Καθαρή ενέργεια – παρηκμασμένες και βρώμικες αποικίες

Καθαρή ενέργεια – παρηκμασμένες και βρώμικες αποικίες

του Κων/νου Σταθόπουλου

Ο καθηγητής Φώσκολος λέει πως με τα αποθέματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης, η Ελλάδα μπαίνει στο “πάνθεον” των ενεργειακών παικτών παγκοσμίως.

Ο αναλυτής Νίκος Λυγερός, μιλά για τεράστια αποθέματα ζεόλιθου, ειδικά στην βόρειο Ελλάδα.
Διαχρονικά είμαστε από τους μεγαλύτερους παίχτες παγκοσμίως στην εξόρυξη βωξίτη και παραγωγής προϊόντων αλουμινίου.
Το μαγνήσιο που εξάγουμε, με στοιχεία του 2016 αντιστοιχεί στο 46% του συνόλου παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Έχουμε τις περισσότερες ημέρες ηλιοφάνειας από όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες.
Έχουμε ποτάμια και νερά, τα οποία ανεκμετάλλευτα χύνονται στην θάλασσα.

Έχουμε ένα τεράστιο επιστημονικό “κεφάλαιο”, το οποίο αποδίδει υπεραξίες στις χώρες όπου κατοικεί και εργάζεται.
Διαθέτουμε, αν θέλετε και λόγω ιδιοσυγκρασίας ή κλίματος, τεράστιες δυνατότητες ως “εφευρέτες” ή κατασκευαστές διαφόρων αντικειμένων, από απλούς πολίτες

Για την κτηνοτροφική παραγωγή ας μην μιλήσουμε. Είναι τεράστιες οι δυνατότητες ανάπτυξης αν το κράτος σταθεί αρωγός, όχι σε επιδοτήσεις, αλλά σε ενημέρωση, κατευθυντήριες γραμμές, υποστήριξη δικτύου διανομών τόσο εδώ, όσο και στο εξωτερικό και τυποποίηση.

Το ίδιο ισχύει για προϊόντα στα οποία μπορεί να μην έχουμε την πρωτοκαθεδρία σε ποσότητα, αλλά είμαστε κορυφαίοι σε ποιότητα.

Πάρα πολλά φρούτα, ζαρζαβατικά, μέλι, κρασί, ελιές, λάδι, αρωματικά βότανα, λεμόνια, πορτοκάλια. Ειδικά όσον αφορά την ελαιοπαραγωγή είμαστε τρίτοι σε παραγωγή παγκοσμίως και πιθανόν πρώτοι σε ποιότητα. Το ίδιο ισχύει για τον κρόκο, αυτό το “θαυματουργό” μπαχαρικό.

Θα παρατηρήσατε ίσως το ότι δεν αναφέρθηκα στον τουρισμό, στο πετρέλαιο και τις ανεμογεννήτριες.

Δεν ήταν μία απλή παράλειψη, αλλά μία συνειδητή ενέργεια καθώς η εμπειρία και η μελέτη παγκοσμίως δείχνουν πως:

• Ο τουρισμός δεν είναι παραγωγή, αλλά παροχή υπηρεσιών. Επίσης μπορεί να φέρνει έσοδα στην χώρα, μα δεν είναι ο τουρισμός που θα μας κάνει δυνατούς παίχτες διεθνώς, αλλά η πρωτογενής παραγωγή, η οποία αν συνδυαστεί με την πρωτεύουσα θέση στην ναυτιλία,(μεταφορές), θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε το σύμπαν με τα παραγόμενα από δικά μας χέρια γηγενή προϊόντα.
Ταυτόχρονα δεν θα χτίζουμε πισίνες και τσιμεντένια εκτρώματα τα οποία υποβαθμίζουν περαιτέρω το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον.

• Όσον αφορά το πετρέλαιο, δημιουργεί άλλα τόσα προβλήματα και περισσότερα απ’ όσα λύνει. Την στιγμή μάλιστα που μπορεί κάποιο κράτος και έχει την δυνατότητα να αντικαταστήσει το πετρέλαιο, με άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, για ποιό λόγο να προχωρήσει στην κοστοβόρα και επιβλαβή για το περιβάλλον και τον άνθρωπο εξόρυξή του. Επίσης είναι ένας πόρος ο οποίος φθίνει σε ζήτηση καθώς παρουσιάζονται άλλες μορφές ενέργειας, με κορυφαία την ηλεκτρική.

• Όσον αφορά τις ανεμογεννήτριες, ήταν πολύ ωραίο το παραμύθι το οποίο , αργήσαμε, δεν θέλαμε, δεν είμαστε ικανοί να το αντιληφθούμε.

Μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση πως η Γερμανία, πρέπει να αντικαταστήσει τις πρώτες “γερασμένες” ανεμογεννήτριες, οι οποίες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, είχαν υψηλό κόστος λειτουργίας, επιβάρυναν και όχι μόνο αισθητικά το περιβάλλον και αν κρίνουμε και από τις εδώ λειτουργούσες, ουσιαστικά αύξησαν αντί να μειώσουν την τιμή του ρεύματος, μετακυλίοντας σε άλλες ομάδες του πληθυσμού το κόστος αποπληρωμής τους.

Αυτή όλη η αναφορά ή κατ’ άλλους μικρή ανάλυση δεν ήταν ένας πρόλογος, αλλά μία ενημέρωση και ταυτόχρονα η σκυτάλη για να δώσουμε να καταλάβει η μεγάλη πλειοψηφία πως λειτούργησε και λειτουργεί μία τύποις ένωση, η οποία καθοδηγούμενη από την πάντα, ως κανίβαλο λειτουργούσα, Γερμανία προσπάθησε και προσπαθεί με Δούρειο ίππο το νόμισμα:

Να αποκτήσει εδάφη.
Να κατακτήσει ή προσαρτήσει εδάφη.
Να χρησιμοποιήσει εδάφη που η ίδια δεν μπορεί ή δεν διαθέτει προς αξιοποίηση.
Να χρησιμοποιήσει ως δούλους ουσιαστικά, έμψυχο δυναμικό, το οποίο θα διοικεί η ίδια.
Να πουλήσει βιομηχανικό υλικό,(όπλα, μηχανήματα, αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές ), τις οποίες απαγορεύουν να παράγουμε άμεσα ή έμμεσα μην δανείζοντάς μας, μιας και εμείς δεν έχουμε νόμισμα να χρηματοδοτήσουμε την παραγωγή τους.

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως αυτή την χώρα την οποία αποκαλούν όλοι κολοσσό, τι ακριβώς παράγει;
Σχεδόν τίποτα!!!

Αν εξαιρέσει κανείς την κτηνοτροφική της παραγωγή, (βοοειδή ή χοιρινά προς βρώση ή για να καλύψουν οι Ούννοι τα ζωώδη σωματικά τους ένστικτα ),δεν παράγει τίποτε άλλο προς κατανάλωση, πέραν της βιομηχανίας της.

Τα αυτοκίνητα, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα εργαλεία παντός είδους ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ.

Ένα υποτιθέμενο εμπάργκο, μία απαγόρευση αγοράς και κατανάλωσης των προϊόντων τους ή ακόμη καλύτερα μία οργανωμένη διατροφική παραγωγή από τα κράτη του νότου της Ε.Ε, θα την καθιστούσε τον φτωχό συγγενή.

Αυτό, καθώς κακά τα ψέματα είναι ένα απόλυτα οργανωμένο και πειθαρχημένο κράτος, το αντιλήφθηκε νωρίς.

Τι πιο απλό λοιπόν να επεκταθεί και σε αυτούς τους τομείς, χρησιμοποιώντας το πιο άτακτο, ανοργάνωτο και διοικούμενο από κατσαπλιάδες, δωσίλογους και μαφιόζους, κράτος;

Βέβαια τα συμφέροντά τους επεκτείνονται και σε άλλους τομείς πέραν της Ελληνικής επικράτειας, αλλά εδώ υπήρχε συγκεντρωμένο όλο το πακέτο που θα μπορούσε να ζητήσει ένας κατακτητής “επενδυτής”.

Ταυτόχρονα όλοι όσοι εποφθαλμιούσαν τον μικρό μας παράδεισο, κατάφεραν να αποκτήσουν με την συμμετοχή όχι μόνο των προδοτών πολιτικών, αλλά και όλων εκείνων που τους καλύπτουν,(δικαστές, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, εκκλησία), τα εξής:

Τον σιδηρόδρομο οι Ιταλοί.
Τα αεροδρόμια και τις τηλεπικοινωνίες οι Γερμανοί.
Τα λιμάνια οι Κινέζοι.

Δεν θα πρέπει εδώ να ξεχάσουμε την αναφορά στην αθόρυβη αλλά πολύ σημαντική δουλειά για τους κατακτητές που έχει κάνει ο πολύς και λόγο μεγέθους Φούχτελ.
Έχει αλώσει, εφόσον πρώτα έχει επισκεφτεί, σχεδόν όλους τους δήμους της χώρας και τα αποθεματικά τους.
Οι δικοί μας βέβαια εθελόδουλοι ανιστόρητοι και πλήρως χειραγωγήσιμοι δήμαρχοι, χαριεντίζονται μαζί του και δίνουν μάχες για να σταθούν στο πλευρό του.

Εδώ αξίζει ένα μικρό παράδειγμα που αφορά τον πρώην αριστερό δήμαρχο Νέας Ιωνίας Αττικής, ο οποίος πήρε δάνειο για να αλλάξει σε led τους λαμπτήρες σε όλη την Νέα Ιωνία, από εργοστάσιο εννοείται Γερμανικό, το οποίο ανήκει σε συγγενή, σύμφωνα με πληροφορίες, του Φούχτελ.

Είμαστε λοιπόν πανέτοιμοι να υποδεχτούμε τα οικολογικά σκουπίδια της Ευρώπης και τα προϊόντα τους,να τα μεταφέρουμε με τα πλοία μας και από τα λιμάνια μας, να τα καταναλώσουμε ως δικά τους ενώ εμείς τα παράγουμε και τα επανεισάγουμε, να τα στείλουμε στα πέρατα του κόσμου με τα αεροπλάνα μας από τα αεροδρόμια που πλέον τους ανήκουν.

Η λύση για να επανεκκινήσει η χώρα είναι να σηκωθείς από τον καναπέ σου, να ανοίξεις την πόρτα, να βγείς έξω, να χτυπήσεις την πόρτα του διπλανού και να του ζητήσεις συγγνώμη για την αντίδρασή σου στις πολιτικές του πεποιθήσεις και τοποθετήσεις.

Το ξέρω είναι δύσκολο μα άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Ή θα σωθούμε τραβώντας μαζί και τον γείτονά μας ή θα ψοφήσουμε μαζί του, οπότε, τελικά θα επιβιώσει, παίρνοντας εκδίκηση, η κατσίκα του.

 

Αφήστε ένα σχόλιο