Η ζωή σου σε μια σύριγγα χωμένη…

Η ζωή σου σε μια σύριγγα χωμένη…


Άκου ελληνάκο… Σήμερα θα σου προσφέρω ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο. Όχι! Όχι! Δεν έχω κάποια χρονομηχανή. Μην τρομάζεις. Την πένα μου μόνο έχω. Το όπλο που μου έδωσε ο δημιουργός μου για να σου θυμίζω αυτά που έχεις ξεχάσει. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση… έχω τα πλήκτρα μου να με βοηθήσουν να γυρίσω πίσω στο χρόνο. Η τεχνολογία βλέπεις…

Ενάμιση χρόνο πριν ελληνάκο, τα θεωρούσες όλα δεδομένα. Κι όταν εμείς οι «συνωμοσιολόγοι» σου φωνάζαμε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι θα έρθει μια μέρα που θα σου στερήσουν την Ελευθερία, γελούσες! Έβαζες στη διαπασών το αγαπημένο σου σκυλάδικο, όταν δε θαύμαζες τα μπούτια της Ελένης, ρούφαγες ηδονικά τον espresso σου και χαμογελούσες, κάνοντας σχέδια για τη νυχτερινή σου διασκέδαση.

Ήρθε όμως ο καιρός που για χάρη ενός… «ιού» και μίας «πανδημίας», σου στέρησαν την απόλαυση του espresso. Σου στέρησαν το σκυλάδικο. Σου στέρησαν τη μουσική, τη βόλτα, τα ταξίδια, το δικαίωμα του να βλέπεις τους φίλους σου. Σου στέρησαν το χορό, το μεθύσι κι όλα αυτά που θεωρούσες μέχρι τότε δεδομένα. Όλα αυτά που οι «συνωμοσιολόγοι» σου φώναζαν ότι θα σου στερήσουν.

Και τι έκανες ελληνάκο;

Αντί να τα βάλεις μ’ εκείνους που σου τα στέρησαν, τα έβαλες μ’ εκείνους που σε είχαν προειδοποιήσει. Γιατί φοβήθηκες ελληνάκο! Φοβήθηκες ότι αυτοί που τόσα χρόνια σε προειδοποιούσαν ότι θα στερηθείς την Ελευθερία σου, είχαν δίκιο και για όλα τα υπόλοιπα που σου έλεγαν.

Κι ήθελες να ξορκίσεις το κακό ελληνάκο! Κι ούτε στιγμή δε σκέφτηκες ότι το κακό δεν ήταν οι φωνές που σε προειδοποιούσαν, αλλά εκείνοι που τόσα χρόνια θεωρούσες ψεύτες και υποκριτές: οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι! Και τότε έκανες το αδιανόητο ελληνάκο!

Δέχτηκες ως σωτήρες, εκείνους που πάντα έλεγες ψεύτες! Αυτούς που από τη μια τους έβριζες κι από την άλλη τους ψήφιζες. Γιατί είχες γίνει η μύγα στο παράθυρο ελληνάκο! Ξέρεις! Εκείνη η μύγα που συνέχεια χτυπάει το κεφάλι της στο παράθυρο νομίζοντας ότι θα καταφέρει έτσι να βγει. Έγινες εκείνη η μύγα που κάνει συνέχεια το ίδιο και το ίδιο πράγμα, περιμένοντας να έχει διαφορετικά αποτελέσματα, ελληνάκο.

Ποτέ σου όμως δεν αναρωτήθηκες πώς στην ευχή γινόταν ο πολιτικός που πάντα ονόμαζες ψεύτη, απατεώνα και αιματορουφήχτρα, τώρα να τον θεωρείς σωτήρα σου… Ούτε μια στιγμή δε δίστασες να παραδώσεις το μέλλον σου και το μέλλον των παιδιών σου σε αυτούς που εσύ ο ίδιος αποκαλείς «ψεύτες».

Και δε σου έφτασε αυτό ελληνάκο! Υποστηρίζεις πλέον αυτόν που εσύ αποκαλείς «ψεύτη», με τόσο πάθος που είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αποκαλέσεις «ψεκασμένο» όποιον σου δείχνει ότι είναι πράγματι ψεύτης. Κι όλα αυτά, γιατί έχασες το βόλεμά σου ελληνάκο!

Και δεν έφτανε αυτό ελληνάκο! Εσύ ο ίδιος φώναζες ότι τα ΜΜΕ είναι απατεώνες και ότι εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα! Τώρα όμως κρέμεσαι από τα χείλη εκείνων που μέχρι πριν λίγο καταδίκαζες. Και κατηγορείς εκείνους που πάλι σου φωνάζουν ότι δεν άλλαξε τίποτα και πως οι δημοσιογράφοι εξυπηρετούν πολλά συμφέροντα.

Αλλά πάλι προτίμησες να τα βάλεις με αυτούς που προσπαθούν να σε βοηθήσουν ελληνάκο. Τους κρέμασες την ταμπέλα του «ψεκασμένου». Τους κατηγόρησες ως «ανεύθυνους». Τους κατηγόρησες ότι παίζουν με την υγεία σου. Αλλά ήρθε η ώρα να παίξεις εσύ, με την υγεία σου!

Ήρθε η ώρα που σου είπαν ότι ένα εμβόλιο θα σου έσωζε τη ζωή! Και τους πίστεψες ελληνάκο! Κι έτρεξες να εμβολιαστείς με κάτι που ούτε καν γνωρίζεις τι είναι. Κάτι που ούτε καν έχει δοκιμαστεί στα εργαστήρια. Κάτι που ούτε καν έχει πάρει κανονική άδεια κυκλοφορίας! Δεν αναρωτήθηκες εάν θα σου έσωζε τη ζωή ελληνάκο! Για σένα ήταν αρκετό το ότι το είπαν τα κανάλια (που πάντα αποκαλούσες απατεώνες), ότι το είπαν οι «ειδικοί» (που ούτε καν ξέρεις πούθε κρατάει η σκούφια τους), ότι το είπαν οι πολιτικοί (που πάντα αποκαλούσες ψεύτες).

Και τότε ελληνάκο, το πήγες ένα επίπεδο παραπάνω! Εκείνους που άρχισαν να ψάχνουν να βρουν τι στην ευχή έχουν μέσα τα εμβόλια αυτά (που εσύ ούτε καν αναρωτήθηκες) τους αποκάλεσες «ψέκες»! Γιατί δεν ήθελες καν να ξέρεις τι έχουν αυτά τα εμβόλια! Σου αρκούσε η ομολογία των Σειρήνων! Η ομολογία των πολιτικών (που πάντα αποκαλούσες ψεύτες), η ομολογία των «ειδικών» (που δεν ξέρεις πούθε κρατάει η σκούφια τους) και η ομολογία των δημοσιογράφων (που πάντα αποκαλούσες απατεώνες).

Κρύφτηκες πίσω από τη μάσκα σου ελληνάκο. Κρύφτηκες για να μη φανεί η άγνοιά σου! Και πίσω από τη μάσκα, έβγαλες έναν τσαμπουκά που ζέχνει φόβο! Φόβο για να μη χάσεις τελείως τη μίζερη ζωή σου. Εκείνη τη ζωή που ήταν γεμάτη με πρόσκαιρες καρικατούρες διασκέδασης και χαμένες ώρες μπεκρουλιάσματος. Και μέσα σε αυτόν το φόβο σου, ούτε στιγμή δεν αναρωτήθηκες τι έγκλημα κάνεις απέναντι στα παιδιά σου ελληνάκο! Δε σκέφτηκες καν ότι ο δικός σου φόβος στερεί από τα παιδιά σου την παιδικότητά τους! Τους στερεί τις σχολικές τους παρέες, τη διασκέδαση με τους φίλους τους, τις βόλτες και την ανεμελιά! Πάλι κατηγόρησες εκείνους που σου έδειχναν το έγκλημα που έκανες. Ποτέ δεν κατηγόρησες εκείνους που σε έβαλαν να το διαπράξεις.

Και τώρα ελληνάκο, τώρα που βρίσκεσαι χωμένος σε μια σύριγγα, νομίζεις ότι θα είσαι ελεύθερος να κάνεις ό,τι θέλεις! Δε σε ένοιαξε όταν σου είπαν ότι από ‘δω και πέρα θα κάνεις συνέχεια εμβόλια για να είσαι… Ελεύθερος! Και θα είσαι τόσο ελεύθερος, όσο και ο χρήστης ναρκωτικών ελληνάκο. Ναι! Εκείνος που αναζητά απεγνωσμένα τη δόση του για να μπορέσει να βγάλει μία ακόμα μέρα παραπάνω.

Προτίμησες να στριμώξεις το μέλλον σου και το μέλλον των παιδιών σου σε μία σύριγγα των 10ml αντί να διεκδικήσεις την πραγματική Ελευθερία! Κι όταν σου είπαν ότι είσαι ασφαλής τους πίστεψες! Κι έτρεξες να βάλεις μέσα σου το δηλητήριο. Και τώρα που σου λένε ότι το ένα από τα τέσσερα σταματάει γιατί έχει παρενέργειες, ξύνεις αμήχανα το κεφάλι σου. Σε λίγο θα σου πουν ότι και το δεύτερο σταματάει, γιατί έχει παρενέργειες. Πάλι θα ξύνεις αμήχανα το κεφάλι σου. Κι όταν πια μείνουν τα δύο, ύστερα από λίγο θα σου πουν ότι κι αυτά σταματάνε γιατί έχουν παρενέργειες. Και τότε ελληνάκο, θα ψάχνεις γωνία να χτυπήσεις το κεφάλι σου, γιατί τότε θα καταλάβεις ότι αυτά που σου έλεγαν τόσον καιρό οι «ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι» είναι αλήθεια. Τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι ήσουν ένα πειραματόζωο. Τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι η ζωή σου δεν έχει καμία αξία για τους πολιτικούς, τους «ειδικούς» και τους δημοσιογράφους. Τότε ελληνάκο, θα συνειδητοποιήσεις ότι η ζωή σου έχει μεγάλη αξία για εμένα! Για εμένα τον «ψεκασμένο συνωμοσιολόγο», που εσύ τώρα τον βρίζεις και τον χλευάζεις, αλλά εκείνος κάθε μέρα κλαίει και θρηνεί για σένα!

Αλλά τότε ελληνάκο, έχοντας τη ζωή σου σε μία σύριγγα χωμένη, θα είναι πολύ αργά να νοιώσεις το δικό μου πόνο για σένα…

από το «https://kanenazori.com/»

 

Αφήστε ένα σχόλιο