Τι θα γίνουμε χωρίς αυτούς;

Τι θα γίνουμε χωρίς αυτούς;


(η μαντική του καφέ)

του Νίκου Α. Καραβέλου

Έχεις σκεφτεί τι θα είχαμε απογίνει, ως λαός, χωρίς έναν Σαρηγιάννη, έναν Δερμιτζάκη, έναν Τσιόδρα, έναν Σύψα, (κυρίως) έναν Μαγιορκίνη, μια Λινού, (κυρίως) μια Παγώνη; Εγώ παιδιά, σας βεβαιώ, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Μόλις το αναλογιστώ, νιώθω σαν το παιδί που ορφάνεψε. Για σκεφτείτε να είσαι εν μέσω θανατηφόρων ιών, μόνο με τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Χαρδαλιά! Θάνατος!

Ενώ κάτω από την ασπίδα των Σπαθάριων της Πόλης, των ευρύστερνων Βαράγγων, των Φρουρών της υγείας, των Γρεναδιέρων της επιστημονικής αλήθειας, νιώθεις επιτέλους ασφαλής.

Έχεις σκεφτεί τι θα μπορούσε να πράξει ο πρωθυπουργός, χωρίς την μαντική δεινότητα των μάγων και των λοιπών επιστημόνων; Απολύτως τίποτα!

Ποιος νυχτερεύει (ξαγρυπνάει) για την αφεντιά μας; Ποιος κουράζεται κυνηγώντας “κρούσματα” του ιού Κόβιντ; Ποιος αψηφώντας τους ιούς, τα μικρόβια, τους βάκιλλους και τα λοιπά κακοποιά στοιχεία, αφιλοκερδώς, ξιφουλκεί προς χάριν μας;

Και μη μου πείτε αυτά που τσαμπουνάνε οι γλωσσαμύντορες ότι κρούσμα είναι όταν υπάρχουν συμπτώματα της αρρώστιας και όχι όταν κάποιος είναι φορέας. Αυτά τα λένε οι αρνητές του ιού, όπως τους αποκαλούν οι γιατροί μας επί των λοιμώξεων, των οποίων τα ονόματα αναφέραμε ανωτέρω. Αυτοί ξέρουν τι είναι κρούσμα, όχι οι φιλόλογοι.

Κρούσμα, a propo (επ’ ευκαιρία), αρχ. κρούμα εκ του κρούω = χτυπώ, είναι η προσβολή από μολυσματική νόσο, επομένως και ο φορέας είναι κρούσμα. Επίσης κρούσμα είναι και κάθε παράβαση του ποινικού ή ηθικού νόμου… (π.χ. νέο κρούσμα δωροδοκίας, ατιμίας, απάτης, αγνωμοσύνης, αγραμματοσύνης, απρέπειας, “γαϊδουριάς” ιατρικής κουταμάρας και κομπορρημοσύνης, ή δικηγορικής ανοησίας και προπέτειας).

“Κρουσμένος” δε, είναι ο ολιγοφρενής ή εκείνος που νομίζει ότι επειδή είναι, ας πούμε, επιστήμων, είναι αυτοδίκαια και θεός ή έστω ημίθεος ή δαίμων, και τούτου ένεκα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα και καθήκον να μας κάθεται και στον σβέρκο.

Ναι, λοιπόν, χωρίς αυτούς θα μας έτρωγε το μαύρο σκοτάδι! Χωρίς αυτούς τους γίγαντες της Γνώσης, θα είμαστε σαν τα αρπαγμένα στα “Αμελέ Ταμπουρού” (τουρκ. Τάγματα εργασίας, όπου εξοντώνονταν οι μη στρατεύσιμοι Έλληνες). Σκέψου να αντιμετωπίζεις τον κορωνοϊό χωρίς την σοφία του καθηγητή Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, κ. Σαρηγιάννη! Παναγία μου!

Είπε, λοιπόν ο πολύτιμος αυτός επιστήμων, μιλώντας στη τηλεχαβούζα του ΣΚΑΪ, τα εξής:

α) Μέχρι 5 Φεβρ. θα έχουμε αύξηση “κρουσμάτων”
β) Μέχρι τα μέσα Φεβρ. ευθυγράμμιση “κρουσμάτων”
γ) Την τελευταία εβδομάδα Φεβρ. αύξηση μέχρι 600 “κρουσμάτων” την ημέρα
δ) Μέχρι το θέρος η εμφάνιση του Βερζεβούλ στη γη.!)

Να πούμε ότι οι μαντικές γνώσεις τοιούτων επιστημόνων, έδωσαν την ιδέα στην κινητική και ρηξικέλευθη υπουργό παιδείας, να εντάξει στα μαθήματα των σχολών Ιατρικής, Βιολογίας Στατιστικής, περιβαλλοντικής Μηχανικής και Γενετικής, και τα σπουδαία και σύγχρονα μαθήματα της Μαντικής του καφέ, της Αστρολογίας και της Σολομονικής!

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο