Ο… αναποφάσιστος

Ο… αναποφάσιστος

του Στέλιου Καραμανώλη

Ντριν… ντριν (και πριν πεί η ξυνή ότι η κλήση του ανθρώπου προωθείται, το σηκώνω)

– Χαίρετε από εταιρεία δημοσκοπήσεων σας καλούμε για ένα γκάλοπ τι πρόκειται να ψηφίσετε Θέλετε να μας πείτε την άποψη σας;

– Βεβαίως κοιτάξτε να δείτε το 2009 ψήφισα Γιωργάκη (λεφτά υπήρχαν για τις τράπεζες), μετά ψήφισα Σαμαρά τον εκ Ζαππείου μνημονιοσχίστη και μου προέκυψε Βαγγέλας και χαράτσια με PSI (σαν εξέταση προστάτη μοιάζει αυτό), ύστερα Αλέξη (ο θ’ ασκήσω τα μνημόνια και θα σκίσω εσάς), με δυσαρέστησε ο μικρός, είχα αυταπάτες εγώ, είχε και εκείνος ..καταλαβαίνετε. Τώρα προβληματίζομαι να επιλέξω τίνος τα πολιτικά λάθη θα κληθώ να πληρώσω..

Σκέφτομαι Κυριάκο, αλλά μόλις βλέπω αυτό το βλέμμα, αχ αυτό το βλέμμα…σκιάζομαι! Άσε που στα μικράτα του ήταν πολιτικός πρόσφυγας και κρατούμενος στο νησί. Και αν του περάσει από το μυαλό να του μοιάσουμε; Είμαστε τώρα που μεγαλώσαμε, για προσφυγιές ή για hot spot? Αντε να ‘ σαι και δημόσιος υπάλληλος να σε κοιτάει ο Κούλης και να σου υπόσχεται με εκείνο το χαμόγελο. Ναι εκείνο το μητσοτακέικο… Διαβατήριο έχεις; Όχι ; Να βγάλεις!

Μετά μου ρχεται στο μυαλό ο Λεβέντης. Αυτός ο χαμογελαστός άνθρωπος, αλλά δεν τον εμπιστεύομαι. Αν τύχει και πάρει αυτοδυναμία, είναι ικανός να ζητήσει οικουμενική από μόνος του. Πάλι τα ίδια; Άλλον ψήφισα, άλλοι μου προέκυψαν. Δεν ξέρω … φοβάμαι!

Μετά έρχεται ο συνασπισμός της Φώφης

Ναι, μία είναι η Φώφη, η κόρη του Γεννηματά του ιατρού, εξαίρετος…έφυγε όμως νωρίς και άφησε την κόρη του να ψάχνει ολομόναχη να βρει το δρόμο της. Ακόμα ψάχνει..άφησε και την δουλειά της νέα. “Το ΕΣΥ θα κάνει την διαφορά” της έλεγε… Αυτή δυστυχώς πεπλανημένα άκουσε το “ΕΣΥ θα κάνεις τη διαφορά” και δυστυχώς το πίστεψε.

Θεοδωράκης; Μμμμ…Ποταμίσιος τύπος. Τα πάντα ρει δηλαδή. Όμως σκέφτομαι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα ο τόπος και όχι ποταμίσια ρευστότητα. Αρκετά μας έχει πάρει και μας έχει σηκώσει έως τώρα. Είναι να μας πάρει και κανένα ποτάμι;

Μετά μου ‘ρχονται μαύρες σκέψεις στο μυαλό και τσουπ ο Νικόλας ο .. εθνικιστής. Αυτός απειλούσε να βάλει όλους φυλακή, μέχρι που τον έβαλαν τον ίδιο. Σαν να μου φαίνεται μαλάκωσε λίγο. Αλλά και πάλι, άχτι θα τους έχει με το χουνέρι που του έκαναν και αν του δοθεί η ευκαιρία, εμείς θα την πληρώσουμε. Αλλά δεν είμαστε τώρα για τέτοια. Αν μάθει ότι κατάγομαι από προπροπάππου και από Αϊβαλί (Κυδωνίες) και δει πως είμαι λίγο σκούρος.. Απέφυγε μια κακιά ώρα να ζήσεις χίλια χρόνια έλεγε ο μακαρίτης ο παππούς μου .

Και τι μένει από το μαγαζί της πλατείας? Κουτσούμπας! Χάρηκα που έμαθα ότι προχτές του είπανε ότι έπεσε το τείχος. Στεναχωρήθηκε βέβαια αλλά το αντιμετώπισε αντρίκια. Έστησε μια πορεία στην αμερικάνικη Πρεσβεία για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στην Συρία. Όπως τους σταμάτησαν στο Ιράκ στην Γιουκοσλαβία, στην Γάζα, στον Λίβανο και σε άλλα υπό ανάπτυξη και ανοικοδόμηση μέρη. Αλλά αν τον ψηφίσω και βγει: Θα τον στεναχωρήσω, είμαι βέβαιος. Και εγώ δεν θέλω να στεναχωρώ ανθρώπους. Αυτός θέλει να διοργανώνει πορείες, απεργίες, διαμαρτυρίες. Δωσ’ του λάβαρο και ντουντούκα και πάρ’ του την ψυχή. ΟΧΙ σε όλα. Είναι ικανός να προτείνει ελάχιστο μισθό 1500 ευρώ και να δηλώσει παρών στην ψηφοφορία στην Βουλή. Δεν θέλει να κυβερνήσει. Θα πάθει σύνδρομο στέρησης από πορείες και κατάθλιψη.

Κια τι μένει τώρα να ψάξουμε; Έξω απ το πολυκατάστημα, στα συνοικιακά μαγαζιά.

Λαφαζάνης.. Όπου γάμος και χαρά ο δικός σου μέσα Μέχρι και σε πορεία για την προστασία της ρέγγας στην Βόρειο Θάλασσα θα τον βρεις . Που βρίσκει τον καιρό αναρωτιέμαι, δεν δουλεύει αυτός ο άνθρωπος? Είναι και φιλοπουτινικός. Και γω φιλοπουτανιακός είμαι σαν σερνικό αλλά δεν το κάνω θέμα. Μαζί με την Ζωή στήριζαν αλλά δεν ψήφιζαν. Πως γίνεται αυτό ακόμα να το καταλάβω. Βέβαια μόλις είδαν ότι δεν μπήκαν σε εκλόγιμες θέσεις στις λίστες του Σεπτεμβρίου 2015, το πολιτικό τους ένστικτο δεν μπορώ να πω, λειτούργησε σωστά και την έκαναν. Έφτιαξαν το δικό τους χαλιφάτο ο καθένας και βρήκαν την ησυχία τους. Τώρα ψάχνουν συμμαχίες να Βολευτούνε

Τώρα για την Ζωή προβληματίζομαι. Καλό κορίτσι δεν λέω, μας έμαθε και νέες λέξεις, χρέος επονείδιστο και απεχθές… πιασάρικο έτσι? Αυτό λέω στις εισπρακτικές και σταμάτησαν να με παίρνουν τηλέφωνο. Φοβήθηκαν, απηύδισαν δεν ξέρω. Πάντως πιάνει. Αλλά βρε παιδάκι μου αυτή η Ζωή τσακώνεται με όλους. Γυαλίζει το μάτι της, συνέχεια ξύνει τα νύχια της για καβγά. Πάω στοίχημα ότι αρπάζεται και με το είδωλο της στον καθρέπτη. Οργισμένο νειάτο. Αλλά, όπως μου έλεγε και η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, η οργή είναι το αγαπημένο αμάρτημα του διαβόλου. Πτου πτου πτου είμαστε για διαβόλους τώρα; Δεν φτάνουν όλοι αυτοί που κάνουν πάρτυ εδω μέσα; Αυτός μας έλειπε. Άσε που είναι και αριστερή. Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ μην ακούω για αριστερούς. Ούτε ομάδα με αριστερό μπακ δεν θέλω να βλέπω πια, ούτε σε Εκκλησία με αριστερό ψάλτη ξαναμπαίνω.

Βαρουφάκης.. Ο Γιαννης με το ένα ν. Ωραίος τύπος γυμνασμένος φιλοαμερικάνος. Carpe diem και oh captain , my captain! Cool μάγκας μόνο που δεν ξέρει να διαλέγει πουκάμισα. Μ’ άρεσε που έκανε τσατάλια τα νεύρα του Σοιμπλε και του γυαλάκια του Μπλουμ. Σωστά πράγματα λέει ο Γιάνης, αλλά δεν συμφωνεί κανείς μαζί του. Αν πάλι ψηφίσω την diem αυτός θα carpet την καρέκλα και άντε να τον σηκώσεις μετά. Θα μας αρχίσει και στις θεωρίες των παιγνίων, μόνο που φοβάμαι αυτός θα έχει την θεωρία και εμείς θα είμαστε τα παίγνια. Γιάνη, σ αγαπάω σε λατρεύω αλλά να μένει Ασε που σε επηρεάζει και η γυναίκα σου Μια σε βάζει και φωτογραφίζεσαι με τσιπούρες με φόντο Παρθενώνα, μια σ’ ακολουθεί σε πορείες την πρωτομαγιά και ενώ εσένα σε έβαλε να βάλεις μνημοσυνί πουκάμισο εκείνη ντύθηκε σαν την κόρη μου την σοσιαλίστρια στο έργο. Κι αν έχει και άποψη περί πολιτικής; Κλάφτα. Πειραϊκή – Πατραϊκή μας βλέπω.

Ραχήλ Μακρή.. Σπουδαγμένο κορίτσι. Όταν οι άλλοι ξεβλαχεύανε με τις φυλλάδες του Πέτρου , αυτή διάβαζε Μπακούνιν, έβαζε και Παντελίδη να στανιάρει μετά και είδαμε τ’ αποτελέσματα. Μην τυχόν μάθει ότι την συμπαθώ και αρχίζει να διαβάζει και μένα να στανιάρει..Μακριά από μας. Μπακούνιν, αλλά πολιτικά Μπακουρούνιν είναι. Τρείς και ο κούκος, τέσσερις και ο κούκος, πάλι τρείς αλλά ο κούκος την έκανε. Τι Κοζάνη, τι Λοζάνη πάλι με τον Λαφαζάνη σε βλέπω

Και τι μένει; Ο Καζάκης. Ωραίος ο Δημήτρης. Ό,τι έχει πει ο προφήτης, μέσα στα πιο πολλά έπεσε. Αλλά τον πολεμούν. Είναι και λίγο εκρηκτικός και τους δίνει έτσι αφορμές και δικαιολογίες. Αλλά βρε Δημήτρη μου ξέρεις πως σ’ αγαπώ και σε στηρίζω, μα δεν είναι μόνο οικονομία και χρέος η ζωή. Είναι και άλλα πράγματα Παιδεία, Υγεία Πολιτισμός Χαρά., μια σταλιά Ελπίδα (όχι σαν αυτή του Τσίπρα), έμπνευση, αλήθειες, όσο και αν πονάει. Μίλησα με μια γειτόνισσα μου και την ρώτησα Σ’ αρέσει ο Καζάκης; Πολύ μου λέει. Όποτε βγει στον Αιμίλιο δεν χάνω εκπομπή. Το ΕΠΑΜ σ’ αρέσει; Τι είναι το ΕΠΑΜ;

Αν φάω βαριά το βράδυ, μου περνάει και μια σκέψη να ξαναψηφίσω Αλέξη και Πάνο (εντελώς ) Καμμένο. Να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο Πάνος καλός είναι. Κολλάει στον Ερντογάν… δεν μασάει. Τον αγαπάει και ο Τράμπας και ο Μακαρόν που ψωνίζει από αυτούς. Αν δεν του ‘χαν πιάσει και τους δύο αιχμαλώτους να τον στεναχωρίσουν, καλά θα ήταν. Τώρα που έχει και τον κυρ Φώτη να του ανεβάζει την πίεση… Ρωτάω την Σβετλάνα, να πάρω και μια δεύτερη γνώμη.. Ρε Σβέτι, τι λες για τον Αλέξη; – Καλό, καλό κύριο Αλέξη, μου λέει. Πολύ αγκαπάω κύριο Αλέξη. Αγκαπάει ξένους κύριο Αλέξη, Μας λιάζει και μας ντίνει και επιντόματα… Πολύ αγκαπάω κύριο Αλέξη, και ντεν το νοιάζει πολύ που τα παίρνω μαύρα απά σας. Τα φέρει και ανάπτυξη μου λέει (με κλασική Καρπάθεια προφορά) – Καλά της λέω, πάρε μια καρέκλα μην περιμένεις την ανάπτυξη όρθια , φέρε μου και μια σόδα να χωνέψω για να μου περάσει…

Είστε ακόμα στην γραμμή;

– Μάλιστα κύριε μου (ξεψυχιμένα)

– Μετά από αυτά τα λίγα δηλώνω αναποφάσιστος, αλλά σίγουρα κάτι θα βρω να ψηφίσω, δεν τους ξανακάνω τη χάρη να μην ψηφίσω!

– Του του του του…..

από το facebook

 

Αφήστε ένα σχόλιο