Η κυβέρνηση της χώρας του Ποτέ

Η κυβέρνηση της χώρας του Ποτέ


του Δημήτρη Κωστάκου

Σε πλήρη διάσταση με τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας βρίσκεται η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τη διμηνιαία πανελλαδικής κάλυψης πολιτική έρευνα «ΣΦΥΓΜΟΣ», η οποία διεξήχθη κατά το διάστημα 8 – 12 Οκτωβρίου σε δείγμα 1131 ατόμων, από την εταιρεία Prorata.

Ενώ έχουν προηγηθεί οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ για την εισοδηματική ενίσχυση των νοικοκυριών, έχει ψηφιστεί ο νόμος για «την προστασία της εργασίας» (έτσι όπως η κυβέρνηση κατανοεί και την προστασία και την εργασία), έχει αποφασιστεί η αύξηση του κατώτατου μισθού και έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης υπέρ της οποίας η κυβέρνηση σκιαμαχούσε προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητά της, έρχεται η έρευνα -ηχηρό ράπισμα από την πραγματικότητα…

Στην χώρα του Ποτέ οι πολίτες είναι απόλυτα προστατευμένοι, τα βασικότερα προβλήματα είναι ο αντικαπνιστικός νόμος και ο «καθαρός δακτύλιος» με τα οποία καταπιάνεται η κυβέρνηση και κάπου στο βάθος μπορούμε να διακρίνουμε τον …Πήτερ Παν, την Τίνκερμπελ και τον κάπτεν Χουκ.

Στην Ελλάδα, όμως, σύμφωνα με τον Σφυγμό της Prorata, τα σημαντικότερα, για τους πολίτες, ζητήματα της περιόδου είναι κατά σειρά: οι χαμηλοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας, τα εθνικά θέματα, τα ζητήματα διαφθοράς και διαφάνειας, τα ζητήματα που αφορούν την Παιδεία, η ακρίβεια και η πανδημία της covid-19.

Τέταρτο από το τέλος -μεταξύ 18 ζητημάτων- οι πολίτες κατατάσσουν το ασφαλιστικό.

Τα συναισθήματα που νιώθει η μεγαλύτερη μερίδα της κοινωνίας κατά την τρέχουσα περίοδο σε σχέση με την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας είναι ο θυμός και η απογοήτευση.

Το 63% αξιολογεί αρνητικά την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ το 95% (!) εκτιμά ότι θα επηρεαστεί αρνητικά από το κύμα ακρίβειας.

Όσο για την διαχείριση της πανδημίας, περίπου έξι στους δέκα αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση…

* Ο Πίτερ Παν είναι ένας χαρακτήρας δημιουργημένος από τον Σκωτσέζο μυθιστοριογράφο και θεατρικό συγγραφέα J.M.Barrie.Ένα ανεξάρτητο και σκανδαλιάρικο αγόρι που μπορεί να πετάξει και ποτέ δεν μεγαλώνει. Ο Πήτερ Παν περνά την αέναη παιδική του ηλικία με περιπέτειες στο μυθικό νησί του Ποτέ Ποτέ σαν αρχηγός των Χαμένων Παιδιών, και ανακατεμένος με νεράιδες, πειρατές, γοργόνες και Ινδιάνους.

από το «https://kosmodromio.gr/»

 

Αφήστε ένα σχόλιο