Αυτούς δεν τους σκότωσε ο Πούτιν κ. Μητσοτάκη

Αυτούς δεν τους σκότωσε ο Πούτιν κ. Μητσοτάκη


του Όθωνα Κουμαρέλλα

Ρίχνοντας μια ακόμη ματιά στις στατιστικές προκύπτουν μια σειρά αποκαλυπτικά και εξόχως ανησυχητικά στοιχεία για της επιπτώσεις του πανδημικού φαινομένου στη χώρα μας.

Η Ελλάδα είναι 86η χώρα στον κόσμο από πλευράς πληθυσμού. Βρισκόμαστε στην 36η θέση μεταξύ 220 χωρών και περιοχών του κόσμου αναφορικά με τα καταγεγραμμένα επίσημα περιστατικά covid. Επίσης στην 28η θέση παγκοσμίως στις διασωληνώσεις και τέλος στην 25η θέση από πλευράς θανάτων συνολικά από την έναρξη της πανδημίας τον Ιανουάριο του 2020. 195 χώρες και περιοχές του κόσμου βρίσκονται σε καλύτερη θέση από εμάς με λιγότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού (στοιχεία https://www.worldometers.info/coronavirus/).

Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα από κάθε αιτία που κανείς δεν δίνει σημασία

Η Ελλάδα ξεκινώντας περίπου από την άνοιξη του 2021 καταγράφει το ένα θλιβερό ρεκόρ μετά το άλλο. Κατακτώντας -με ελάχιστες εξαιρέσεις παγκοσμίως- την πρωτιά σε θανάτους από/με covid το 2021, συνεχίζει ακάθεκτα την ίδια πορεία. Τους τρεις πρώτους μήνες του 2022, με την υπερβάλλουσα θνησιμότητα από κάθε αιτία να σπάει επίσης κάθε ρεκόρ και να «τρέχει» με τουλάχιστον 25% σε ετήσια βάση, το νέο θλιβερό ρεκόρ είναι οι θάνατοι σε απόλυτους αριθμούς και ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Το πρώτο δίμηνο του 2022 κατεγράφησαν στη χώρα 27.976 θάνατοι από κάθε αιτία έναντι 22.053 το αντίστοιχο δίμηνο του 2021 καταγράφοντας μια αύξηση 5.923 θανάτων μέσα σε δύο μήνες.

Αφαιρουμένων των 1.666 θανάτων από/με covid των δύο πρώτων μηνών του 2021 και των αντίστοιχων 5.070 του 2022, οι επιπλέον θάνατοι από κάθε άλλη (εκτός από covid) αιτία το 2022 φτάνουν τους 2.519, το 12,36% των θανάτων του πρώτου διμήνου του 2021, ή περίπου 43 θάνατοι την ημέρα παραπάνω του αναμενομένου με βάση τα δεδομένα των τελευταίων ετών.

Με την προσοχή στραμμένη αποκλειστικά στους φερόμενους θανάτους από/με covid, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, ούτε ενδιαφέρεται να μάθει τι συμβαίνει με αυτό το παράλληλο θανατικό, το οποίο ξεκίνησε από τα μέσα του 2021 και συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι σήμερα -επιταχυνόμενο μάλιστα- ενώ τίποτε δεν δείχνει να μπορεί να το σταματήσει. Ούτε φυσικά κανείς θα τολμήσει τη «βλάσφημη» ερώτηση εάν αυτοί οι καθημερινοί 43 κατά μέσον όρο επιπλέον θάνατοι αφορούν σε εμβολιασμένο πληθυσμό κάθε ηλικίας και φύλου.

«Περίεργα» φαινόμενα

Ωστόσο το πρόβλημα δεν σταματά εδώ με τους «ορφανούς» 43 καθημερινούς θανάτους. Σοβαρό ερώτημα εγείρεται για το πως είναι δυνατόν πέρσι, χωρίς εμβόλια, και με τα «άγρια» στελέχη του κορωναϊού να κυριαρχούν είχαμε το πρώτο δίμηνο του έτους 1.666 θανάτους από/με covid. Ενώ φέτος το 2022 το πρώτο δίμηνο με εμβολιασμένο πλήρως πάνω από το 70% του πληθυσμού και με επικρατούντα στελέχη του ιού, όπως η «Ο», πολλές φορές πιο ήπια, με τους θανάτους σε όλον τον κόσμο να καταγράφουν κατακόρυφη πτώση, στην Ελλάδα να συμβαίνει το αντίθετο και οι θάνατοι να καταγράφονται τριπλάσιοι του πρώτου διμήνου του ’21.

Αντί αυτά τα «περίεργα» φαινόμενα να απασχολούν όλους, από την κυβέρνηση, την επιστημονική κοινότητα, τα ΜΜΕ, αλλά και τον απλό κόσμο, όλοι ασχολούνται με το εάν το παντελώς άχρηστο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή και της νόσησης θα έχει ισχύ 3, ή 6 μήνες, ή 9 μήνες αντίστοιχα, και αν θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι παράνομες απαγορεύσεις και θα επιτραπεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους. Τέτοια κατάντια και τέτοια παρακμή….

Οι συγκρίσεις της ντροπής


Το πράγμα όμως δεν σταματά εδώ. Εάν αποτολμήσουμε μια σύγκριση των στατιστικών covid της Ελλάδας με τις περισσότερες χώρες στον κόσμο, μένουμε ενεοί. Με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία του παραπάνω πίνακα, που συγκρίνει τους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού μεταξύ της Ελλάδος και 33 άλλων χωρών από την Ευρώπη, την Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία η Ελλάδα για μεν ολόκληρο το 2021 είχε 1.542 θανάτους από/με covid ανά εκατομμύριο πληθυσμού με μέσον όρο των υπολοίπων 33 χωρών μόλις 805 θανάτους/εκατομμύριο. Μόνον 4 χώρες κατέγραψαν χειρότερη επίδοση, την οποία όμως βελτίωσαν σημαντικά το πρώτο 3μηνο του 2022 φέροντας την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις θανάτων/εκατομμύριο παγκοσμίως.

Στον πίνακα δεν έλαβα υπ’ όψιν μου τις καταγραφές του 2020, επειδή ήταν η χρονιά που ξεκίνησε η πανδημία, δεν είχαν πληγεί όλες οι χώρες στον ίδιο βαθμό, ενώ τόσο η επιστημονική κοινότητα, τα συστήματα υγείας και εν γένει οι κοινωνίες αιφνιδιάστηκαν. Γνωρίζαμε ελάχιστα για τη νόσο, δεν υπήρχαν θεραπευτικά πρωτόκολλα, ούτε φυσικά εμβόλια, ενώ παρατηρήθηκε σε πολλές περιπτώσεις παντελής έλλειψη κρίσιμου υγειονομικού υλικού. Η χώρα μας μάλιστα άρχισε ουσιαστικά να πλήττεται σοβαρά από την επιδημία μόλις τον Οκτώβριο του 2020.

Τα πράγματα το 2021 ξεκαθάρισαν κάπως και έτσι κατέστη δυνατή η σύγκριση, η οποία γίνεται πλέον αδιαμφισβήτητη στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Έτσι για όλη τη διάρκεια του 2021 η χώρα μας με τους 1.542 θανάτους ανά εκατομμύριο, κατέγραψε επί πλέον του μέσου όρου των υπολοίπων 33 χωρών που εκπροσωπούν περίπου το σύνολο της διεθνούς κοινότητας 1.542-805 = 737 επιπλέον θανάτους ανά εκατομμύριο, οι οποίοι σε απόλυτους αριθμούς αντιστοιχούν σε 7.626 υπερβάλλοντες θανάτους.

Οι υπερβάλλοντες αυτοί θάνατοι θα έπρεπε και μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, με δεδομένο ότι οι περισσότερες χώρες κατάφεραν να ελέγξουν τις θανατηφόρες επιπτώσεις της πανδημίας, λαμβάνοντας μάλιστα πολύ πιο ήπια μέτρα από την χώρα μας. Όταν μάλιστα, οι 23 από τις 33 υπό σύγκριση χώρες κατάφεραν να έχουν θανάτους πολύ κάτω του μέσου όρου -τυπικό παράδειγμα η Κύπρος με μόλις 424 θανάτους/εκ., ή η Φινλανδία με 181, για να μην αναφερθούμε στην Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, τα Η.Α.Ε., ή την μικρή Ισλανδία με μόλις 23 θανάτους/εκ. καθ’ όλην τη διάρκεια του 2021. Κάτι που δείχνει, ότι είναι η διαχείριση της πανδημίας που απέτυχε οικτρά στη χώρα μας. Και οι θάνατοι, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, είναι τελικά πολύ περισσότεροι από τους 7.626 σε σχέση με τον μέσον όρο των υπολοίπων χωρών. Στην πραγματικότητα άνω των 10.000 θανάτων, από τους συνολικά 15.952 που κατεγράφησαν αποδιδόμενοι στην covid, θα έπρεπε και θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί κατά τη διάρκεια του 2021. Κάποιοι όμως επέλεξαν -φοβάμαι απολύτως συνειδητά- τη σφαγή!

Το μέγεθος της τραγωδίας

Η πραγματικότητα αυτή λαμβάνει τραγικές διαστάσεις το πρώτο τρίμηνο του 2022 όπου οι αποδιδόμενοι στην covid θάνατοι έφτασαν στην πατρίδα μας τους 6.720 (οι 5.070 που προαναφέρθηκαν στην αρχή αφορούν μόνον στους 2 πρώτους μήνες). Έτσι οι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού φτάνουν τους 649 «κατακτώντας» την πρώτη θέση, με μέσον όρο των υπολοίπων υπό σύγκριση χωρών 245/εκ. Δηλαδή, «πετύχαμε» μια καθόλου ευκαταφρόνητη διαφορά 405 θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού από τον διεθνή μέσον όρο, που αντιστοιχούν σε 4.189 υπερβάλλοντες θανάτους μόνον για το πρώτο τρίμηνο του 2022 (1/1 έως 31/3).

Πρόκειται για μια υπερβάλλουσα θνητότητα αποδιδόμενη στην covid, η οποία επ’ ουδενί μπορεί να δικαιολογηθεί. Δεν υπάρχει πλέον καν το επιχείρημα, ότι υστερούμε σε εμβολιασμούς. Διότι όπως φαίνεται στον πίνακα είμαστε σε ελάχιστη απόσταση από τον μέσον όρο, με πολλές χώρες μάλιστα που παρουσιάζουν πολύ λιγότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, να έχουν σημαντικά μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη. Όπως φαίνεται η δεύτερη μετά από εμάς χειρότερη χώρα του πίνακα είναι η Πολωνία (μόλις 59% εμβολιαστική κάλυψη) με 480 θανάτους/εκ., ήτοι η διαφορά μας με τη δεύτερη χειρότερη χώρα ανέρχεται σε 169 θανάτους/εκ, ή σε 1.749 επιπλέον θανάτους σε απόλυτους αριθμούς στη χώρα μας. Δεν τολμώ -κυριολεκτικά- να κάνω την παραμικρή σύγκριση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κούβα, ή ακόμη και την Ολλανδία, με τις οποίες οι διαφορές είναι χαώδεις, όπως αποδεικνύεται!

Εάν σε αυτούς τους 4.189 επιπλέον θανάτους (με βάση μόνον τους μέσους όρους) προσθέσουμε τους 7.626 του 2021, τότε έχουμε ένα σύνολο 4.189+7626 = 11.815 αναιτιολογήτως επιπρόσθετους θανάτους αποδιδόμενους στην covid στη χώρα μας, εκκινώντας από την 1η Ιανουαρίου του 2021. Όπως ο καθένας μπορεί να αντιλαμβάνεται παρατηρώντας τον πίνακα, στην πράξη οι υπερβάλλοντες αυτοί θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι και μπορεί να προσεγγίζουν ακόμη και τις 20.000 για όλο το διάστημα που διαρκεί η πανδημία. Εάν όχι τόσο, με απόλυτη βεβαιότητα μπορούμε να διαπιστώσουμε, ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους 27.684 θανάτους αποδιδόμενους στην covid μέχρι χθες (3/4/22) θα έπρεπε και θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με μια εντελώς διαφορετική διαχείριση του φαινομένου από τους ιθύνοντες.

Εάν σε αυτούς τους άδικους θανάτους προσθέσουμε επίσης την υπερβάλλουσα θνησιμότητα που παρατηρείται από τα μέσα του 2021 από κάθε άλλη αιτία και συνεχίζει με ρυθμούς τουλάχιστον 43 θανάτων ημερησίως, τότε αντιλαμβανόμαστε όλοι το μέγεθος της τραγωδίας που πλέον λαμβάνει διαστάσεις και χαρακτήρα γενοκτονίας εξ αιτίας -ίσως εσκεμμένων- πράξεων και παραλήψεων αυτών που ανέλαβαν τη διαχείριση του πανδημικού φαινομένου, από την πλευρά της κυβέρνησης και των επιστημονικών της επιτροπών.

Οι εγκληματικές επιλογές και τα κυβερνητικά ψεύδη

Κι αυτό φαίνεται πλέον καθαρά, αφού επενδύοντας αποκλειστικά σε αστυνομικού τύπου μέτρα περιορισμού και στην αποκαλούμενη επιχείρηση «ελευθερία», αναδεικνύοντας αρχικά το εμβόλιο ως πανάκεια, αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε ουσιαστικά μέτρα δημόσιας υγείας, στην ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και εν γένει του εθνικού συστήματος υγείας. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν δόκιμες θεραπείες (πχ μονοκλωνικά αντισώματα κτλ), ενώ μεσούσης της κρίσης προχώρησαν στην ακατανόητη αναστολή εργασίας για πάνω από 7.000 υγειονομικούς επειδή αρνήθηκαν τον εμβολιασμό, απογυμνώνοντας εντελώς το ήδη υπό κατάρρευση δημόσιο σύστημα υγείας, με τους ιδιώτες στο απυρόβλητο να αναμένουν να λεηλατήσουν τα απομεινάρια των υποδομών του ΕΣΥ..

Δεν δίστασαν να αποκρύπτουν κρίσιμα δεδομένα, ενώ συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση έλεγαν και συνεχίζουν να λένε ψέματα για να κρύψουν πίσω από έωλα επιχειρήματα την γύμνια της εγκληματικής πολιτικής τους. Έχοντας πείσει την κοινωνία, ότι αρρωσταίνουν βαριά και πεθαίνουν μόνον οι ανεμβολίαστοι, αναγκάζονται τώρα να παραδεχθούν ότι και οι πλήρως εμβολιασμένοι μολύνονται, μεταδίδουν, νοσούν βαριά κτλ. Μόλις αναγκάζονται να αυξήσουν τα ποσοστά διασωληνώσεων μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων που ανακοινώνουν σε πάνω από το 40%. Στην πραγματικότητα πάλι μας λένε ψέματα, διότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δίνουν άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τα πράγματα είναι διαφορετικά και δεν μπορούν να είναι αλλιώς και στη χώρα μας.

Ο μύθος της προστασίας δια των εμβολιασμών που οδηγεί σε ολοκαυτώματα


Όπως αποδεικνύεται από τα πλέον πρόσφατα επίσημα δεδομένα του Ην. Βασιλείου
(https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1065279/vaccine-surveillance-report-week-13.pdf), και παραθέτω στον παραπάνω πίνακα συγκεντρωτικά τα στοιχεία, οι πλήρως εμβολιασμένοι κυρίως αυτοί που έλαβαν και την τρίτη ενισχυτική δόση είναι αυτοί που πλέον οδηγούν σχεδόν αποκλειστικά την επιδημία. Τόσο αναφορικά με τις μολύνσεις και τη μετάδοση όπου οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν πολλές φορές περισσότερο να μολυνθούν και να μεταδώσουν. Συγκεκριμένα για το διάστημα μεταξύ 9ης και 12ης εβδομάδας του 2022, το 81,22% του πληθυσμού στο Η.Β. που έχει πλήρως εμβολιαστεί αποδίδει το 93,08% των «κρουσμάτων», ενώ το 18,78% που παραμένει ανεμβολίαστο δίνει μόλις το 6,92% των περιστατικών. Στις σοβαρές νοσήσεις και τις εντατικές επίσης διαπιστώνουμε ότι τα ποσοστά των πλήρως εμβολιασμένων φτάνουν το 87,76% του συνόλου (και όχι το 40% με βάση τους ισχυρισμούς του εδώ ΕΟΔΥ). Συγκεκριμένα έχουμε 7.887 νοσηλείες πλήρως εμβολιασμένων στην εντατική με μόλις το 12,24% που καταλαμβάνουν οι ανεμβολίαστοι, ήτοι μόλις 1.100 από το σύνολο των 8.987 εντατικών νοσηλειών. Εκεί που τα πράγματα ξεκαθαρίζουν τελείως είναι στον αριθμό των θανάτων, όπου έχουμε 3.647 θανάτους πλήρως εμβολιασμένων έναντι μόλις 319 θανάτους ανεμβολίαστων. 11 φορές περισσότεροι!!! Αντίθετα εδώ αποκρύπτεται επιμελώς η εμβολιαστική κατάσταση των θανόντων.

Έτσι, μετά την κατάλληλη στάθμιση που οδηγεί σε μόλις 15,02% Relative Risk Reduction (αποτελεσματικότητα) των εμβολίων ως προς την αποφυγή θανάτου, καταρρέει πλήρως ο μύθος της προστασίας από τον κορωναϊό μέσω των συγκεκριμένων εμβολίων. Στην Ελλάδα είναι επίσης αδύνατον να είναι διαφορετική η κατάσταση. Όμως, πίσω από το ψεύδος και την χειραγώγηση των στοιχείων η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι «ακαταδίωκτοι» επίτροποί της, προσπαθούν να κρύψουν τις πομπές τους που οδήγησαν στο ολοκαύτωμα της δραματικής αύξησης των θανάτων από/με covid και εν γένει της υπερβάλλουσας θνησιμότητας από κάθε αιτία. Χωρίς φυσικά εδώ να υπολογίσουμε τις αναπηρίες και τους θανάτους εξ αιτίας των παρενεργειών των εμβολίων, αφού και μόνον η αναφορά στην ανάγκη συμπλήρωσης της «κίτρινης» κάρτας της φαρμακοεπαγρύπνησης, οδηγεί ακόμη και σε ποινικές διώξεις (περίπτωση Δ. Κούβελα).

Εταιρεία δολοφόνων

Το τι θα μπορούσε να γίνει ώστε να αποφευχθεί η τραγωδία, πέραν βέβαια των επιπτώσεων της συγκεκριμένης διαχείρισης στην οικονομία, στην κοινωνική συνοχή, στην καταρράκωση στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων, στην επιβολή αυταρχικών μεθοδεύσεων βιοπολιτικού ελέγχου κτλ, έχουν αναλυθεί επανειλημμένως και από πολλούς επιστήμονες του πεδίου. Δυστυχώς τίποτε δεν έγινε. Και φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε εκατόμβες.

Η κυβέρνηση και οι συν αυτής δήθεν ειδικοί, εγκλωβισμένοι στην ημιμάθεια και στις ιδεοληψίες τους, αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τα προφανή της βασικής επιστήμης. Επέλεξαν συνειδητά και με ενδεχόμενο (αν και όχι άμεσα αποδείξιμο) προσωπικό οικονομικό όφελος, την εξυπηρέτηση αλλότριων οικονομικών συμφερόντων, όπως των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών. Ενώ παράλληλα απέδειξαν την εκδικητική τους μανία απέναντι σε όποιον εξέφραζε στοιχειώδη επιφύλαξη για τις ακολουθούμενες πολιτικές. Όμως ενός κακού μύρια έπονται. Γι’ αυτό προκειμένου να καλυφθεί το ένα λάθος, ακολουθούσε το επόμενο μεγαλύτερο κι εν τέλει το έγκλημα, που πήρε ήδη διαστάσεις γενοκτονίας.

Μπροστά σε αυτά τα δραματικά γεγονότα δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο. Εναπόκειται στη συνείδηση του καθένα να αντιληφθεί και να αποφασίσει κατά πόσο αυτός ο τόπος κυβερνάται από μια νόμιμη κυβέρνηση, και διαθέτει επιστημονικούς φορείς αντάξιους του ρόλου τους, ή από μια εταιρεία δολοφόνων, με «τσιλιαδόρους» τους δήθεν ειδικούς των «ακαταδίωκτων» επιτροπών της, που όλοι μαζί δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτε προκειμένου να επιβάλλουν τις διαστροφικές επιλογές τους.

 

 

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο