Θάρρος Δημήτρη Λιγνάδη!

Θάρρος Δημήτρη Λιγνάδη!


του Ιωσήφ Λουκέρη

Τη χαρά σου, Λαοθάλασσα, κύμα το κύμα,
των αλλώνε τα μίση καιρό τηνε θρέφαν
κι αν η μάβρη σου κάκητα δίψαε το κρίμα,
νά που βρήκε το θύμα της, άκακο θύμα!
Κ. Βάρναλης

Το γλέντι άρχισε!

Το εσπέρας του περασμένου Σαββάτου, 2-3 ημέρες μετά το εναντίον του ρεπρτάζζζζ του Πρωθυπουργού και της Προέδρου της «Δημοκρατίας» σε απευθείας σύνδεση με το Προεδρικό Μέγαρο, ο Δημήτρης Λιγνάδης «συνελήφθη», την δεύτερη φορά που προσήλθε αυτοβούλως στην Γ.Α.Δ.Α ρωτώντας «παιδιά, υπάρχει κάτι για εμένα;».

«Σοβαρότερη» καταγγελία εναντίον του αυτή ενός 14χρονου το 2010 και ήδη 25χρονου κατοίκου εξωτερικού, που υποστηρίζει ότι πήγε στο σπίτι του με μεγάλη παρέα, πήραν όλοι μαζί την πρέζα τους, (διότι σαν ευγενικά παιδιά δεν μπορούσαν να αρνηθούν το κέρασμα), όταν τους πρότεινε συνουσία ξενέρωσαν κι έφυγαν, αλλά την επόμενη μέρα του τηλεφώνησε ο Λιγνάδης να πάει στο σπίτι του όπερ και εγένετο (διότι ως ευγενής νέος δεν μπορούσε να αρνηθεί την «βίζιτα», όπως αποκαλούσαμε παλιά στα Επτάνησα την κοινωνική επίσκεψη), εκεί ξαναδέχθηκε το γνωστό από την προηγουμένη κέρασμα και λίγο πριν χάσει της αισθήσεις του, το κτήνος τον βίασε, αποδεικνύεται δε ο βιασμός γιατί άλλη φορά δεν πήγε στο σπίτι του τέρατος ο δεκατετράχρονος.

«Σοβαρότερη» μαρτυρία εναντίον του, αυτή μιας πρώην «συντρόφου» του (όχι κομματικής, ερωτικής), κατά την περίοδο 1999 – 2017, η οποία συμπτωματικά είναι ο μόνος άνθρωπος εν Ελλάδι που δεν μνησικακεί κατά του πρώην συντρόφου του και ισχυρίζεται ότι το 2016, μετά από 17 χρόνια σχέσης, κατάλαβε ότι «κάτι δεν πάει καλά» με τον άνθρωπο που συνουσιαζόταν όλα αυτά τα χρόνια.

Αμέσως μετά την «σύλληψη», το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σαν έτοιμο από καιρό, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά διατάσσει την διοικητικά υπ’ αυτό Δικαιοσύνη, να προφυλακίσει και να φυλακίσει τον «κατηγορούμενο» και ήδη άνευ δίκης κατάδικο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής «αντιπολίτευσης» ακολουθώντας ασθμαίνων τα βήματα του Κούλη καταδίκασε άμεσα κι αυτός τον κατηγορούμενο, διότι εκμεταλλεύθηκε άβουλα παιδιά, σε ηλικία που ο ίδιος, ως έφηβος καταληψίας, ισχυριζόταν ότι είναι ικανά να κάνουν υψηλή πολιτική.

Σχεδόν ταυτόχρονα άρχισαν και οι απαιτήσεις για παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού, όχι γιατί έχει κάνει στον πολιτισμό ό,τι ισχυρίζεται ο 14χρονος ότι του έκανε ο Λιγνάδης, αλλά γιατί διόρισε διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου έναν εγνωσμένης αξίας ηθοποιό και σκηνοθέτη, χωρίς να τον ψάξει από την μέση και κάτω.

Τα κανάλια έπραξαν και πάλι το καθήκον τους, παρουσιάζοντας σαδιστικά και για ώρες πολλές το θήραμά τους στο φιλοθεάμον κοινό ως κάτι λίγο επικινδυνότερο από τον κορωνοϊό, παρέχοντας αφειδώς πληροφορίες από την προανάκριση (η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι μυστική -αλλά ποιος σκάει τώρα για κάτι τέτοια!), φτάνοντας στο σημείο να παρουσιάζουν ως ομολογίες του σκηνές από θεατρικές του παραστάσεις και τελικά δείχνοντας ξανά και ξανά την γνωστή, κατάλληλον δι’ όλην την οικογένειαν και χωνευτικοτάτη σκήνη του δέσμιου ανάμεσα σε δύο ντερέκια να ωθείται προς τον Εισαγγελέα, τόσο γρήγορα ώστε να μην διαφύγει, τόσο αργά ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα πλάνα.

Αν ο ιστορικός του απώτερου μέλλοντος καταδεχθεί και μπορέσει να ασχοληθεί με την τόσο «μικρή» αλλά και τόσο δυσώδη εποχή μας, θα ανακαλύψει ότι ο μόνος βιασμός που ίσως έχει διαπράξει ο Λιγνάδης είναι της Πέγκυ Τρικαλιώτη και αυτός επί της μικρής οθόνης.

Ακόμα όμως και αν όσα του καταμαρτυρούνται είναι αληθή. Ακόμα και αν ο Λιγνάδης είναι ο κατά συρροή βιαστής, όπως το θέλουν τα κανάλια και οι λοιπές τηλεδικτατορικές δυνάμεις. Ακόμα και τότε, το «τέρας» έχει ήδη εξαγνισθεί!

Έχει εξαγνισθεί από όλη αυτή την μεσαιωνική διαπόμπευση που κι ο χειρότερος κακούργος δεν αξίζει.

Έχει εξαγνισθεί γιατί οι δόλιοι πολιτικάντηδες και καναλάρχες (δεν επιτρέπεται να γράψω πώς λέγεται ο μικρός καναλάρχης γιατί η λέξη (καν@λ@ρχίδης είναι κακόηχη), που διοικούν αυτόν τον τόπο υπό τας διαταγάς της Ε.Ε.α.ε τον χρησιμοποίησαν για να διαλύσουν και τα τελευταία ψήγματα ευνομούμενης πολιτείας, κράτους δικαίου και τελικά δημοκρατίας που μας είχαν απομείνει.

Τον χρησιμοποίησαν για να μας δείξουν ότι εδώ κουμάντο κάνει, όχι ο λαός, όχι ο νόμος, αλλά ο πιο δυνατός οικονομικά, ο πιο μικροπρεπής πολιτικά, ο πιο χαιρέκακος κοινωνικά.

Τον χρησιμοποίησαν για να δεχθούμε, εμείς όλοι, όσα άνομα έγιναν τα τελευταία 12 χρόνια εναντίον μας και όσα χειρότερα θα ακολουθήσουν. Για να ζούμε με το μίσος να φωλιάζει στο μυαλό και στα σπλάχνα μας, ανίκανοι να διακρίνουμε το καλό και το κακό, ακόμα και στις πιο αδρές τους εκφάνσεις. Για να απολαύσουμε το επόμενο gay pride ακόμα περισσότερο, βέβαιοι ότι οι κακοί είναι στην φυλακή και οι άνθρωποι που έβλαπταν τον πολιτισμό μας εκτός θέσεως.

Στους ελάχιστους που στηρίζουν τον Δημήτρη Λιγνάδη αυτές τις τραγικές ώρες, θα ήθελα να συμπεριλαμβάνομαι, έστω και από την τελευταία θέση του δειλού «επαναστάτη του πληκτρολογίου».

Έχω βεβαίως πλήρη συνείδηση ότι κανέναν δεν ενδιαφέρει ή επηρεάζει η γνώμη μου και ότι η στήριξή μου είναι τελικά μηδενική.

Τάσσομαι όμως, έστω και συμβολικά, στο πλευρό του Δημήτρη Λιγνάδη, για εμένα!

Γράφω «θάρρος Δημήτρη Λιγνάδη» για να δώσω θάρρος στον εαυτό μου σε αυτήν την δυστυχώς όλο και πιο προσωπική μάχη που καλούμαστε όλοι να δώσουμε, ξεκομμένοι χωρικά και ψυχικά από κάθε τι φιλικό και οικείο.

Μήπως και καταφέρω να ξεφύγω από την ύπνωση της πάρλας των καναλιών.

Με την μικρή ελπίδα, όταν έλθει η σειρά μου να μπω στην αρένα, να ξέρω ότι ποτέ δεν συγκαταλέχθηκα στους θεατές της.

Θάρρος Δημήτρη Λιγνάδη!

από το «https://365335.blogspot.com

 

Ένα σχόλιο

  • By Μωυσής Καραμπεΐδης on 24 Φεβρουαρίου 2021

    Απάντηση

    ΑΙΣΧΟΣ

Αφήστε ένα σχόλιο