Στη σκιά του κορωναϊού

Στη σκιά του κορωναϊού


του Thierry Meyssan

Ενώ τα μάτια του κοινού είναι συνδεδεμένα με την εξέλιξη των αριθμών των κρουσμάτων του κορωναϊού, πραγματοποιείται μια βαθιά αναδιοργάνωση της εκτελεστικής εξουσίας, δίνοντας υπεροχή στους ανώτερους υπαλλήλους της υγειονομικής περίθαλψης έναντι της πολιτικής. Στη σκιά, οι τραπεζίτες και οι στρατιωτικοί αναστατώνονται με την ελπίδα να καταχραστούν την εξουσία για δικό τους όφελος.

Η υπεροχή της διαχειριστικής λογικής της διοίκησης πάνω στην πολιτική λογική

Πολλές κυβερνήσεις στις βιομηχανικές χώρες αποφάσισαν να ανταποκριθούν στην επιδημία Covid-19 θέτοντας περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης στους πληθυσμούς τους. Αυτή η στρατηγική δεν προέρχεται από καθαυτή την ιατρική, η οποία ποτέ δεν ασκούσε απομόνωση σε υγιείς ανθρώπους, αλλά από την προσπάθεια “καλής” διαχείρισης των ιατρικών πόρων για να αποτραπεί μια μαζική εισροή ασθενών ώστε να μην κλείσουν τα νοσοκομεία. Λίγα βιομηχανικά κράτη, όπως η Σουηδία, απέρριψαν αυτή τη διοικητική προσέγγιση στην επιδημία. Έχουν επιλέξει μια ιατρική προσέγγιση και ως εκ τούτου δεν ασκούν γενικευμένη πολιτική περιορισμών και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το πρώτο μάθημα της τρέχουσας περιόδου είναι ότι στις αναπτυγμένες χώρες η διοικητική λογική είναι πλέον ανώτερη από την ιατρική εμπειρία.

Ωστόσο, ακόμη και χωρίς ιατρική εμπειρογνωμοσύνη, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι χιλιετίες ιατρικής εμπειρίας μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικές κατά μιας νόσου από τις γραφειοκρατικές συνταγές. Παρεμπιπτόντως, εάν συνεχίσουμε να παρατηρούμε το σημερινό φαινόμενο, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι αυτή τη στιγμή η Σουηδία έχει 10 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους, ενώ η Ιταλία θρηνεί 166 εκατομμύρια. Φυσικά, αυτή είναι μόνο η αρχή της επιδημίας και αυτές οι δύο χώρες είναι πολύ διαφορετικές. Ωστόσο, η Ιταλία πιθανότατα θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο και στη συνέχεια ένα τρίτο κύμα μόλυνσης, ενώ η Σουηδία θα έχει αποκτήσει ομαδική ασυλία και θα προστατευθεί από αυτήν.

Η πρωτοκαθεδρία των ανώτερων υπαλλήλων υγείας σε σχέση με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του λαού

Τούτου λεχθέντος, ο εκτεταμένος περιορισμός των κεφαλαιουχικών αγαθών όχι μόνο διαταράσσει την οικονομία, αλλά και τους τρόπους διακυβέρνησης. Σχεδόν παντού, βλέπουμε τον λόγο των πολιτικών να ξεθωριάζει σε σχέση με τους ανώτερους υπαλλήλους στον τομέα της υγείας, οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι πιο αποτελεσματικοί από ό,τι είναι. Αυτό έχει νόημα, διότι η απόφαση περιορισμού είναι καθαρά διοικητική. Συμφωνήσαμε συλλογικά να αγωνιζόμαστε για τα νοσοκομεία μας και να αποτρέπουμε την ασθένεια, όχι να την καταπολεμήσουμε.

Δυστυχώς, ο καθένας μπορεί να δει ότι, αντίθετα με την παρουσιαζόμενη εικόνα, δεν έχουμε γίνει πιο αποτελεσματικοί. Για παράδειγμα, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπόρεσαν να παράσχουν εγκαίρως τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και τα φάρμακα. Αυτό είναι το σφάλμα των συνήθων κανόνων. Για παράδειγμα: η οικονομική παγκοσμιοποίηση έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο ένας κατασκευαστής τεχνητών αναπνευστήρων και είναι Κινέζος. Οι διαδικασίες υποβολής προσφορών διαρκούν αρκετούς μήνες πριν είναι διαθέσιμες και οι πολιτικές δεν αρκούν πλέον για να παρακάμψουν αυτές τις διαδικασίες. Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατορθώσει να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα άμεσα μέσω εταιρικών απαιτήσεων.

Η Γαλλία, η οποία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, υπό τον Philippe Pétain, γνώρισε μια διοικητική δικτατορία γνωστή ως “γαλλικό κράτος”, έχει ήδη βιώσει μια πολιτική επικράτηση από ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Στη συνέχεια μίλησαν για την ENArchie (τεχνοκρατική επικράτηση προερχόμενη από τις ανώτερες σχολές δημόσιας διοίκησης). Πανομοιότυπα και χωρίς να γίνεται αντιληπτό, η τεχνοκρατική αυτή γραφειοκρατία στερούσε τους πολιτικούς από τη γνώση της διοίκησης που συνέβαλε η συσσώρευση τοπικών, αλλά και εθνικών θεμάτων. Από δω και στο εξής, οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι είναι λιγότερο καλά πληροφορημένοι από τους ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους και έχουν σοβαρό πρόβλημα για να τους ελέγχουν.

Όπως οι ανώτεροι υπάλληλοι της υγείας βρίσκονται ξαφνικά σε μια αρχή που κανονικά δεν ανήκει σε αυτούς, έτσι οι τραπεζίτες και ο στρατός επιδιώκουν την ίδια προώθηση σε βάρος των πολιτικών.

Τραπεζίτες κρύβονται στις σκιές

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, και τέως Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, δημοσίευσε μια έκθεσή του στους Financial Times[1]. Σε αυτό υποστηρίζει να χρησιμοποιηθεί ο φόβος για τον Covid-19, προκειμένου να επιτευχθεί αυτό που απέτυχε κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Την εποχή εκείνη, δεν έγινε κατορθωτό να δημιουργηθεί μια παγκόσμια οικονομική κυβέρνηση και στη θέση της υπήρξε μια απλή διαβούλευση των G20. Θα ήταν δυνατόν σήμερα, συνέχισε, να δημιουργηθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση με πρόσχημα την υγεία. Και να εξετάσει ποιες εξουσίες της πρέπει να συνδέονται με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι αυτή η παγκόσμια κυβέρνηση θα ήταν πιο επιτυχημένη από τις εθνικές κυβερνήσεις. Το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι θα ξεφύγει από κάθε μορφή δημοκρατικού ελέγχου.

Το έργο αυτό δεν είναι πιο πιθανό να επιτύχει από αυτό της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κυβέρνησης. Ο Γκόρντον Μπράουν ήταν επίσης σταθερός υποστηρικτής της διατήρησης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και πάλι, έχασε.

Το βαθύ αμερικανικό κράτος παραμονεύει στη σκιά

Ιστορικά, σε όλες τις κρίσεις, γίνονται προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί το επιχείρημα της «επείγουσας ανάγκης» για να αλλάξει η εξουσία, χωρίς να έχει το κοινό τον χρόνο να σκεφτεί -και συχνά αυτό είναι επιτυχές.

Στις 30 Ιανουαρίου 2020, ο ΠΟΥ δήλωσε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος“. Την επόμενη μέρα, ο Υπουργός Άμυνας Mark Esper υπέγραψε μυστικά ένα Διάταγμα Προαναγγελίας που ανέφερε ότι η NorthCom θα ετοιμαστεί για πιθανή εφαρμογή των νέων κανόνων “Συνέχεια της Κυβέρνησης”.

Αυτοί οι κανόνες είναι ταξινομημένοι ως Above-Top Secret, πράγμα που σημαίνει ότι η επικοινωνία περιορίζεται στα άτομα με το υψηλότερο επίπεδο εκκαθάρισης και με ειδικό πρόγραμμα πρόσβασης (SAP).

Πρέπει να θυμόμαστε, ότι η αρχή της «συνέχειας της κυβέρνησης» δημιουργήθηκε κατά την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου. Σχεδιάστηκε για να προστατεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου κατά της Σοβιετικής Ένωσης και το θάνατο ή την ανικανότητα για δράση του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων. Σύμφωνα με γραπτή οδηγία του Προέδρου Dwight Eisenhower, μια επρόκειτο για ανάληψη της διακυβέρνησης από τον στρατό, προκειμένου να υπάρξει άμεση συνέχεια στη διοίκηση κατά τη διάρκεια του πολέμου μέχρι να αποκατασταθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες [2].

Αυτή η έκτακτη κυβέρνηση προσωρινής αντικατάστασης δεν ζητήθηκε ποτέ, εκτός από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001, από τον Εθνικό Συντονιστή Αντιτρομοκρατίας, Richard Clarke[3]. Ωστόσο, η χώρα δεν υπέστη τρομερή επίθεση, ούτε ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος ούτε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε πεθάνει, ή είχε εμποδιστεί να το πράξει, πράγμα που με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για προσπάθεια πραξικοπήματος. Σε κάθε περίπτωση, ο Πρόεδρος Τζωρτζ Μπους ο νεωτερός επέστρεψε στα καθήκοντά του την ίδια μέρα το βράδυ και δεν δόθηκε καμία εξήγηση για το τι συνέβη κατά τις δέκα ώρες αναστολής της εξουσίας του [4].

Σύμφωνα με τον καλύτερο εμπειρογνώμονα του Πενταγώνου, William Arkin, στο Newsweek [5], υπάρχουν τώρα επτά ξεχωριστά σχέδια:

- Διάσωση και Εκκένωση των Κατοικιών του Executive Mansion (RESEM) για την προστασία του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και των οικογενειών τους.
- Κοινό Σχέδιο Εκκένωσης Έκτακτης Ανάγκης (JEEP) για την προστασία του Υπουργού Άμυνας και των βασικών στρατιωτικών ηγετών.
- Σχέδιο Atlas για την προστασία των μελών του Κογκρέσου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
- Οκτάγωνο, για το οποίο τίποτα δεν είναι γνωστό.
- Freejack, επίσης άγνωστο.
- Zodiac, ακόμα άγνωστο.
- Σκιά γρανίτη, η οποία προβλέπει την ανάπτυξη ειδικών μονάδων στην Ουάσινγκτον και ορίζει τις προϋποθέσεις για τη χρήση βίας και τη υπαγωγή των περιοχών υπό στρατιωτική εξουσία [6].

Σημειώστε ότι το RESEM προορίζεται να προστατεύσει τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί μόνο όταν είναι νεκροί ή ανίκανοι.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή αυτών των επτά σχεδίων θα ήταν ευθύνη της στρατιωτικής διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Βόρεια Αμερική (NorthCom) υπό την ευθύνη ενός επιφανή άγνωστου, στρατηγού Terrence J. O’Shaughnessy.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, ο άνθρωπος αυτός πρέπει να γίνει δικτάτορας των Ηνωμένων Πολιτειών μόνο σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας των τριών κυριότερων εκλεγμένων αξιωματούχων του ομοσπονδιακού κράτους, αλλά στην πράξη, ο προκάτοχός του, ο στρατηγός Ράλφ Eberhart, άσκησε μερικές φορές αυτή την εξουσία χωρίς να πληρούται αυτή η προϋπόθεση. Ο Eberhart, τώρα 73 ετών, είναι επικεφαλής μεγάλων αμερικανικών στρατιωτικών εταιρειών αεροηλεκτρονικής.

Ο στρατηγός O’Shaughnessy δήλωσε στην Επιτροπή Ένοπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας στις 13 Φεβρουαρίου ότι η NorthCom προετοιμαζόταν για το χειρότερο. Για το σκοπό αυτό, συνδέεται σε καθημερινή βάση με τις άλλες δέκα κεντρικές διοικήσεις των ΗΠΑ για τον κόσμο [7].

Η NorthCom έχει εξουσία όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στον Καναδά, το Μεξικό και τις Μπαχάμες. Σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες, μπορεί, με δική της πρωτοβουλία, να αναπτύξει στρατεύματα των ΗΠΑ σε αυτές τις τρεις χώρες.

Το 2016, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε την άκρως μυστική οδηγία για την προεδρική πολιτική 40 σχετικά με την «πολιτική εθνικής συνέχειας». Ο διαχειριστής της FEMA Craig Fugate υπέγραψε την οδηγία για την ομοσπονδιακή συνέχιση 1 δύο ημέρες πριν αναλάβει το αξίωμα του προέδρου Donald Trump, διευκρινίζοντας ορισμένες από τις λεπτομέρειες σε χαμηλότερα επίπεδα.

Έχουν σκεφτεί τα πάντα και είναι έτοιμοι για το χειρότερο. Το ξέσπασμα τους παρέχει το κίνητρο για δράση. Έτσι, οι ερωτήσεις που έθεσε ο εκπρόσωπος του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών Zhao Lijian σχετικά με πιθανή εσκεμμένη απελευθέρωση του ιού από τον αμερικανικό στρατό έχουν νόημα.


[1] ” Τερματισμός της νοοτροπίας του σκύλου-τρώνε-σκύλου για την αντιμετώπιση της κρίσης “, Gordon Brown, Financial Times (UK), δίκτυο Voltaire , 26 Μαρτίου 2020.
[2] Συνέχεια της Κυβέρνησης: Τρέχουσες Ομοσπονδιακές Διακανονισμοί και το Μέλλον , Harold C. Relyea, Congresionnal Research Service, 5 Αυγούστου 2005.
[3] Ενάντια σε όλους τους εχθρούς: Εντός του πολέμου της Αμερικής κατά της τρομοκρατίας , Richard Clarke, Free Press (2004).
[4] Πρόφαση για τον πόλεμο: 9/11, Ιράκ, και η κατάχρηση των υπηρεσιών πληροφοριών της Αμερικής , James Bamfort, Anchor Books (2005).
[5] ” Αποκλειστική: Μέσα στα άκρως απόρρητα στρατιωτικά σχέδια αν ο κοροναϊός παραβιάζει την κυβέρνηση “, William M. Arkin, Newsweek , 18 Μαρτίου 2020.
[6] αποκαλύφθηκε η “εξαιρετικά μυστική λειτουργία του πεντάγωνου” “Σκιά γρανίτη”. Σήμερα στο DC: Commandos στους δρόμους; “, William Arkin, Washington Post , 25 Σεπτεμβρίου 2005.
[7] Ακρόαση για την κατάθεση μαρτυρίας για τη Βόρεια Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Στρατηγική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά την αναθεώρηση της Αίτησης Εξουσιοδότησης Άμυνας για το οικονομικό έτος 2021 και για το Πρόγραμμα Άμυνας των επόμενων ετών , Επιτροπή Γερουσίας για την Ένοπλη Υπηρεσία, 13 Φεβρουαρίου 2020.

από το «https://www.voltairenet.org/»

 

Αφήστε ένα σχόλιο