Το «αξιοζήλευτο project»του Κ. Μητσοτάκη για την Υγεία -Ένας υποψήφιος πρωθυπουργός-CEO

Το «αξιοζήλευτο project»του Κ. Μητσοτάκη για την Υγεία -Ένας υποψήφιος πρωθυπουργός-CEO


της Δήμητρας Μυρίλλα

Θα πρέπει να έχει κάποιος ασυγκράτητο θράσος, κατακλυσμιαίο κυνισμό και θηριώδη άγνοια για το τι σημαίνει δημόσιο σύστημα υγείας για να δηλώνει(σε πρωϊνή εκπομπή στο Mega) το εξής: Θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ «νέο ΕΣΥ»! 

Ποιός το είπε; Ο Κ. Μητσοτά«κης.

Πότε το είπε;  Αμέσως μετά την επίσκεψή του στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας, όπου εκεί δεν ντράπηκε να ξεστομίσει: «Θέλω, όμως, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στον Άγιο Σάββα, να καταδείξω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρά τις δυσκολίες, παρά τις αδυναμίες, λειτουργεί. Πολλές φορές λειτουργεί σε επίπεδα τα οποία είναι αξιοζήλευτα και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο.» (!)

Πριν κηδευτούν οι δύο γυναίκες που πέθαναν στην Κω και στη Νέα Μάκρη.

Λίγες ώρες αργότερα μια ακόμα γυναίκα στη Χαλκιδική έχανε τη ζωή της, επειδή το ασθενοφόρο κατόρθωσε να φτάσει 1,5 ώρα μετά την κλήση  Επειδή ολόκληρη Χαλκιδική διαθέτει μόλις πέντε Κέντρα Υγείας και οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι αρκετά μεγάλες.

Το τρίτο θανατηφόρο περιστατικό σε τρεις ημέρες. Ένα την ημέρα δηλαδή.

Πραγματικά, είναι να ζηλεύει όλος ο κόσμος και ο ντουνιάς!

Τέτοια ποσοστά ούτε στο Μπαγκλαντές.

Αξιοζήλευτο παγκοσμίως,  να πεθαίνει ένας άνθρωπος τη ημέρα επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα. Αξιοζήλευτοι και οι 37.000 νεκροί στην πανδημία. Αξιοζήλευτοι και οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, επειδή δεν είχε ο κ. Μητσοτάκης μελέτες που να λένε ότι ο διασωληνωμένος πρέπει να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ! Πολύ πιθανόν να χρειάζεται και μία μελέτη που να λέει ότι ο καλών το ασθενοφόρο χρειάζεται ασθενοφόρο τώρα και όχι όταν αποδημήσει εις Κύριον. Πιθανόν, να απαιτείται μελέτη που να τεκμηριώνει ότι ο ασθενής χρειάζεται όντως ασθενοφόρο και όχι καρότσα.

Αλλά, εν πάση περιπτώσει, όλα αυτά θα γίνουν ένα ωραιότατo project.

Διότι, ο κύριος που διεκδικεί εκ νέου την πρωθυπουργία μιλάει με τη μόνη γλώσσα που ξέρει…  Τη γλώσσα των επιχειρήσεων. Δεν γνωρίζει τί σημαίνει άσκηση δημόσιας πολιτικής για την δημόσια υγεία. Προφανώς δεν γνωρίζει τί σημαίνει νοσηλεία σε ράντζο, εφημερία με εκατοντάδες ανθρώπους σε αναμονή, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να αγωνίζονται να προλάβουν.

Γνωρίζει από project. Στον δικό του κόσμο, αυτό των αφεντικών, των επενδυτών, των επιχειρηματιών,  δεν κάνουν πολιτικές για το λαό… Καταστρώνουν project για το χρηματιστήριο, έχουν CEO  και project manager, μιλάνε για business plan και marketing plan. Συνεννοούνται με αυτή τη χυδαία ακατανόητη και βάρβαρη γλώσσα, τόσο βάρβαρη όσο ζοφερός είναι και ο κόσμος που φτιάχνουν για τους λαούς.

Μπερδεύτηκε, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης και δικαίως. Δεν θεωρεί εαυτόν υποψήφιο πρωθυπουργό, αλλά πολλά υποσχόμενο CEO σε Ανώνυμη Εταιρεία, πανέτοιμο να καταστρώσει το project «ξεπουλάω», «διαμοιράζω», «καλώ να όρνια να ξεκοκαλίσουν κάθε εναπομείναν ίχνος δημόσιου πλούτου και κοινωνικού αγαθού».

Μόνο που ο λαός δεν είναι γενική συνέλευση μετόχων….

Και, επίσης, κανείς δεν είναι αλώβητος, μήτε βασιλιάς, μήτε αυτοκράτορας, μήτε CEO…

από το «https://www.imerodromos.gr/»

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο