Η «Λωρίδα της Γάζας» της ευρωζώνης

Η «Λωρίδα της Γάζας» της ευρωζώνης


του Λεωνίδα Αποσκίτη

Οι χθεσινές μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις στην Γαλλία δείχνουν ότι ο αγώνας των Κίτρινων Γιλέκων δεν υποχωρεί και το αντιστασιακό φρόνημα ενάντια στην ευρω-ελίτ ανεβαίνει.

Η αντίδραση του συστήματος δεν αφήνει καμμιά αμφιβολία ότι οι ευρωκράτες στο Παρίσι – όπως και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη – δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να αιματοκυλήσουν τους λαούς, που αφυπνίζονται.

Η υποκρισία της ΕΕ για “δημοκρατία” και “ανάπτυξη” σημαίνει άγρια καταστολή, περιστολή των λαϊκών ελευθεριών, πάνοπλους αστυνομικούς, δακρυγόνα, χιλιάδες προσαγωγές, “προληπτικές” συλλήψεις, όπλα και ασφαλίτες παντού.

Οι ελίτ γνωρίζουν πολύ καλά πως το μέλλον του πολέμου ενάντια στους λαούς παίζεται στα αστικά περιβάλλοντα, στους δρόμους, στους υπονόμους, στα μεγάλα συγκροτήματα πολυκατοικιών, γι’ αυτό, από την δεκαετία του ’90, ανέθεσαν στην RAND, ένα μιλιταριστικό think-tank γνωστό για την ανάμιξή του σε νεοταξικά βρώμικα παιγνίδια, την ανάπτυξη ενός γεωπολιτικού πλαισίου του αστικού πολέμου. Οι ερευνητές της κατέληξαν ότι η «αστικοποίηση της ανταρσίας» θα είναι ο αδύναμος κρίκος της νεοταξικής αυτοκρατορίας.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η κατοχή του Ιράκ, εκτός των άλλων λόγων, έγινε για να πειραματιστούν οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί σύμβουλοί τους σε ένα πολεμικό εργαστήριο όπου οι πεζοναύτες, οι ραίηντζερς και οι ελεύθεροι σκοπευτές –που τόσο ανελέητα χρησιμοποιούν οι σιωνιστές στην Παλαιστίνη- μπορούσαν να δοκιμάσουν νέες δολοφονικές πρακτικές εν όψει του επερχόμενου παγκόσμιου πολέμου εναντίον των εξεγερμένων του 21ου αιώνα.

Αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία συνηγορούν στο ότι το σημερινό Χάος οφείλεται στην συγκεκριμένη πολιτική, η οποία έχει σχεδιαστεί από αυτούς που επωφελούνται από τον πόλεμο και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή και πέραν αυτής. Ενώ η αμερικανική πολιτική στην περιοχή είναι παράλογη και αντιφατική από την άποψη της διεθνούς ειρήνης, ή ακόμη και από τη σκοπιά των εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ συνολικά, είναι απολύτως λογική από την πλευρά των ελίτ που επωφελούνται.

Απηχώντας αυτό το σκοτεινό αίσθημα της διάλυσης και του κατακερματισμού, η μαζική σφαγή των αμάχων είναι αποδεκτή όταν οι δολοφονίες γίνονται από τον ισραηλινό στρατό. Αυτή είναι η αιτία των χιλιάδων πτωμάτων, των ετοιμοθάνατων αμάχων, των αιμορραγούντων παιδιών, των γαζωμένων από τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα drones, τα «Zennanis» (αυτά που μουρμουρίζουν), όπως τα λένε στα αραβικά, και όχι οι «ρουκέτες» της Χαμάς.Σίγουρα η μάχη δεν γίνεται για τις σήραγγες και την υπόγεια κίνηση των μαχητών, οι σήραγγες είναι απλώς όπλα της αντίστασης…

Ο Ζακ Κούπφερ, μέλος της παγκόσμιας Σιωνιστικής Οργάνωσης, πιστός σ’ αυτό τον παραλογισμό, έχει καλέσει να «μεταβληθεί η Γάζα σε αρχαιολογικό χώρο». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Γάζα πρέπει να γίνει πεδίο ερειπίων, απ’ όπου μόνο βογγητά να ακούμε»…

Αυτή την προτροπή έχουν κατά νου οι διεφθαρμένες ελίτ προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν την αντίσταση των νέων φτωχών των πόλεων και των «μη ενσωματωμένων»: «Λωρίδες της Γάζας» σε όλη την Ευρωζώνη.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο