Στην Ουκρανία δεν ζουν κορμοράνοι

Στην Ουκρανία δεν ζουν κορμοράνοι


του Ιωσήφ Λουκέρη

Με την έναρξη της επίθεσης στην Ουκρανία, οι προπαγανδιστές έπιασαν και πάλι δουλειά. Εκτός από την «χοντρή», προφανή προπαγάνδα, με τις κλάψες για «τις ανθρώπινες ζωές» που κάνουν το ρίμελ να τρέχει από τα μάτια τηλεπαρουσιαστριών και τηλεπαρουσιαστών, μια άλλη, κρυφή, υφέρπουσα, αριστοτεχνική προπαγάνδα έχει αφεθεί να φθείρει σιγά σιγά την κρίση μας σαν το σαράκι (γ….. Μητσοτάκη, για να μην ξεχνιόμαστε).

«Ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία επειδή είναι κακός» – «ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία επειδή είναι μάγκας και άντρας πολλά βαρύς» ακούγεται και ξανακούγεται σε ακόμα ένα ψευδοδίπολο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Πούτιν δεν εισέβαλε στην Ουκρανία. Η αλήθεια είναι ότι ο Πούτιν εξαναγκάστηκε να εισβάλει στην Ουκρανία από την «Δύση» (διάβαζε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ), που για μια ακόμα φορά, στο απόγειο της στρατιωτικής της δύναμης επιχειρεί να καταφέρει καίριο πλήγμα στην Αρκούδα.

Μόνο που τώρα η «εκλεπτυσμένη» Δύση δεν επιχειρεί εκστρατείες μέσα στα χιόνια. Τώρα επιχειρεί να πνίξει την Ρωσία με το γάντι, πιέζοντάς την ασφυκτικά με κράτη ενταγμένα στο ΝΑΤΟ ακόμη και στο «μαλακό της υπογάστριο», που έλεγαν και οι παλιοί αναλυτές. Και, αν η Ρωσία εξαναγκαστεί σε γενίκευση του πολέμου, αν εξαναγκαστεί ακόμα και σε αντίποινα …. δεν βαριέσαι! Δεν θα την πληρώσουν οι πολίτες των Η.Π.Α.· θα την πληρώσουν οι από καιρό υποταγμένοι στην κακή τους μοίρα και εξανδραποδισμένοι πολίτες των κρατιδίων της Ευρώπης και μάλιστα πρώτα οι πιο «άξεστοι», εμείς οι ανατολικοί .

Είναι ένας ακόμα σύγχρονος πόλεμος από αυτούς που ζούμε και ξαναζούμε τα τελευταία 30 χρόνια. Μόνο που τώρα η «εκλεπτυσμένη» Δύση λανσάρει την τακτική της εκβίασης του αντιπάλου σε στρατιωτική ενέργεια. Σε αυτή την τακτική η προπαγάνδα δεν είναι πια βοηθητικό στοιχείο του πολέμου· σε αυτήν την τακτική η προπαγάνδα είναι ο ίδιος ο πόλεμος. Στόχος είναι σε λίγες μέρες να τρέμουμε τα αντίποινα του «φασίστα» Πούτιν ή να φοβόμαστε μήπως «ανοίξει η όρεξη του Ερντογάν» -λες και ο Ερντογάν δεν ελέγχεται από την Αμερική ή περίμενε τον Πούτιν να του ανοίξει την όρεξη για το Αιγαίο.

Αν σκεφτούν τολμηρά οι «παντός καιρού ειρηνιστές» και αν σκεφτούμε ψύχραιμα οι υπόλοιποι θα δούμε ότι αυτή η αισχρή -πλην σε σύγχρονη πολυτελή συσκευασία- προπαγάνδα έχει αρχίσει να απλώνει πλοκάμια εδώ και αρκετό καιρό· ήδη από την προεκλογική περίοδο των Η.Π.Α. και ακόμα πιο πριν.

Ας θυμηθούμε ότι οι Δημοκρατικοί καθ’ όλη την διάρκεια της Προεδρίας Τραμπ, παρουσίαζαν την Ρωσία ως «αυτοκρατορία του κακού» -για να μνημονεύσουμε και τον συχωρεμένο ασυγχώρητο Ρήγκαν. Η κωμικοτραγική επιχείρηση δίωξης του Τραμπ επειδή, υποτίθεται, ο Πούτιν είχε χρηματοδοτήσει την προεκλογική του καμπάνια τα λέει όλα -αν υπολογίσουμε μάλιστα ότι δεν επρόκειτο για το σενάριο του «Ράμπο No 1724», αλλά για πραγματικό ισχυρισμό του κόμματος των Δημοκρατικών!

Ας θυμηθούμε ακόμα την δαιμονοποίηση του Τραμπ, και την αγιοποίηση του Μπάιντεν, που μόλις πριν ένα χρόνο και κάτι μήνες, έλαβε χώρα παντού, αλλά κυρίως στον δικό μας τόπο, στις δικές μας συνειδήσεις.

Ας θυμηθούμε ότι όλη μας η προσοχή είχε στραφεί τότε στο να πέσει ο τυραννικός σεξιστής και ρατσιστής Τραμπ και να ανέβει στον θρόνο του πλανητάρχη ο καλός ειρηνιστής δημοκρατικός γεράκος Μπάιντεν, που τόσο πολύ ενδιαφερόταν για τις black lives.

Αν θυμηθούμε, θα διαπιστώσουμε κάτι πολύ βαρύ: Ότι πέσαμε θύματα χυδαίας απάτης, που έφερε στον θώκο του πλανητάρχη ένα γεράκι με μορφή γεροπρίτσου· ότι σκοπός όλης αυτής της διοχέτευσης γελοίων ιδεολογημάτων από την Αμερική στην Ευρώπη ήταν να δεχτούμε στον τράχηλό μας, με δόξα και τιμή, εκείνους που θα επιχειρούσαν το μεγάλο κόλπο: την ολοκληρωτική στρατιωτική υποταγή και αστυνόμευση του πλανήτη μέχρι το σινικό τείχος και από εκεί και πέρα «έχει ο Θεός». Ακόμα θα δούμε (πρέπει να δούμε!) ότι κάθε «ζήτημα» που ανακινείται μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και αποκτά διαστάσεις «πανδημίας», ήτοι viral· κάθε «metoo», κάθε «black lives matter», κάθε ιδεολόγημα του συρμού, κάθε αμερικανιά τέλος πάντων, σκοπό δεν έχει μόνο την προβολή, το κέρδος, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά και τον αποπροσανατολισμό μας, την ύπνωσή μας, για να δεχτούμε την προπαγάνδα που φέρνει στην εξουσία μορφές πολεμοχαρών δικτατορίσκων σαν τον Μπάιντεν ή άβουλων υπαλληλίσκων σαν τον Κούλη.

Ακόμα ένας πόλεμος ξεκίνησε εκβιασμένος από την χώρα που πάγωσε την Ελευθερία σε ένα άγαλμα ακαλαίσθητο κι αυτό ακόμα δωρισμένο. Ας μην τον παρακολουθήσουμε σαν σήριαλ. Ας μην αντικρίσουμε φαντάσματα κορμοράνων, ας μην ρίξει ο Πούτιν χημικά και ας μην βγάλουν οι Ρώσοι στρατιώτες βρέφη από θερμοκοιτίδες. Ας μην αντιδράσουμε με δοτά συναισθήματα. Ας βγούμε επιτέλους από την ύπνωση των τεταμένων οφθαλμών του Χατζηνικολάου.

από το «https://365335.blogspot.com/»

 

Αφήστε ένα σχόλιο