Τα χειρότερα έρχονται

Τα χειρότερα έρχονται


του Γιώργου Παπαδόπουλου – Τετράδη

Είναι πράγματι ειρωνικό, αλλά ερμηνεύσιμο, ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα εκείνοι που επιθυμούν σφόδρα το διαζύγιο της Ευρώπης από τη Ρωσία είναι οπαδοί της ελεύθερης αγοράς και δηλώνουν Ευρωπαϊστές. Αγνοώντας ίσως ότι μ’ αυτή τους τη στάση βλάπτουν και την ελεύθερη αγορά και την Ευρώπη.

Θυμίζω στους οπαδούς της ελεύθερης αγοράς, ότι αυτή αποβλέπει στη χαμηλότερη τιμή των προϊόντων που επιτυγχάνει ο ανταγωνισμός, επειδή πιστεύει ότι μόνο μ’ αυτήν ωφελείται ο πολίτης. Και, εν μέρει, όχι αδίκως.

Θυμίζω επίσης ότι εδώ και τριαντακάτι χρόνια η Ευρώπη προμηθεύεται ενέργεια από τη Ρωσία, και όχι από αλλού, επειδή η ρώσικη ενέργεια είναι κατά πολύ φθηνότερη από άλλες πηγές. Χωρίς να ενδιαφέρεται αν η ηγεσία της Ρωσίας είναι στα χέρια ενός μέθυσου ή ενός πρώην πράκτορα της KGB. Επειδή αν η ελεύθερη αγορά ενδιαφερόταν για τα πολιτικά συστήματα δεν έπρεπε να εισάγει τίποτε από την Κίνα ή τις χώρες που χρησιμοποιούν παιδιά-σκλάβους στην παραγωγή προϊόντων.

Η ΕΠΙΜΟΝΗ των Αμερικανών εδώ και 5 χρόνια να απεξαρτηθεί η Ευρώπη από το ρωσικό πετρέλαιο και αέριο (σαν να απαιτεί η Ελλάδα από την Ισλανδία να σταματήσει την εξαγωγή μπακαλιάρου…) δεν είναι τίποτε άλλο από κατάφωρη παραβίαση των όρων του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς.

Η παραπέρα απαίτησή τους να προμηθεύσουν υγροποιημένο αέριο στην Ευρώπη σε τιμή 8πλάσια του φυσικού και μη ρυπογόνου ρώσικου, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η ελεύθερη αγορά δεν είναι τόσο ελεύθερη όσο φαίνεται…

Επισημαίνω εδώ ότι η Αμερική αδυνατεί να ορθοποδήσει ήδη από την κρίση του 2008 και βυθίζεται σε ύφεση εξαιτίας και της διαχείρισης του κορωνοϊού. Επιπλέον, η ανακάλυψη μεγάλων ποσοτήτων σχιστολιθικού αεριού και η άντλησή του απαιτούν νέες αγορές, οι οποίες για να υπάρξουν πρέπει να παραγκωνίσουν τους υπάρχοντες προμηθευτές.

Να προσθέσουμε ότι ένας μέγιστος πόλος έλξης χρημάτων για την Αμερική είναι το ΝΑΤΟ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε εξοπλισμούς και σε στρατηγική και πολιτική επιρροή. Το ΝΑΤΟ πέρασε στριμώγματα τα τελευταία χρόνια χωρίς το αντίπαλο δέος της Ρωσίας. Έπρεπε να νεκραναστηθεί ο μπαμπούλας, κυρίως για το καλό της μαμάς Αμερικής.

Έτσι, εδώ και χρόνια, η διπλωματία της αστερόεσσας πιέζει τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, που έχουν ευαισθησία με τον μπαμπούλα, να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, παρά τη ρητή δέσμευση τριών (3) Αμερικανών πρόεδρων στη Ρωσία ότι το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να επεκταθεί πέραν του Έλβα ποταμού (Γερμανία).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γι’ αυτές τις πιέσεις θα ξέρει ο αποχωρών από την Ελλάδα Αμερικανός πρεσβευτής κ. Πάιατ, ο οποίος διέπρεψε κατά την προηγούμενη θητεία του στην Ουκρανία, παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τη σφαγή των ρωσόφωνων στη Μαριούπολη το 2014, και στη συνέχεια την κορύφωση του εμφύλιου στο Ντονμπάς.

Δεν θα του διέφυγε επίσης ότι, σύμφωνα και με τις τελευταίες επιβεβαιώσεις στη γαλλική Φιγκαρό, ο ουκρανικός στρατός εκπαιδεύεται από το 2017 από Νατοϊκούς αξιωματικούς, οι οποίοι είναι στην ουσία σήμερα το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Φυσικά, μια πολεμική φωτιά στη μέση της Ευρώπης δεν εξυπηρετεί έναν βασικά: την Ευρώπη. Έτσι, όταν ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ επαναλαμβάνουν εμφατικά ότι σκοπεύουν να αντέξουν και 10 χρόνια, εξοπλίζοντας την Ουκρανία κατά της Ρωσίας, δεν κάνουν τίποτε άλλο στην πράξη από το να δυναμιτίζουν την ίδια την Ευρώπη.

Κάθε απόφαση των Μπάιντεν-Στόλτενμπεργκ δεν κάνει τίποτε άλλο από το να επιμηκύνει αντί να συντομεύει τον πόλεμο. Επίτηδες. Επειδή και οι δύο προαναφερθέντες τη Ρωσία θέλουν να φθείρουν, με ουκρανικά κορμιά. Το είπε άλλωστε ξεδιάντροπα προχθές το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος, που νόμιζαν οι αφελείς ότι θα είναι λιγότερο επικίνδυνος από τον Τραμπ!

Η Ευρώπη δεν είναι μια ημίγυμνη που καβάλα σ’ έναν ταύρο πετά πάνω από τα σύννεφα: εδώ μιλάμε για 500 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες. Οι οποίοι πληρώνουν και θα πληρώσουν πανάκριβα την αμερικανική τρέλα για οικονομική επιβίωση και στρατηγική επιβολή, και την ταυτόχρονη πλήρη ανικανότητα και άρνηση των Ευρωπαίων ηγετών να υπερασπιστούν την Ευρώπη απ’ αυτήν.

Η απαίτηση των Αμερικανών να προμηθεύσουν υγροποιημένο αέριο στην Ευρώπη σε τιμή 8πλάσια του φυσικού και μη ρυπογόνου ρώσικου, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η ελεύθερη αγορά δεν είναι τόσο ελεύθερη όσο φαίνεται

ΓΙΑΤΙ; Επειδή είναι δέσμιοι της επιθυμίας τους για εξουσία, η οποία εξαρτάται από την εύνοια οικονομικών και πολιτικών οργανισμών που δεν εδρεύουν στην Ευρώπη. Η τύχη του Στρος-Καν υπήρξε ένα ηχηρό μήνυμα για όσους θα ήθελαν να ασκήσουν μια άλλη, πιο ευρωπαϊκή πολιτική, από τις Παγκόσμιες Τράπεζες, τα αμερικανοκίνητα ΔΝΤ και τους τάχα ανεξάρτητους οίκους αξιολόγησης.

Εξαίρεση φυσικά, σε ένα παιχνίδι που δεν άρεσε καθόλου στην Ουάσιγκτον, η Γερμανία. Η οποία, ακλουθώντας μια σταθερή πολιτική προσέγγισης με τη Ρωσία και την Κίνα, εξυπηρετεί εδώ και χρόνια άριστα τα συμφέροντα της βιομηχανίας της, της τεχνολογίας της και των πολιτών της.

Η εξώθηση της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία, με τις επανειλημμένες προκλητικές δηλώσεις του Ζελένσκι για μεταφορά πυρηνικών στην Ουκρανία και για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, παράλληλα με την παραμονή εκεί Νατοϊκών δυνάμεων και με τις διαρκείς εκκαθαρίσεις ρώσικου πληθυσμού στα ανατολικά της χώρας (με ιδιαίτερη ένταση τον περασμένο Δεκέμβριο), ξεχείλισαν το ποτήρι που γεμίζουν οι ΗΠΑ από το 1990 αδιακόπως, χτυπώντας στρατιωτικά και πολιτικά τη Ρωσία στην Ευρώπη, στη Β. Αφρική, στη Μέση Ανατολή.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ από όλη αυτή την αμερικανική πολιτική είναι η Ευρώπη. Η οποία θα βυθιστεί σε μεγάλη ύφεση, σε φτωχοποίηση των κατοίκων της, σε κατακρήμνιση της βιομηχανίας και παραγωγής της. Τρίτο χαστούκι μετά την αμερικανική κρίση του 2008, που πλήρωσε αναίτια, και τον εισαχθέντα κορωνοϊό, που ακόμα πληρώνει.

Η Ευρώπη είναι ο ταυτόχρονος στόχος των Αμερικανών μαζί με τη Ρωσία. Χτυπούν καίρια δύο ανταγωνιστές, έναν παρόντα και έναν μελλοντικό, εφαρμόζοντας το δόγμα Μπρζεζίνσκι κατά γράμμα. Καθόλου συμπτωματικά, με το που αποσύρθηκε από τη σκηνή η Μέρκελ.

Ό,τι δεν μπόρεσε να καταφέρει ο Τραμπ με τον εμπορικό πόλεμο κατά της Γαλλίας και της Γερμανίας, το κατάφερε και με το παραπάνω ο Μπάιντεν. Ακόμα και ο Πάπας προχθές μίλησε ανοιχτά για τις ευθύνες του ΝΑΤΟ στη ρώσικη εισβολή. Δεν το είδαμε πρωτοσέλιδο στα ελληνικά κουρελόχαρτα, τα οποία πουλάνε τις ειδήσεις που επιβάλλονται πλέον άνωθεν συλλήβδην.

Ο πόλεμος είναι μεταξύ ΗΠΑ από τη μια και Ε.Ε.-Ρωσίας από την άλλη. Μόνο που η Ευρώπη, διοικούμενη από εξωνημένες κυβερνήσεις και πολιτικούς νάνους, συμμαχεί με τον δήμιό της, αρθρώνοντας φληναφήματα τάχα ιδεολογικά περί δημοκρατίας και δικτατόρων, λες και ήταν και είναι δημοκράτες οι Κινέζοι ή οι Άραβες, στις χώρες των οποίων έχουν μεταφέρει τις επιχειρήσεις τους για να κερδίζουν δισεκατομμύρια, συχνά από εργαζόμενους σκλάβους. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημοκρατία τη μάραναν την Ευρώπη!

Η PAX AMERIKANA του Β΄ Παγκοσμίου εγκαθίσταται για να κυβερνά την Ευρώπη, και μάλιστα πάλι στρατιωτικά και οικονομικά. Και έχει στην Ελλάδα για υποστηρικτές αυτούς που υπεραμύνονται της ελεύθερης αγοράς και της ανεξάρτητης Ευρώπης! Τους «ευρωπαϊστές».

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Σούμαν και όλων όσοι οραματίστηκαν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια. Μια πανίσχυρη, ανεξάρτητη, αυτάρκη Ευρώπη, που θα μπορούσε να χτίσει μια κοινωνία των λαών.

Αντ’ αυτής, σέρνεται η Ε.Ε. στα πόδια ξένων, ως αργοκίνητο αλληλοσπαρασσόμενο κατασκεύασμα που το καπετανεύουν πολιτικοί νάνοι. Με αποβλακωμένους, ευνουχισμένους πολίτες. Οι οποίοι πληρώνουν και θα πληρώσουν πανάκριβα το λογαριασμό των δειλών κυβερνητών τους και των δειλών εαυτών τους.

από το «https://edromos.gr/»

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο