Η διάρροια του Κυριάκου Μητσοτάκη (και η Τοπική Αυτοδιοίκηση)

Η διάρροια του Κυριάκου Μητσοτάκη (και η Τοπική Αυτοδιοίκηση)


του Ιωσήφ Λουκέρη

Την Μεγάλη Εβδομάδα αφελώς αναμέναμε, πριν το κλείσιμο της βουλής, ψήφιση νόμου που θα ρύθμιζε την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εκτός σχεδίου δόμηση. Ο νόμος αυτός, που θα ανακούφιζε χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες, που βλέπουν την αξία των ακινήτων τους να εκμηδενίζεται, δεν ήλθε ποτέ. Αντί αυτού, όμως, ο πρωθυπουργός μας προτίμησε να ανακουφιστεί ο ίδιος με μία από τις γνωστές του νομοδιάρροιες: Μεγάλη Πέμπτη κοντόβραδο, ο αθεόφοβος, κάπου μεταξύ της αναγνώσεως δευτέρου και τρίτου Ευαγγελίου, δημοσίευσε στο ΦΕΚ «πολυνόμο», που μέσα σε άλλες νεοφιλελεύθερες μωρολογίες (τουτέστιν αρλούμπες), «περιλαβαίνει» και τα ελάχιστα που άφησε όρθια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το πραξικόπημα Κούλη – Πατούλη.

Ορίζει ο ανωτέρω πολυνόμος – νομοδιάρροια ότι σε δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό πάνω από 2001 κατοίκους ο συνδυασμός του επιτυχόντος δημάρχου, λαμβάνει τα 3/5 των εδρών του συμβουλίου, αποσυνδέοντας έτσι εντελώς τους «αιρετούς» των δημοτικών κοινοτήτων, από την βούληση των εκλογέων τους και επιστρέφοντας τα πράγματα στον παραλογισμό των εκλογών του 2014, όταν παρατηρήθηκε το φαινόμενο υποψήφιοι σύμβουλοι που πρώτευσαν με εκατοντάδες και χιλιάδες σταυρούς διαφορά να μένουν εκτός συμβουλίου επειδή δεν ανήκαν στην παράταξη του Δημάρχου. Θυμίζω δε ότι, από το 2021, αν δεν κάνω λάθος, έχει καταργηθεί η τόσο «ενοχλητική» χωριστή κάλπη για τις δημοτικές κοινότητες.

Θα σκεφτείτε βεβαίως -και με το δίκιο σας- ότι αυτό δεν αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο, αλλά μια συνήθη, καθημερινή σχεδόν δραστηριότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του: κάποια μπάζα τους είχαν ξεμείνει από την κατεδάφιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικότερα του Ελληνικού Δημοσίου και είπαν να τα μαζέψουν. Δεν είναι δα και θέμα άξιο λόγου!

Ο Κούλης όμως είναι άνθρωπος που ξεπερνά τον εαυτό του! Θέτει όλο και ψηλότερα τον πήχη της θρασείας αποδιοργάνωσης του Κράτους, της απροκάλυπτης κατάλυσης του Πολιτεύματος, της ακραίας εξαχρείωσης της κοινωνίας μας και συνεχώς επιτυγχάνει.

Έτσι, και με αυτόν το νόμο, φρόντισε να μην πλήξουμε: Όρισε ότι Πρόεδρος του συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας άνω των 300 κατοίκων εκλέγεται μεταξύ των δύο πρωτευσάντων σε ψήφους συμβούλων ενός από τους δύο πρώτους συνδυασμούς. Όμως προσοχή, γιατί τώρα αρχίζει το ωραίο: Η διάταξη αυτή ισχύει για την τρέχουσα δημοτική περίοδο, δηλαδή για τα συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων που υπηρετούν τώρα, τα οποία καλούνται εντός δεκαπέντε ημερών (από την Μεγάλη Πέμπτη, είπαμε), να συνεδριάσουν να ξε – εκλέξουν αυτούς που είχαν εκλέξει το 2019 και να εκλέξουν άλλους Προέδρους που θα τελειώσουν την τετραετία της οποίας τα 7/8 είχαν διανύσει άλλοι Πρόεδροι!!!!

Δεν γνωρίζω την σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από τον νέο αυτόν νόμο – τραγέλαφο, γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω πώς λειτουργούν οι νοσηροί εγκέφαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη και των επιτελών του -για την ακρίβεια δεν ξέρω αν ο Κυριάκος Μητσοτάκη και οι επιτελείς του διαθέτουν εγκεφάλους, έστω και νοσηρούς. Αυτό που ξέρω είναι ότι καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να αντικαταστήσει εκλεγμένα όργανα και μάλιστα τόσο κοντά σε Εθνικές και Αυτοδιοικητικές εκλογές (σε απόσταση αναπνοής από τις πρώτες). Αυτό που είναι επίσης σίγουρο είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση διοίκηση είναι ένας νευραλγικός τομέας, που αν εξακολουθήσει να είναι άθυρμα στα χέρια του κάθε Κούλη και των Προγραμμάτων της Ε.Ε. α.ε., θα οδηγηθούμε, με μαθηματική ακρίβεια, στον διαμελισμό της Χώρας, χωρίς να το πάρουμε είδηση (αφού δεν θα το πουν και οι ειδήσεις).

Η αναίδεια, η ωμότητα, η αυταρχικότητα του Κούλη έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα ώστε να κάνει το Σύνταγμα και τους νόμους χαρτί για τη νομοδιάρροιά του, η «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» καταθέτει τα όπλα της παρά τους (όχι και τόσο) καλλιγράμμους πόδας της Γερμανού, της Τσιμτσιλή και της Τσαπανίδου. Αν συνεχιστεί αυτός ο ζόφος όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε σε εθνική τραγωδία, που θα καταλήξει σε προσωπική τραγωδία για καθέναν από εμάς.

Πρώτο μας χρέος η ανυπακοή στην προπαγάνδα τους. Κύριο χρέος μας η ανατροπή τους!

από το «https://365335.blogspot.com/»

 

Αφήστε ένα σχόλιο