Η «Μιχαλολιάκεια» λογική των Τσίπρα – Τσακαλώτου

Η «Μιχαλολιάκεια» λογική των Τσίπρα – Τσακαλώτου


του Όθωνα Κουμαρέλλα

Η πραγματικότητα με τους κρυπροφασιστικής αντίληψης συριζαίους που αποδέχονται, και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα χυδαία επιχειρήματα των Τσίπρα – Τσακαλώτου για την μη περικοπή των παλαιών συντάξεων, είναι ακριβώς ότι αποδέχονται ολόκληρη τη νεοφιλελεύθερη λογική -στη βάση της.

Τις ήδη πετσοκομμένες νέες συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου τις έχουν αποδεχθεί ασμένως, ως προσπάθεια απαλλαγής τάχα από τα μνημόνια και «βιωσιμότητας» του συστήματος, καθώς και τη μόχλευση του κοινωνικού αυτοματισμού μέσω του διαχωρισμού των συνταξιούχων σε νέους και παλιούς.
Διότι τι άλλο νόημα έχει αυτή η προσπάθεια να πεισθούμε για το όψιμο ενδιαφέρον τους να μην περικοπούν οι συντάξεις των παλαιών, πέραν της μικροπολιτικής διαχείρισης εν όψει των επερχόμενων εκλογών;

Έχουν αποδεχθεί και υποστηρίζουν αυτήν την εγκληματική και απάνθρωπη αντίληψη, ότι δηλαδή οι συνταξιούχοι είναι εξ αντικειμένου ένα βάρος για την οικονομία, που ο -εάν δεν υπάρχει άλλος- τρόπος για να απαλλαγούμε από δαύτους είναι ο φυσικός τους θάνατος. Οι «φούρνοι» του Άουσβιτς βεβαίως είναι πολύ brutal για τις «μεταξένιες» συνειδήσεις τους -και πάντα υπάρχουν πιο «ευγενικοί» τρόποι να επιτύχεις το ίδιο αποτέλεσμα!

Όπως κάποτε ειπώθηκε από τον «εθνάρχη», ότι η μετανάστευση των νέων είναι ευλογία, διότι βοηθάει να μειώνεται η ανεργία, και στην εισαγωγή συναλλάγματος, έτσι και η χιλιοκομμένη σύνταξη των ηλικιωμένων, παλαιών και νέων «απελευθερώνει». Δια της προσμονής του θανάτου!

Φυσικά βοηθάνε ως προς αυτό και με την απαξίωση των συστημάτων πρόνοιας και υγείας κτλ κτλ.

Το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι είναι άνθρωποι που έζησαν, εργάστηκαν, αγωνίστηκαν, προσέφεραν στην κοινωνία και πλήρωσαν αδρά και εισφορές και βαρείς φόρους, και εξακολουθούν να φορολογούνται αγρίως το ίδιο όπως και οι υπόλοιποι, για να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση στα ύστερά τους, ούτε που τους νοιάζει.

Φραγκοφονιάδες από γεννησιμιού τους, όλα με βάση την τσέπη τους τα βλέπουν!

Δεξιοί και αριστεροί «σωτήρες» μετέτρεψαν τη χώρα σε ένα απέραντο Νταχάου, με τους χρήσιμους ηλίθιους που τους υποστηρίζουν να περισσεύουν.

Το ότι υπάρχει επιστημονικά τεκμηριωμένη διαφορετική αντίληψη και πολιτική, που μπορεί να εξασφαλίσει το «ευ ζην» για όλους μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης μέσων, πόρων και ανθρώπων, ούτε καν δέχονται να τη συζητήσουν, με τον αφορισμό «αυτά δεν γίνονται», διότι τους χαλάει την φεντεραλιστική τους ονείρωξη!

Το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε για χρόνια από το ίδιο το «συνταγματικό τόξο» και τις αυτοαποκαλούμενες «δημοκρατικές» δυνάμεις, έσπασε, και το νεοναζιστικό φίδι είναι εδώ και μας απειλεί με τα χειρότερα, ντυμένο την προβιά του προοδευτισμού και της μεταμοντέρνας δικαιωματικής -πλην απάτριδος- «αριστεράς», ως το alter ego της «Χρυσής Αυγής» και της απανταχού ακροδεξιάς, που την συντηρούν, όλοι τους, επίτηδες ως σκιάχτρο!

Μένει σε εμάς -όλους τους υπόλοιπους- που δεν βολευόμαστε με τα ψίχουλα που προσφέρουν μαζί με τον αργό θάνατο οι απανταχού μαφίες, να αποδείξουμε ότι Υπάρχουμε, είμαστε εδώ και θα τους ανατρέψουμε!

 

Αφήστε ένα σχόλιο