Τι σηματοδοτεί η παρουσία του Στεφ. Κασσελάκη

Τι σηματοδοτεί η παρουσία του Στεφ. Κασσελάκη


του Ανδρέα Τσιφτιάν

1. Ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, Ο Κασσελάκης θα έχει ρόλο την επόμενη μέρα (είναι ήδη λίγο πίσω από την Αχτσιόγλου στις στοιχηματικές κι αυτό μόλις την πρώτη μέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του). Θα είναι η δαμόκλειος σπάθη, για όποιον γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα είναι και επικοινωνιακή γαλιώνα του ΣΥΡΙΖΑ, ως άνθρωπος πρώτης γραμμής στην αντιπολίτευση, απέναντι στον Μητσοτάκη.

2. Είναι άνθρωπος του Τσίπρα. Αυτός τον φέρνει και αυτός τον προμοτάρει. Διακριτικά μέσω Πολάκη, δίνει την «αριστερή» γραμμή. Στα εσωκομματικά πηγαδάκια ακούγεται ήδη, «ψηφήστε τον γιατί αυτόν θέλει ο Αλέξης». Δεν είναι τυχαίο ότι επιστράτευσε τον Πολάκη σε αυτόν τον ρόλο. Επικοινωνιακό «χτένισμα» για να προσδώσουν στον Κασσελάκη προφίλ αριστερού, αλλά και να μην εκτεθεί ο Τσίπρας για μεροληψία.

Είναι όμως όλα, με τέτοιον επιτηδευμένο τρόπο στημένα, που πραγματικά καταντούν γελοίοι.

3. Η Αυλωνίτου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα είναι πια αριστερό κόμμα. Από χαζό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. (Ποτέ δεν ήταν, αλλά ας το αφήσουμε αυτό για την ώρα). Τί λέει όμως ουσιαστικά; Δε λέει, εφόσον δεν είναι πια αριστερό κόμμα, φύγετε, αλλά αντίθετα, ότι ακόμα κι αν δεν είναι πια αριστερό κόμμα, προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα. Δηλαδή, εφόσον αλλάξαμε εμείς, κάντε το κι εσείς!

Αλήθεια, φίλοι συριζαίοι, εσείς θα παραμένετε ίδιοι ή θα αλλάξατε κι εσείς;

4. Ο Κασσελάκης είναι η τελευταία προδοσία του προδότη Τσίπρα. Προδότη δεν τον λέγαμε μόνο εξαιτίας της συμφωνίας της λίμνης. Τον λέγαμε από τότε που έκανε το τριτοκοσμικό δημοψήφισμα για να κάνει συνένοχο τον Λαό κι από τότε που είπε ότι η αντίσταση είναι μια αυταπάτη. Και ξαφνικά… εκεί που οι μνημονιακοί ήταν μέχρι τότε οι γραφικοί, γίναμε μέσα σε μια μέρα οι αντιμνημονιακοί, οι γραφικοί. Η ελπίδα ήταν πια μια αυταπάτη. Κατευνάστηκε αμέσως η λαϊκή αντίσταση ως ματαιόπονη, γραφική και ανούσια.

Κι όπως κάθε προδότης εισβολέας και όπως κάθε «παράθυρο ευκαιρίας», όταν αποχωρεί, δεν αποχωρεί «φρόνιμα» (γιατί αυτό ήταν ο Τσίπρας, παράθυρο ευκαιρίας, είτε των Αμερικάνων για διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, είτε των δανειστών για κατάπνιξη και του τελευταίου κινδύνου αντίδρασης, είτε των Τούρκων με πολιτική «ανοιχτών συνόρων»), φεύγοντας, θα κάψει όλα τα σπαρτά, τα ζωντανά, τα σπίτια, τις υποδομές, δε θα αφήσει τίποτα όρθιο.

Θα σας παραδώσει αποκαΐδια. Η επιλογή Κασσελάκη είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση του Μητσοτάκη. Όταν ψάχνεις την αντιγραφή του, τότε αυτό δεν είναι μόνο μία έμμεση παραδοχή ήττας (της κατά τα άλλα «ιδεολογικής ηγεμονίας» της αριστεράς), δημιουργεί και τετελεσμένο.

Ναι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης δημιουργεί ήδη τετελεσμένο.

Μη χαίρεστε, ακόμη κι αν δεν εκλεγεί. Η ζημιά έγινε ήδη. Δείχνει δηλαδή την ελαστικότητα, με την οποία προσεγγίζουν την έννοια της αριστεράς, πόσο διαπραγματεύσιμη και σχετική έννοια είναι, πόσο αβίαστα αναπροσδιορίσιμη και αναθεωρήσιμη είναι.

Το έδειξαν και στο παρελθόν, αλλά κάνατε πως δεν το είδατε. Σφυρίξατε κλέφτικα, αγαπητοί συριζαίοι (όσοι μείνατε τέλος πάντων, διότι δεν είστε και πολλοί πια).

Σας εκμαύλισαν. Δεχτήκατε τον εθνομηδενισμό ως μοντέρνο «πατριωτισμό». Και προσπαθούν, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, να το πράξουν και πάλι.

Η θεία δίκη όμως θα έρθει. Ετοιμάστε τα κόλλυβα του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμη μία διάσπαση.

Αν συνεχίσετε να στηρίζετε αυτό το τερατούργημα, τότε τα κόλλυβα θα είστε εσείς!

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο