Λίστες – ληστές και αφελείς υπήκοοι

Λίστες – ληστές και αφελείς υπήκοοι

του Κων/νου Σταθόπουλου

● Τρέχουν λίστες που είχαν ήδη τρέξει
● Ανοίγουν φάκελοι οι οποίοι ήταν ήδη ανοιχτοί
● Ενημερώνονται εισαγγελείς και δημοσιογράφοι, για οικονομικές ατασθαλίες, για τις οποίες ήταν ήδη ενημερωμένοι.
● Μπαίνουν στο στόχαστρο, άνθρωποι και επιχειρήσεις που ήταν ήδη στο στόχαστρο.
● Ξεσκεπάζονται απάτες που ήδη είχαν… κρυώσει.
● Ανακαλύπτονται κυκλώματα τα οποία “περίμεναν” στην ουρά να ανακαλυφθούν.
● Εμφανίζονται στο προσκήνιο νέοι παίχτες σε αγαστή συνεργασία με τους “δασκάλους” τους και… μέτρ του είδους.
● Κατεβαίνουν υποψήφιοι, του καλλιτεχνικού και όχι μόνο στερεώματος ή προβεβλημένες καρικατούρες των μπουκωμένων μέχρι σκασμού δημοσιογράφων, οι οποίοι μάλλον τρέφονται με τα αποφάγια του Πάγκαλου.

Εύπιστε και αφελή έως ανοησίας πολίτη ή μάλλον υπήκοε της αποικίας:

● Στις λίστες μέσα βρίσκεται το σύνολο σχεδόν του χρέους της χώρας, τα ονόματα που το δημιούργησαν και οι εξηγήσεις για το ποιοι και για τι σου έκαναν ότι σου έκαναν. Είδες να ανοίγει κάποια; Να τιμωρείται κανείς διαχρονικά;
● Οι φάκελοι ανοίγουν και ξανακλείνουν καθ’ υπόδειξη του εκάστοτε πολιτικού προσωπικού, εφόσον οι λειτουργούντες και κοινωνούντες την δικαιοσύνη, είναι είτε διορισμένοι είτε λαδωμένοι. Μία τίμια μειοψηφία, δεν λαμβάνεται υπόψη καθώς είναι αμελητέα ποσότητα επηρεασμού των εξελίξεων.
● Το ότι ενημερώνονται εισαγγελείς και δημοσιογράφοι, έχει να κάνει και με την προηγούμενη παράγραφο. Να θυμίσω μόνο τις λίστες του Δ.Ν.Τ με τους πληρωμένους κονδυλοφόρους, που τόσο διακριτικά κρατούν στο παρασκήνιο. Επίσης δεν σας κάνει εντύπωση και δεν διερωτάσθε: Διορισμένοι οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, διορισμένοι οι διοικητές των νοσοκομείων, ιδρυμάτων κ.λ.π, διορισμένοι οι ανώτατοι δικαστικοί, διορισμένοι οι πρυτάνεις, διορισμένοι οι αρχηγοί της αστυνομίας. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

Μα μόνον τα δικά μας παιδιά μπορούν και έχουν έννομο συμφέρον να μας καλύψουν.

● Οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις που μπαίνουν στο στόχαστρο, ήταν ήδη γνωστοί. Απλά οι εκάστοτε κυβερνώντες τις κρατούν στα υπόψη για την κατάλληλη στιγμή, ώστε να πλήξουν τον αντίπαλο, δήθεν χρησιμοποιώντας ένα νέο όπλο κάθε φορά.
Εξαιρούνται οι επιχειρηματίες και των δύο ταμπλό (Βαρδινογιανναίοι, Μελισσανίδηδες, Μαρινάκηδες, Κοκκαλαίοι κ.λ.π)
● Οι απάτες που δήθεν ξεσκεπάζονται είναι γνωστές στην πιάτσα από χρόνια. Ανάλογα τα συμφέροντα κάθε πλευράς, θα παίξει ή όχι. Για να γίνω πιο σαφής: Γιατί ποτέ κανείς δεν τιμωρήθηκε για το σκάνδαλο των ηλεκτροκίνητων γερανών του Ο.Λ.Π., οι οποίοι παραγγέλθηκαν από την Γερμανία επί ΠΑ.ΣΟ.Κ., έμειναν στις αποθήκες αχρησιμοποίητοι και πωλήθηκαν αργότερα στην Τουρκία; Είχε λυσσάξει τότε το “δεξιό” κομμάτι, το οποίο καθώς ανέλαβε την εξουσία, έκανε ακριβώς το ίδιο και με την ίδια κατάληξη, την Τουρκία. Δεν με δίνεις, δεν σε δίνω. Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια και σταματώ εδώ.
● Τα κυκλώματα που δήθεν εφευρίσκουν ή επιτυγχάνουν να ανακαλύψουν, ήταν εκεί και τους περίμεναν. Απλά ήταν η καλύτερη χρονικά περίοδος για να εμφανιστούν στον αφρό, ώστε οι αφελείς που αναφέρω συνεχώς να τσιμπήσουν και να ξεχάσουν, (Μνημόνια, παράδοση κυριαρχίας, γενοκτονία, λαθρομετανάστευση, μείωση μισθών και συντάξεων, αφελληνισμός κ.α.) ή να τους προετοιμάσουν για κάτι το οποίο απαιτεί λήθη ή μνήμη χρυσόψαρου, ώστε να επιτευχθεί, (εκλογές).
● Η εμφάνιση στο προσκήνιο νέων παιχτών, νέων ασφαλώς για το πόπολο, είναι και αυτή μία καλά σχεδιασμένη και μελετημένη ενέργεια, παρελθόντος χρόνου.
Ο Σαββίδης δεν έπεσε ως κομήτης, το Μέγκα δεν έκλεισε τώρα, αλλά όταν το προαποφάσιζαν. Ο καταχρεωμένος με εκατομμύρια Αντέννα, ελλείψει του πεθαμένου Μίνωα, δεν θεωρείται τυχαία ο βασιλιάς των Βαλκανικών και άλλων επενδύσεων. Ο πιτσιρικάς Κυριακού και άλλοι πολλοί παίχτες, διαθέτουν όλο το πακέτο που χρειάζεται το σύστημα.
● Τώρα όσο αφορά την κάθοδο νέων υποψηφίων, τι να πει κανείς. Μυαλό δεν θα βάλουμε ποτέ.

Τι ακριβώς κέρδισες Πασοκτζή μου, νεοδημοκράτη μου, συριζαίε μου και δεν ξέρω τι άλλο, με την κάθοδο στην πολιτική ηθοποιών, τραγουδιστών, ποδοσφαιριστών, δημοσιογράφων ή άλλων προβεβλημένων μελών από το χαζοκούτι στο οποίο παρέδωσες τον εγκέφαλό σου προς πολτοποίηση;

Ποιος από όλους αυτούς δεν υπέγραψε, δεν συναίνεσε, δεν αδιαφόρησε στην παράδοση της χώρας στους κατακτητές;

Μην ξεχάσεις τώρα να ψηφίσεις Ρουβά. Είναι νέος, ωραίος, σόουμαν, σφουγκοκωλάριος των Βαρδινογιαννέων, δεν πίνει, δεν καπνίζει, είναι καλός οικογενειάρχης, πολύ προβεβλημένος.

Αναρωτήθηκες ποτέ βρε ξόανο αν γνωρίζει να εκφράσει μία δική του, ολόδική του ιδέα, αν δεν την δει γραμμένη; Αναρωτήθηκες αν γνωρίζει από πολιτική, οικονομία, γεωγραφία ή γεωστρατηγική;

Θα πάρω το ρίσκο να σου απαντήσω εγώ, με τον φόβο να με θεωρήσεις γραφικό και ξερόλα, αλλά το συνήθισα και δεν με πειράζει κιόλας ως πεντακάθαρος και υπερήφανος ως Έλλην (Μακριά τα φασιστοειδή. -Δεν δίνω λαβή σε κανέναν).

Αν ανατρέξεις στο διαδίκτυο, θα δεις πως όλοι αυτοί οι προβεβλημένοι, ανεξαρτήτως χώρου, Πήραν θέση υπέρ του ναι στο συλλαλητήριο και υπερψήφισαν οτιδήποτε αλυσοδένει χειροπόδαρα την χώρα μας.

Και τι προσπάθησαν να περάσουν; Τι ακριβώς μας είπε ο Ρουβάς; Αν δεν ήταν η φωνή του και η παρουσία του στο βίντεο, θα νόμιζα πως μιλούσε το επιχειρηματικό, δικαστικό, πανεπιστημιακό και δημοσιογραφικό κατεστημένο της χώρας.

Μίλησε για Ναι στην Ευρώπη για να μην έχουμε σκληρά μέτρα. Εσύ τι βλέπεις σήμερα;
Μίλησε για ελεύθερη άποψη. Παρατηρείς κάτι τέτοιο ή παίζουμε μόνο Ευρώπη κι άγιος ο Θεός;
Μίλησε για το πόσο έχει υποφέρει μαζί μας τα τελευταία χρόνια. Θέλεις σχόλιο;
Μίλησε για τους Ευρωπαίους τους φυσικούς μας συμμάχους. Βλέπεις να μας υποστηρίζει κανείς Ευρωπαίος; Βλέπεις να έχουμε συμμάχους πουθενά στο Ευρωπαϊκό έδαφος και να μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες με αυτούς;
Μίλησε για την εντός Ευρώπης διεκδίκηση της αλληλεγγύης των λαών. Πήγαινε να το πεις βρε καραγκιόζη αυτό στους Σύριους.
Μίλησε για απομόνωση , αν φύγουμε από την Ευρώπη. Εσείς αισθάνεστε πως έχετε παρέα αυτήν την στιγμή;

Μην κάνετε το ίδιο λάθος. Δείξτε το βίντεο στα παιδιά σας και εξηγείστε τους, πως αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι καλλιτέχνης, αν και σε αυτό αμφιβάλλω, αλλά περί ορέξεως…

Από εκεί και πέρα είναι ένα φερέφωνο του συστήματος. Το σύστημα τον ανέβασε και τον εξέθρεψε όλα αυτά τα χρόνια, όπως και όλους όσους προβάλλει το τελεβίζιο που έλεγε και ο Λιαντίνης. Χρωστούν λοιπόν στο σύστημα και χρωστούν πολλά ενώ σε εσένα και σε εμένα τίποτα.

Το μυαλό σου και τον νού σου πατριώτη,
η προδοσία είναι γλυκιά για τον προδότη.

Δεν θ’ αφήσει ούτε στιγμή για να περάσει,
πριν πουλήσει τον λαό που θα ξεχάσει.

Υ.Γ.

Μεγάλωσα με τα τραγούδια του Βιολάρη, τα σιγοτραγουδούσα και τα πίστευα. Κάποια στιγμή, καθότι πάντα απορούσα και για τα πάντα, θεώρησα πως μου λέει ψέμματα. Άλλο Λωζάνη, άλλο Κοζάνη. Μετά πάλι αναίρεσα. Ίδιες είναι, μην σου πω πως η Κοζάνη είναι καλύτερη.

Οι στίχοι λένε σχεδόν πάντα την αλήθεια τι Ρουβάς τι κουβάς. Το σχέδιο αλλάζει. Το… περιεχόμενο το ίδιο.


 

Αφήστε ένα σχόλιο