Λίγα λόγια για το «μεταναστευτικό» ζήτημα

Λίγα λόγια για το «μεταναστευτικό» ζήτημα


του Όθωνα Κουμαρέλλα

Για το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) και τώρα τη «Συμμαχία Ανατροπής», προέχει η απελευθέρωση της πατρίδας, η λευτεριά του λαού. Τα υπόλοιπα έπονται, αφού η επίλυσή τους προϋποθέτει την απελευθέρωση και την αποκατάσταση του Κράτους Δικαίου και της συνταγματικής έννομης τάξης στην πατρίδα μας.

Πώς μπορεί η χώρα, δέσμια των Ευρωσυνθηκών, να λύσει το μεταναστευτικό; Διώχνοντας μαζικά τη νεολαία της στα ξένα; Εξαθλιώνοντας τα παιδιά της;

Οι δοσίλογοι που κυβερνούν εξευτελίζουν την εργασία και διαλύουν την κοινωνία, ομνύοντας μάλιστα στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, εμπορευμάτων και ανθρώπων. Αυτές οι τρεις «ελευθερίες» είναι η πεμπτουσία της παγκοσμιοποίησης. Ένα κράτος που έχει απεμπολήσει την κυριαρχία του και έχει καταστεί υποχείριο των αγορών, αδυνατεί, ακόμη και τυπικά, να φυλάξει τα σύνορά του. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ένας λαός ελεύθερος, αφέντης στον τόπο του. Πρέπει, λοιπόν, πρώτα και κύρια, να απαλλαγούμε από το καθεστώς της δουλοπαροικίας του χρέους, που προέκυψε με βασικό εργαλείο το ευρώ. Καθώς επίσης να απαλλαγούμε από τη δικτατορία των υποχείριων στις τράπεζες «συστημικών» κομμάτων, που προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πέραν της διαχείρισης της καταστροφής μας, τάζοντας εν όψει των εκλογών λαγούς με πετραχήλια. Για να έλθουν εκ των υστέρων να μας πουν ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει και πρέπει να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι.

Θεωρούμε, ότι οι μόνοι που απολαμβάνουν τα «αγαθά» των ανοικτών συνόρων είναι οι τραπεζίτες, οι μαφιόζοι και το οργανωμένο έγκλημα με τα κυκλώματα δουλεμπορίας και εν γένει το μεγάλο κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι πληθυσμοί διακινούνται με όρους δουλεμπορίου και απίστευτης εκμετάλλευσης. Οι εξαθλιωμένοι μετανάστες χρησιμοποιούνται για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού ιστού στις χώρες προορισμού, ενώ δύσκολα, έως καθόλου, ενσωματώνονται στις κοινωνίες υποδοχής, που διαλύονται συστηματικά στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας και των «ανοικτών συνόρων».

Προφανώς και δεν έχουμε τίποτε με τους ανθρώπους μετανάστες, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος κλπ. Είμαστε όμως σε πόλεμο με τη μετανάστευση ως σύγχρονο δουλεμπόριο και εργαλείο διάλυσης των κοινωνιών. Δεν θα ανεχθούμε στο όνομα του ψευτοδιεθνισμού, της παγκοσμιοποίησης, της πολυπολιτισμικότητας και λοιπών ιδεολογικών κατασκευών της Νέας Τάξης, την «ελεύθερη» αγοροπωλησία ανθρώπων, τη καταρράκωση κάθε ίχνους αξιοπρέπειας, μόνο και μόνο για να εξασφαλίζουν φτηνά εργατικά χέρια οι πλούσιοι και οι κατακτητές της πατρίδας.

Δεν θα φερθούμε στους ανθρώπους αυτούς διαφορετικά από όσο ευελπιστούμε και επιθυμούμε, να φερθούν οι γηγενείς άλλων χωρών στους Έλληνες μετανάστες κι ενδεχομένως λαθρομετανάστες. Οι μετανάστες, λαθραίοι, ή μη, θα πρέπει να διευκολυνθούν να μεταβούν στις πατρίδες τους, ή όπου αλλού επιθυμούν, να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους και τη καλυτέρευση των όρων ζωής τους. Το να επαιτούν, δεχόμενοι να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες για ένα ξεροκόμματο, μόνο αποτέλεσμα θα έχει την αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού, την αύξηση της εγκληματικότητας, την επώαση του «αυγού του φιδιού». Ήδη τα ζούμε! Άλλωστε τα στρατόπεδα εξαθλιωμένων μεταναστών, αύριο εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε στρατόπεδα εξαθλιωμένων Ελλήνων αντικαθεστωτικών. Ήδη η υγειονομική δικτατορία που επιβλήθηκε στο όνομα της καταπολέμησης του κορωναϊού, δείχνει καθαρά προθέσεις και προοπτικές για όσους αντιδρούν και διαμαρτύρονται.

Όταν ο λαός ανατρέψει το καθεστώς και επαναφέρει τη Δημοκρατία στη χώρα, η καταγγελία των συνθηκών του Δουβλίνου, που έφεραν την Ελλάδα στη κατάσταση σκουπιδότοπου ανθρώπινων ψυχών, θα είναι από τις πρώτες ενέργειες. Η διάλυση των κυκλωμάτων δουλεμπορίας επίσης υπό τη μορφή των πάσης φύσης Μ.Κ.Ο.. Η καταγγελία της Τουρκίας ως δουλεμπορικό κράτος και η έξοδος από τις συμφωνίες Ε.Ε. και Τουρκίας για το ζήτημα. Η Τουρκία μάλιστα χρησιμοποιεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ως «όπλο» για την επίτευξη των γεωπολιτικών της επιδιώξεων σε βάρος της Ελλάδας και όχι μόνον. Τα γεγονότα του Φεβρουαρίου 2020 στον Έβρο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των επιδιώξεων και της χρήσης του μεταναστευτικού ως γεωπολιτικού εργαλείου αποσταθεροποίησης. Ο αυστηρός έλεγχος των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων επίσης. Οι μετανάστες θα πρέπει να διευκολυνθούν στην οικειοθελή αποχώρησή τους από τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, όσοι έμπρακτα συνδέουν το μέλλον τους και τη προοπτική τους με το μέλλον και τη προοπτική της πατρίδας μας, έχουν να προσφέρουν σε μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα, εργαζόμενοι ως ελεύθεροι άνθρωποι με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις, χωρίς να χρησιμοποιούνται ως φτηνά εργατικά χέρια σε βάρος του ντόπιου πληθυσμού και των εργαζομένων.

Στις σημερινές συνθήκες χρεοκρατίας και κατοχής, η στρεβλή προβολή διχαστικών θεμάτων εξυπηρετεί πρωτίστως το κατοχικό καθεστώς. Εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα επιλέγουμε εκείνη την πολιτική δύναμη που έχει κρυστάλλινες θέσεις και πρόγραμμα για την υπέρ της πατρίδας και του λαού διευθέτηση, εκτός των άλλων και του ζέοντος μεταναστευτικού ζητήματος, που τείνει να μετατραπεί σε φλέγον Εθνικό ζήτημα.

Σημείωση: Το άρθρο αυτό αποτελεί επικαιροποίηση και συμπλήρωση παλαιότερου άρθρου μου δημοσιευμένου στο περιοδικό «NEXUS» το 2012.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο