότι ο πληθωρισμός που παρατηρείται σήμερα σε όλο τον κόσμο είναι αναπόφευκτη συνέπεια του γεγονότος ότι οι εθνικές κυβερνήσεις, έχοντας δανειστεί από τις κεντρικές τράπεζες, έχουν διοχετεύσει περίπου 20 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία σε λιγότερο από δύο χρόνια. Ενώ τα προηγούμενα πακέτα διάσωσης ωφέλησαν τις αγορές, ο τελευταίος γύρος πήγε στους πολίτες, ανεβάζοντας τις τιμές των προϊόντων στα οποία οι πολίτες ξοδεύουν τα χρήματά τους, όπως τα τρόφιμα.

Η δημοκρατία έχει καταργηθεί

Το τελικό συμπέρασμα που πρέπει να εξαχθεί από όλα αυτά, σύμφωνα με τον Wolff, είναι ότι η δημοκρατία όπως την ξέραμε έχει αθόρυβα καταργηθεί, και ότι, παρόλο που οι τύποι των δημοκρατικών διαδικασιών διατηρούνται στις χώρες μας, η πραγματικότητα είναι ότι μια εξέταση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η διακυβέρνηση στον κόσμο σήμερα δείχνει ότι μια ελίτ υπερπλούσιων και ισχυρών ατόμων ελέγχει ουσιαστικά όλα όσα συμβαίνουν στην πολιτική, κάτι που έγινε ιδιαίτερα εμφανές στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσουμε τα σχέδιά τους, σύμφωνα με τον Wolff, είναι να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους σχετικά με το τι συμβαίνει και να τους κάνουμε να συνειδητοποιήσουν ότι η αφήγηση του «σούπερ επικίνδυνου ιού» είναι ένα ψέμα που έχει σχεδιαστεί για να τους κάνει να αποδεχτούν πράγματα που είναι αντίθετα με τα συμφέροντά τους. Αν έστω και το 10% των απλών πολιτών το αντιληφθεί και αποφασίσει να αναλάβει δράση, θα μπορούσε να ανατραπούν τα σχέδια της ελίτ και ίσως να δοθεί η δυνατότητα να ανακτήσουν οι απλοί πολίτες τον έλεγχο της μοίρας τους.

Βίντεο με τη συνέντευξη

Ο Ernst Wolff δίνει συνέντευξη στον Dr. Reiner Fuellmich, Γερμανό δικηγόρο και πολιτικό, ο οποίος διευθύνει ένα podcast με συνεντεύξεις με τίτλο Corona-Ausschuss, το οποίο ασκεί κριτική στα μέτρα της γερμανικής κυβέρνησης κατά της πανδημίας. Αυτά τα βίντεο είναι από ένα από τα podcast της. Άλλοι συμμετέχοντες στην ομαδική συνομιλία είναι η Viviane Fischer, δικηγόρος επιχειρήσεων και οικονομολόγος με έδρα το Βερολίνο, η οποία συμμετέχει τακτικά στο Corona-Ausschuss, και ο Wolfgang Wodarg, πρώην Γερμανός βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος έχει ταχθεί κατά των μέτρων εγκλεισμού και εμβολιασμού της γερμανικής κυβέρνησης.

Μετάφραση του Enthüllt: Klaus Schwabs Schule für COVID-Diktatoren, Plan für ‚Great Reset‘ – uncut-news.ch (uncutnews.ch), όπου και δύο βίντεο στα γερμανικά με αγγλικούς υπότιτλους.

2 Σχόλια

  • By Αγγελικη on 22 Νοεμβρίου 2021

    Απάντηση

    Δυστυχως το φασιστικο fbδεν αφηνει να ανοιξουν οι ανατρησεις σας εδω και πολυ καιρο..ανεβαινει η αναρτηση αλλα δεν ανοιγει..

  • By JOHN on 23 Νοεμβρίου 2021

    Απάντηση

    Δεν υπαρχει καμια αντιδραση σε εθνικο η παγκοσμιο επιπεδο εναντιον αυτων των σκοτεινων και υπουλων σχεδιων?

Αφήστε ένα σχόλιο