Απάτες κι αυταπάτες

Απάτες κι αυταπάτες

Napoleon

του Νίκου Σταθόπουλου

Απάτη, γιατί καμιά αντίσταση δεν βασίζεται σε περιστασιακά καλέσματα από αυτόκλητους μεσσίες… η αντίσταση δεν είναι μια γραμμική ανάπτυξη προκάτ σχημάτων..

…. Αυταπάτη, γιατί χειρότερη από τη συνωμοσία, είναι η ιδεοληψία ακαθόριστων εννοιών… θαρρείτε ότι το «έθνος» εννοείται σήμερα και βιώνεται με τους τρόπους της εποχής του Δραγούμη ή του Βελουχιώτη;…

…. Το κενό θα το «καλύψει» η γραφική βλακεία των πλακάτ με σύνθημα «Χριστέ μας, σώσε την Ελλάδα μας»!… μοναχικοί παπάδες εξορυγμένοι εικονικά από τον 19ο αι., δίπλα σε αλλόκοτους μπλε «πατριώτες» με αισθητική χουλιγκάνου…

…. Η οριακότητα της ελληνικής ψυχοσύνθεσης, εκφρασμένη ιστορικά με απροσδόκητες πατριωτικές και κοινωνικές εκρήξεις, δεν είναι μια εύκολη διαθεσιμότητα υπό τις γητειές του κάθε λαοπλάνου.

…. Έχει εσωτερικούς νόμους ανίκητους, και όσο κι αν δεν φαίνεται με γυμνό μάτι, είναι σε ανταπόκριση με την ιστορία… Εσύ, «σωτήρα» της κακιάς ώρας, καλείσαι να εμβαθύνεις στη διαλεκτική αυτής της ανταπόκρισης…

…. Δεν είναι παίξε γέλασε, δεν είναι «γραφειοκρατική λεπτομέρεια», και δεν πειθαρχεί σε κανένα μάρκετινγκ.

…. Οι ύποπτες ή γελοίες μανούβρες των νεόκοπων «ειδικών του πατριωτισμού», μόνο κακό κάνουν στην πατριωτική ελπίδα
…. Όχι γιατί «νομιμοποιούν» τις ποικίλες «αντιεθνικιστικές – αντίφα» πρακτοριές και κακομοιριές, αλλά γιατί απαξιώνουν την πατρίδα σε μια συνείδηση ήδη βαλλόμενη από το πιο έξυπνο σύστημα χειραγώγησης όλων των εποχών.

…. Είναι επικίνδυνοι βλάκες όσοι φαντασιώνονται «πατριωτικά προσκλητήρια» με τον αυτοματισμό της κλασικής κομματικής αγέλης.

…. Και δείχνουν ότι χαμπάρι δεν έχουν πάρει από τις πραγματικές προδιαγραφές της παρούσας εθνικής κατάστασης.

…. Το φιάσκο, γαρνιρισμένο με την εύλογη κωμικότητα της «κραυγής», σηματοδοτεί μια πικρή αναστοχαστικότητα ουσιαστικού ριζοσπαστισμού….

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο