Ν.Δ. και υπόλοιπη αντιπολίτευση μπορούν να εξουδετερώσουν τη συμφωνία

Ν.Δ. και υπόλοιπη αντιπολίτευση μπορούν να εξουδετερώσουν τη συμφωνία


Θα το πράξουν ή μας κοροϊδεύουν (και η μόνη διέξοδος Τσίπρα -Κοτζιά)


του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Αν κάτι έχει σιχαθεί κι ο τελευταίος Έλληνας είναι τα διαρκή ψέματα που του αραδιάζουν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί του.

Η κυριαρχία της πολιτικής Απάτης στον ελληνικό δημόσιο, κοινοβουλευτικό και πολιτικό βίο έχει παίξει πολύ σπουδαίο ρόλο και για να βρίσκεται τώρα η χώρα στα πρόθυρα μιας, ελπίζουμε όχι αναπόφευκτης, τελικής καταστροφής της.

Η ΝΔ και τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην Ποταμιού, όπως και οι Αν.Ελλ. δηλώνουν ότι διαφωνούν με τη συμφωνία που προτίθεται να υπογράψει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ζάεφ και την εν συνεχεία άρση του ελληνικού βέτο ώστε να αρχίσουν οι διαδικασίες ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Αν όντως διαφωνούν, σε ένα θέμα μάλιστα τόσο σπουδαίο, οφείλουν και να πράξουν ανάλογα, αλλιώς μας κοροϊδεύουν. Θέλουν δηλαδή και την πίτα ολόκληρη (να καρπωθούν πολιτικά την λαϊκή δυσφορία για τη συμφωνία) και τον σκύλο (τους Αμερικανούς) χορτάτο και ικανοποιημένο, αφού θα έχει κάνει τη δουλειά του.

Η πρόταση μομφής δεν μπορεί να σταματήσει την κυβέρνηση από την υπογραφή της συμφωνίας και επομένως από την αλυσίδα των συνεπειών και αποτελεσμάτων αυτής της υπογραφής.

Δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να σταματήσει η αντιπολίτευση τον Πρωθυπουργό ούτε από την υπογραφή της συμφωνίας, ούτε από την άρση του ελληνικού βέτο στην έναρξη διαπραγματεύσεων της πΓΔΜ με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, παρόλο που οι ενέργειες αυτές συνιστούν, όπως δείξαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, πολιτικό πραξικόπημα, προσβολή του πνεύματος του Συντάγματος και ουσιαστική καταπάτηση των αρχών της Λαϊκής και Εθνικής Κυριαρχίας.

Υπάρχει όμως πολιτικός τρόπος να περιορισθούν και να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες της υπογραφής Τσίπρα.

Εφόσον η ΝΔ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι Αν.ΕΛΛ. διαφωνούν με αυτή τη συμφωνία, πρέπει να δεσμευτούν με τον πιο απόλυτο τρόπο από τώρα ότι δεν θα την ψηφίσουν όποτε και αν έλθει προς κύρωση στη Βουλή, ούτε και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ ή τη συμφωνία ένταξης στην ΕΕ, που θα συμφωνηθούν στη βάση και σε συνέχεια της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

Οφείλουν επίσης να ενημερώσουν την κυβέρνηση της πΓΔΜ, την Ατλαντική Συμμαχία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι αυτό το σχέδιο Συμφωνίας που προτίθεται να υπογράψει ο κ. Τσίπρας, δεσμεύει το κόμμα του και το Ποτάμι, όπως όντως συμβαίνει, ότι όλα τα υπόλοιπα κόμματα διαφωνούν και έχουν δεσμευτεί να καταψηφίσουν αυτές τις συμφωνίες όταν έλθουν στο ελληνικό κοινοβούλιο προς κύρωση.

Δεν δικαιούνται απλώς, υποχρεούνται να το κάνουν αυτό για να προστατεύσουν την ελληνική συνταγματική τάξη και τις αρχές της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Εθνικής Κυριαρχίας. Αν δεν το κάνουν, απλώς αφήνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τα (αμερικανικά) κάστανα από τη φωτιά, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό τους στάση χειρότερη από αυτή του Ποντίου Πιλάτου.

Διότι, αν η ΝΔ και τα άλλα κόμματα δεν το κάνουν αυτό, εκδοθούν οι προσκλήσεις, συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία που προβλέπει η προς υπογραφή συμφωνία, πως θα έρθει η Βουλή των Ελλήνων, μετά από τρεις, έξη ή διακόσιους τριάντα έξη μήνες να πει «ναι, κάνατε όλα όσα σας ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση, υποσχόμενη ότι θα δεχθεί να μπείτε στο ΝΑΤΟ και να σας αναγνωρίσει, σας βάλαμε να κάνετε ακόμα και δημοψήφισμα, επί τη βάσει όλων αυτών, αλλά εμείς τώρα διαπιστώσαμε ότι δεν μας αρέσει η συμφωνία και τα ακυρώνουμε όλα».

Αν δεν διατυπώσουν τώρα, επισήμως, δημοσίως και διεθνώς η ΝΔ και η υπόλοιπη αντιπολίτευση τη διαφωνία τους με τη συμφωνία, στερούν ουσιαστικά, από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ,  τη Βουλή των Ελλήνων από το αναφαίρετο συνταγματικό της δικαίωμα να κυρώσει ή να μην κυρώσει την Συμφωνία, γίνονται δηλαδή συνένοχοι του πραξικοπήματος Τσίπρα-Κοτζιά.

Το δημοψήφισμα

Βεβαίως, όπως έχουμε επανειλημμένα υποστηρίξει, η μόνη σωστή λύση, που διασφαλίζει πλήρως την δημοκρατική τάξη, την κυριαρχία του ελληνικού λαού, την εμφύλια ειρήνη, ακόμη και τις καλές σχέσεις με την πΓΔΜ εν τέλει, είναι η προκήρυξη δημοψηφίσματος επί της προτεινομένης συμφωνίας, παράλληλα με το δημοψήφισμα της πΓΔΜ και προτού εκδοθεί οποιαδήποτε πρόσκληση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Δεν βλέπουμε τι εμποδίζει όλα τα κόμματα να σταματήσουν επιτέλους τις υπεκφυγές και να συμφωνήσουν στην προκήρυξη δημοψηφίσματος.

Η μόνη διέξοδος για Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ

Είναι και ο μόνος τρόπος να περιορίσει τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς τις καταστροφές που θα υποστούν και οι ίδιοι, εκτός από τη χώρα, εξαιτίας της αντιδημοκρατικής και αδούλευτης πολιτικής τους.

Αν πιστεύουν στην πολιτική τους για το θέμα της πΓΔΜ, να πάνε να πείσουν τους ανθρώπους, τους πολίτες, στο πεζοδρόμιο, στις λαϊκές αγορές, στα καφενεία, να πάνε να συζητήσουν μαζί τους, αν μάλιστα λένε ότι είναι και Αριστεροί, γιατί εμάς ο ΣΥΡΙΖΑ μας φαίνεται ένα κόμμα που λέει ότι είναι της αριστεράς, αλλά δεν έχει ούτε έναν αριστερό στις τάξεις του.

Κι ας σταματήσουν να κάνουν τα χατίρια των Αμερικάνων με κόλπα και πραξικοπήματα, καταστρέφοντας το ηθικό, πολιτικό και ιδεολογικό κεφάλαιο μιας παράταξης που οι οπαδοί της έχυσαν ποτάμια το αίμα τους για την Εθνική Ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία, που ηγήθηκαν των αγώνων του ελληνικού λαού, για να δουν τους ηγέτες τους να τους προδίδουν διαρκώς από το 1945 έως το 2015.

Ας τιμήσουν επιτέλους την ίδια την παράταξη που, σε μια πολύ ασυνήθιστη, εξαιρετική συγκυρία, τους έκανε την τιμή να τους αναδείξει ή τουλάχιστο να τους αποδεχθεί στην ηγεσία της.  Αν πάντως νομίζουν ότι με αυτά που κάνουν θα μείνουν στην εξουσία είναι βαθειά νυχτωμένοι.

ΥΓ. Προς ΝΔ περί διεθνών δεσμεύσεων
Επειδή ακούμε πολλά και διάφορα από στελέχη της ΝΔ, είναι καλό να επισημάνουμε κάτι. Ασφαλώς, οι διεθνείς δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η χώρα πρέπει να τηρούνται και δεσμεύουν και τις επόμενες κυβερνήσεις.
Υπό τον όρο όμως ότι είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα και άλλα διεθνή νομικά κείμενα αντίστοιχης βαρύτητας, ότι δεν έρχονται σε αντίθεση με την εκφρασμένη βούληση του ελληνικού λαού, ότι έχουν αναληφθεί από τη χώρα με σύννομες διαδικασίες και ότι δεν συντρέχουν λόγοι μείζονος εθνικού συμφέροντος και μείζονος εθνικής ανάγκης να παραβιασθούν.

από το «http://www.konstantakopoulos.gr/»

 

Αφήστε ένα σχόλιο