Αριθμών αναζητήσεις, Επιτροπών αποφάσεις

Αριθμών αναζητήσεις, Επιτροπών αποφάσεις


ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

της Αργυρώς Μπαλούκα

Από το ξεκίνημα της υγειονομικής κρίσης οι αριθμοί και τα ποσοστά φόρεσαν τα γιορτινά τους. Λες και είχαμε να κάνουμε με χρηματοπιστωτικούς δείκτες. Λες και η ζωή ή ο θάνατος αποτελούσαν ένα κυνήγι αριθμών και στόχων. Ποσοστά και «κρούσματα», ανεβοκατεβαίνουν, κύματα, όχι θαλάσσης, αριθμούνται από τους ειδικούς, ζωές που μπαίνουν σε στατιστικές όπως αποφασίζουν οι ειδικοί που φυσικά φέρουν ευθύνη για όλα όσα είπανε, έκαναν, αλλά το κυριότερο προκάλεσαν στην ζωή των ανθρώπων, στις ζωές όλων μας. Αυτό ορίζει το CDC, εκείνο συστήνει ο EMA, και ο κτηνίατρος ως διευθύνων σύμβουλος βραβεύεται, διότι όπως είπε και ο Ιερώνυμος «από εδώ είναι το (εμβόλιο), και από εδώ ο τάφος.

Κι από εκεί που η μάσκα απαγορεύεται από τους ειδικούς όχι απλά ως αχρείαστη, αλλά και ως επικίνδυνη, γίνεται απαραίτητη και υποχρεωτική για μήνες ολόκληρους, διότι «η μάσκα αποτελεί το (εμβόλιο) πριν το (εμβόλιο)», όπως είπε ο πρωθυπουργός σε ένα από τα πολλά διαγγέλματα προς τον λαό. Πριν από την μάσκα είχαν κλείσει τα σχολεία και περιμέναμε την έγκριση με ένα sms που υποχρεωτικά στέλναμε για εντελώς συγκεκριμένους λόγους. Έπειτα, μετακινούμασταν μόνο με αποδεικτικό, μια βεβαίωση πως όντως εργαζόμαστε εκεί, αλλιώς να καθίσουμε στα αυγά μας. Δεν μπορούσαμε να πάμε σε άλλο νομό. Έκλεισαν και οι εκκλησίες διότι ήταν λέει εστίες υπερμετάδοσης. Έκλεισαν και τα μαγαζιά, διότι πώς να είναι ανοιχτά, θα γίνουμε Μπέργκαμο (αλήθεια εκείνες οι πομπές με φέρετρα σε αμαξάρες, ξέρετε εκείνα τα βίντεο που έδειχναν ολημερίς τα ΜΜΕ, από πότε είπαμε ήταν;). Και Ανάσταση θα γίνει στις 21:00, για αποφυγή διάδοσης του ιού, καθώς ως γνωστό στις 24:00 μεταδίδεται. Και υπάρχει ΚΥΑ που απαγορεύει την κυκλοφορία μετά τις 23:00, για αυτό ο Χριστός μας θα αναστηθεί διήμερος και όχι τριήμερος.

Και θα ελέγχονται οι πάντες, έχουν δεν έχουν συμπτώματα, διότι μπορεί να φέρουν τον ιό και να μην το ξέρουν, να νοσούν μας είπαν οι ειδικοί… ασυμπτωματικά. Και να μεταδίδουν. Αν βγει θετικό λοιπόν είσαι άρρωστος, 14 μέρες καραντίνα, και όλες οι στενές σου επαφές. Έτσι είπαν οι ειδικοί ότι είναι αυτός ο ιός, το λένε και οι πολιτικοί μας άλλωστε, ότι νοσούν «ασυμπτωματικά», κάθε τρεις και λίγο νοσούν και εργάζονται από το σπίτι τους, γιατί είναι κοινωνικά υπεύθυνοι.

Μετά η επιστήμη που πρέπει ως μορφωμένοι να την ακολουθούμε και να την πιστεύουμε έφερε μέσα σε λίγους μήνες τα σωτήρια «εμβόλια», εκείνα που θα σταματούσαν την μάσκα σε διάφορες αποχρώσεις που κρύβει το μοναδικό πρόσωπο του καθενός μας. Διότι η «επιχείρηση ελευθερία», σε ψυγεία των -70 βαθμών θα φέρει ανοσία. Και αμέτρητες φωτογραφίες με ευχές «καλή ανοσία» σε όλο το διαδίκτυο. Και ταμπέλες COVID FREE γέμισαν οι τζαμαρίες των καταστημάτων παντός είδους. Κι όσοι είχαν την περίφημη ανοσία δεν ήταν ανάγκη να κάνουν τεστ διότι έχουν ανοσία και δεν νοσούν, ούτε μεταδίδουν, οι άλλοι θα τα πληρώνουν χάριν αποφυγής μετάδοσης. Κι αν είναι άνω των 60 θα πληρώνουν και πρόστιμο. Κι όσοι δεν είναι μέτοχοι στην σωτήρια «επιχείρηση ελευθερία» και δεν έχουν και βεβαίωση νόσησης δεν μπαίνουν σε μαγαζιά, καφέ, και μόνο με τεστ θα μπορούν να επισκεφθούν ένα γιατρό ή μια υπηρεσία. Μόνο με τεστ θα εργάζονται. Μόνο με τεστ θα φοιτούν στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, οπουδήποτε. Θα το πληρώνουν ασφαλώς, καθώς όπως μας είπαν οι πολιτικοί «εμείς τους δίνουμε δωρεάν το (εμβόλιο), κι όσοι επιλέγουν να μην το κάνουν, δεν μπορούν να έχουν τα προνόμια των (εμβολιασμένων). Γιατί αποτελούν δημόσιο κίνδυνο, από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί. Και διά στόματος πρωθυπουργού και ειδικών έχουμε πανδημία (ανεμβολίαστων).

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι φοιτητές των σχολών υγείας, οι ιδιώτες γιατροί, οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικές δομές υγείας πάσης φύσεως, όπως και όσοι απασχολούνται σε κοινωνικές δομές υγείας της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι εργαζόμενοι και ωφελούμενοι των ΚΔΑΠμεΑ (τα παιδιά δηλαδή) εμπίπτουν σε νόμο για υποχρεωτικό εμβολιασμό χάριν προστασίας της δημόσιας υγείας. Από 1/09/21 έως και σήμερα.

Καθώς είναι και αυτοί εχθροί της κοινωνίας, της επιστήμης, και δεν δείχνουν την θαυμαστή «κοινωνική αλληλεγγύη» όπως μας είπαν.

Ουδείς δικαιούται να αμφιβάλλει. Το λένε οι ειδικοί, οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί. Ουδείς δικαιούται να αρθρώσει λόγο, άλλωστε όλοι αυτοί έχουν επιδείξει την «κοινωνική αλληλεγγύη» άπειρες φορές. Και κυρίως την ανιδιοτελή αγάπη προς τον άνθρωπο, την αλήθεια και την επιστήμη τους!!! Και όλα αυτά είναι και «συνταγματικώς ανεκτά», διότι αφορούν το δημόσιο συμφέρον.

Όλα τα παραπάνω έγιναν για να προστατευθούν σύμφωνα με τους ειδικούς οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες διότι αυτοί κυρίως κινδυνεύουν από το φονικό ιό. Ας δούμε λοιπόν τι κάναμε τελικά.

Γιατί έπειτα από τόσο καιρό αναμένουμε τα αποτελέσματα των όσων ακολουθήσαμε, από αυτούς που είτε άμεσα είτε έμμεσα μας πρόσταξαν, είτε θέλαμε, είτε δεν θέλαμε.

Διότι εάν είναι κάθε 4-5 μήνες να καλούμαστε να τρέξουμε να λάβουμε τη δόση μας προκειμένου είτε να έχουμε εργασία, είτε να έχουμε δικαιώματα, τότε κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά από όσα μας λένε. Εάν είναι να συνεχίσουμε να φασκιώνουμε το πρόσωπό μας, και να ελεγχόμαστε με τεστ ακόμη κι όταν δεν έχουμε κανένα σύμπτωμα που να παραπέμπει σε ίωση, εάν είναι να ακούμε τους ειδικούς να βομβαρδίζουν τους εγκεφάλους μας με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, τότε πολλά δεν πηγαίνουν καλά.

Στηρίχτηκα σε πηγές, όπως ΕΟΔΥ(ημερήσιες εκθέσεις), καθώς και υπουργείο υγείας μέσα από τις ενημερώσεις που έκανε η εθνική επιτροπή εμβολιασμών και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σε διαπιστευμένους συντάκτες. Για να δω τι γίνεται με εκείνους που εξαρχής προσπαθούμε να προστατεύσουμε, τους συνανθρώπους μας άνω των 65 ετών. Και οι αριθμοί είπαν:

2020: 138850 «κρούσματα» 4.838 θάνατοι ΜΕ κόβιντ εκ των οποίων οι 4.109 το 85% άνω των 65 ετών.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τότε τα 79 έτη και το 95,6 είχε υποκείμενο νόσημα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.
Το 2020 δεν μετείχαμε της «επιχείρησης ελευθερία».

Στην ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών στις 21/12/2020 η Μ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ είπε:
«Ο λόγος για τον οποίο έχουμε γρήγορα εμβόλια στα χέρια μας για να χρησιμοποιήσουμε, οφείλεται στη χρησιμοποίηση και την εξέλιξη της βιοτεχνολογίας, στην ιδανική, θα έλεγα, συνεργασία πολλών ερευνητικών κέντρων και φυσικά στην πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση.

Μόλις πριν ένα μήνα δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των μελετών για εμβόλια, τα οποία σταδιακά θα έρθουν και στη χώρα μας. Τα εμβόλια, όπως γνωρίζετε, αξιολογούνται από ανεξάρτητες διεθνείς ομάδες, οργανώσεις, όπως ο FDA, ο EMA, οι οποίοι βάσει ορισμένων κριτηρίων, φθάνουν μετά από πολύ αυστηρή διερεύνηση όλων των στοιχείων και των κλινικών μελετών στην έγκριση των εμβολίων.

Τα εμβόλια για να εγκριθούν πρέπει να πληρούν τρεις βασικές προϋποθέσεις: την ασφάλεια, την ανοσογονικότητα και την αποτελεσματικότητα. Δηλαδή να μην έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες, να αυξάνουν τα αντισώματα τα προστατευτικά για το άτομο και να προσφέρουν και την προστασία του εμβολιαζόμενου όταν εκτεθεί στη νόσο».

Σημ: τα γραπτά πάντα μένουν. Ασφάλεια, ανοσογονικότητα, αποτελεσματικότητα……

2021: ο «πιστοποιημένος πολίτης» δεν μεταδίδει, δεν νοσεί, κι αν νοσήσει θα είναι ελαφρύτερη η νόσηση, δεν έχει το ίδιο φορτίο ιού εάν μολυνθεί αλλά χαμηλότερο, δεν θα νοσηλευτεί, δεν θα μπει σε ΜΕΘ, δεν θα πεθάνει ΜΕ ή ΑΠΟ τον ιό. Κατά δεκάδες χιλιάδες λοιπόν τρέχουμε να πιστοποιηθούμε, να πάρουμε τη ζωή μας πίσω, γιατί μόνο οι πιστοποιημένοι θα έχουν προνόμια, και δεν θα πετούν τα χρήματά τους σε ατελείωτα τεστ, δεν θα επιβαρύνουν το ΕΣΥ πιάνοντας κρεβάτι στις ΜΕΘ, θα σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης διότι αυτό ξέρουμε ότι κάνει ένα εμβόλιο αποτελεσματικό και είμαστε υπεύθυνοι πολίτες, θα προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους γιατί θα αυξάνει η ανοσία, άρα θα σταματάει ή θα περιορίζεται η μετάδοση, θα αγκαλιαζόμαστε, θα πηγαίνουμε ταξίδια, θα πίνουμε καφέ και τσιπουράκια και τα ποτάκια μας στα κλαμπ. Θα είμαστε ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

Και άρχισαν οι μεταλλάξεις, ήδη είχαν αρχίσει, καθώς όπως ξέρουμε από σοβαρούς επιστήμονες αυτός ο ιός όπως και όλοι οι κορονοϊοί είναι RNA ιοί και μεταλλάσσονται, δεν είναι DNA ιοί που ελάχιστα, και σε αργούς ρυθμούς ίσως παρουσιάσουν κάποια μετάλλαξη. Και βρετανική και αφρικανική. Και η μετάλλαξη ΟΜΙΚΡΟΝ με τις 1,2,3,4,5 υποκατηγορίες της, είναι πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος αλλά πολύ πιο ακίνδυνη. Αλλά δεν τα έλεγαν αυτά στα ΜΜΕ, καθώς τέτοιες πληροφορίες δεν καλλιεργούν τον τρόμο, τον πανικό και την ανασφάλεια, ούτε δικαιολογούν όσα έχουμε υποστεί.

Δεν ήξεραν οι ειδικοί που στο μεταξύ είχαν και το προνόμιο του ακαταδίωκτου με άρθρο σε ένα άσχετο νομοσχέδιο ότι η κατηγορία αυτών των ιών μεταλλάσσεται; Φυσικά και το ήξεραν, και το έλεγαν και στις ενημερώσεις που έκαναν. Πώς ήταν τόσο σίγουροι ως επιστήμονες ότι θα είναι αποτελεσματικό για όποια μετάλλαξη προκύπτει; Είχαν κάποια στοιχεία; Πριν τελειώσει το 2021 μας ζήτησαν να προχωρήσουμε και στην τρίτη δόση ώστε να ενισχύσουμε την ανοσία μας καθώς μας είπαν ότι τελικά φθίνει…..

Ακολουθεί μια σύντομη διαδρομή από τις ενημερώσεις των ειδικών κατά το 2021, ώστε να θυμηθούμε και να αξιολογήσουμε. Ας μην έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

1/03/2021. «Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση των ευρημάτων των πολλών επιστημονικών μελετών που γίνονται, εξελίσσονται παράλληλα με την εφαρμογή των εμβολιασμών, έτσι που καθημερινά να αποδεικνύεται ότι τα αποτελέσματα σε πραγματικές συνθήκες είναι εξίσου ή πολλές φορές και καλύτερα από τις συνθήκες των κλινικών μελετών».

«Τα στοιχεία τα οποία σφραγίζουν και χαρακτηρίζουν ως επιτυχή τα εμβόλια, είναι πρώτον η ασφάλεια. Δεν έχει μέχρι σήμερα δοθεί κανένα σήμα παγκοσμίως για σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια.

Δεύτερο χαρακτηριστικό είναι η αποτελεσματικότητα. Και για τα τρία εμβόλια, η πρόληψη της σοβαρής νόσου, η αποφυγή εισαγωγής στα Νοσοκομεία, η πρόληψη των θανάτων που προσεγγίζει το 100%, η πρόληψη της ήπιας και μέτριας νόσου, είναι από τα κύρια πλεονεκτήματα των εμβολίων που εφαρμόζονται.

Θα πρόσθετα σε αυτά και μία από τις πιο πρόσφατες γνώσεις, τη μείωση της ασυμπτωματικής λοίμωξης, ένα γεγονός που συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού στο περιβάλλον. Δηλαδή προσφέρει το εμβόλιο και την ατομική προστασία, αλλά συμβάλλει και στη μείωση του φορτίου στο περιβάλλον.

Και τα τρία εμβόλια, και της Pfizer και της Moderna και της AstraZeneca, είναι αποτελεσματικά και για τη βρετανική μετάλλαξη. Αναμένεται τους επόμενους μήνες να έχουμε ένα νέο εμβόλιο, της Johnson & Johnson, το οποίο έχει παρασκευαστεί με την τεχνολογία του ανασυνδυασμένου ιικού φορέα, συγκεκριμένα του αδενοϊού 26.

Το εμβόλιο αυτό είναι αποτελεσματικό, σύμφωνα με τις μελέτες, κατά 86% για την πρόληψη της σοβαρής νόσου και 100% για την πρόληψη θανάτου. Είναι σημαντικό ότι η αποτελεσματικότητα αυτού του εμβολίου είναι συγκρίσιμη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νοτίου Αφρικής, ενώ έχει το πλεονέκτημα να είναι εύχρηστο και μονοδοσικό, με μία μόνο δόση». «Ορισμένα άτομα επίσης μπορεί να νοσήσουν και μετά από την πρώτη ή ακόμη και μετά από τη δεύτερη δόση. Αυτό δεν μειώνει την αξία και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Είναι οι περιπτώσεις που ο εμβολιασμός έγινε πριν ολοκληρωθεί η ανοσιακή αντίδραση από τον εμβολιαζόμενο. Επίσης, όσοι έχουν νοσήσει θα πρέπει να εμβολιαστούν με το συνιστώμενο μέχρι σήμερα σχήμα». Σημ: όλα τα κάνει το (εμβόλιο), και κυρίως 100% πρόληψη θανάτου.

ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 1.266 συμβάντα, «κίτρινες κάρτες» όπως είναι η σωστή ορολογία, τα οποία έχει αναλύσει ειδική ομάδα και πολύ λίγα περιστατικά συνδέονται με το εμβόλιο».

20/04/21 Η ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ….ΑΟΡΙΣΤΟ ΤΡΌΠΟ «Το δεύτερο θέμα που νομίζω αναφέρει η δημοσιογράφος, είναι αν έχουν νοσήσει εμβολιασμένα άτομα και αν υπάρχουν στοιχεία. Στοιχεία υπάρχουν. Όλα καταγράφονται και θα επεξεργαστούν». Σημ: δεν μας λέει όμως τα στοιχεία

31/05/21 ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: « Καλησπέρα σας. Θα ήθελα πριν την τακτική ενημέρωση να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη που έφυγε από τη ζωή λόγω του σπάνιου συνδρόμου θρόμβωσης με θρομβοπενία που οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca.

Την τελευταία εβδομάδα, ένα από τα κύρια θέματα που απασχόλησαν ήταν ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων έναντι του κορoνοϊού. Οι ραγδαίες εξελίξεις στις επιστημονικές μελέτες έφεραν απρόσμενα γρήγορα τη δυνατότητα εμβολιασμού παιδιών από την ηλικία των 12 έως 15 ετών, ενώ υπάρχει προοπτική επέκτασης του εμβολιασμού στο άμεσο μέλλον και σε μικρότερες ηλικίες». Σημ: παρέθεσαν αυτές τις μελέτες κάπου ώστε να τις ξέρουμε όλοι;

5/07/21 ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: «Καλησπέρα σε όλους. Το καλοκαίρι που ζούμε επισκιάζεται από την απειλητική μετάλλαξη Δ του κορονοϊού, που επέφερε μία αλλαγή των δεδομένων και υπαγορεύει μία ταχεία αναπροσαρμογή των σχεδίων και των αποφάσεών μας.

«Τι είναι γνωστό μέχρι σήμερα για την μετάλλαξη Δ; Κύριο χαρακτηριστικό είναι η αυξημένη υψηλή μεταδοδικότητα και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρόνο έκθεσης. Σύμφωνα με τους διεθνείς Οργανισμούς ΕΜΑ, FDA και τα 4 εμβόλια τα οποία έχουμε εν χρήσει, τα τρία διδοσικά και το ένα μονοδοσικό, είναι αποτελεσματικά και μάλιστα σε υψηλό ποσοστό.

Το Pfizer και κατ’ επέκταση και το Moderna αγγίζει το ποσοστό του 96%, το Astra Zeneca το ποσοστό του 92%, ενώ σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα της Johnson & Johnson το 85% προστασίας έναντι της σοβαρής νόσου και της ανάγκης εισαγωγής για νοσηλεία στο Νοσοκομείο, όπως και για προστασία από το θάνατο. μεταδοτικότητα και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρόνο έκθεσης».

«Η πρόσκληση-έκκληση προς τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών στα οποία διατίθενται τα εμβόλια εδώ και αρκετούς μήνες, έχει αποδώσει, θα έλεγα όχι στο βαθμό ίσως που θα ήταν ο καλύτερος, αλλά οπωσδήποτε έχει βελτιωθεί.

Αυτό είναι απαραίτητο μαζί με τις προσπάθειες όλων για αυτό το πολυπόθητο τείχος ανοσίας που με τις μεταλλάξεις όλο και απομακρύνεται από κοντά».

«Μέχρι τις 21/6, δηλαδή πολύ πρόσφατα, είχαν γίνει 8.000.000 δόσεις σε παιδιά ηλικίας 12-17 ετών και σε 6.000.000 παιδιά είχαν δοθεί και οι δυο δόσεις του εμβολιασμού.

Καταγράφηκαν σε αυτό τον μεγάλο αριθμό των εμβολιασμών, 250 περίπου περιπτώσεις ήπιας αυτοϊώμενης περιμυοκαρδίτιδας που αντιπροσωπεύουν το 1%-4% περιπτώσεις ανά 100.000». «Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα, διατυπώνει τη θετική της γνώμη για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της γονεϊκής συναίνεσης μετά από ενημέρωση.

Παράλληλα, θα παρακολουθεί και θα επικαιροποιεί όποιο θέμα ανακύπτει σχετικά με τον εμβολιασμό. Πιστεύουμε ότι ο εμβολιασμός των εφήβων είναι ένα ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ζωής.

Είναι κάτι το οποίο θα επαναφέρει έτσι τη χαρά στους νέους που τόσο ταλαιπωρήθηκαν από την επιδημία της Covid».

Σημ: η μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα σε έφηβους είναι ήπια και αυτοϊώμενη. Τα (εμβόλια) είναι αποτελεσματικά για την μετάλλαξη Δ σε ποσοστό άνω του 95% τα mrna, και άνω του 85% τα άλλα δύο. Ενώ το πολυπόθητο τείχος ανοσίας όλο και απομακρύνεται από κοντά… Δηλαδή η σημαία της «επιχείρησης ελευθερία» μέσα σε 6 μήνες ήδη σκίζεται, κρέμεται από τον ιστό της.

13/09/21 ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«θα ήθελα να επισημάνω κάποιες χρηστικές λεπτομέρειες σε σχέση με τους επιχειρησιακούς άξονες της «Επιχείρησης Ελευθερία». Κατ’ αρχάς να υπενθυμίσω ότι ήδη από τον Αύγουστο ισχύει ότι για κάθε νέο ραντεβού που κλείνεται από γιατρό ή φαρμακοποιό σε πολίτη έτσι ώστε να εμβολιαστεί ο γιατρός και ο φαρμακοποιός αμείβονται με 10 ευρώ».

«Πριν από λίγο ξεπεράσαμε τα 11.710.000 εμβολιασμούς και περισσότεροι από 6.265.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 60% του γενικού πληθυσμού και 68,6% επί του ενήλικου πληθυσμού».

«Δεν έχει εξάμηνη διάρκεια το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι χωρίς ημερομηνία λήξης αυτή την στιγμή, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: «Τέλος, θα έρθω στο θέμα της 3ης δόσης. Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί σε προηγούμενες συναντήσεις, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά για τη χορήγηση 3ης δόσης πρώτον σε άτομα ανοσοκατεσταλμένα, δεύτερον σε διαμένοντες σε Mονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και τρίτον σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών».

Σημ: δεν έχει ημερομηνία λήξης το «πιστοποιητικό εμβολιασμού»….δηλαδή τι πιστοποιεί ακριβώς; Κι ενώ ξεκινά η τρίτη δόση; Οι ίδιοι άνθρωποι δεν μας είπαν στις 5/07/21 ότι το «τείχος ανοσίας όλο και απομακρύνεται με τις μεταλλάξεις»; 10 ευρώ ο φαρμακοποιός ή ο γιατρός για ραντεβού (εμβολιασμού)….

26/10/21 ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μ.ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: «Όσον αφορά για το θέμα της ανοσίας. Στους 6 μήνες δεν σημαίνει ότι ένα άτομο που έχει εμβολιαστεί είναι απροστάτευτο. Είναι προστατευμένο και υπάρχουν μελέτες που παρατείνουν και για αρκετούς μήνες επιπλέον την προστασία. Αλλά δεν θέλουμε, από τη στιγμή που δεν ξέρουμε και ποιο είναι το ακριβές επίπεδο προστασίας, δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν που να μην ενισχυθεί με μία δόση. Είναι άνοσοι και αυτοί που έχουν ξεπεράσει το εξάμηνο και πλέον».

Σημ: ενώ δηλαδή το τείχος ανοσίας δεν υφίσταται, ενώ βλέπουμε όλοι γύρω μας τι συμβαίνει, η επιτροπή αυτή αυτοαναιρείται; Όταν άλλα λέει χθες, άλλα σήμερα και άλλα αύριο, κι ενώ από την μια δηλώνει ότι δεν γνωρίζει το ακριβές επίπεδο προστασίας, είναι άνοσοι και όσοι πέρασαν το εξάμηνο της δόσης τους;

13/12/21 ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μ.ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: «Θα ήθελα να θυμίσω ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στη συνάντηση της 1ης Δεκεμβρίου μετά από εκτενή συζήτηση, γνωμοδότησε θετικά και ομόφωνα για τον εμβολιασμό των παιδιών της ηλικιακής ομάδας 5-11.

Η σύσταση διαμορφώθηκε στηριζόμενη στο ότι τα εμβόλια θα προσφέρουν στην προστασία των ίδιων των παιδιών, ενώ παράλληλα θα τα βοηθήσουν ανεμπόδιστα να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση και όλες τις δραστηριότητες στην κοινότητα.

Επιπλέον, ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας των παιδιών θα μειώσει και τη διασπορά του ιού στο περιβάλλον, προστατεύοντας έτσι έμμεσα και τα ευάλωτα άτομα που βρίσκονται γύρω στα παιδιά. Και ας μη ξεχνάμε ότι η αύξηση του αριθμού των εμβολιαζομένων συντελεί σημαντικά στη μείωση των μεταλλάξεων του ιού».

Σημ: δυστυχώς, κι επειδή τα γραπτά μένουν και όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, όχι μόνο δεν είδαμε καμία μείωση μεταλλάξεων του ιού, αλλά μάλλον το αντίθετο. Από τι κινδυνεύουν ακριβώς τα παιδιά, και ζητά η επιτροπή και συστήνει τον «εμβολιασμό» τους; Πιστεύει δηλαδή ότι εάν εμβολιαστούν και τα 5χρονα θα μειωθεί η διασπορά; Πώς να μειωθεί αφού κολλάνε όλοι;

20/12/21 ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μ.ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ: «μετάλλαξη Όμικρον. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, ορισμένα τα έχουμε αναφέρει αλλά τα επαναλαμβάνουμε, ο ρυθμός των κρουσμάτων είναι, όντως, μεγαλύτερος. Ήταν στο προηγούμενο κύμα 4.500 κρούσματα και έχουνε φτάσει τώρα τα 20.000. Αλλά τα άτομα τα οποία εισάγονται στο νοσοκομείο είναι σε πολύ καλή γενικά κατάσταση. Δεν έχουν ανάγκη οξυγόνου. Η διάρκεια νοσηλείας τους είναι πολύ βραχεία, είναι 2 – 2,5 ημέρες σε σχέση με τη νοσηλεία των 8 ημερών που ήταν στο προηγούμενο κύμα, και επίσης η θνητότητα είναι πολύ χαμηλότερη από την θνητότητα του προηγουμένου κύματος, 6,6, 17%. Βέβαια και εδώ το πλήθος των εισαγομένων στο νοσοκομείο είναι κατά 90% ανεμβολίαστα άτομα».

«Περισσότερα από 6.900.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 65,7% επί του γενικού πληθυσμού και 75,2% επί του ενήλικου πληθυσμού. Από τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει το ραντεβού του το 88,6% ενώ κάτω από 60 ετών το 60,1%.

Για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 60, τα ποσοστά έχουν διαμορφωθεί ως εξής: Ηλικιακή ομάδα 85 και άνω, το 81%. 80- 84, το 90%.
Ηλικιακή ομάδα 75- 79, το 91,3%.
70- 74, το 91,4%.
65- 69, το 90%.
Και 60- 64, το 87%.

Γ.ΣΑΚΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «μπορούμε να μιλάμε για ανοσία της αγέλης. Αν μπορώ να το πω έτσι, σε μια περίοδο που η Όμικρον έχει, επελαύνει και ακόμα δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί».

Μ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: Νομίζω, να θυμίσω ότι ο όρος «ανοσία της αγέλης» έχει πολύ συζητηθεί και πάντα συζητείται για τους αδενοϊούς του αναπνευστικού. Δεν νομίζω ότι σε αυτή τη φάση μπορούμε να μιλάμε για ανοσία της αγέλης, κάτι το οποίο δεν επετεύχθη και σε άλλες περιπτώσεις».

Σημ: οι εισαγωγές δηλαδή στα νοσοκομεία είναι στο 90% από το 25% των «ανεμβολίαστων», μας λέει ο Θεμιστοκλέους στο τέλος του 2021. Όμως, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, σε διάστημα ενός έτους για τους άνω των 65 που θέλουμε να προστατεύσουμε είχαμε από 22/03/21 όπου ελάχιστοι ήταν «εμβολιασμένοι», έως 22/03/22 όπου όλοι πια ήταν, 16123 συνανθρώπους μας άνω των 65 που ο ΕΟΔΥ τους κατέγραψε ότι κατέληξαν ΜΕ κόβιντ. Και από αυτούς οι 5370 ήτο «εμβολιασμένοι», δηλαδή το 33,3%. Στη συνέχεια βέβαια κλίνει πολύ η ψαλίδα. Γιατί από 22/03/22 έως και 10/07/22 δηλώθηκαν ως θάνατοι κόβιντ άλλοι 3129 άνω των 65. Δυσκολευόμαστε πολύ να θεωρήσουμε ότι οι εισαγωγές και οι θάνατοι αφορούν εδώ και μήνες «ανεμβολίαστους».

Και κάπως έτσι, με μάσκες, περιορισμούς, υποχρεωτικότητες, πρόστιμα, εμβολιασμούς ξανά και ξανά όλων πλέον των ηλικιών άνω των 5 ετών, στο τέλος του 2021 σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ έχουμε:

1.210.853 «κρούσματα». Δηλαδή 1.072.003 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2020

Συνολικά 20790 θανάτους ΜΕ κόβιντ, από τότε που κηρύχτηκε πανδημία, το 95,2 με υποκείμενο νόσημα. ΔΗΛΑΔΗ 15952 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2020. Από αυτούς 13085 αφορούν τους άνω των 65, το 82%. ΔΗΛΑΔΗ 8976 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΑΠΟ ΤΟ 2020.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟ 2022

18/02/2022 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Β.ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: «Να θυμίσω ότι όποιος έχει κάνει και τη booster δόση δεν έχει ανάγκη πιστοποιητικού νόσησης διότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού συνεχώς ισχύει».

«Αυτή την εβδομάδα η Επιτροπή μας συζήτησε εκ νέου τη δυνατότητα άρσης κάποιων περιοριστικών μέτρων που αφορούν αποκλειστικά στις δραστηριότητες πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας με στόχο τη σταδιακή επαναφορά στην προ κορονοϊού κατάσταση». Σημ: τι ακριβώς πιστοποιεί κυρία Παπαευαγγέλου αυτό το «πιστοποιητικό»; Ότι δεν νοσεί, ότι δεν μολύνεται, ότι δεν μολύνει, ότι δεν πεθαίνει ο κάτοχός του;

1/04/2022 ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Β.ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: «Γνωρίζουμε ότι η παραλλαγή «Όμικρον» γενικά προκαλεί ηπιότερη νόσο. Αυτό φαίνεται πια ξεκάθαρα και από τα δεδομένα του ΕΟΔΥ όπου βλέπουμε ότι από την αρχή του 2022 έχουμε μία σημαντική μείωση του ποσοστού νέων διασωληνώσεων και θανάτων ανά αριθμό νέων κρουσμάτων».

«Από την άλλη βέβαια βλέπουμε ότι ο ιός δεν προκαλεί το ίδιο βαριά νόσο σε όλο τον κόσμο. Βλέπουμε εμβολιασμένα άτομα μεγάλης ηλικίας να το περνούν εύκολα, «στο πόδι», την ώρα που εμβολιασμένοι 40ρηδες ή 50αρηδες υποφέρουν. Συνεπώς, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι, με τη σημερινή μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα, θα πρέπει να προσέχουν, να αποφύγουν να κολλήσουν γιατί κάνεις δεν είναι άτρωτος.

Δεν είναι ακόμα η ώρα για να ξεχάσουμε τον Covid. Απλά σήμερα προχωράμε σε μία φάση όπου οι παραλλαγές του ιού προκαλούν ηπιότερη νόσο, ιδιαίτερα στους εμβολιασμένους, σε μία κοινωνία όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και συνεπώς ο καθένας από εμάς μπορεί να επιλέγει τις δραστηριότητές του.

Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η «Όμικρον» μπορεί να προκαλέσει πολύ βαριά νόσο σε ανεμβολίαστους, ιδιαίτερα σε αυτούς που είναι μεγαλύτερης ηλικίας».

«Όλο και περισσότερα βιβλιογραφικά δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι η προηγούμενη νόσηση δεν προσφέρει ισότιμη προστασία με αυτή που επιτυγχάνεται μετά από εμβολιασμό με 3 δόσεις.

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η λοίμωξη από την παραλλαγή «Όμικρον» προστατεύει κυρίως έναντι επαναμόλυνσης από την ίδια παραλλαγή. Αντίθετα με τον εμβολιασμό που προσφέρει ευρεία κάλυψη έναντι του ιού».

«Όσο περνάει ο καιρός σίγουρα αυξάνει η πιθανότητα μόλυνσης. Όμως, τα δεδομένα δείχνουν ότι στην πλειονότητα του κόσμου, η προστασία έναντι σοβαρής νόσου, ανάγκης νοσηλείας, διασωλήνωσης και τελικά να χάσει κάποιος τη ζωή του, η προστασία που προσφέρει η 3η δόση είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις δύο πρώτες.

Άρα αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας είναι να μην έχουμε τόσο πολύ μεγάλη αγωνία. Προφανώς μιλάμε για το γενικό πληθυσμό κατά κύριο λόγο. Δεν συγκρίνεται η αποτελεσματικότητα ως προς την πρόληψη σοβαρής νόσου μετά τις τρεις δόσεις σε σχέση μετά τις δύο».

Σημ: την 1/04/22 που η Παπαευαγγέλου δηλώνει τα παραπάνω ο ΕΟΔΥ στην έκθεσή του γράφει: «Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 351 (66.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 91.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 210 (59.83%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 141 (40.17%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι». Και φυσικά ο τρόπος αυτός του ΕΟΔΥ είναι παραπλανητικός, το καταλαβαίνουμε πλέον όλοι. Το πλήρως αφορά την τρίτη δόση, που έχει ήδη κάνει το 85% των άνω των 65;;;;;Και μιλά για αποτελεσματικότητα. Και εξακολουθεί η επιτροπή να λέει για ευρεία κάλυψη έναντι οποιουδήποτε στελέχους του ιού για όσους έκαναν τρεις δόσεις… Ενώ τα «κρούσματα» είναι άνω των 21100 εκείνη την ημέρα, κι ενώ και οι 60 συνάνθρωποί μας που δηλώθηκαν κόβιντ είναι όλοι άνω των 60 ετών.

5/04/2022 ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μ.ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ: «έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 72,4% του γενικού πληθυσμού και το 81,% του ενήλικου πληθυσμού. Σε σχέση με τα αριθμητικά στοιχεία της πρώτης αναμνηστικής δόσης, τη στιγμή αυτή οι δικαιούχοι είναι 6.858.000, ποσοστό 90,4% των ολοκληρωμένων εμβολιασμών. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 5.695.000 εμβολιασμοί, ποσοστό 83% των δικαιούχων, και ακόμη 100.000 συμπολίτες μας έχουν προγραμματισμένο ραντεβού. Συνολικά δηλαδή περίπου 85%».

«Όσον αφορά το θέμα των θανάτων και το θέμα των εμβολιασμένων, έχουμε μια σαφή υπεροχή των εμβολιασμένων σε σχέση με τους ανεμβολίαστους και αν κάποιος κάνει την αναγωγή, γιατί φαντάζομαι ότι αυτό ήταν το κύριο σκέλος της ερώτησης σας, είναι εμφανές το πόσο το εμβόλιο προστατεύει, έτσι; Για να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο και προς τον κόσμο»

Μ.ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: «Σημειώνεται, ότι όσον αφορά την προστασία έναντι της ήπιας νόσου από την παραλλαγή «Όμικρον» και ακόμα περισσότερο έναντι της μόλυνσης, αυτή εξασθενεί σύντομα, ακόμα και μετά την αναμνηστική δόση.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο κύριος στόχος του εμβολιασμού είναι η προστασία έναντι της σοβαρής νόσου. Για το λόγο αυτό, πρωταρχική σημασία έχει η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού στον πληθυσμό ηλικίας άνω των 5 ετών με την χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό.

Αναμφίβολα, στον τομέα των εμβολίων κατά του SARS, η εφαρμογή ενιαίων κατευθυντηρίων οδηγιών, είναι εξαιρετικά δυσχερείς και αυτό διότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται στον ίδιο χρόνο που οι κλινικές μελέτες εξελίσσονται και είναι οι κλινικές μελέτες αυτές που θα μας δώσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων».

Σημ: ποιες κλινικές μελέτες εξελίσσονται; Επάνω μας; Από την μια φράση που η Παπαευαγγέλου λέει ότι η προστασία έναντι της μόλυνσης εξασθενεί σύντομα μετά την τρίτη δόση, περνάει στην αναγκαιότητα και το όφελος να κάνουν όλοι άνω των 5 ετών τον βασικό «εμβολιασμό»….. Και δεν την σταματάει ούτε ένας συντάκτης να την ρωτήσει τι ακριβώς μας λέει….. Ποιος είναι ο βασικός; Πώς θα προστατεύσει; Γιατί τόσους μήνες δεν λειτουργεί; Τώρα θα λειτουργήσει;

30/06/2022 ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Μ.ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: «υπάρχει θα έλεγα μια προσδοκία ή ακόμα και πεποίθηση ότι το Σεπτέμβριο μάλιστα ότι θα έχουμε τα νέας γενιάς εμβόλια. Τα εμβόλια όπως ενημερωνόμαστε από τη βιβλιογραφία βρίσκονται στο στάδιο ακόμη κλινικής μελέτης, δυο προς τρία ή τρία, και υπάρχει αρκετός προβληματισμός για το ποια μπορεί να θεωρηθούν πιο κατάλληλα για την εφαρμογή. Και αν μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτές τις προσδοκίες.

Δηλαδή, τα εμβόλια που παρασκευάζονται από τις δύο μεγάλες εταιρείες, τη Pfizer και την Moderna, χρησιμοποιούν τον αρχικό πρωτότυπο ιό που έχουν τα εμβόλια που χρησιμοποιούμε και τα οποία και βέβαια ξέρουμε ότι έχουνε δουλέψει πολύ καλά, διότι έχουνε σώσει ζωές και ένα συνδυασμό της παραλλαγής Όμικρον»

«Τα εμβόλια που υπάρχουν, που έχουμε χρησιμοποιήσει και εφαρμόζουμε έχουν αυτό το φαινόμενο που λέμε της ανοσοδιαφυγής, δηλαδή και τα αντισώματα που υπάρχουν είτε και από τη φυσική νόσηση να μην εξουδετερώνουν τον ιό για αυτό έχουμε και πολλές επαναλοιμώξεις.

Αλλά τα εμβόλια που υπάρχουν μας προστατεύουν από τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο.

Επομένως αυτό το οποίο στοχεύεται από την επιστήμη είναι να βρεθεί ένα εμβόλιο που να μπορεί να μπλοκάρει αν είναι δυνατόν όλες τις μεταλλάξεις».

Σημ: Πάει δηλαδή η μία εκ των τριών προϋποθέσεων, που μας έλεγε η κυρία Θεοδωρίδου τέλος του 2020 η ανοσογονικότητα;;;

Εμείς είμαστε οι κλινικές μελέτες; Μα η επιτροπή λέει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται τον ίδιο χρόνο που οι κλινικές μελέτες εξελίσσονται! Μας λέει ότι όλες οι δόσεις που έγιναν πάνω μας ήταν για το αρχικό στέλεχος, και μας διαβεβαίωναν ότι είναι αποτελεσματικά τα (εμβόλια) και για την βρετανική, και για την αφρικανική, και για την Ο 1,2,3,….Έγινε η επιστήμη της ιατρικής υπόθεση και λογισμικό; Ή άλλαξε ο ορισμός του εμβολίου; Μας είπαν ψέματα λοιπόν; Και τώρα μας λένε ότι η επιστήμη θα βγάλει (εμβόλιο) που θα μπλοκάρει όλες τις μεταλλάξεις; Γνωρίζουν ποια μετάλλαξη της κατηγορίας της υποκατηγορίας τάδε θα προκύπτει σε έναν ιό που θα μεταλλάσσεται;

Πριν δούμε όμως τι έγινε με την προστασία των άνω των 65 το 2022 ας δούμε κάτι ενδιαφέρον που δεν αποδεικνύει, αριθμητικά πάντα, αυτά που η επιτροπή λέει και ξαναλέει για 90% θανάτους και εισαγωγές «ανεμβολίαστων» και περί σοβαρότατης προστασίας. Βουλευτής, πρώην υπουργός της αντιπολίτευσης πριν λίγους μήνες δημοσίευσε κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που έχουν την αξία τους, αρκεί να τα δει κάποιος στην πραγματική τους διάσταση. Παραθέτω λοιπόν

 

Ξεκινώντας από την πρώτη εικόνα κατά 1ον παρατηρούμε

Στο επίσημο αυτό έγγραφο που ζήτησε το ΣΤΕ και απέστειλε το υπουργείο υγείας δημιουργείται η εύλογη απορία: από τους 24.971 ανθρώπους άνω των 60 που ο θάνατός τους καταχωρήθηκε ως κόβιντ, οι 11.398 μόνο ήταν διασωληνωμένοι εντός ή εκτός ΜΕΘ. Οι υπόλοιποι 13.573 τι ήταν; Κατέληξαν απλά με τον ιό, δηλαδή με ένα θετικό τεστ αλλά από άλλη αιτία; Κατέληξαν στο σπίτι τους από γεράματα, αλλά ΜΕ τον ιό, στο νοσοκομείο από οτιδήποτε άλλο αλλά συνυπήρχε κόβιντ με θετικό τεστ; Μήπως από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις; Πώς μπορούμε να ξέρουμε οι πολίτες εάν ο θάνατος αυτών των ανθρώπων σχετίζεται με τον ιό; Το ποσοστό είναι 54,35% επί του συνόλου! Διότι υπάρχει ένα θέμα με την υπερκαταγραφή των θανάτων που χρεώνονται στον ιό, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών, αλλά ακολουθούμε τις οδηγίες του ΠΟΥ πιστά, και νομίζουμε ότι είναι σωστό αυτό, έτσι μας είπαν. Βέβαια μας έλεγαν άλλες φορές ότι σε ένα 10% συμβαίνει αυτό, άλλες σε ένα 20%, όπως το βίντεο έχει καταγράψει. Εδώ όμως βλέπουμε ένα τεράστιο ποσοστό!

Κατά 2ον συνειδητοποιούμε ότι όλοι οι χρεωμένοι στον κόβιντ θάνατοι εξ΄αρχής έως 22/03/2022 εισέρχονται στον πίνακα. Μα οι «εμβολιασμοί» ξεκίνησαν με πολύ χαμηλά ποσοστά στις αρχές του 2021. Και στις 30/04/21 είχε «εμβολιαστεί» μόλις το 9% του ενήλικου πληθυσμού δηλαδή 944.000 πολίτες ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες. Είναι σωστό στατιστικά να γίνεται με αυτόν τον τρόπο ένας πίνακας για να αποσταλεί στο ΣΤΕ; Εφαρμόζει βασικούς κανόνες στατιστικής που αφορούν το δείγμα; Οι δικαστές δεν το διακρίνουν αυτό; Ούτε για την πρώτη παρατήρηση αναρωτήθηκαν;

Προχωρώντας στον δεύτερο πίνακα κατά 3ον βλέπουμε τις πολλές κατηγορίες που χρησιμοποιεί ο ΕΟΔΥ και χωρίζει τους «εμβολιασμένους», για να συνειδητοποιήσουμε ότι τελικά από ένα σημείο και μετά και στις ημερήσιες εκθέσεις που έβγαζε «ανεμβολίαστοι» ήταν και οι «εμβολιασμένοι» με δύο δόσεις, άσχετα που εξακολουθούσαν να φέρουν τον τίτλο του «πιστοποιημένου» πολίτη.

Κατά 4ον αναλύοντας λίγο τον πίνακα σε ότι αφορά τους άνω των 65 που θέλουμε να προστατεύσουμε, έχουμε: 17141 «ανεμβολίαστους». Όμως οι 4109 από αυτούς κατέληξαν έτσι κι αλλιώς πριν τα «εμβόλια», το 2020 δεν υπήρχαν. Άρα δεν θα έπρεπε να μην υπολογιστούν καθόλου;

Βλέπουμε ότι «εμβολιασμένοι» άνω των 65 ήταν 5370 συνάνθρωποί μας με μία, δύο και τρεις δόσεις, μέχρι τις 22/03/22.

Κατά 5ον θέλοντας να πλησιάσουμε περισσότερο την αληθινή στατιστική χωρίς να κατηγορηθούμε για μεροληψία, θα πρέπει να αφαιρέσουμε τους 4109 θανάτους άνω των 65 που αφορούν το διάστημα όπου όλοι ήταν «ανεμβολίαστοι». 22.511 έως 22/03/22 βγάζοντας τους 4109 μένουν 18402. Και πάλι είναι η στατιστική λανθασμένη, ακόμη κι έτσι, καθώς δεν είναι πολλοί «εμβολιασμένοι» από τις αρχές του 2021 παρά ελάχιστοι, αλλά δεν έχουμε πιο ακριβή στοιχεία. Οι 5370 θάνατοι λοιπόν είναι 29,25%, ακόμη κι αν υποθετικά βάλουμε δείγμα ομοιόμορφο. Καμία σχέση βέβαια δεν έχει ένα τέτοιο ποσοστό με το 5 και 10% που καθημερινά ο ΕΟΔΥ παρουσίαζε στις εκθέσεις του.

Γνωρίζουμε κάτι επιτέλους,(να είναι καλά ο πρώην υπουργός που δημοσιοποίησε αυτά τα έγγραφα), και κατά 6ον παρατηρούμε ότι μέχρι τις 22/3/22 ήδη τριπλά εμβολιασμένοι άνω των 65 είναι 1179 θανόντες. Δηλαδή πόσο καιρό κρατάει τελικά η ανοσία, εβδομάδες; Άλλα μας λέει η επιτροπή των ειδικών.

Για το 2022 έως 10/07/22 (ο ΕΟΔΥ μέχρι τότε έβγαζε ημερήσιες εκθέσεις, έπειτα σταμάτησε γιατί….έτσι αποφάσισε) έχουμε 3.843.142 «κρούσματα» ΔΗΛΑΔΗ 2.632.289 ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2021 ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 10 ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ.

Και έχουμε έως 10/07/22 συνολικά 30.476 θανάτους ΜΕ ΚΟΒΙΝΤ, όπου το 95,7 είχε υποκείμενο νόσημα. ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 1/01 ΕΩΣ 10/07/22 ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ 9.686 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΙΟ.

Και 25.640 νεκρούς άνω των 65 που χρεώθηκαν στον ιό. ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 190 ΗΜΕΡΕΣ 8.446 ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΑΠΟΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΙΟ!. Με μια μετάλλαξη ιδιαιτέρως μεταδοτική αλλά πολύ λιγότερο επικίνδυνη. Και με ένα ποσοστό τριπλά «εμβολιασμένων» της τάξης του 90% για τους ηλικιωμένους όπως ο Μ.ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ δηλώνει στις 30/06/22 «Σε σχέση με τα αριθμητικά στοιχεία της πρώτης αναμνηστικής, της 3ης δόσης, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 5.811.000 εμβολιασμοί ποσοστό 80,4% των δικαιούχων με το ποσοστό των ατόμων άνω των 60 να ξεπερνάει το 90%».

Από τις 10/07 και μετά δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή στοιχεία καθώς οι εκθέσεις έγιναν εβδομαδιαίες. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι αυξάνονται οι εισαγωγές και οι θάνατοι που χρεώνονται στον ιό παραμένουν 30-40 ημερησίως, και 132 διασωληνωμένοι. Ενώ ο Γκίκας Μαγιορκίνης επιτακτικά καλεί τους άνω των 70 να κάνουν την 4η δόση καθώς όπως λέει κατά 98% μειώνει την πιθανότητα νόσησης. Συνολικά έφτασαν τους 30.999 έως 24/07/2022. Δηλαδή 523 μέσα σε δύο εβδομάδες.

Μπορεί ο καθένας να εξάγει συμπεράσματα.

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΏΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ, (ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΟΦΟΡΙΑ, ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΠΑΦΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ, ΑΝΑΒΟΛΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ),

ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

2020       4.109 ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 65
2021       13.085 ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 65
2022 (μόνο για 190 ημέρες)  8.446 ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 65
ΣΥΝΟΛΟ ΕΩΣ 10/07/22 25.640 ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ

Πιστεύω ότι δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος μαθηματικός ή στατιστικολόγος για να αναζητά πόση αλήθεια ή αληθοφάνεια βρίσκεται πίσω από αριθμούς και στατιστικά. Ούτε να είναι γιατρός ώστε να αναζητά και να μελετά τις δημόσιες τοποθετήσεις των ειδικών. Το αντεπιχείρημα που μπορεί να προβάλλει κάποιος λέγοντας ότι εάν δεν τα κάναμε όλα αυτά θα είχαμε περισσότερους θανάτους ηλικιωμένων, όπως κάποιος δήμαρχος ανέφερε στο Δ.Σ. που συζητούσε το θέμα της άρσης των άδικων, απάνθρωπων, εκδικητικών, και εναντίον του δημοσίου συμφέροντος τελικά, αναστολών των υγειονομικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δεν εξάγεται από πουθενά. Διότι εάν τα μέτρα ήταν σωστά, θα ήταν αποτελεσματικά. Δηλαδή θα έριχναν τους δείκτες μετάδοσης, νοσηλειών και θανάτων.

Το θέμα της υπερκαταγραφής, του τρόπου που ακολούθησαν οι ειδικοί του κράτους σε αυτή την πορεία, εκτιμώ ως ανίδεη ιατρικά ότι ήταν σκόπιμο. Και είναι και αδιαφανές.

Διότι σε αυτό το σύστημα υπάρχει η δυνατότητα να ανοιγοκλείνει η στρόφιγγα της υπερκαταγραφής .Όταν άνω του 53% οι δηλωμένοι ως θανόντες κόβιντ μέχρι τις 22/03/22 ΔΕΝ ήταν διασωληνωμένοι εντός ή εκτός ΜΕΘ, δείχνει το μέγεθος του ζητήματος.

Ως άνθρωπος, ως γονιός και ως παιδαγωγός, δεν επιθυμώ άλλο να διαχωρίζονται οι συνάνθρωποί μου με τους όρους που οι ειδικοί επέβαλαν και το πολιτικό σύστημα στήριξε και ακόμη στηρίζει. Ούτε να μετατραπούμε σε αριθμούς, ή barcode. Δεν έχω καταλάβει τι σημαίνει σήμερα «πιστοποιημένος» πολίτης, ούτε τι προσέφερε η επιγραφή COVID FREE στα πάσης φύσεως καταστήματα.

Περιμένω όμως από την επιτροπή να μας πει από ποιους ακριβώς τόσο γενναία χρηματοδοτήθηκε η «επιχείρηση ελευθερία», όπως δήλωσε η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών.

Πηγές:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid021zef9bZoNJVDc4Lxmh4ViLwXick18t5E  bfeTXYnZEoGQYCC21RRDVSFnYphLnsWPl&id=100044252476913
Ημερήσιες Εκθέσεις COVID-19 2020 – Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας  https://eody.gov.gr/category/deltia-typoy/?yeararchive=2020
Δελτία Τύπου – Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας
Δελτία Τύπου – Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=1g2JXqK-Ko8&feature=youtu.be&fbclid=I  wAR3L-frv5TXFBvdF9tJucTprhCzLWMn0ABNJc2VQ4hQBx10R1YKHxBnCl9U

* Η κα Μπαλούκα Αργυρώ είναι Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο