Εμβολιαστείτε ρε, τι σας ζητάμε;

Εμβολιαστείτε ρε, τι σας ζητάμε;


του Όθωνα Κουμαρέλλα

Παρακολουθώντας τα στατιστικά της εξέλιξης του πανδημικού φαινομένου στο Ηνωμένο Βασίλειο, χώρα η οποία δίνει αναλυτικά στοιχεία αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τους εμβολιασμούς, διαπιστώνουμε, ότι η εντύπωση που μας έχει από παλαιότερα δημιουργηθεί, για την ακρίβεια των δεδομένων όπως τα παρουσιάζει η κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ για τη χώρα μας, αποτελεί πλέον απόλυτη βεβαιότητα. Διότι δεν είναι δυνατόν στις υπόλοιπες χώρες τα πράγματα να εξελίσσονται διαφορετικά και να είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι που «σέρνουν» τον πανδημικό χορό -και μόνον στη χώρα μας να ευθύνονται αποκλειστικά σχεδόν οι «ανεμβολίαστοι», οι οποίοι υποτίθεται ότι μόνον αυτοί κατακλύζουν τις ΜΕΘ και πεθαίνουν, δείχνοντας ατομική και συλλογική ανευθυνότητα.

Αλλά από μια κυβέρνηση με τους «ειδικούς» της να ρίχνουν την ευθύνη του πρόσφατου χιονιά στο ίδιο το χιόνι που έπεσε ημέρα και όχι την νύκτα όπως θα έπρεπε -κατά τον πρωθυπουργό γνωστό και ως «#δικό σας συνάδελφοι», δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτε άλλο από παιδαριώδεις ισχυρισμούς, επιστημονικοφανείς ηλιθιότητες για ανίδεους και ασύστολα ψεύδη.

Έντρομοι μπροστά στο έγκλημα που διαπράττεται, με τη χώρα να βρίσκεται πρώτη με μεγάλη διαφορά σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού ανάμεσα στο σύνολο σχεδόν των χωρών του αποκαλούμενου «ανεπτυγμένου» κόσμου και της Ευρώπης τον πρώτο μήνα του έτους 2022 (βλέπε πλάι πίνακα 1), επέλεξαν έναν δρόμο χωρίς επιστροφή για τους ίδιους. Τον δρόμο του ψεύδους και της απέραντης αναλγησίας.

Διότι με βάση τα αδιάψευστα στοιχεία του πίνακα, η χώρα μας μολονότι βρίσκεται πολύ κοντά στον μέσον όρο εμβολιαστικής κάλυψης των υπό σύγκριση 26 άλλων χωρών, έχει τουλάχιστον τετραπλάσια θνητότητα με/από covid από τις υπόλοιπες χώρες του πίνακα (συγκεκριμένα 4,2 φορές παραπάνω). Ήτοι, 262 θανάτους ανά 1.000.000 πληθυσμού, έναντι μόλις 63 μέσον όρο των υπολοίπων χωρών, ειδικά τον τελευταίο μήνα (Ιανουάριος 2022). Με διαφορά από τη δεύτερη χειρότερη Μάλτα 97 θανάτους/1.000.000 (262 έναντι 165). Δηλαδή, αποτελεί τεράστια «επιτυχία» μια διαφορά 199 θανάτων ανά εκατομμύριο παραπάνω από τον μέσον όρο, ή σε απόλυτους αριθμούς 2.063 επιπλέον θανάτους μόνον τον Ιανουάριο, για να μη συγκρίνουμε με την Ιαπωνία, την Ισλανδία, τη Σιγκαπούρη, τα Η.Α.Ε. κτλ. Τουτέστιν, τουλάχιστον 14.000 συμπολίτες μας χάθηκαν άδικα από την αρχή της πανδημίας μέχρι τώρα, λόγω της αβελτηρίας του «επιτελικού» κράτους και ζητούν δικαίωση. Διότι, όπως φαίνεται επίσης στον εν λόγω πίνακα 1, και καθ’ όλην τη διάρκεια του 2021 είχαμε την αδιαμφισβήτητη πρωτιά σε θανάτους με 1.542 ανά εκατομμύριο πληθυσμού έναντι μόλις 616 μέσον όρο, με τη δεύτερη χειρότερη Πορτογαλία να έχει -σε ολόκληρο το 2021- 355 θανάτους λιγότερους ανά εκατομμύριο από την Ελλάδα. Όσον αφορά στη Σουηδία που τη δαχτυλόδειχναν ως ανάλγητη που επέλεξε την ανοσία της αγέλης σκοτώνοντας κόσμο, ήδη την έχουμε προσπεράσει κατά 7.680 θανάτους, ενώ μόνον τον Ιανουάριο του 2022 είχαμε 2.227 θανάτους περισσότερους, με τη Σουηδία να μην έχει λάβει ουδέποτε το ελάχιστο περιοριστικό μέτρο, ούτε να έχει επιβάλλει την παραμικρή υποχρεωτικότητα. Αλλά εκεί στις «ανάλγητες» χώρες προσλαμβάνουν υγειονομικούς και δεν απολύουν!

Όμως οι ανευθυνοϋπεύθυνοι συνεχίζουν απτόητοι να μας κουνούν το δάκτυλο. Με την πλήρη εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την τεράστια αποτυχία τους στον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας μέσω αστυνομικού χαρακτήρα μέτρων στη θέση μέτρων δημόσιας υγείας, συνεχίζουν το ίδιο παραμύθι κατατρομοκράτησης του κόσμου και αποπροσανατολισμού του από το πραγματικό πρόβλημα.

Ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με τον τυχοδιωκτισμό και την ανικανότητα των υπευθύνων αυτού του κράτους που το κατάντησαν παρία. Έναν τυχοδιωκτισμό και μια ανικανότητα που προσπαθούν να κρύψουν πίσω από το φληνάφημα της «ατομικής ευθύνης», με υποχρεωτικότητες, πρόστιμα και βιοπολιτικό έλεγχο. Με κοινωνικούς αυτοματισμούς και απαρτχάιντ ενάντια σε αυτούς που εκφράζουν τον παραμικρό σκεπτικισμό για τις καταστροφικές επιλογές τους. Με μια αντιπολίτευση το ίδιο ανίκανη και τυχοδιωκτική με την φερόμενη ως κυβέρνηση. Με μια δεξιά του «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κώλος μας» και μια αριστερά βυθισμένη στη θρησκοληψία της να την ανταγωνίζεται στο ίδιο πεδίο πολιτικής χυδαιότητας, στο όνομα δήθεν του ορθολογισμού και της επιστήμης.

Αρωγοί σε αυτή την εθνοκτόνα πολιτική -μια πολιτική που αφορά, πέραν της πανδημίας, το σύνολο των ζωτικών προβλημάτων της χώρας και του λαού μας, από την οικονομία, τη κοινωνική συνοχή και ασφάλεια, το δημογραφικό, μέχρι τα εθνικά μας θέματα, καθώς και την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας- είναι τα απομεινάρια των κομματικών στρατών των εξωνημένων πολιτικών κομμάτων στο κατ’ όνομα κοινοβούλιο και οι κραυγαλέα ανεπαρκείς επιστημονικά «ακαταδίωκτοι» των δήθεν επιστημονικών τους επιτροπών. Για τους πληρωμένους κονδυλοφόρους και τα αφειδώς χρηματοδοτούμενα από τον κρατικό κορβανά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Η διαπλοκή όλων με όλους -κυβέρνηση, αντιπολίτευση, δικαιοσύνη, «show biz», τύπος, κόσμος της νύχτας, τυχάρπαστοι επιχειρηματίες-, σχηματοποιεί ένα εγκληματικό πλέγμα που ξεσκίζει τη χώρα, μην αφήνοντας περιθώρια διαφυγής! Με την πανδημία να είναι το πεδίο που επέλεξαν ως ευκαιρία για να μην μείνει τίποτε όρθιο.

Τα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στοιχεία, που διαψεύδουν τους συστημικούς ισχυρισμούς και καταδεικνύουν το φιάσκο του μονόδρομου της επιχείρησης που αποκλήθηκε «ελευθερία» -αυτό του μαζικού και εν πολλοίς υποχρεωτικού, μέσω του τρόμου και της παραπληροφόρησης, εμβολιασμού ακόμη και των νηπίων.

Τα στοιχεία, όπως προελέγχθη αφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι ότι πιο πρόσφατο και επίσημο υπάρχει από το UK Health Security Agency. Περιλαμβάνει τα τελευταία δεδομένα από την 52η εβδομάδα του 2021 έως και το τέλος της 3ης εβδομάδος του 2022. Είναι πολύ αναλυτικά και δίνουν δεδομένα τόσο των περιστατικών μόλυνσης (κρούσματα), όσο των σοβαρών νοσήσεων που χρειάστηκαν επείγουσα νοσηλεία, καθώς και των θανάτων, ανά ηλικιακή ομάδα, αλλά και εμβολιαστική κάλυψη, ξεχωριστά για τους μη εμβολιασμένους, αυτούς με μια, δύο και τρεις δόσεις.

Για λόγους ευκολίας στην πληρέστερη κατανόηση των δεδομένων και των συμπερασμάτων που προκύπτουν, έφτιαξα δύο ξεχωριστούς πίνακες. Ο πρώτος (Πίνακας 2) αφορά στο σύνολο του πληθυσμού, ενώ ο δεύτερος (Πίνακας 3), αφορά μόνον στους ενήλικες άνω των 18 ετών, διότι τα χαρακτηριστικά των ανηλίκων εφήβων και παιδιών είναι εντελώς διαφορετικά, η συντριπτική τους πλειονότητα δεν είναι εμβολιασμένη, ενώ «παράγουν» ελάχιστες σοβαρές νοσήσεις και θανάτους. Πράγματι, τα αποτελέσματα των επεξεργασιών, αλλάζουν δραματικά με την συμπερίληψη, ή όχι, των ανηλίκων κάτω των 18 ετών, όπως φαίνεται στη σύγκριση των δύο αυτών πινάκων.

Τα μόνα μεγέθη που αποτυπώνονται κατά προσέγγιση είναι ο αριθμός των επί μέρους πληθυσμών (ανεμβολίαστοι, εμβολιασμένοι με δύο δόσεις, με τρεις κτλ). Στην ανάλυση δεν συμπεριλαμβάνονται αυτοί που εμφανίζονται ως μερικώς εμβολιασμένοι με μόνον μία δόση εμβολίου, διότι αφορά σε μικρό μέρος του πληθυσμού πλέον, και ο σκοπός των συγκρίσεων είναι μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων, για να διαπιστώσουμε την πραγματική επίπτωση (αποτελεσματικότητα) αυτών των σκευασμάτων.

Έτσι έχουμε από το Πίνακα 2:

Σε ένα σύνολο 2.621.390 επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης με κορωναϊό (κρούσματα), τα 1.858.969 αφορούν σε πλήρως εμβολιασμένους με δύο ή και τρείς δόσεις εμβολίου και μόνον τα 762.421, ή το 29,08% του συνόλου των περιστατικών αφορούν σε μη εμβολιασμένους. Υπ’ όψιν ότι στο Ην. Βασίλειο οι πλήρως εμβολιασμένοι και με την τρίτη δόση ανέρχονται σε πάνω από 37 εκατομμύρια και αποτελούν τουλάχιστον το 55% του συνολικού πληθυσμού, ενώ περί τα 11 εκατομμύρια παραμένουν εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις (48.310.000 σύνολο πλήρως εμβολιασμένων), ξεπερνώντας το 74% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Οι ανεμβολίαστοι ανέρχονται σε κάτι παραπάνω από 16 εκατομμύρια.

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι «παράγουν» το 70,92% του συνόλου των περιστατικών ενώ οι μη εμβολιασμένοι το 29,08%. Τουτέστιν η συντριπτική πλειονότητα των «κρουσμάτων» αφορά σε πλήρως εμβολιασμένο πληθυσμό. Παρ’ όλα αυτά, με τη στατιστική επεξεργασία προκύπτει ένα μικρό όφελος υπέρ των εμβολιασμών της τάξης του 18,44% όσον αφορά στη σχετική μείωση του κινδύνου μόλυνσης (RRR). Τέτοιο ποσοστό αποτελεσματικότητας είναι προφανές ότι είναι ασήμαντο και δεν αποτελεί το παραμικρό κίνητρο για να εμβολιαστεί κάποιος προκειμένου να αποφύγει τη μόλυνση.

Το ίδιο παρατηρούμε επίσης αναφορικά με την αποφυγή βαριάς νόσησης, όπου το 10,86% RRR είναι εξευτελιστικά χαμηλό για όλους αυτούς που με μανία προσπαθούν να προωθήσουν τους εμβολιασμούς, στο όνομα της αποφυγής τόσο της μόλυνσης, όσο και κυρίως της βαριάς νόσου.

Τα πράγματα όμως γίνονται πολύ χειρότερα όσον αφορά στους θανάτους, που από τους 5.217 σημειωθέντες, την υπό εξέταση χρονική περίοδο, οι 4.065 ήσαν πλήρως εμβολιασμένοι και οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα και με τις τρεις δόσεις! Έτσι έχουμε απολύτως αρνητικούς συντελεστές αποφυγής του κινδύνου μέσω των εμβολίων. Κάτι που δείχνει με τον πλέον παραστατικό τρόπο ότι τα εμβόλια για τις νεότερες ηλικίες, όχι μόνον είναι άχρηστα κυριολεκτικά, αλλά ενδεχομένως επικίνδυνα, όπως καταγγέλλεται από πολλές πλευρές.

Συγκρίνοντας, όμως, τα επίσημα αυτά στοιχεία με τα αντίστοιχα που παρουσιάζει εδώ ο ΕΟΔΥ είναι πασιφανές το ποια είναι αληθή και ποια αποτελούν fake με σκοπό την παραπλάνηση και τη μη ανάληψη των τεράστιων ευθυνών των ανευθυνοϋπεύθυνων επιτελών του κράτους στην αντιμετώπιση του πανδημικού φαινομένου και την επίρριψη αυτών των ευθυνών στους πολίτες. «Ψεκασμένοι» πολίτες, δεύτερης κατηγορίας, που δεν εμβολιάζονται με αυτά τα κατ’ εξοχήν προβληματικά -και ως προς τις πολλές και ποικίλες επιπλοκές που προκαλούν- σκευάσματα.

Αναφορικά με τη θνησιμότητα έχουμε στο Ην. Βασίλειο στην υπό εξέταση περίοδο 63,1 θανάτους /1.000.000 πληθυσμού από πλήρως εμβολιασμένους και μόλις 17,9 θανάτους ανά εκατομμύριο από ανεμβολίαστους. Δηλαδή, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική από την αντεστραμμένη που παρουσιάζουν εδώ τα τουρκομπαρόκ θλιβερά παπαγαλάκια του Μπουρλά και των αριστεροδέξιων θιασωτών της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» στο «Κοινοβούλιο» και τα Μ.Μ.Ε., καθώς και οι παντοιοτρόπως επιχορηγούμενοι «ακαταδίωκτοι» σκιτζήδες των επιτροπών.

Με βάση τον Πίνακα 3:

Βέβαια, όπως προειπώθηκε, εάν αφαιρεθεί η ηλικιακή ομάδα κάτω των 18 ετών, που στην συντριπτική της πλειονότητα δεν έχει εμβολιαστεί, προκαλεί μεγάλο αριθμό μολύνσεων, αλλά ελάχιστες σοβαρές νοσήσεις και απειροελάχιστους θανάτους, τα πράγματα, στατιστικώς, βελτιώνονται αρκετά ως προς την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, λόγω της σημαντικής μείωσης του συνολικού πληθυσμού που δεν έχει εμβολιαστεί, η οποία, όπως αποτυπώνεται στον πίνακα 3:

Ενώ είναι αμελητέα αναφορικά με τον κίνδυνο μόλυνσης και μετάδοσης (RRR 8,22%), κινείται πλέον γύρω στο 50% της σχετικής μείωσης κινδύνου (RRR), αναφορικά με τη βαριά νόσηση και την αποφυγή του θανάτου, το οποίο όπως γίνεται αντιληπτό από τον οποιονδήποτε, είναι απολύτως οριακό και δεν δικαιολογεί καθόλου την εμβολιαστική μανία «ειδικών» και μη. Ειδικά εάν συνυπολογίσουμε το συντελεστή απολύτου μειώσεως του κινδύνου σοβαρής νόσησης, ή και θανάτου (ARR), που παραμένει εξαιρετικά χαμηλός (0,69% και 0,23% αντίστοιχα).

Χαρακτηριστικός μάλιστα είναι ο αριθμός των ατόμων που θα πρέπει να εμβολιαστούν προκειμένου να αποφύγει τον θάνατο ένας. Όπως διαπιστώνεται, στις ηλικίες άνω των 18 ετών, θα πρέπει μεσοσταθμικά να εμβολιαστούν 443 για να σωθεί ένας! Για τις κάτω των 18 ηλικίες βρίσκεται κυριολεκτικά το χάος.

Συμπεράσματα

Με βάση τα παραπάνω αδιάψευστα δεδομένα, και με τις καταγραφόμενες μολύνσεις να περνούν καθημερινά τα 3.000.000 παγκοσμίως κυρίως στις χώρες με τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη, τα εμβόλια για τον κορωναϊό απέτυχαν πλήρως στο να αντιμετωπιστεί με κάποια επιτυχία το πανδημικό φαινόμενο, ή να αποτελέσουν ένα -τουλάχιστον- ισχυρό όπλο απέναντι στον «αόρατο» εχθρό, όπως αποκλήθηκε η νόσος. Πολύ χειρότερα, αφού διαπιστώνεται όλο και περισσότερο, παρά την πλημμελέστατη φαρμακοεπαγρύπνηση, σοβαρή επιβάρυνση της υγείας πολλών που εμβολιάσθηκαν, κυρίως νεότερων ατόμων, λόγω των πολλών και ποικίλων σοβαρών παρενεργειών.

Με αυτά τα δεδομένα τα συγκεκριμένα σκευάσματα είναι εντελώς αμφίβολο εάν θα μπορούσαν ποτέ να λάβουν -έστω conditional- άδεια κυκλοφορίας. Όμως κατά περίεργο τρόπο έλαβαν και κυκλοφορούν! Η χειραγώγηση και η αλλοίωση των στοιχείων φαίνεται δεν είναι αποκλειστικά ελληνική «εφεύρεση»…

Παρ’ όλα αυτά, τα έχουμε -κι εφ’ όσον δεν θα ήταν ποτέ δυνατή η παρασκευή ασφαλέστερων και πιο αποτελεσματικών εμβολίων, λόγω της ίδιας της φύσης του ιού (ταχύτητα μετάδοσης, ευκολία μεταλλάξεων, περιορισμένη διάρκεια ανοσίας που καταλείπεται κτλ)-, οι εμβολιασμοί μόνον επικουρικά θα έπρεπε να γίνονται -σε απολύτως εθελοντική βάση- σε υπερήλικες ή άτομα με σοβαρές συνοσηρότητες, όπως εξ αρχής είχε επισημανθεί από σοβαρούς επιστήμονες. Φυσικά με την προϋπόθεση πλήρους ενημέρωσης τόσο των ελάχιστων δυνατοτήτων αναφορικά με την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια, όσο και των κινδύνων. Μια πλήρης ενημέρωση πρώτα του ίδιου του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο μέσω των επίσημων πρωτοκόλλων και της κατευθυνόμενης ενημέρωσής του από τους ίδιους τους συλλόγους του, τις επιτροπές και τον ΕΟΔΥ, βρέθηκε στο απόλυτο σκοτάδι να γίνεται ακούσιος dealer ενός σκευάσματος, που στην πορεία του χρόνου ελπίζουμε να μην αποδειχθεί καταστροφικό για την υγεία των ανθρώπων και κυρίως των νέων και των παιδιών.

Όσον αφορά στους συνειδητούς dealers -αλητήριους πολιτικούς όλου του φάσματος από την «άκρα» αριστερά, έως την «άκρα» δεξιά, στους κυβερνητικούς παράγοντες και στους, εξ ίσου αλητήριους, «ακαταδίωκτους» ψευδοεπιστήμονες- να είναι βέβαιοι, ότι η αλήθεια θα λάμψει και θα δώσουν λόγο για τα εγκλήματα που διαπράττουν σε βάρος της κοινωνίας, τόσο ενεργητικά προωθώντας ακατάλληλα μέσα και επιβάλλοντας, με βαναυσότητα μάλιστα, ακατάλληλα -φασίζουσας αντίληψης- μέτρα, όσο και παθητικά, παραλείποντας να πράξουν τα γνωστά και χιλιοειπωμένα δέοντα με συνέπεια να θρηνούμε καθημερινά εκατόμβες.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο