Πολιτική τοποθέτηση σε εκδήλωση στα Σπάτα (Μάρτης 2012)

Πολιτική τοποθέτηση σε εκδήλωση στα Σπάτα (Μάρτης 2012)

Αγαπητές φίλες και φίλοι, εγώ από τη πλευρά μου και πριν ξεκινήσει ο Δημήτρης ο Καζάκης τη κύρια ομιλία του θα ήθελα να αναφερθώ για πολύ λίγο σ’ αυτό που σήμερα φαίνεται να αναδύεται μέσα από την αντάρα, τη σύγχυση, το φόβο και τη τρομοκρατία που έχει επιβληθεί στον ελληνικό λαό τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Και είναι αυτό ακριβώς το καινούργιο που γεννιέται από τα σπλάχνα της ταλαιπωρημένης ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο. Πολλοί θα έχετε ακούσει πολλά γι’ αυτό το νέο κίνημα που ξεπήδησε μόλις πριν από 7 μήνες, άλλοι λιγότερα.
Γι’ αυτό θα πω μόνο λίγα λόγια για το τι είναι αυτό το καινούργιο που γεννιέται, για ‘μας που προσπαθούμε να το συγκροτήσουμε, το ποιοι είμαστε, το τι θέλουμε, ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι στόχοι μας και σε ποιους απευθυνόμαστε.
Το ΕΠΑΜ είμαστε εμείς, απλοί άνθρωποι, καθημερινοί άνθρωποι, της διπλανής πόρτας με τα καλά μας και με τις αδυναμίες μας, έλληνες πολίτες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι επαγγελματίες, άνεργοι αγρότες, που άλλοι λίγο πιο νωρίς, άλλοι λίγο αργότερα, συνειδητοποιήσαμε μέσα από τη καταιγίδα των συνεχών νέων μέτρων που έχουν βυθίσει στην απόλυτη απόγνωση την ελληνική κοινωνία, ότι όχι μόνο καλούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα και ένα λογαριασμό που δεν υπήρξε ποτέ δικός μας, αλλά να αποδεχθούμε σκύβοντας το κεφάλι την υποθήκευση της χώρας, την εκποίησή της στα μεγάλα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ μα το χειρότερο, τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού μέσα από την εξαθλίωση και την αναγκαστική μετανάστευση των νεοτέρων. Για ‘μας πρόκειται για μια αποτρόπαια προσπάθεια σύγχρονης γενοκτονίας σε βάρος των ίδιων των παιδιών μας.
Ίσως να ακούγονται σκληρές και υπερβολικές αυτές οι φράσεις και οι λέξεις. Η πραγματικότητα όμως, όπως ακριβώς τη βιώνουμε σήμερα έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία και οι λέξεις δεν αρκούν να την περιγράψουν.
Το ΕΠΑΜ, λοιπόν, δημιουργήθηκε από εμάς, μια χούφτα ανθρώπους που πίστεψαν και πιστεύουν ότι πρέπει να αντισταθούμε και ότι μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί και ενωμένοι.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο προσπαθεί να οργανώσει τον αγώνα του Λαού για την ανατροπή της εξουσίας και του εθελόδουλου κυρίαρχου πολιτικού συστήματος απέναντι στους ξένους επικυρίαρχους, που χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το χρέος για να επιβάλουν την ολοκληρωτική κατοχή στη χώρα. Γι’ αυτό ο Αγώνας μας είναι πρώτα και κύρια απελευθερωτικός έτσι ο μέχρι τώρα ταξικός αγώνας των εργαζομένων, έχει προσλάβει γενικότερα χαρακτηριστικά και έχει μετατραπεί σε ένα κατ’ εξοχή Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα.
Το Ε.Πα.Μ. φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενότητα του λαού πέρα και πάνω από κομματικές και ιδεολογικές γραμμές. Οι παραδοσιακοί ιδεολογικοί και πολιτικοί διαχωρισμοί έχουν πια χάσει το νόημά τους μπροστά στα καινούργια διακυβεύματα και τις προκλήσεις των καιρών.
Ας δούμε τώρα τι επιδιώκουμε μέσα από αυτόν τον Αγώνα.
Τα προτάγματά μας είναι σαφή και κρυστάλλινα και αποτελούν τη μόνη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου και απομάκρυνσης από τη καταστροφική πορεία που επέλεξαν άλλοι για τον τόπο. Είναι η Εθνική μας επιλογή. Η μόνη επιλογή, δεν υπάρχει άλλη! Απέναντι σ’ αυτή είναι ο μονόδρομος προς τη καταστροφή και οι επιλογές της προδοσίας και του δωσιλογισμού που με συνέπεια ακολουθούνται μέχρι τώρα.
Οι στόχοι αυτοί με τις πολιτικές που προτείνονται για την επίτευξή τους είναι αλληλένδετοι και δεν μπορούν να διαχωριστούν.
Ο πρώτος σκοπός μας, στόχος μας, είναι η άπαξ δια παντός απαλλαγή μας από δαύτους. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα καλό από αυτούς, το απέδειξαν μόνοι τους και επανειλημμένως. Να τελειώνουμε μια και καλή με αυτό το σάπιο, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που εγκαθίδρυσε στη χώρα της Δημοκρατίας ένα χυδαίο σύστημα επαγγελματικού Κοινοβουλευτισμού διαπλεκόμενου οριζόντια με τα ντόπια παρασιτικά μεγαλοσυμφέροντα και κάθετα με ακόμα μεγαλύτερα υπερεθνικά κέντρα οικονομικής και πολιτικής ισχύος.
Το ότι η χούντα δεν τελείωσε το ’73, δεν είναι ένα σύνθημα απλά, είναι μια ζοφερή πραγματικότητα, που δυστυχώς σταδιακά συνειδητοποιήσαμε και που τώρα μας δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπό της.
Ταυτόχρονα δεν μπορούμε παρά να διεκδικήσουμε πίσω τη κυριαρχία της χώρας μας από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ και να πάρει πίσω ο Λαός με την πάλη του όλα όσα έχουν προλάβει μέχρι τώρα να αρπάξουν οι ντόπιοι και ξένοι επικυρίαρχοι.
Συνεπώς δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αρνηθούμε να αναγνωρίσουμε το Χρέος. Ποιο αλήθεια χρέος; Δεν χρωστάμε, άρα δεν πουλάμε και δεν πληρώνουμε. Ούτε αυτό είναι σύνθημα, αλλά κορυφαία πολιτική επιλογή.
Πολύ περισσότερο όταν τα χρέη αυτά που μας καταλογίζουν τα έχουμε πληρώσει διπλά και τρίδιπλα.
Έτσι και ξεδιπλώνοντας τη πρότασή μας δεν μπορούμε παρά να επιδιώξουμε και να επιβάλλουμε την ριζική αναθεώρηση των σχέσεών μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση με πρώτο βήμα την έξοδο από την ζώνη του ευρώ και την υιοθέτηση γνήσιου Εθνικού νομίσματος. Η επιστροφή σε ένα γνήσιο Εθνικό νόμισμα είναι προϋπόθεση για την άρνηση αναγνώρισης και μη αποπληρωμής του χρέους και αναγκαία αφετηρία για την ανασύνταξη της παραγωγικής βάσης της χώρας.
Αλήθεια δεν μας μιλάνε όλοι για ανάπτυξη και ότι πρέπει να γίνουμε παραγωγικοί και ανταγωνιστικοί; Πως αλήθεια μπορεί να γίνει αυτό, αν κάποιος στερείται τα βασικά εργαλεία άσκησης πολιτικής;
Μιλούν για ανάπτυξη, δεν μας λένε ούτε τι ανάπτυξη, ούτε το πώς θα γίνει αυτή πέρα από τη φτωχοποίηση του μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας. Δεν επιζητούν ανάπτυξη, αλλά είναι πλέον προφανές ότι επιδιώκουν ζωτικό χώρο υπερεκμετάλλευσης του ανθρώπινου δυναμικού και του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας μέσα από το διαμελισμό της. Αυτό επιζητούν, αυτό προσπαθούν να επιβάλλουν.
Εμείς μιλάμε για ανάπτυξη μέσα από τη παραγωγική ανασυγκρότηση της Οικονομίας σε όλα τα επίπεδα και έχουμε τη πολιτική να τη πετύχουμε.
Το Εθνικό νόμισμα μαζί με τις συνοδές πολιτικές ελέγχου διακίνησης των κεφαλαίων μέσω της Εθνικοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδος και των μεγαλύτερων ιδιωτικών τραπεζών είναι η βάση κάθε πολιτικής που θέλει την έξοδο της χώρας από τη κρίση προς όφελος του λαού και της οικονομίας της χώρας μέσα από την ανασύνταξη της παραγωγικής βάσης και για να πάψει το κράτος να αποτελεί φέουδο της παρασιτικής ξενόδουλης ολιγαρχίας, όπως αυτό είναι σήμερα και να αναδειχθεί σε βασικό μοχλό της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, αφού ελεύθερα αποφασίσουμε τι αποτελεί δημόσιο και κοινωνικό αγαθό που εμπίπτει στη δημόσια σφαίρα και τι μπορεί να αποτελεί ατομικό δικαίωμα και έκφραση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, ας μη γελιόμαστε και οι μεσοβέζικες λύσεις που ακούγονται δεξιά και αριστερά, απλά θα παρατείνουν το πρόβλημα, ή και θα το επιδεινώσουν προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερες ευκαιρίες στους επιβήτορες της πατρίδας.
Προφανώς και ακολουθώντας μια τέτοια πολιτική δεν μπορούμε παρά να προχωρήσουμε άμεσα στη παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για τη σημερινή κατάντια της χώρας και να επιβάλλουμε να καθίσουν στο εδώλιο τα φυσικά πρόσωπα είτε πολιτικά, είτε εκπρόσωποι νομικών προσώπων (κομμάτων και επιχειρηματικών κυκλωμάτων), που συμμετείχαν με κάθε τρόπο στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, καθώς και οι δωσίλογοι που παρέδωσαν τη Πατρίδα στη κατοχή των ξένων δανειστών.
Τέλος, αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της δικής μας πρότασης που αποτελεί μαζί με τον αγώνα για την υλοποίησή της ύψιστη και μοναδική πολιτική επιλογή, είναι η Κατάκτηση της πραγματικής Δημοκρατίας μέσα από την κατοχύρωση της πραγματικής Λαϊκής Κυριαρχίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας.
Η Σύνταξη νέου Δημοκρατικού Συντάγματος, με «αμεσοδημοκρατική» κατεύθυνση, με ουσιαστικοποίηση της λαϊκής συμμετοχής και κατοχύρωση της ανακλητότητας και της λογοδοσίας σε όλα τα επίπεδα είναι πλέον αδήριτη αναγκαιότητα.
Τελειώνοντας σε ποιους απευθυνόμαστε; Το Ε.Πα.Μ. διακηρύσσει ότι θα συνδράμει ενεργά σε κάθε μέτωπο Αντίστασης, στην οργάνωση του Λαού σε κάθε συνοικία και χώρο δουλειάς. Το Ε.Πα.Μ. είναι ανοιχτό σε κάθε δημοκράτη, πατριώτη, αγωνιστή που θέλει να παλέψει για τους ίδιους σκοπούς ανεξάρτητα της όποιας μέχρι τώρα πολιτικής ή κομματικής του προέλευσης, ή τοποθέτησης (σε παραδοσιακά Δεξιά, Κεντρώα, ή Αριστερά σχήματα που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ελάχιστο στις σύγχρονες προκλήσεις). Δεσμεύεται επίσης, ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον Αγώνα μέχρι την επίτευξη του συνόλου των στόχων του, συνεπώς ο αποδέκτης της δικής μας πρόσκλησης είναι το σύνολο του καθημαζόμενου σήμερα ελληνικού λαού.
Απευθυνόμαστε λοιπόν προς όλες τις ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ και όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ.
Τούτες τις στιγμές που ο τόπος περνάει την χειρότερη στιγμή στην Ιστορία του κατά την οποία όλοι καλούμαστε σε ένα ασφυκτικό καθεστώς νέας κατοχής, όχι απλώς να πληρώσουμε το λογαριασμό ενός χρέους που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε όσο περισσότερο πληρώνεται, τόσο περισσότερο να αυξάνει, αλλά να αποδεχθούμε την υποθήκευση και εκποίηση της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, καταστρέφοντας τη ζωή μας και αυτή των παιδιών μας, Σας καλούμε να έρθετε κοντά μας και να πυκνώσετε τις τάξεις του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.Πα.Μ.).
Τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά και ο εχθρός είναι καλά οργανωμένος, όμως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντισταθούμε. Το Μέτωπο έχει τις πόρτες του ανοιχτές σε όλους αυτούς που θέλουν και μπορούν να προσπαθήσουν, να ενημερωθούν, να αντιδράσουν, να συμμετέχουν, να φωνάξουν… Η γνώση είναι η δύναμή μας. Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο κέρδισε όλους εμάς, γιατί μας πρόσφερε γνώση. Μια γνώση που οι κυβερνήσεις και οι επικυρίαρχοι ήξεραν μέχρι τώρα να κρύβουν καλά. Η γνώση αγαπητοί συμπολίτες, δεν είναι τα οικονομικά και άλλα πολλά προβλήματα που έχει η χώρα, η γνώση είναι πως εμείς, ο λαός δηλαδή, ο κυρίαρχος λαός, μπορεί να κάνει κάτι. Μπορεί να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι σε όλους αυτούς που τον κοροϊδεύουν. Μπορεί να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι σε όλους αυτούς που τον κλέβουν, που τον ταπεινώνουν, που τον εξευτελίζουν.
Μπορεί, πρέπει και θα το κάνει.
Για τον λόγο αυτό, όλοι εμείς μέλη και φίλοι του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, αλλά και κάθε πολίτης που αισθάνεται άβολα με το καθεστώς που του επιβάλλεται, έχουμε καθήκον αλλά και υποχρέωση να ενημερώσουμε φίλους, γνωστούς, συγγενείς, γείτονες. Όσους περισσότερους μπορούμε. Να δώσουμε να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πως δεν πρέπει να φοβούνται. Πως δεν πρέπει να κρύβονται. Πως δεν πρέπει να ντρέπονται. Να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν πως δεν είναι μόνοι τους αλλά είμαστε δίπλα τους, πως έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς, τις ίδιες φοβίες, τις ίδιες αναστολές.
Αλλά ως εδώ. Δεν πάει άλλο.
Σηκωθείτε, πάρτε τηλέφωνο όσους μπορείτε, βγείτε στους δρόμους, στις γειτονιές, στις εκκλησίες και ενημερώστε τον κόσμο πως κάτι έγινε, κάτι άλλαξε, κάτι γεννήθηκε και αυτό είναι η ελπίδα που μας προσφέρει το Μέτωπο. Γιατί το Μέτωπο είμαστε εμείς ΟΛΟΙ. Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο είμαστε εσύ, εγώ, ο γείτονάς σου, ο δικός μου, εμείς… Όσο το Μέτωπο είμαστε εμείς τόσο πιο δυνατό γίνεται. Εμείς γινόμαστε πιο δυνατοί, δεν φοβόμαστε πια, είμαστε ενωμένοι, είμαστε πολλοί….. είμαστε ο Κυρίαρχος Ελληνικός Λαός.
Απαιτούμε Σεβασμό, απαιτούμε Τιμωρία, απαιτούμε Ελευθερία και πραγματική Δημοκρατία.
Τίποτα λιγότερο, ούτε ένα βήμα πίσω.

Αφήστε ένα σχόλιο