Great Reset… για το καλό μας

Great Reset… για το καλό μας


του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου

Να ετοιμαζόμαστε για την μεγαλύτερη επικοινωνιακή καταιγίδα σχετικά με τον εμβολιασμό. Τα εκατομμύρια που δόθηκαν στα ΜΜΕ για την στήριξη στα μέτρα απομόνωσης και εγκλεισμού και η πλύση εγκεφάλου που επιχειρήθηκε, θα ωχριούν μπροστά της.

Εκεί κατά τα τέλη Δεκεμβρίου εν μέσω εορτών, ο Άγιος Βασίλης φέρνει μόνο… το εμβόλιο. Χωρίς ή με click away, αδιάφορο.

Ο Άγιος Βασίλης ακούει στο όνομα Pfizer, αλλά και στο Moderna, Biontech, και ότι άλλο πολυεθνικό παρασιτικό ιδιωτικό κεφάλαιο επενδύει στη βιοφαρμακευτική, και στην γονιδιακή-γενετική, για το «Καλό μας».

Και για όσους απορούν γιατί δεν προστρέχουν και στην φαρμακευτική θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα όπως πρόσφατα καταγγέλθηκε αλλά κανείς δεν απαντά, ας ρίξει μια ματιά στην μεγάλη επένδυση της Pfizer στην Θεσσαλονίκη. Θα έρθει και η Regeneron μετά, μην ανησυχείτε.

Τα στοιχεία προέρχονται από τον ίδιο τον ντίλερ Μητσοτάκη, στις τελευταίες τηλεδιασκέψεις, δις παρακαλώ, με εκπροσώπους των μεγάλων φαρμακευτικών πολυεθνικών και όχι μόνο. Ό,τι συνέβαινε την εποχή του τζογαρίσματος του δημόσιου χρέους και της ελληνικής χρεοκοπίας, την άλωση του τραπεζικού τομέα και την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, με πρωθυπουργούς και υπουργούς να συζητάνε συχνά πυκνά με κατόχους επενδυτικών κεφαλαίων και funds για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη, έτσι ακριβώς γίνεται και σήμερα στον χώρο των πολυεθνικών και επενδυτών της βιοφαρμακευτικής.

Κόμβος συλλογής, ανάλυσης και επεξεργασίας κάθε λογής δεδομένων σε ψηφιοποιημένη μορφή από τις απλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μέχρι και την σύνδεση μέσω ψηφιοποίησης όποιας μορφής κρατικής δομής και κλάδου και ιδιαίτερα της πανεπιστημιακής έρευνας, είναι ο πυρήνας της επένδυσης της Pfizer αλλά και άλλων μεγάλων πολυεθνικών όπως της Deloite που παρέχει τα logistics, με στόχο την δημιουργία οικοσυστημάτων ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, ελέγχοντας όλη την πληροφορία, την καινοτομία, την τεχνολογική έρευνα, την ανάπτυξη της βιοφαρμακευτικής και της γενετικής ιατρικής σε εθνικό, περιφερειακό και ευρύτερα παγκόσμιο επίπεδο.

Για την οικονομική ανάπτυξη. Της απόδοσης του χρηματιστηριακού κεφαλαίου των πολυεθνικών βεβαίως. Γιατί αν δείτε εσείς ανάπτυξη στην εγχώρια πραγματική οικονομία και στα εισοδήματα, θα δείτε κι εμένα καρδινάλιο. Μήπως θα καλυτερεύσει η υγεία; Αν περιμένετε να αποκατασταθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη, να ενισχύονται οι δημόσιες δαπάνες για νοσοκομεία και γιατρούς νοσηλευτές γράψτε μου. Τις απαντήσεις θα τις βρείτε στην διαχείριση της Πανδημίας.

Κι όλα αυτά με την σύμφυση και αλληλεξάρτηση κράτους και πολυεθνικών.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η συγκεκριμένη σύμφυση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο επίπεδο των πολυεθνικών όπως μεθοδεύεται, είναι ουσιαστικά η μετατροπή του κράτους σε εκτελεστικό βραχίονα των συμφερόντων των πολυεθνικών σε μονοπωλιακό επίπεδο και η αφομοίωση του, ενώ υπερβαίνει το κλασσικό ΣΔΙΤ, αφού αποκτά υπερεθνικά χαρακτηριστικά που υπερβαίνουν και την ίδια την παγκοσμιοποίηση.

Η παγκόσμια άρχουσα ελίτ, κλωνοποιείται στις εθνικές κυβερνήσεις μη εξαιρουμένων των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου. Γι’ αυτό και στην ενημέρωση του δήθεν πρωθυπουργεύοντα στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ανάγκη στήριξης του εμβολιασμού, αποκλειστικά από την βιοτεχνολογία της Pfizer, υπήρξε θετική στάση και άμεση ανταπόκριση.

Κουβέντα από την μείζονα, αλλά και αυτή την ελάσσονα αντιπολίτευση της ιδίας ιδεολογίας, για την άλωση της ήδη καταρρέουσας εθνικής οικονομίας, από την νέα επέλαση-επένδυση των κονσόρτσιουμ των παραπάνω πολυεθνικών.

Μιας όμως και τα εμβόλια, νέα και παλιά, πέραν των τεράστιων μεριδίων στον χρηματοπιστωτικό τομέα, εμπλέκονται και με τις αλυσίδες εφοδιασμού, εξελίσσονται και σε μια γεωπολιτική διαμάχη ανάμεσα στους πόλους ισχύος. Ο πόλεμος ανάμεσα στα εμβόλια του δυτικού και ανατολικού μπλοκ, έχει ήδη αποκτήσει και γεωπολιτικό χαρακτήρα.

Να γιατί δεν έχει χάσει ο χρόνο ο κ. Πάιατ, το αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο και οι Αμερικανοί πρόξενοι της Θεσσαλονίκης, να στηρίζουν σε κάθε επίπεδο την συγκεκριμένη επένδυση, με επισκέψεις, πυκνές αναφορές και διαμεσολαβήσεις. Δεν μας έφτανε το ΝΑΤΟ, χρειαζόμαστε κι ένα καινούργιο, άτυπο υγειονομικό ατλαντικό σύμφωνο, που φαίνεται να κυριαρχεί στην Δύση.

Το παιχνίδι παίζεται χοντρά. Όταν τα κεφάλαια και τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι υπερπολλαπλάσια των ΑΕΠ των χωρών ενώ στοχεύουν μέσω του ελέγχου των πόρων και των πηγών των εθνικών οικονομιών στην επιβολή της ηγεμονίας για τις περιοχές, εύκολα μπορεί κανείς να κατανοήσει το μέγεθος της εξαγοράς και τον ρόλο των κυβερνήσεων.

Το διακύβευμα; Η post covid εποχή, η νέα κανονικότητα που οι κοινωνίες οφείλουν να αποδεχτούν, στο όνομα των πιο άνομων συμφερόντων του υπερεθνικού κεφαλαίου. Εξ’ άλλου όταν ακούτε τον περιφερόμενο πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει τους CEO των πολυεθνικών για ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση, υπέρβαση της γραφειοκρατίας, για επιθετικές μεταρρυθμίσεις και βέλτιστες πρακτικές να καταλαβαίνετε ότι εργασία, ατομικά και συλλογικά δικαιώματα, ελεύθερος χρόνος, ασφάλεια, εκπαίδευση, υγεία, άμυνα, πόροι, δίνονται βορά στην διασφάλιση του χρηματοπιστωτικού υπερκέρδους στην υπερεθνική άρχουσα τάξη, και το χρέος στον κακομοίρη. Παρ’ όλα αυτά θα λέγεται ακόμα, ότι έχουμε δημοκρατία! Και πατρίδα για να την υπερασπιζόμαστε. Αυτήν, και την δημοκρατία. Μειδιάστε ελεύθερα!

Η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης θα στοχεύσει προσεχώς στον εμβολιασμό «για το Καλό μας.»

Και οι «ιεροκήρυκες» του εμβολιασμού θα είναι πολλοί, αφού η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στρατολογήσει με συνεργασία του κρατικού μηχανισμού την Εκκλησία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους ιατρικούς συλλόγους, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, τις ελληνικές επιχειρήσεις με τους εργαζομένους τους, τα συνδικαλιστικά όργανα, τους κοινωνικούς εταίρους και όποιον άλλο φορέα κριθεί απαραίτητο.

Και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιοι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων θα ανταποκριθούν, ποιοι όχι και σε τι ποσοστό, μπροστά στην επανασχεδιαζόμενη με Great Reset «μετανθρωπικά» κλωνοποιημένη Ελλάδα στο χωνευτήρι των συμφερόντων της πιο αδίστακτης υπερεθνικής άρχουσας τάξης που είδε ποτέ ο πλανήτης.

Τα σπουδαία έρχονται.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο