Μνήμες ’74

Μνήμες ’74


της Φιλιώς Ροτσίδου

44 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών, και στο ΡΙΚ 2 δείχνει Μουντιάλ, στο ΡΙΚ 1 δείχνει συνεντεύξεις και γεγονότα από την ημέρα του πραξικοπήματος..

Πάλι καλά δε λες!

Πάλι καλά που δεν πέρασε στο ντούκου!
Όχι πως πολύ ασχολείται και κανένας γενικά..

Τώρα, έχουμε άλλες προτεραιότητες..

Πως θα περάσουμε το καλοκαίρι μας… που θα πάμε διακοπές, αν θα πάμε θάλασσα, πόσες σελφι και πόσες πόζες θα ποστάρουμε στο φεις και πόσα λαικ θα πάρουμε.. λίγο το χεις;

Αυτά είναι έγνοιες, όχι οι μνήμες… οι μνήμες που καίνε κι ας έχει περάσει σχεδόν μίσος αιώνας και δεν υπάρχει κανένας για να δροσίσει τις χαροκαμένες μάνες που μία μία φεύγουν με το παράπονο και την πίκρα στα χείλη για τα παιδιά τους που χάθηκαν μέσα από αυτή την προδοσία και που ακόμη κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη πετώντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλον… περιμένουμε βλέπεις να πεθάνουν όλοι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος για ν’ ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου(αν ανοίξει ποτέ ) μπας και πληγώσουμε τα αισθήματα κανενός..

44 χρόνια της εις βάρος μας αδικίας και το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ απέμεινε σαν ένα ξεχασμένο σλόγκαν μιας διαφήμισης που όσα χρόνια και να περάσουν σου θυμίζει απλά κάτι που πέρασε… όμως δεν πέρασε… στέκει εκεί δακρυσμένο δίπλα σε ένα περήφανο μα πληγωμένο Πενταδάκτυλο που μας μουντζώνει καθημερινά για τα χάλια μας..

Μνήμες ζωντανές μα και τόσο πεθαμένες..

Αιωνία η μνήμη της Αγίας μητέρας του αγνοούμενου, του σκοτωμένου, του ξεριζωμένου, του πρόσφυγα..
Αιωνία η μνήμη του Αγίου πατέρα που καρτερεί..
Αιωνία η μνήμη των πεσόντων, εν έτη 1974, δια την ελευθερίαν της Πατρίδος…

Υ.Γ… σίγουρα η ζωή συνεχίζεται, αλλά όποιος ξεχνά, ξεχνιέται..

από το «https://filiorotsidou2.blogspot.com/»

 

Αφήστε ένα σχόλιο