O «μασκοφόρος» ηλίθιος (Εγκώμιον)

O «μασκοφόρος» ηλίθιος (Εγκώμιον)

Η… ηλιθιότητα στην εξουσία

του Νίκου Α. Καραβέλου

Απαντάται συνήθως στα καταστήματα τροφίμων!
Ο ανθρώπινος αυτός τύπος, αναμένει αγόγγυστα τις ουρές στα σουπερμάρκετ, στα μανάβικα, ιδίως στους φούρνους.

Μασκοφορεμένος, όπως ληστής τραπεζών, με ηλίθιο ύφος και αμίλητος, μπας και κολλήσει τον ιό του Τσιόδρα.
«Τσιόδρας», για όσους έχουν αδύνατη μνήμη, είναι ο «μπροστινός» των Ελλήνων πολιτικών, των ειδικευμένων στο συνειδητό ψεύδος.

Να σημειωθεί ότι συνηθίζεται η χρήση των λεγομένων «αβαβάδων» ή «μπροστινών» στις επιστημονικές συντεχνίες των απατεώνων της αγοράς και στις ληστρικές συμμορίες των επιστημόνων της εξουσίας.

Επομένως «Τσιόδρας» δεν είναι κάποιο επίθετο. Είναι σπουδαία ιατρική ιδιότητα, και μάλιστα από τις πλέον αντιπαθείς. Ως λέξη αποτυπώνει την αναλγησία της εξουσίας, όπως αυτή υπηρετείται πιστά (και εννοείται ανιδιοτελώς) από την πλέον δουλικώς αφιονισμένη των επιστημών, την επίσημη ιατρική. (Ίδετε εργογραφία Γιόζεφ Μένγκελε και των απανταχού συναδέλφων του, και τις ακαταδίωκτες προτάσεις των επιτροπών του ευρωπαϊκού στανικού εμβολιασμού).

(σ.σ. Μετά την ΕΣΕ (ειδική στρατ. επιχείρηση) του Πούτιν και το διεθνές ξεφτιλίκι των ευρωπαίων ναζιστών, υπάρχει, ίσως, η ελπίς διάλυσης του μορφώματος της «πολιτισμένης Ευρώπης», με βρόντο, στάχτη και τον προσήκοντα κουρνιαχτό).

Για να επανέλθουμε λοιπόν, αυτός ο γελοίος τύπος Γραικού ξεχωρίζει από τα πεταχτά του αυτιά, αποτέλεσμα της μακρόχρονης μασκοφορίας. Ο ίδιος ηλίθιος που μπουκώθηκε στα εμβόλια του κτηνίατρου κ. Μπουρλά, για να μη νοσήσει, ή μάλλον για να νοσήσει απαλά, ή μάλλον για να μην πεθάνει από τον ιό, ή μάλλον, κι αν πεθάνει, για να πεθάνει χαμογελαστός.

Αυτός, λοιπόν, ο βλαξ Γραικός φοράει τη μάσκα και δεν αναπνέει στη ζέστη, παρά το ότι, προς το παρόν, δεν επιβάλλεται. Το πράττει για να δείξει στην αόρατη εξουσία ότι είναι επί των επάλξεων πιστό σκουλήκι της, τερμίτης ύπουλος, σκώρος αφανής, παντοτινά δικός. Έτσι ώστε, αν η λατρευτή εξουσία αποφασίσει πάλι τη μάσκα, τσουπ, να τος, έτοιμος πάλι, να δώσει και το παιδί του στα μπροστινά βαρβάτα του πασά!

Αυτό το μασκοφορεμένο υποκείμενο, φοράει τη μάσκα που σηματοδοτεί την αιώνια υποταγή του, «ως πράξη σύνεσης» απέναντι στην επιπολαιότητα της εξουσίας που βάρεσε χαλάρωση των μέτρων.

Σου λέει:
«Ρε εξουσία, εγώ ξεφτιλίστηκα πατόκορφα για σένα, έδωσα μέχρι και πρωκτό, μπόλιασα μέχρι και το παιδί μου για πάρτη του Μπουρλά, έγινα γελοίος κρύβομαι στο σπίτι μου, γκάριξα Ριγκολέτο στα μπαλκόνια, έσκυψα στους μπάτσους, και δικαιολογώ τη γελοιότητα μου με επιχειρήματα του χαμηλού επιπέδου της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και της αντίστοιχης του Εθνικού Εμβολιασμού».

Σου λέει:
«Ρε εξουσία, εγώ είτε δεξιός, ή αριστερός, είτε κομμουνιστής, άκριτα, σαν τον τελευταίο γραμμιτζή, αποδέχτηκα τη βολική θεωρία των επικίνδυνων και ανέτοιμων εμβολίων, σαν να ήταν επιστήμη και έσκυψα και την προσκύνησα».

Σου λέει:
«Ρε εξουσία, εγώ σε υπηρέτησα πιστό σκυλί, κι εσύ άφησες αμολητούς τους πολίτες χωρίς μάσκες;».

Έτσι, καθώς περιγράφω, με κοίταξε αυτός ο μασκοφόρος στην είσοδο του φούρνου της γειτονιάς μου.

Σαν να μου φώναζε:
«Γιατί ρε δε φοράς τη μάσκα σου;
Πώς τολμάς και αναπνέεις;
Τι είμαι εγώ ρε ο μαλάκας;
Καλά, θα τα ξαναπούμε τον Σεπτέμβρη!».

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο