Παλαιστινιακό: Ποια πρέπει να είναι η ελληνική γραμμή;

Παλαιστινιακό: Ποια πρέπει να είναι η ελληνική γραμμή;


του Υποπτέραρχου ε.α. Παύλου Χρήστου 

Όλοι μας γνωρίζουμε την ιστορία της Παλαιστίνης και του μακροχρόνιου αγώνα του λαού της για μια ελεύθερη πατρίδα. Ανεξάρτητα άλλων παραγόντων πρέπει αποκλειστικά να σκεφτούμε ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα. Δεν αρκούν ούτε ευχολόγια, ούτε η επίκληση δικαιωμάτων νόμιμου αμύνης, ούτε διεθνείς διασκέψεις και επί μέρους ρυθμίσεις. Πρέπει να υπάρξει ειρήνη για όλους. Να  διασφαλιστεί μια πραγματικά ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής, χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις. Σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις που καλούν τον λαό να συνταχθεί με το κατοχικό ισραηλινό κράτος και να εμπλακεί η χώρα μας  ακόμα πιο βαθιά σε σχεδιασμούς που βρωμάνε μπαρούτι, απέναντι στους διάφορους θιασώτες των «ίσων αποστάσεων» μεταξύ θύτη και θύματος, αυτό που τώρα επείγει είναι να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, να στηριχθεί ο αγώνας του για ελεύθερη πατρίδα, να σταματήσει η ισραηλινή σφαγή και να στηριχτεί η αντιπολεμική πάλη σε όλη την περιοχή. Για αυτό:

1. Όσοι πραγματικά πιστεύουν στην ειρήνη να συστρατευθούν στον αγώνα για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος: Λύση δύο ανεξάρτητων κρατών. Μια πολιτική λύση είναι αναγκαία και δυνατή όταν η ισραηλινή πολιτική κατοχής τερματιστεί.

2. α. Όσο η αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει το πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων, όπως τώρα αλλά και επί δεκαετίες, με δολοφονίες αμάχων, με απαρτχάιντ, με βασανισμούς, με φυλακίσεις, με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με εποικισμούς, τόσο ο πόλεμος και αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε αυτές τις μέρες, οι αιματηρές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες.

β. Όσο συνεχίζονται αυτές οι ενέργειες και η περιφρόνηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ σχετικά με την Παλαιστίνη, η βίαιη αντιπαράθεση είναι αναπόφευκτη. Δεν μπορεί να υπάρξει μόνιμη ειρήνη μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των Παλαιστινίων.

γ. Ο Παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και να αντισταθεί στην ισραηλινή κατοχή, έχει το δικαίωμα να προασπίσει το δικαίωμά του για μια αξιοπρεπή εθνική ζωή χωρίς ξένη καταπίεση.

3. Τα ατιμώρητα εγκλήματα της  ισραηλινής κυβέρνησης, με στόχο τη διατήρηση της κατοχής, οδηγούν σε περιφερειακό πόλεμο. Αυτή η κλιμάκωση πρέπει να σταματήσει.

4. Είναι αδύνατη η “διαχείριση” της σύγκρουσης ή η επίλυσή της στρατιωτικά. Υπάρχει μόνο μία λύση, ο τερματισμός της κατοχής και η αναγνώριση των νόμιμων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού.

5. Αν ο Παλαιστινιακός λαός δεν απολαύσει τα πλήρη νόμιμα δικαιώματα αυτοδιάθεσης, ελευθερίας, επιστροφής στις εστίες του και ανεξαρτησίας, και αν δεν εγκαθιδρυθεί το ανεξάρτητο εθνικό κράτος της Παλαιστίνης οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή θα συνεχίζονται.

6. Ο Παλαιστινιακός λαός αγωνίζεται για την ύπαρξή του και μέχρι αυτός ο αγώνας να δικαιωθεί, με την ίδρυση ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, οι ενέργειες του Παλαιστινιακού λαού είναι και θα παραμείνουν νόμιμες.

7. Όσοι πραγματικά πιστεύουν στην ειρήνη για την πολύπαθη Μέση Ανατολή, οι ίδιοι οι λαοί της περιοχής, Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί και έχουν στόχο την επίτευξη μιας φυσιολογικής ζωής, χωρίς κατοχή, διακρίσεις ή εθνοτική υπεροχή, θα πρέπει να συστρατευθούν μαζί στον αγώνα για να υπάρξει ένα πραγματικά ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

8. Άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.
Καμμιά ξένη στρατιωτική εμπλοκή σε αυτή τη σύρραξη, ο ΟΗΕ να επιβάλλει την ειρήνη.
Αυτή είναι η μόνη λύση.

9. Ενισχύουμε την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.
Μόνο ένας ειλικρινής αξιόπιστος διάλογος μπορεί να δώσει λύση. Η διαιώνιση αυτής της διένεξης μόνο εστίες αστάθειας δημιουργεί στη περιοχή. Άνθρωποι σκοτώνονται στο βωμό των συμφερόντων. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια εστία / κράτος για τους Παλαιστινίους. Όλα τα άλλα δημιουργούν και θα δημιουργούν αναφλέξεις ανεξέλεγκτες. Απαιτείται οριστική ειρηνική λύση.

Παλαιστίνη – Ισραήλ

• Όχι στην εισβολή και τον βομβαρδισμό της Γάζας.
•Όχι στην ξένη παρέμβαση.
•Τέλος στην κατοχή.
✓Οι δυτικοί ηγέτες, τα ΜΜΕ  παρουσιάζουν την κατάσταση σα να επρόκειτο για αγώνα μεταξύ δύο ισοδύναμων δυνάμεων. Αυτό είναι εντελώς ψευδές.

•Όσοι μιλούν για «παλαιστινιακή τρομοκρατία» καλό θα ήταν να θυμούνται ότι, όταν οι Παλαιστίνιοι ξεκίνησαν ένα ειρηνικό κίνημα μαζικής αντίστασης το 2018, γνωστό ως Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής, το ισραηλινό κράτος απάντησε ανοίγοντας πυρ με αληθινά πυρομαχικά, σκοτώνοντας εκατοντάδες άοπλους διαδηλωτές, 46 από αυτούς ανήλικοι.

•Οι ίδιοι άνθρωποι, που μιλούν σήμερα για «τρομοκρατία» παρέμειναν σιωπηλοί κατά τη διάρκεια της «Επιχείρησης Cast Lead» το 2008-09, όταν το Ισραήλ σκότωσε 1.391 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων 318 ανηλίκων, κατέστρεψε περισσότερα από 3.500 σπίτια, αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες χωρίς καταφύγιο και προκάλεσε όλεθρο σε άλλες δομές και βασικές εγκαταστάσεις υποδομής στη Γάζα.

•Παρέμειναν σιωπηλοί κατά τη διάρκεια της «Επιχείρησης Προστατευτική Άκρη» το 2014, κατά την οποία το Ισραήλ σκότωσε 2.203 Παλαιστίνιους, 1.372 από τους οποίους δεν συμμετείχαν στις εχθροπραξίες, συμπεριλαμβανομένων 528 ανηλίκων, και κατέστρεψε ή προκάλεσε  σοβαρές ζημιές σε περισσότερα από 18.000 σπίτια, αφήνοντας άστεγους περισσότερους από 100.000 Παλαιστίνιους.

ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ.

Αντί για αεροπλανοφόρα στείλτε ανθρωπιστική βοήθεια και δυνάμεις του Ο.Η.Ε για να σταματήσει η σφαγή.

ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ: Άμεση εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής από το 2015 για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967.

από το «https://www.newsbreak.gr/»

 

Αφήστε ένα σχόλιο