Υπάρχουμε κι εμείς κύριε Τσίπρα!

Υπάρχουμε κι εμείς κύριε Τσίπρα!


Ή γιατί απαιτείται Δημοψήφισμα για την Μακεδονία


του Όθωνα Κουμαρέλλα

Απαιτείται δημοψήφισμα, όπως ακριβώς το έθεσε στη συγκέντρωση της 4ης Φεβρουαρίου ο Μίκης Θεοδωράκης, όχι γιατί δεν γνωρίζουμε την βούληση του λαού, αλλά γιατί δεν έχει κανείς το δικαίωμα να την ερμηνεύει κατά το δοκούν, ούτε να την καπηλεύεται.

Απαιτείται δημοψήφισμα διότι κάτω από τις διαμορφωμένες συνθήκες, αυτό μόνον αποτελεί διαδικασία γνήσιας έκφρασης της λαϊκής βούλησης, δίχως να χωρίζει, αλλά να ενώνει.

Απαιτείται δημοψήφισμα διότι η λαϊκή αυτή βούληση δεν αποτυπώνεται επίσημα και δέχεται παραχάραξη -όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα- με τα συλλαλητήρια, ή οποιασδήποτε άλλης μορφής κινητοποιήσεις. Οι οποίες αποτελούν -για να χρησιμοποιήσουμε νομικούς όρους- αποχρώσα ένδειξη, που επιτρέπει όμως διαφορετικές ερμηνείες, στάσεις και καπηλείες, αλλά όχι αδιαμφισβήτητη απόδειξη της λαϊκής βούλησης. Με αυτόν τον τρόπο δεν παράγουν έννομο αποτέλεσμα (ακύρωση της διαδικασίας), παρά μόνο αν εξελιχθούν σε εξέγερση και μάλιστα επιτυχή, πράγμα εντελώς απίθανο κάτω από τις δοσμένες συνθήκες, αλλά και επειδή για τους περισσότερους αυτό αποτελεί μη επιθυμητή εξέλιξη. Αλλοίμονο εάν για τα αυτονόητα πιστέψει κάποιος, ότι πρέπει να χυθεί αίμα!

Και τώρα όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι δεν υπάρχει έδαφος για να επαναληφθεί το πραξικόπημα του 2015… Γι’ αυτό έσπευσε ο κ. Τσίπρας να αποκλείσει το δημοψήφισμα εξ αρχής και σχεδόν μονολεκτικά.

Ας του απαντήσουμε λοιπόν στα ίσα: Υπάρχουμε κι εμείς κύριε Τσίπρα!
Με το Δημοψήφισμα δεν ονοματοδοτούμε κανένα λαό, ούτε του στερούμε το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται. Με το Δημοψήφισμα διατρανώνουμε τη θέλησή μας να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να καπηλεύεται σημαίνοντα στοιχεία της δικής μας πολιτισμικής και εθνικής μας υπόστασης. Υπερασπιζόμαστε το δικό μας δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και την αυτοδιάθεση. Τόσο απλά!

Με την πάνδημη λαϊκή απόφαση μέσω του δημοψηφίσματος κλείνουμε τον δρόμο στα σχέδια του ιμπεριαλισμού με όποια μορφή δρα αυτός σήμερα, για περαιτέρω ρευστοποίηση της βαλκανικής χερσονήσου σε βάρος των λαών που κατοικούν στην περιοχή. Εμποδίζουμε έτσι τη μόχλευση αλυτρωτισμών και «μειονοτισμών» σε βάρος όλων, προκειμένου να καταργηθούν σύνορα και κράτη. Και αυτό για να μετατραπεί ολόκληρη η χερσόνησος, δια μέσου των αποκαλούμενων στρατηγικών εταιρικών σχέσεων, σε απόλυτα κηδεμονευόμενη -από τους Γερμανούς κυρίως και το ΝΑΤΟ- Ειδική Οικονομική Ζώνη. Μια χωρίς κρατικές κυριαρχίες ζώνη ελεύθερου από δεσμεύσεις περάσματος των ενεργειακών δρόμων και πρόσβασης στο Αιγαίο και δια μέσου αυτού στην Ανατολική Μεσόγειο που αποτελούσε ανέκαθεν επιδίωξη της Γερμανίας.

Μολονότι δεν θα έπρεπε καν να μπαίνουν σε συζήτηση τέτοια κορυφαία ζητήματα, αλλά αφού το πολιτικό προσωπικό στάθηκε τουλάχιστον κατώτερο των περιστάσεων όλα αυτά τα χρόνια και προχωρά τώρα αυθαιρέτως σε καταφανώς αντεθνική ρύθμιση, το θέμα του Δημοψηφίσματος γίνεται αναπόφευκτη αναγκαιότητα.

Ναι, λοιπόν, με το δημοψήφισμα δεχόμαστε πιθανότητα ακόμη και διαφορετικού αποτελέσματος, από αυτό που εμείς επιθυμούμε.

Επειδή αυτό επιτάσσει η δημοκρατική μας συνείδηση κι επειδή επίσης έχουμε εμπιστοσύνη στο ένστικτο, στη συλλογική σοφία και στο κριτήριο του λαού, που μόνο έτσι, μέσω ενός καθολικού δημοψηφίσματος, μπορούν να εκφραστούν αυθεντικά.

Πως είναι δυνατό να αποφασίζει ένας Τσίπρας με έναν Κοτζιά μόνοι τους και να αρνούμαστε στον ελληνικό λαό να καταθέσει επίσημα με ένα δημοψήφισμα την άποψή του και έτσι να αποφασίσει ο ίδιος;

Πως μπορεί να αποφασίζει ο εντολοδόχος και να αρνείται τη δυνατότητα αυτή στον εντολέα του;

Πως τολμούν να μιλούν για λαϊκή κυριαρχία και δημοκρατία, όταν τις έννοιες αυτές τις έχουν τσαλακώσει τόσο, όσο να έχουν χάσει κάθε ουσιαστικό από τα νοήματά τους;

Ε όχι λοιπόν! Είμαστε κι εμείς εδώ! Κι επειδή είμαστε κι εμείς εδώ απαιτούμε σεβασμό!

Το ζήτημα της Μακεδονίας δεν είναι ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής που χρήζει διευθέτησης, όπως θέλουν να μας το παρουσιάζουν. Ούτε μπορεί να είναι θέμα της κομματικής διελκυστίνδας. Αλλά μέσα από τους πολιτικούς χειρισμούς κορυφής και τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, αναδεικνύεται -πέραν από κορυφαίο εθνικό- ως ύψιστο ζήτημα Δημοκρατίας. Μιας Δημοκρατίας που έχει ακυρωθεί μέσω των μνημονιακών διευθετήσεων, αλλά καταργείται πλέον με τον πιο κραυγαλέο τρόπο. Διότι το «σκοπιανό» εκφεύγει της τρέχουσας κοινοβουλευτικής διαχείρισης, αφού θα δεσμεύσει τη χώρα οριστικά, και τέτοια εντολή δέσμευσης δεν έχει -και δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει- καμία κυβέρνηση, ακόμα και της μεγαλύτερης δυνατής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Με το δημοψήφισμα, να δοθεί εν τέλει η ευκαιρία και στους «άλλους» να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο με επιχειρήματα μπροστά στον λαό και όχι με στημένα κοινοβουλευτικά θέατρα, να προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, έχοντας γελοιοποιήσει κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία με τους απολίτικους και καθαρά τυχοδιωκτικούς χειρισμούς τους. Όλοι τους!.

Εάν δεν θέλουμε να περνάμε την ώρα μας αμπελοφιλοσοφώντας, και κοροϊδεύοντας εαυτούς και αλλήλους, όπως συμβαίνει εδώ και οκτώ χρόνια, η απαίτηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ Δημοψηφίσματος με κάθε μέσο και τρόπο είναι η κορυφαία πολιτική στόχευση σήμερα για τον λαϊκό παράγοντα και όσους θέλουν να τον εκφράζουν -και είναι απόλυτα σαφής και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ.

Τέρμα στις γενικολογίες, στις αγκυλώσεις και στους πάσης φύσεως ιδεολογισμούς! Συγκεκριμένη απάντηση στη συγκεκριμένη κατάσταση!

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για όλους!!!!

Καμία αναγνώριση της «συμφωνίας των Πρεσπών». Επειδή είμαστε κι εμείς εδώ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο