Ομιλία του Προέδρου της Ρ.Ο. Β.Β. Πούτιν κατά την τελετή υπογραφής των συμφωνιών προσάρτησης περιοχών της Ουκρανίας

Ομιλία του Προέδρου της Ρ.Ο. Β.Β. Πούτιν κατά την τελετή υπογραφής των συμφωνιών προσάρτησης περιοχών της Ουκρανίας


Στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου του Κρεμλίνου πραγματοποιήθηκε τελετή για την υπογραφή συμφωνιών σχετικά με την εισδοχή στη Ρωσία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, της περιοχής της Ζαπορίζια και της περιοχής της Χερσώνας και τη δημιουργία νέων υποκειμένων (περιοχών) της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πριν την υπογραφή, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν πραγματοποίησε ομιλία. Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο, όπως δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Προεδρίας

Αγαπητοί πολίτες της Ρωσίας, πολίτες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, κάτοικοι των περιοχών Ζαπορόζιε και Χερσώνας, βουλευτές της Κρατικής Δούμας και γερουσιαστές της Ρωσικής Ομοσπονδίας,

Ξέρετε, διεξήχθησαν δημοψηφίσματα στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στη Ζαπορίζια και στη Χερσώνα. Τα αποτελέσματά τους έχουν συνοψιστεί, τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Οι άνθρωποι έκαναν την επιλογή τους, μια ξεκάθαρη επιλογή.

Σήμερα υπογράφουμε συμφωνίες για την ένταξη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, της περιοχής της Ζαπορίζια και της περιοχής της Χερσώνας στη Ρωσία. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ομοσπονδιακή Συνέλευση θα υποστηρίξει τους συνταγματικούς νόμους για την έγκριση και τον σχηματισμό τεσσάρων νέων περιφερειών και τεσσάρων νέων περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Ρωσία, διότι αυτή είναι η βούληση εκατομμυρίων ανθρώπων (Χειροκροτήματα)

Και αυτό, φυσικά, είναι δικαίωμά τους, το αναφαίρετο δικαίωμά τους, το οποίο κατοχυρώνεται στο πρώτο άρθρο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο δηλώνει ρητά την αρχή των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών.

Επιτρέψτε μου να επαναλάβω: αυτό είναι το αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων, βασίζεται στην ιστορική ενότητα, στο όνομα της οποίας κέρδισαν γενιές των προγόνων μας, εκείνων που δημιούργησαν και υπερασπίστηκαν τη Ρωσία από την προέλευση της Αρχαίας Ρωσίας για αιώνες. Εδώ, στη Νοβοροσσίγια, πολέμησαν οι Ρουμιάντσεφ, Σουβόροφ και Ουσακόφ, η Αικατερίνη Β ́ και ο Ποτέμκιν ίδρυσαν νέες πόλεις. Οι παππούδες και οι προπαππούδες μας στάθηκαν εδώ μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.

Θα θυμόμαστε πάντα τους ήρωες της «Ρωσικής Άνοιξης», εκείνους που δεν συμφιλιώθηκαν το 2014 με το νεοναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, όλους εκείνους που πέθαναν για το δικαίωμα να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα, να διατηρούν τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την πίστη τους, για το δικαίωμα στη ζωή. Πρόκειται για τους στρατιώτες του Ντονμπάς, τους μάρτυρες του «Khatyn της Οδησσού», τα θύματα των απάνθρωπων τρομοκρατικών επιθέσεων που πραγματοποίησε το καθεστώς του Κιέβου. Πρόκειται για εθελοντές και πολιτοφύλακες, πολίτες, παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους, Ρώσους, Ουκρανούς, ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων. Αυτός είναι ο πραγματικός λαϊκός ηγέτης του Ντονέτσκ Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο, αυτοί είναι οι στρατιωτικοί διοικητές Αρσέν Παβλόφ και Βλαντιμίρ Ζόγκα, η Όλγα Κοτσούρα και ο Αλεξέι Μοζγκοβόι, αυτός είναι ο εισαγγελέας της Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ Σεργκέι Γκορένκο. Αυτός είναι ο αλεξιπτωτιστής Nurmagomed Gadzhimagomedov και όλοι οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας που πέθαναν το θάνατο των γενναίων κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Είναι ήρωες. (Χειροκροτήματα) Ήρωες της Μεγάλης Ρωσίας. Και σας ζητώ να τιμήσετε τη μνήμη τους με ενός λεπτού σιγή.

(Ενός λεπτού σιγή)

Ευχαριστώ.

Πίσω από την επιλογή εκατομμυρίων κατοίκων στις λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στις περιοχές της Ζαπορίζιας και της Χερσώνας βρίσκεται το κοινό μας πεπρωμένο και η χιλιόχρονη ιστορία μας. Οι άνθρωποι μετέδωσαν αυτή την πνευματική σύνδεση στα παιδιά και τα εγγόνια τους. Παρ’ όλες τις δοκιμασίες, κουβαλούσαν όλα αυτά τα χρόνια την αγάπη για τη Ρωσία. Και κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει αυτό το συναίσθημα μέσα μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσο οι παλαιότερες γενιές όσο και οι νέοι, εκείνοι που γεννήθηκαν μετά την τραγωδία της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης, ψήφισαν υπέρ της ενότητάς μας, υπέρ του κοινού μας μέλλοντος.

Το 1991, στο Belovezhskaya Pushcha, χωρίς να ζητήσουν τη βούληση των απλών πολιτών, εκπρόσωποι των κομματικών ελίτ εκείνης της εποχής αποφάσισαν την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και οι άνθρωποι βρέθηκαν ξαφνικά αποκομμένοι από την πατρίδα τους. Αυτό διέλυσε και διαμέλισε την εθνική μας κοινότητα και μετατράπηκε σε εθνική καταστροφή. Όπως κάποτε μετά την επανάσταση κόπηκαν παρασκηνιακά τα σύνορα των δημοκρατιών της Ένωσης, έτσι και οι τελευταίοι ηγέτες της Σοβιετικής Ένωσης, αντίθετα με την άμεση έκφραση της βούλησης της πλειοψηφίας του λαού στο δημοψήφισμα του 1991, κατέστρεψαν τη μεγάλη μας χώρα, έβαλαν τους λαούς απλά μπροστά από το γεγονός.

Παραδέχομαι ότι δεν καταλάβαιναν καν πλήρως τι έκαναν και σε ποιες συνέπειες θα οδηγούσε αναπόφευκτα αυτό στο τέλος. Αλλά δεν έχει σημασία. Δεν υπάρχει Σοβιετική Ένωση, το παρελθόν δεν μπορεί να επιστραφεί. Και η Ρωσία δεν το χρειάζεται σήμερα, δεν το επιδιώκουμε αυτό. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα ισχυρότερο από την αποφασιστικότητα εκατομμυρίων ανθρώπων που, με τον πολιτισμό, την πίστη, τις παραδόσεις, τη γλώσσα τους, θεωρούν τους εαυτούς τους μέρος της Ρωσίας, των οποίων οι πρόγονοι έζησαν για αιώνες σε ένα μόνο κράτος. Δεν υπάρχει τίποτα ισχυρότερο από την αποφασιστικότητα αυτών των ανθρώπων να επιστρέψουν στην αληθινή, ιστορική Πατρίδα τους.

Για οκτώ ολόκληρα χρόνια, οι άνθρωποι στο Ντονμπάς υποβλήθηκαν σε γενοκτονία, βομβαρδισμούς και αποκλεισμούς, και στη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια προσπάθησαν να καλλιεργήσουν εγκληματικά το μίσος για τη Ρωσία, για οτιδήποτε ρωσικό. Τώρα, ήδη κατά τη διάρκεια των δημοψηφισμάτων, το καθεστώς του Κιέβου απείλησε με αντίποινα, θάνατο σε δασκάλους σχολείων, γυναίκες που εργάζονταν σε εκλογικές επιτροπές, εκφοβισμένους με καταστολή εκατομμύρια ανθρώπους που ήρθαν να εκφράσουν τη θέλησή τους. Αλλά οι αδιάσπαστοι άνθρωποι του Ντονμπάς, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας έχουν πει τον λόγο τους.

Θέλω να με ακούσουν οι αρχές του Κιέβου και οι πραγματικοί αφέντες τους στη Δύση, έτσι ώστε όλοι να το θυμούνται αυτό: οι άνθρωποι που ζουν στο Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια γίνονται πολίτες μας για πάντα. (Χειροκροτήματα)

Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως τα πυρά, όλες τις εχθροπραξίες, τον πόλεμο που εξαπέλυσε το 2014 και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό, έχει ειπωθεί πολλές φορές. Αλλά η επιλογή των ανθρώπων στο Ντονέτσκ, το Λουγκάνσκ, τη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα δεν θα συζητηθεί, έχει γίνει, η Ρωσία δεν θα την προδώσει. (Χειροκροτήματα) Και οι σημερινές αρχές του Κιέβου πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτήν την ελεύθερη έκφραση της βούλησης των ανθρώπων με σεβασμό και τίποτα άλλο. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την ειρήνη.

Θα υπερασπιστούμε τον τόπο μας με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την ασφαλή ζωή του λαού μας. Αυτή είναι η μεγάλη απελευθερωτική αποστολή του λαού μας.

Σίγουρα θα ανοικοδομήσουμε τις κατεστραμμένες πόλεις και κωμοπόλεις, κατοικίες, σχολεία, νοσοκομεία, θέατρα και μουσεία, θα αποκαταστήσουμε και θα αναπτύξουμε βιομηχανικές επιχειρήσεις, εργοστάσια, υποδομές, κοινωνικά, συνταξιοδοτικά, υγειονομικά και εκπαιδευτικά συστήματα.

Φυσικά, θα εργαστούμε για να βελτιώσουμε το επίπεδο ασφάλειας. Μαζί θα διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες στις νέες περιοχές αισθάνονται την υποστήριξη ολόκληρου του λαού της Ρωσίας, ολόκληρης της χώρας, όλων των δημοκρατιών, όλων των εδαφών και περιοχών της τεράστιας πατρίδας μας. (Χειροκροτήματα)

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι!

Σήμερα θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στους στρατιώτες και τους αξιωματικούς που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, στους στρατιώτες του Donbass και της Novorossiya, σε εκείνους που, μετά το διάταγμα για τη μερική επιστράτευση, εντάσσονται στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπληρώνοντας το πατριωτικό τους καθήκον, οι οποίοι έρχονται οι ίδιοι στα στρατιωτικά γραφεία στρατολόγησης με το κάλεσμα της καρδιάς τους. Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στους γονείς, τις συζύγους και τα παιδιά τους για το τι αγωνίζεται ο λαός μας, ποιος εχθρός μας αντιμετωπίζει, ποιος ρίχνει τον κόσμο σε νέους πολέμους και κρίσεις, αποκομίζοντας τα αιματηρά οφέλη του από αυτήν την τραγωδία.

Οι συμπατριώτες μας, οι αδελφοί και οι αδελφές μας στην Ουκρανία -το γηγενές τμήμα του ενωμένου λαού μας- είδαν με τα μάτια τους τι προετοιμάζουν οι κυβερνώντες κύκλοι της λεγόμενης Δύσης για όλη την ανθρωπότητα. Εδώ, μάλιστα, απλά πέταξαν τις μάσκες τους, έδειξαν τα αληθινά τους κότσια.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Δύση αποφάσισε ότι ο κόσμος, όλοι μας, θα έπρεπε για πάντα να ανεχόμαστε τις προσταγές της. Στη συνέχεια, το 1991, η Δύση ήλπιζε ότι η Ρωσία δεν θα ανακάμψει από τέτοιες αναταραχές και θα συνεχίσει να καταρρέει μόνη της. Ναι, σχεδόν συνέβη -θυμόμαστε τη δεκαετία του ’90, τη φοβερή δεκαετία του ’90, πεινασμένοι, κρύοι και απελπισμένοι. Αλλά η Ρωσία αντιστάθηκε, αναβίωσε, ενίσχυσε και ανέκτησε τη θέση που της αξίζει στον κόσμο.

Ταυτόχρονα, η Δύση αναζητούσε και συνεχίζει να αναζητά μια νέα ευκαιρία να μας χτυπήσει, να αποδυναμώσει και να καταστρέψει τη Ρωσία, την οποία πάντα ονειρευόμασταν, να κατακερματίσει το κράτος μας, να φέρει τους λαούς αντιμέτωπους, να τους καταδικάσει στη φτώχεια και τον αφανισμό. Απλώς τους στοιχειώνει ότι υπάρχει μια τόσο μεγάλη, τεράστια χώρα στον κόσμο με την επικράτειά της, τους φυσικούς πόρους, τους πόρους, με έναν λαό που δεν μπορεί και δεν θα ζήσει ποτέ με τις εντολές κάποιου άλλου.

Η Δύση είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει το νεοαποικιακό σύστημα που της επιτρέπει να παρασιτίζει, στην πραγματικότητα, να λεηλατεί τον κόσμο εις βάρος της εξουσίας του δολαρίου και των τεχνολογικών επιταγών, να συλλέγει πραγματικό φόρο τιμής από την ανθρωπότητα, να εξάγει την κύρια πηγή της μη κερδισμένης ευημερίας, το ενοίκιο του ηγεμόνα. Η διατήρηση αυτού του ενοικίου είναι το βασικό, γνήσιο και απόλυτα ιδιοτελές κίνητρό τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι προς το συμφέρον τους να απο-κυριαρχήσουν πλήρως. Εξ ου και η επιθετικότητά τους ενάντια σε ανεξάρτητα κράτη, παραδοσιακές αξίες και πρωτότυπους πολιτισμούς, απόπειρες υπονόμευσης των διεθνών διαδικασιών και των διαδικασιών ολοκλήρωσης πέρα από τον έλεγχό τους, των νέων παγκόσμιων νομισμάτων και των κέντρων τεχνολογικής ανάπτυξης. Είναι κρίσιμο για αυτούς όλες οι χώρες να παραδώσουν την κυριαρχία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κυρίαρχες ελίτ ορισμένων κρατών συμφωνούν εθελοντικά να το κάνουν αυτό, εθελοντικά συμφωνούν να γίνουν υποτελείς. άλλοι δωροδοκούνται, εκφοβίζονται. Και αν δεν λειτουργήσει, καταστρέφουν ολόκληρα κράτη, αφήνοντας πίσω τους ανθρωπιστικές καταστροφές, καταστροφές, ερείπια, εκατομμύρια κατεστραμμένα, διαστρεβλωμένα ανθρώπινα πεπρωμένα, τρομοκρατικούς θύλακες, ζώνες κοινωνικών καταστροφών, προτεκτοράτα, αποικίες και ημιαποικίες. Δεν τους νοιάζει, μόνο και μόνο για να έχουν το δικό τους όφελος.

Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι η απληστία και η πρόθεση να διατηρήσουν την απεριόριστη ισχύ τους είναι οι πραγματικοί λόγοι για τον υβριδικό πόλεμο που διεξάγει η «συλλογική Δύση» εναντίον της Ρωσίας. Δεν θέλουν ελευθερία για εμάς, θέλουν να είμαστε αποικία. Δεν θέλουν ίση συνεργασία, αλλά ληστεία. Θέλουν να μας δουν όχι ως μια ελεύθερη κοινωνία, αλλά ως ένα πλήθος άψυχων σκλάβων.

Για αυτούς, η άμεση απειλή είναι η σκέψη και η φιλοσοφία μας, και ως εκ τούτου καταπατούν τους φιλοσόφους μας. Ο πολιτισμός και η τέχνη μας αποτελούν κίνδυνο για αυτούς, οπότε προσπαθούν να τους απαγορεύσουν. Η ανάπτυξη και η ευημερία μας αποτελούν επίσης απειλή για αυτούς -ο ανταγωνισμός αυξάνεται. Δεν χρειάζονται καθόλου τη Ρωσία, τη χρειαζόμαστε. (Χειροκροτήματα.)

Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι οι αξιώσεις για παγκόσμια κυριαρχία στο παρελθόν έχουν επανειλημμένα διαρραγεί από το θάρρος και την ανθεκτικότητα του λαού μας. Η Ρωσία θα είναι πάντα η Ρωσία. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας και την πατρίδα μας.

Η Δύση βασίζεται στην ατιμωρησία, στο γεγονός ότι θα ξεφύγει από τα πάντα. Στην πραγματικότητα, έχει ξεφύγει μέχρι στιγμής. Οι συμφωνίες στον τομέα της στρατηγικής ασφάλειας πετιούνται στα σκουπίδια. οι συμφωνίες που συνάπτονται στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο χαρακτηρίζονται μύθοι· οι σταθερές υποσχέσεις να μην επεκταθεί το ΝΑΤΟ στην Ανατολή, μόλις αγοράστηκαν από τους πρώην ηγέτες μας, μετατράπηκαν σε βρώμικη εξαπάτηση· οι συνθήκες για την πυραυλική άμυνα και τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς και μικρότερου βεληνεκούς έχουν διαλυθεί μονομερώς με υπερβολικά προσχήματα.

Μπορούμε μόνο να ακούσουμε από όλες τις πλευρές: «Η Δύση υπερασπίζεται την τάξη με βάση τους κανόνες». Από πού προέρχονται; Ποιος έχει δει ποτέ αυτούς τους κανόνες; Ποιος συμφώνησε; Ακούστε, αυτό είναι απλώς ανοησία, μια πλήρης εξαπάτηση, δύο ή ήδη τριπλά πρότυπα! Οι ανόητοι σχεδιάζονται απλά.

Η Ρωσία είναι μια μεγάλη χιλιόχρονη δύναμη, μια πολιτιστική χώρα και δεν θα ζήσει με τέτοιους χειραγωγημένους, ψεύτικους κανόνες. (Χειροκροτήματα)

Ήταν η λεγόμενη Δύση που καταπάτησε την αρχή του απαραβίαστου των συνόρων και τώρα κατά την κρίση της αποφασίζει ποιος έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και ποιος όχι, ποιος είναι ανάξιος αυτού. Γιατί το αποφασίζουν, ποιος τους έδωσε ένα τέτοιο δικαίωμα είναι ασαφές. Στον εαυτό τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι άγρια θυμωμένοι για την επιλογή των ανθρώπων στην Κριμαία, τη Σεβαστούπολη, το Ντονέτσκ, το Λουγκάνσκ, τη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα. Αυτή η Δύση δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να τον αξιολογήσει, ούτε καν να τραυλίσει για την ελευθερία της δημοκρατίας. Όχι και ποτέ δεν ήταν!

Οι δυτικές ελίτ αρνούνται όχι μόνο την εθνική κυριαρχία και το διεθνές δίκαιο. Η ηγεμονία τους έχει έντονο χαρακτήρα ολοκληρωτισμού, δεσποτισμού και απαρτχάιντ. Διαιρούν θρασύτατα τον κόσμο στους υποτελείς τους, στις λεγόμενες πολιτισμένες χώρες και σε όλες τις άλλες που, σύμφωνα με το σχέδιο των σημερινών δυτικών ρατσιστών, θα πρέπει να αναπληρώσουν τον κατάλογο των βαρβάρων και των άγριων. Οι ψευδείς ταμπέλες -«αδίστακτη χώρα», «αυταρχικό καθεστώς»- είναι ήδη έτοιμες, στιγματίζουν ολόκληρους λαούς και κράτη και αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο σε αυτό: οι δυτικές ελίτ όπως ήταν, παρέμειναν έτσι -αποικιοκρατικές. Κάνουν διακρίσεις, χωρίζουν τους λαούς σε «πρώτες» και «άλλες» ποικιλίες.

Ποτέ δεν αποδεχτήκαμε και δεν θα δεχτούμε ποτέ τέτοιο πολιτικό εθνικισμό και ρατσισμό. Και τι, αν όχι ρατσισμός, είναι η ρωσοφοβία, η οποία εξαπλώνεται τώρα σε όλο τον κόσμο; Ποια, αν όχι ο ρατσισμός, είναι η κατηγορηματική πεποίθηση της Δύσης ότι ο πολιτισμός της, η νεοφιλελεύθερη κουλτούρα της είναι ένα αδιαμφισβήτητο πρότυπο για ολόκληρο τον κόσμο; «Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας». Ακούγεται ακόμη και περίεργο.

Ακόμη και η μετάνοια για τα δικά τους ιστορικά εγκλήματα μετατοπίζεται από τις δυτικές ελίτ σε όλους τους άλλους, απαιτώντας τόσο από τους πολίτες των χωρών τους όσο και από άλλους λαούς να είναι υπεύθυνοι για κάτι για το οποίο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση, για παράδειγμα, κατά την περίοδο των αποικιακών κατακτήσεων.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε στη Δύση ότι ξεκίνησε την αποικιακή πολιτική της τον Μεσαίωνα και στη συνέχεια ακολούθησε το παγκόσμιο δουλεμπόριο, η γενοκτονία των ινδικών φυλών στην Αμερική, η λεηλασία της Ινδίας, της Αφρικής, οι πόλεμοι της Αγγλίας και της Γαλλίας κατά της Κίνας, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ανοίξει τα λιμάνια της στο εμπόριο οπίου. Αυτό που έκαναν ήταν να συνδέσουν ολόκληρα έθνη με τα ναρκωτικά, να εξοντώσουν σκόπιμα ολόκληρες εθνοτικές ομάδες για χάρη της γης και των πόρων και να οργανώσουν ένα πραγματικό κυνήγι για τους ανθρώπους ως θηρία. Είναι αντίθετη με την ίδια την ανθρώπινη φύση, την αλήθεια, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη.

Και είμαστε περήφανοι που στον εικοστό αιώνα ήταν η χώρα μας που ηγήθηκε του αντιαποικιακού κινήματος, το οποίο άνοιξε ευκαιρίες για πολλούς λαούς του κόσμου να αναπτυχθούν, να μειώσουν τη φτώχεια και την ανισότητα, να νικήσουν την πείνα και τις ασθένειες.

Θα ήθελα να τονίσω ότι ένας από τους λόγους της προαιώνιας ρωσοφοβίας και της απροκάλυπτης οργής αυτών των δυτικών ελίτ έναντι της Ρωσίας είναι ακριβώς ότι δεν επιτρέψαμε να μας ληστέψουν κατά τη διάρκεια των αποικιακών κατακτήσεων και αναγκάσαμε τους Ευρωπαίους να διεξάγουν εμπόριο για αμοιβαίο όφελος. Αυτό επιτεύχθηκε με τη δημιουργία ενός ισχυρού συγκεντρωτικού κράτους στη Ρωσία, το οποίο αναπτύχθηκε, ενισχύθηκε στις μεγάλες ηθικές αξίες της Ορθοδοξίας, του Ισλάμ, του Ιουδαϊσμού και του Βουδισμού, στον ρωσικό πολιτισμό και στον ρωσικό λόγο ανοιχτό σε όλους.

Είναι γνωστό ότι έκαναν επανειλημμένα σχέδια για επεμβάσεις στη Ρωσία, προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τόσο τις ταραγμένες εποχές των αρχών του XVII αιώνα, όσο και την περίοδο των αναταραχών μετά το 1917 -απέτυχαν. Η Δύση κατάφερε ακόμα να φτάσει στα πλούτη της Ρωσίας στα τέλη του ΧΧ αιώνα, όταν το κράτος καταστράφηκε. Τότε, μας αποκαλούσαν φίλους και εταίρους, αλλά στην πραγματικότητα μας αντιμετώπιζαν σαν αποικία -τρισεκατομμύρια δολάρια αντλήθηκαν από τη χώρα σύμφωνα με διάφορα σχέδια. Όλοι θυμόμαστε τα πάντα, δεν έχουμε ξεχάσει τίποτα.

Και αυτές τις μέρες, οι άνθρωποι στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, στη Χερσώνα και στη Ζαπορίζια μίλησαν υπέρ της αποκατάστασης της ιστορικής μας ενότητας. Ευχαριστώ! (Χειροκροτήματα.)

Οι δυτικές χώρες λένε εδώ και αιώνες ότι φέρνουν την ελευθερία και τη δημοκρατία σε άλλους λαούς. Ακριβώς το αντίθετο: αντί για δημοκρατία, υπάρχει καταπίεση και εκμετάλλευση· αντί της ελευθερίας, την υποδούλωση και τη βία. Ολόκληρη η μονοπολική παγκόσμια τάξη είναι εγγενώς αντιδημοκρατική και ανελεύθερη, είναι απατηλή και υποκριτική.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει χρησιμοποιήσει δύο φορές πυρηνικά όπλα, καταστρέφοντας τις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι. Παρεμπιπτόντως, δημιουργήσατε προηγούμενο.

Επιτρέψτε μου επίσης να σας υπενθυμίσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους Βρετανούς, μετέτρεψαν τη Δρέσδη, το Αμβούργο, την Κολωνία και πολλές άλλες γερμανικές πόλεις σε ερείπια χωρίς καμία στρατιωτική ανάγκη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Και αυτό έγινε προκλητικά, χωρίς καμία, επαναλαμβάνω, στρατιωτική αναγκαιότητα. Υπήρχε μόνο ένας στόχος: όπως και στην περίπτωση του πυρηνικού βομβαρδισμού στην Ιαπωνία, να εκφοβιστεί τόσο η χώρα μας όσο και ολόκληρος ο κόσμος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άφησαν ένα τρομερό ίχνος στη μνήμη των λαών της Κορέας και του Βιετνάμ με βάρβαρους «βομβαρδισμούς χαλιών», χρήση ναπάλμ και χημικών όπλων.

Εξακολουθούν να κατέχουν τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τη Δημοκρατία της Κορέας και άλλες χώρες και ταυτόχρονα να τις αποκαλούν κυνικά ίσους συμμάχους. Άκουσέ με! Αναρωτιέμαι τι είδους συμμαχία είναι αυτή; Ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει ότι οι ηγέτες αυτών των χωρών παρακολουθούνται, τα πρώτα άτομα αυτών των κρατών εγκαθιστούν συσκευές ακρόασης όχι μόνο στο γραφείο, αλλά και σε οικιακούς χώρους. Είναι πραγματικά κρίμα. Ντροπή σε εκείνους που το κάνουν αυτό και σε εκείνους που, σαν σκλάβοι, καταπίνουν σιωπηλά και πράα αυτή την αγένεια.

Αποκαλούν τις διαταγές και τις αγενείς, προσβλητικές φωνές εναντίον των υποτελών τους Ευρωατλαντική αλληλεγγύη, την ανάπτυξη βιολογικών όπλων, τα πειράματα σε ζωντανούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, ευγενή ιατρική έρευνα.

Με τις καταστροφικές πολιτικές, τους πολέμους και τις λεηλασίες τους προκάλεσαν τη σημερινή κολοσσιαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από στερήσεις, ταπείνωση, θάνατο κατά χιλιάδες, προσπαθώντας να φτάσουν στην ίδια Ευρώπη.

Το ψωμί εξάγεται από την Ουκρανία τώρα. Πού πηγαίνει με το πρόσχημα της «διασφάλισης της επισιτιστικής ασφάλειας στις φτωχότερες χώρες του κόσμου»; Πού πάει; Όλα πηγαίνουν στις ίδιες ευρωπαϊκές χώρες. Εκεί, πέντε τοις εκατό πήγαν μόνο στις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Και πάλι, άλλη μια απάτη και απροκάλυπτη εξαπάτηση.

Η αμερικανική ελίτ, στην πραγματικότητα, χρησιμοποιεί την τραγωδία αυτών των ανθρώπων για να αποδυναμώσει τους ανταγωνιστές τους, να καταστρέψει έθνη-κράτη. Αυτό ισχύει και για την Ευρώπη, αυτό ισχύει και για την ταυτότητα της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και άλλων χωρών με μακρά ιστορία.

Η Ουάσιγκτον απαιτεί όλο και περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολιτικοί συμφωνούν ευσυνείδητα με αυτό. Κατανοούν σαφώς ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, πιέζοντας για την πλήρη απόρριψη από την ΕΕ των ρωσικών ενεργειακών και άλλων πόρων, εργάζονται πρακτικά για να αποβιομηχάνιση της Ευρώπης, να καταλάβουν πλήρως την ευρωπαϊκή αγορά -καταλαβαίνουν τα πάντα, αυτές οι ελίτ είναι ευρωπαϊκές, καταλαβαίνουν τα πάντα, προτιμούν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα άλλων ανθρώπων. Αυτοί δεν είναι πλέον λακέδες, αλλά άμεση προδοσία των λαών τους. Αλλά ο Θεός είναι μαζί τους, είναι δική τους δουλειά.

Αλλά οι Αγγλοσάξονες δεν έχουν πλέον αρκετές κυρώσεις, έχουν προχωρήσει σε σαμποτάζ -απίστευτο, αλλά γεγονός- έχοντας οργανώσει εκρήξεις στους διεθνείς αγωγούς φυσικού αερίου του Nord Stream, οι οποίοι περνούν κατά μήκος του βυθού της Βαλτικής Θάλασσας, στην πραγματικότητα άρχισαν να καταστρέφουν την πανευρωπαϊκή ενεργειακή υποδομή. Είναι προφανές σε όλους όσους επωφελούνται από αυτό. Όποιος ωφελείται, το έκανε, φυσικά.

Η υπαγόρευση των Ηνωμένων Πολιτειών βασίζεται στην ωμή βία, στον νόμο της γροθιάς. Είναι όμορφα τυλιγμένο, συμβαίνει χωρίς κανένα περιτύλιγμα, αλλά η ουσία είναι η ίδια – γροθιά δεξιά. Εξ ου και η ανάπτυξη και συντήρηση εκατοντάδων στρατιωτικών βάσεων σε όλες τις γωνιές του κόσμου, η επέκταση του ΝΑΤΟ, οι προσπάθειες για τη δημιουργία νέων στρατιωτικών συμμαχιών, όπως η AUKUS και τα παρόμοια. Βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη ενεργές εργασίες για τη δημιουργία ενός στρατιωτικοπολιτικού δεσμού μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Σεούλ και του Τόκιο. Όλα εκείνα τα κράτη που κατέχουν ή φιλοδοξούν να κατέχουν πραγματική στρατηγική κυριαρχία και είναι σε θέση να αμφισβητήσουν τη δυτική ηγεμονία χαρακτηρίζονται αυτόματα ως εχθροί.

Πάνω σε αυτές τις αρχές οικοδομούνται τα στρατιωτικά δόγματα των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ, απαιτώντας, όχι λιγότερο από πλήρη κυριαρχία. Οι δυτικές ελίτ παρουσιάζουν τα νεοαποικιακά τους σχέδια εξίσου υποκριτικά, ακόμη και με αξίωση για ειρήνη, μιλούν για κάποιο είδος περιορισμού, και μια τέτοια ανειλικρινής λέξη περιπλανιέται από τη μία στρατηγική στην άλλη και, στην πραγματικότητα, σημαίνει μόνο ένα πράγμα – την υπονόμευση οποιωνδήποτε κυρίαρχων κέντρων ανάπτυξης.

Ακούσαμε ήδη για τον περιορισμό της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν. Πιστεύω ότι άλλες χώρες στην Ασία, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, καθώς και οι σημερινοί εταίροι και σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, βρίσκονται επίσης στην ουρά. Γνωρίζουμε ότι αν δεν τους αρέσει, επιβάλλουν κυρώσεις εναντίον των συμμάχων τους -μερικές φορές εναντίον μιας τράπεζας, στη συνέχεια εναντίον μιας άλλης. μερικές φορές εναντίον μιας εταιρείας, στη συνέχεια εναντίον μιας άλλης. Είναι η ίδια πρακτική και θα επεκταθεί. Έχουν τους πάντες στο στόχαστρό τους, συμπεριλαμβανομένων των πλησιέστερων γειτόνων μας, των χωρών της ΚΑΚ.

Ταυτόχρονα, η Δύση είναι σαφώς και εδώ και πολύ καιρό ευσεβής πόθος. Έτσι, ξεκινώντας ένα blitzkrieg κυρώσεων κατά της Ρωσίας, πίστευαν ότι θα μπορούσαν και πάλι να οικοδομήσουν ολόκληρο τον κόσμο με δική τους εντολή. Αλλά, όπως αποδείχθηκε, μια τέτοια φωτεινή προοπτική δεν ενθουσιάζει όλους -εκτός από τους πλήρεις πολιτικούς μαζοχιστές και τους οπαδούς άλλων μη παραδοσιακών μορφών διεθνών σχέσεων. Τα περισσότερα κράτη αρνούνται να «μπουν κάτω από τη στέγη τους» και επιλέγουν έναν λογικό τρόπο συνεργασίας με τη Ρωσία.

Η Δύση σαφώς δεν περίμενε τέτοια ανυπακοή από αυτούς. Απλώς συνηθίζουν να ενεργούν σύμφωνα με ένα πρότυπο, να παίρνουν τα πάντα ροχαλητά, εκβιασμούς, δωροδοκίες, εκφοβισμούς και να πείθουν τον εαυτό τους ότι αυτές οι μέθοδοι θα λειτουργήσουν για πάντα, σαν να αποστεώθηκαν και να παγώσουν στο παρελθόν.

Αυτή η υπερβολική αυτοπεποίθηση είναι άμεσο προϊόν όχι μόνο της περιβόητης έννοιας του εξαιρετισμού κάποιου -αν και αυτό, φυσικά, προκαλεί έκπληξη απλά- αλλά και μιας πραγματικής «πείνας πληροφοριών» στη Δύση. Η αλήθεια πνίγηκε σε έναν ωκεανό μύθων, ψευδαισθήσεων και απομιμήσεων, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά επιθετική προπαγάνδα, ψέματα για το τίποτα, όπως ο Γκέμπελς. Όσο πιο απίστευτο είναι το ψέμα, τόσο πιο γρήγορα θα το πιστέψουν – έτσι ενεργούν, σύμφωνα με αυτήν την αρχή.

Αλλά οι άνθρωποι δεν μπορούν να τρέφονται με τυπωμένα δολάρια και ευρώ. Είναι αδύνατο να τροφοδοτήσετε με αυτά τα κομμάτια χαρτιού και είναι αδύνατο να θερμάνετε το σπίτι με μια εικονική, διογκωμένη κεφαλαιοποίηση των δυτικών κοινωνικών δικτύων. Όλα αυτά είναι σημαντικά, για τι πράγμα μιλάω. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι αυτό που μόλις ειπώθηκε: δεν μπορείτε να ταΐσετε κανέναν με χαρτιά -χρειάζεστε φαγητό και δεν μπορείτε να θερμάνετε κανέναν με αυτές τις διογκωμένες κεφαλαιοποιήσεις- απαιτείται ενέργεια.

Ως εκ τούτου, οι πολιτικοί στην Ευρώπη, για παράδειγμα, πρέπει να πείσουν τους συμπολίτες τους να τρώνε λιγότερο, να πλένονται λιγότερο συχνά και να ντύνονται ζεστά στο σπίτι. Και εκείνοι που αρχίζουν να κάνουν δίκαιες ερωτήσεις: «Στην πραγματικότητα, γιατί συμβαίνει αυτό;» δηλώνονται αμέσως εχθροί, εξτρεμιστές και ριζοσπάστες. Στρέφουν τη βελόνα στη Ρωσία, λένε: εδώ, λένε, ποιος είναι η πηγή όλων των προβλημάτων σας. Λένε πάλι ψέματα.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι οι δυτικές ελίτ δεν πρόκειται να αναζητήσουν εποικοδομητικές διεξόδους από την παγκόσμια επισιτιστική και ενεργειακή κρίση που προέκυψε από δικό τους σφάλμα, ακριβώς λόγω του σφάλματος τους, ως αποτέλεσμα της μακροπρόθεσμης πολιτικής τους πολύ πριν από την ειδική στρατιωτική μας επιχείρηση στην Ουκρανία, στο Ντονμπάς. Δεν σκοπεύουμε να λύσουμε τα προβλήματα της αδικίας και της ανισότητας. Υπάρχει ο φόβος ότι είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν άλλες, γνωστές σε αυτούς, συνταγές.

Και εδώ αξίζει να θυμηθούμε ότι από τις αντιφάσεις των αρχών του ΧΧ αιώνα, η Δύση εμφανίστηκε μέσω του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Τα κέρδη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο επέτρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεπεράσουν τελικά τις συνέπειες της Μεγάλης Ύφεσης και να γίνουν η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, να επιβάλουν στον πλανήτη τη δύναμη του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος. Και η καθυστερημένη κρίση της δεκαετίας του ’80 -και στη δεκαετία του ’80 του περασμένου αιώνα η κρίση επιδεινώθηκε επίσης- η Δύση την ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό οικειοποιούμενη την κληρονομιά και τους πόρους της σοβιετικής ένωσης που κατέρρευσε και κατέρρευσε. Αυτό είναι γεγονός.

Τώρα, για να βγουν από το επόμενο κουβάρι των αντιφάσεων, πρέπει να σπάσουν τη Ρωσία και άλλα κράτη που επιλέγουν έναν κυρίαρχο δρόμο ανάπτυξης με κάθε κόστος, προκειμένου να λεηλατήσουν περαιτέρω τον πλούτο άλλων ανθρώπων και με αυτό το κόστος να κλείσουν και να κλείσουν τις τρύπες τους. Εάν αυτό δεν συμβεί, δεν αποκλείω ότι θα προσπαθήσουν να φέρουν εντελώς το σύστημα στην κατάρρευση, στο οποίο μπορούν να κατηγορηθούν τα πάντα ή, Θεός φυλάξοι, να αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τη γνωστή φόρμουλα «ο πόλεμος θα διαγράψει τα πάντα».

Η Ρωσία κατανοεί την ευθύνη της απέναντι στη διεθνή κοινότητα και θα κάνει τα πάντα για να ζωντανέψει αυτούς τους θερμοκέφαλους.

Είναι σαφές ότι το σημερινό νεοαποικιακό μοντέλο είναι τελικά καταδικασμένο. Αλλά επαναλαμβάνω ότι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του θα προσκολληθούν σε αυτό μέχρι το τέλος. Απλώς δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στον κόσμο εκτός από το να διατηρήσουν το ίδιο σύστημα λεηλασίας και εκβιασμού.

Στην πραγματικότητα, φτύνουν το φυσικό δικαίωμα δισεκατομμυρίων ανθρώπων, της πλειοψηφίας της ανθρωπότητας, στην ελευθερία και τη δικαιοσύνη, να καθορίζουν το μέλλον τους. Τώρα έχουν προχωρήσει εντελώς σε μια ριζική άρνηση των ηθικών κανόνων, της θρησκείας και της οικογένειας.

Ας απαντήσουμε σε πολύ απλές ερωτήσεις για τον εαυτό μας. Θα ήθελα να επιστρέψω σε αυτό που είπα και θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους τους πολίτες της χώρας -όχι μόνο στους συναδέλφους που βρίσκονται σε αυτήν την αίθουσα- σε όλους τους πολίτες της Ρωσίας: θέλουμε πραγματικά, εδώ, στη χώρα μας, στη Ρωσία, να έχουμε «γονέα νούμερο ένα», «νούμερο δύο», «νούμερο τρία» (εντελώς τρελό ήδη εκεί!); Θέλουμε να επιβληθούν διαστροφές στα παιδιά του δημοτικού σχολείου στα σχολεία μας που οδηγούν σε υποβάθμιση και εξαφάνιση; Ότι τους είπαν ότι εκτός από γυναίκες και άνδρες, δήθεν υπήρχαν και κάποια άλλα φύλα και προσφέρθηκαν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου; Τα θέλουμε όλα αυτά για τη χώρα μας και τα παιδιά μας; Για εμάς όλα αυτά είναι απαράδεκτα, έχουμε ένα διαφορετικό, το δικό μας μέλλον.

Επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι η δικτατορία των δυτικών ελίτ στρέφεται εναντίον όλων των κοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των λαών των ίδιων των δυτικών χωρών. Είναι μια πρόκληση για όλους. Μια τέτοια πλήρης άρνηση του ανθρώπου, η ανατροπή της πίστης και των παραδοσιακών αξιών, η καταστολή της ελευθερίας αποκτά τα χαρακτηριστικά μιας «θρησκείας αντιθέτως» -του απροκάλυπτου σατανισμού. Στην επί του Όρους Ομιλία, ο Ιησούς Χριστός, καταγγέλλοντας τους ψευδοπροφήτες, λέει: «Με τους καρπούς τους θα τους γνωρίσετε». Και αυτοί οι δηλητηριώδεις καρποί είναι ήδη προφανείς στους ανθρώπους -όχι μόνο στη χώρα μας, σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών ανθρώπων στην ίδια τη Δύση.

Ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια περίοδο επαναστατικών μετασχηματισμών, είναι θεμελιώδους φύσης. Δημιουργούνται νέα κέντρα ανάπτυξης, αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία -την πλειοψηφία!- την παγκόσμια κοινότητα και είναι έτοιμοι όχι μόνο να δηλώσουν τα συμφέροντά τους, αλλά και να τα υπερασπιστούν, και στην πολυπολικότητα βλέπουν μια ευκαιρία να ενισχύσουν την κυριαρχία τους, πράγμα που σημαίνει να κερδίσουν πραγματική ελευθερία, μια ιστορική προοπτική, το δικαίωμά τους σε ανεξάρτητη, δημιουργική, πρωτότυπη ανάπτυξη, σε μια αρμονική διαδικασία.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως έχω ήδη πει, έχουμε πολλούς ομοϊδεάτες και αισθανόμαστε ότι βλέπουμε την υποστήριξή τους. Σε ένα ευρύ φάσμα χωρών και κοινωνιών, αναπτύσσεται ήδη ένα απελευθερωτικό, αντιαποικιακό κίνημα κατά της μονοπολικής ηγεμονίας. Η υποκειμενικότητά του θα αυξηθεί μόνο. Αυτή η δύναμη είναι που θα καθορίσει τη μελλοντική γεωπολιτική πραγματικότητα.

Αγαπητοί Φίλοι!

Σήμερα αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη και ελεύθερη πορεία, πρώτα απ’ όλα για εμάς, για τη Ρωσία, για το γεγονός ότι η υπαγόρευση και ο δεσποτισμός θα παραμείνουν για πάντα στο παρελθόν. Είμαι πεπεισμένος ότι οι χώρες και οι λαοί κατανοούν ότι μια πολιτική που βασίζεται στην εξαιρετικότητα οποιουδήποτε, στην καταπίεση άλλων πολιτισμών και λαών, είναι ουσιαστικά εγκληματική, ότι πρέπει να γυρίσουμε αυτήν την επαίσχυντη σελίδα. Η κατάρρευση της δυτικής ηγεμονίας που έχει ξεκινήσει είναι μη αναστρέψιμη. Και πάλι, δεν θα είναι όπως πριν.

Το πεδίο μάχης στο οποίο μας κάλεσε η μοίρα και η ιστορία είναι το πεδίο μάχης για τον λαό μας, για τη μεγάλη ιστορική Ρωσία. (Χειροκροτήματα) Για τη μεγάλη ιστορική Ρωσία, για τις μελλοντικές γενιές, για τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας. Πρέπει να τα προστατεύσουμε από την υποδούλωση, από τερατώδη πειράματα που αποσκοπούν στην παράλυση της συνείδησης και της ψυχής τους.

Σήμερα αγωνιζόμαστε για να μην πιστέψει κανείς ότι η Ρωσία, ο λαός μας, η γλώσσα μας, ο πολιτισμός μας μπορούν να αφαιρεθούν και να διαγραφούν από την ιστορία. Σήμερα χρειαζόμαστε την εδραίωση ολόκληρης της κοινωνίας, και αυτή η συνοχή μπορεί να βασίζεται μόνο στην κυριαρχία, την ελευθερία, τη δημιουργία και τη δικαιοσύνη. Οι αξίες μας είναι η ανθρωπιά, το έλεος και η συμπόνια.

Και θέλω να ολοκληρώσω την ομιλία μου με τα λόγια ενός αληθινού πατριώτη Ivan Aleksandrovich Ilyin: «Αν θεωρώ τη Ρωσία πατρίδα μου, σημαίνει ότι αγαπώ, συλλογίζομαι και σκέφτομαι στα ρωσικά, τραγουδώ και μιλάω ρωσικά. ότι πιστεύω στις πνευματικές δυνάμεις του ρωσικού λαού. Το πνεύμα Του είναι το πνεύμα μου. Η μοίρα του είναι το πεπρωμένο μου. Τα βάσανά του είναι η θλίψη μου. η ακμή του είναι η χαρά μου».

Αυτά τα λόγια ακολουθούνται από μια μεγάλη πνευματική επιλογή, η οποία για περισσότερα από χίλια χρόνια ρωσικής κρατικής υπόστασης ακολουθήθηκε από πολλές γενιές των προγόνων μας. Σήμερα, αυτή η επιλογή γίνεται από εμάς, που γίνεται από τους πολίτες των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, τους κατοίκους των περιοχών Zaporozhye και Kherson. Έκαναν την επιλογή να είναι με τον λαό τους, να είναι με την Πατρίδα, να ζήσουν τη μοίρα της, να κερδίσουν μαζί της.

Πίσω μας -όμως, πίσω μας- είναι η Ρωσία

από «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ» –https://eftychidis.blogspot.com/

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο