Δεν είναι η μάσκα το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Η γνώση είναι!

Δεν είναι η μάσκα το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Η γνώση είναι!


του Όθωνα Κουμαρέλλα

Χθες με την «εκτόξευση» των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από κορωναϊό σε πάνω από τα 1200 περιστατικά, επιστρατεύτηκε το «βαρύ πυροβολικό» της καθεστωτικής προπαγάνδας, για να μας πείσει -λες και δεν το γνωρίζαμε- για το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο κ. Τσιόρδας με το γνωστό μειλίχιο ύφος του, προσπάθησε να «μοχλεύσει» το συναίσθημά μας, μιλώντας όχι βέβαια στη λογική, αλλά στην «καρδιά» μας, όπως εξ άλλου ο ίδιος ανέφερε.

Ο σκοπός του ήταν ξεκάθαρος. Να μην αποτελέσει η παρουσία και τα λόγια του ομολογία αποτυχίας των μέχρι τώρα πολιτικών που εφαρμόστηκαν. Γι’ αυτό και αναγκάστηκε να πει την αλήθεια. Την μόνη αλήθεια. Ότι η πανδημία, ως φυσικά εξελισσόμενο φαινόμενο, είναι αδύνατον να ελεγχθεί και να κατασταλεί με αντίστοιχα «αστυνομικού» τύπου μέτρα, αφ’ υψηλού επιβολής. Αναγκάστηκε να αποδεχθεί ότι οι καραντίνες έχουν συνέπειες. Αποσιώπησε όμως το γεγονός, ότι οι συνέπειες αυτές είναι τραγικότατες, χειρότερες εν πολλοίς από την ίδια την πανδημία -για όλους, εκτός ίσως αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις για να τις επιβάλλουν!

Είπε κι άλλα «σπαραξικάρδια» ο επιφανής επικεφαλής λοιμωξιολόγος στην «αυτοκρατορική» αυλή του νέου μας… Μωυσή. Είπε πολλά διανθισμένα με μικρές αλήθειες και μεγάλα ψέματα. Όπως αυτό που ο φίλος Πέτρος Αργυρίου εντόπισε πρώτος: Επέμεινε -παρά τα πολλά πια στοιχεία που υπάρχουν- ότι δέκα μήνες μετά, ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία και παραμένει εκτεθειμένος στη βαριά ίωση.

Όμως τα πράγματα δεν έχουν καθόλου έτσι. Όσοι ειδικοί και μη ασχολούνται με το θέμα γνωρίζουν, ότι ο εν λόγω νέος ιός είναι της γνωστής οικογένειας των κορωναϊών με πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τα «ξαδελφάκια του», αυτά του κοινού κρυολογήματος. Ως εκ τούτου, στην εξάπλωσή του, έχει να αντιμετωπίσει σειρά από διασταυρούμενες ανοσίες.

Η συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι, ότι σχεδόν το 95% αυτών που μολύνονται από τον νέο ιό να μην αναπτύσσουν καν συμπτώματα, ή να νοσούν πολύ ήπια, αφού το ανοσοποιητικό είναι σε θέση να αναγνωρίζει αμέσως τον ιό και να τον εξουδετερώνει (έστω κι αν παραμένει το PCR θετικό για καιρό). Αυτό μάλιστα αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι η μεγάλη πλειονότητα όσων νοσούν σοβαρά, και μερικοί από αυτούς καταλήγουν, είναι άτομα με σοβαρή αποδυνάμωση, ή απορρύθμιση, του ανοσοποιητικού τους συστήματος, όπως είναι οι μεγάλης ηλικίας, ή αυτοί που έχουν σοβαρές συνοσηρότητες (ηλικία και συνοσηρότητες συνήθως πάνε μαζί). Αυτό όμως συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει και με κάθε άλλον ιό, της γρίπης συμπεριλαμβανομένης -και παρά τους εκτεταμένους εμβολιασμούς για την τελευταία και μάλιστα επί σειρά πολλών ετών.

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία πολλών, ότι, παρ’ όλα αυτά, η ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας θα φέρει αναγκαστικά και πολύ περισσότερα βαριά περιστατικά που θα χρήζουν νοσηλείας στα νοσοκομεία, τα οποία κορεσμένα θα καταρρεύσουν, μη δυνάμενα να παράσχουν την αναγκαία περίθαλψη σε αυτούς που θα την έχουν περισσότερο ανάγκη, με συνέπεια την υπερβολική αύξηση των θανάτων.

Το ερώτημα που λογικά προκύπτει είναι τι έγινε όλους αυτούς τους δέκα και πλέον μήνες αφότου ξεκίνησε το πανδημικό φαινόμενο για να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έτσι ώστε αυτό να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα, αποτελεσματικότερα και μαζικότερα στην “πρόκληση” του πανδημικού φαινομένου.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Δεν αμφιβάλλω καθόλου, ότι το διάστημα αυτό υπήρξαν μεγάλες χορηγίες από ιδιώτες, έτσι ώστε σήμερα να μην υπάρχει έλλειψη -τουλάχιστον σοβαρή- σε εξοπλισμό και υλικά. Όμως η υγειονομική περίθαλψη δεν απαιτεί μόνον υλικά μέσα, αλλά κυρίως ανθρώπινο δυναμικό. Απαιτεί ιατρούς και έμπειρους νοσηλευτές. Απαιτεί οργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, έτσι ώστε ένα μεγάλο μέρος των περιστατικών να μην φτάνουν στα νοσοκομεία και να τα επιβαρύνουν. Απαιτεί σχέδιο και, με βάση αυτό, προσωπικό κατάλληλο για να το υλοποιήσει.

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στο Ε.Σ.Υ.; Νομίζω, ότι οι κατά καιρούς ανακοινώσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των νοσοκομειακών ιατρών δίνει τις απαντήσεις. Ενώ θα ήταν υπερβολικό να ζητηθεί από τον κ. Τσιόρδα και τους συναδέλφους του στην επιτροπή να ομολογήσουν την ολιγωρία των κυβερνώντων για τα αυτονόητα. Αντ’ αυτού, ο κ. Τσιόρδας δεν παρέλειψε να μας πληροφορήσει, υποκαθιστώντας τον αρμόδιο υπουργό, ότι δεν γίνεται να βελτιωθεί η κατάσταση συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς! Την κατάσταση στο Ε.Σ.Υ., στα μέσα μαζικής μεταφοράς που συνωστίζονται οι πολλοί για τις μετακινήσεις τους, τις λίγες και μικρές αίθουσες διδασκαλίας στα σχολεία και τις ελλείψεις προσωπικού, θα πρέπει να τα αποδεχόμαστε ως κάτι φυσιολογικό χωρίς δυνατότητα βελτίωσης. Μια θεοκρατικού τύπου αντίληψη τείνει να επικρατήσει. Φταίνε οι άνθρωποι που είναι αμαρτωλοί και δεν πειθαρχούν στα μέτρα που οι μικροί “θεοί” με τις άσπρες μπλούζες, ως υγειονομικοί αγιατολάχηδες, θέλουν να τους επιβάλλουν -για τη σωτηρία της… ψυχής τους. Δια της αστυνομίας βεβαίως, παρά την επίκληση της “συνείδησης»!

Μας πληροφόρησε μάλιστα, ότι ο ίδιος προσωπικά έχει να πάει σε εστιατόριο από τον Φεβρουάριο, καλώντας μας προφανώς να μην πηγαίνουμε κι εμείς. Παραγνωρίζει όμως το γεγονός, ότι και το υπόλοιπο τουλάχιστον 95% του πληθυσμού έχει ξεχάσει τι σημαίνει έξοδος για φαγητό έξω από το σπίτι. Όχι μόνον επειδή φοβούνται, ή επειδή οι συνθήκες που έχουν επιβληθεί στη λειτουργία των καταστημάτων δεν είναι οι καταλληλότερες για τέτοιου τύπου «εξόδους», αλλά επειδή -πρώτα και κύρια- οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα για να ξοδέψουν. Φρόντισαν άλλοι πριν τον κ. Τσιόρδα, που όμως τους υπηρετεί, να «μην υπάρχει δεκάρα τσακιστή»! Με το lockdown  να έχει κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα! Όμως φταίει ο άνεργος νεολαίος που προσπαθεί να ζήσει κάτι από τη νιότη του, έστω σε μια πλατεία με μια μπύρα στο χέρι! Έτσι, γίνεται απολύτως σαφές ότι με τον κ. Τσιόρδα και τους συν αυτώ, ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους.

Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι ο κ. Τσιόρδας εργαλειοποιώντας την επιστήμη αποφάσισε να λειτουργεί και να μιλά ως πολιτικός. Δικαίωμά του! Θα πρέπει όμως ως νεόκοπος πολιτικός να μάθει, ότι στο εξής έτσι θα κρίνεται. Ως πολιτικός! Η επιστήμη του δεν έχει πλέον να του προσφέρει πολλά για να κρύβεται από πίσω.

Ως πολιτικός, όμως, δεν έκρινε σκόπιμο υπηρετώντας την επιστημονική αλήθεια, να απαντήσει στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που επικρατούν στις τάξεις των οπαδών και χειροκροτητών του, που θέλουν να πιστεύουν ότι χωρίς μέτρα και καθολική μασκοφορία ακόμη και στον ύπνο μας, αν δεν πεθάνουμε όλοι από covid, θα πεθάνουν δεκάδες χιλιάδες στην Ελλάδα.

Μολονότι ο ίδιος σε πρόσφατη αρθρογραφία του τοποθετήθηκε σωστά, προσπαθώντας να διατηρήσει την αξιοπιστία του ως επιστήμων, αφήνει με τα μισόλογα στις επίσημες παρεμβάσεις του από τηλεοράσεως, να «τρέχουν» αυτές οι «θεωρίες», που ενσπείρουν τον φόβο και καθηλώνουν τους πολίτες, προκειμένου να αποδεχθούν τη νέα δεσποτεία που επιβάλλεται σταδιακά στο όνομα του υγειονομικού κινδύνου.

Ας δούμε λοιπόν ένα προς ένα αυτά που ο κ. Τσιόρδας έμμεσα, ή και απολύτως άμεσα αποκρύπτει.

Μύθοι και αλήθειες για τον Covid-19

Δεν υπάρχει ούτε μια στο δισεκατομμύριο περίπτωση να μολυνθεί ταυτόχρονα, ή έστω σε μικρό βάθος χρόνου, το σύνολο του πληθυσμού. Έτσι ο υπολογισμός ότι οι θάνατοι στην Ελλάδα θα φτάσουν τις 25, τις 40, ή τις 50 χιλιάδες είναι εντελώς αυθαίρετος και εάν δεν είναι απόρροια προφανούς έλλειψης γνώσεων είναι σκόπιμα παραπλανητικός.

Όλοι γνωρίζουν, ότι η εξάπλωση μιας επιδημίας σταματά όταν οι μολύνσεις φτάσουν στο επίπεδο της λεγόμενης ανοσίας αγέλης είτε με φυσικό τρόπο, ή μέσω εμβολίου, είτε με συνδυασμό φυσικής μόλυνσης και εμβολίου, δηλαδή στο επίπεδο γύρω από το 60% έως 70% του γενικού πληθυσμού. Όπως ακριβώς περιέγραψε ο κ. Τσιόρδας στο πρόσφατο άρθρο του σε ξένη εφημερίδα. Αυτός είναι γενικός επιδημιολογικός κανόνας και δεν προσφέρεται για αμφισβήτηση ούτε για την παραμικρή διαφωνία!

Συνεπώς και με τη συνέργεια των διασταυρούμενων ανοσιών, μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη μακριά από μια τέτοιου τύπου ανοσία «αγέλης», αλλά όχι και τόσο, με συνέπεια η πραγματική θνητότητα της νόσου, να αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο, ότι βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, παρά τα νούμερα που “παρελαύνουν” καθημερινά από τις τηλεοράσεις με τους πληρωμένους κονδυλοφόρους να υπερθεματίζουν στους κινδύνους ενσπείροντας τον τρόμο.

Με δεδομένο ότι ο ίδιος ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτίμησε, πριν περίπου έναν μήνα, ότι τουλάχιστον το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού είχε ήδη μολυνθεί από τον ιό (σήμερα οι μολύνσεις είναι αρκετά περισσότερες και μάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο πλησιάζουν το 1,2 δισεκατομμύρια πληθυσμού -ίσως και παραπάνω), αυτό σημαίνει ότι τα πραγματικά περιστατικά μολύνσεων είναι κατ’ ελάχιστον 20 φορές περισσότερα αυτών που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα (Κάποιοι, όπως ο κ. Δερμιτζάκης, υπολογίζουν τα πραγματικά περιστατικά έως και 50 φορές παραπάνω των επιβεβαιωμένων). Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι εάν το CFR (σχέση θανάτων προς επιβεβαιωμένα περιστατικά μολύνσεων), διαμορφώνεται σήμερα για τον μήνα Οκτώβριο σε διεθνές επίπεδο στο 1,52% η πραγματική μέση θνητότητα (IFR) είναι 20 φορές μικρότερη και δεν ξεπερνά το 0,077%!

Ο κ. Ιωαννίδης, που τόσο πολεμήθηκε συκοφαντούμενος εξ αρχής διότι διαφοροποιήθηκε από το επίσημο «αφήγημα», ήταν εξαιρετικά συντηρητικός στις εκτιμήσεις του και έχει πέσει έξω αλλά όχι προς τα κάτω, αλλά προς τα πάνω, εκτιμώντας τριπλάσια θνητότητα από την πραγματική! Φυσικά υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στη θνητότητα ανά ηλικιακή ομάδα με αυτήν άνω των 70 ετών να φτάνει σε επίπεδα έως και 10 φορές υψηλότερα από τη μέση.

Κι εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα. Το πως δηλαδή θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε άτομα που είναι εξαιρετικά ευάλωτα στην ίωση -κατά κανόνα σε κάθε ίωση, με αυτήν εδώ εμφανώς παραπάνω- τα οποία είναι συνήθως ηλικιωμένοι με σοβαρές συνοσηρότητες. Πάντως δεν θα προστατευτούν με την προπαγάνδα, την υστερία που επικρατεί και με τα φασιστικού τύπου μέτρα που επιβάλλονται. Ούτε, προκειμένου αυτά τα μέτρα να δικαιολογηθούν, με επικλήσεις, παραλλήλων των προστίμων, στο θυμικό του λαού, στο φιλότιμο και τη συνείδησή του.

Η πρώτη φάση της επιδημίας και οι ανθρωπογενείς συνέπειες στη θνητότητα της νόσου

Οι πολλοί θάνατοι της πρώτης φάσης οφείλονται ακριβώς στην αδυναμία των συστημάτων υγείας και τις κυβερνήσεις, που, παρά τα περιοριστικά μέτρα και τα lockdown δεν κατάφεραν να προστατεύσουν ευάλωτους πληθυσμούς στα γηροκομεία κυρίως. Υπολογίζεται ότι πάνω από το 66% των θανάτων στη δυτική Ευρώπη και στις ΗΠΑ συνέβησαν στα γηροκομεία. Ένας μεγάλος αριθμός θανάτων, επίσης, και για να μην αναφερθούμε στη μάστιγα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, οφείλεται στον αρχικό πανικό εξ αιτίας της έλλειψης επαρκούς γνώσης για τον ιό και εμπειρίας αναφορικά με τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπλοκών της νόσου (covid-19) που προκαλεί.

Η μετατροπή των νοσοκομείων σε «υπερμολυντές» στη βόρεια Ιταλία και αλλού, η άρνηση διενέργειας νεκροψιών στους νεκρούς από covid-19, που στέρησε πολύτιμες πληροφορίες από τους κλινικούς ιατρούς. Το αλαλούμ με τα φαρμακευτικά πρωτόκολλα. Καθώς επίσης, η αρχικά παντελής έλλειψη υλικού εξοπλισμού ακόμη και στα στοιχειώδη ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού. Όλα αυτά οδήγησαν σε αυτήν την «έκρηξη» των θανάτων της πρώτης φάσης, με την τηλεοπτική εικόνα να επαναφέρεται διαρκώς για να μας τρομοκρατεί.

Φυσικά θα ήταν υπερβολή να περιμένει κανείς από τις κυβερνήσεις και τους «επιστρατευμένους» ιατρούς να ομολογήσουν ευθαρσώς το τι ακριβώς πήγε στραβά στην πρώτη φάση του επιδημικού φαινομένου και οδήγησε σε εκατόμβες. Είναι δύσκολη υπόθεση η ομολογία μιας αποτυχίας. Πιο εύκολο είναι η ανακάλυψη του αποδιοπομπαίου τράγου, διαμέσου της «ατομικής» ευθύνης.

Σήμερα, στο επίπεδο της καθαρά ιατρικής αντιμετώπισης της νόσου, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, η γνώση και η εμπειρία που αποκτήθηκαν από τους κλινικούς γιατρούς είναι τεράστιες, και -παρά την έκρηξη των περιστατικών που επιβεβαιώνονται (και των πολλαπλάσιων που περνούν απαρατήρητα)- οι θάνατοι είναι αρκετά λιγότεροι σε απόλυτους αριθμούς από την πρώτη φάση και αναλογικά έως και 8 φορές λιγότεροι!

Η θνητότητα στην Ελλάδα

Για την Ελλάδα υπολογίζεται βάσιμα -αν και οι αρμόδιοι αποφεύγουν μετά βδελυγμίας να προχωρήσουν σε επισταμένες επιδημιολογικές μελέτες- ότι οι πραγματικές μολύνσεις φτάνουν ήδη περί τις 750.000 (μικρότερο ποσοστό από τον παγκόσμιο μέσον όρο), αλλά και πάλι ο αριθμός αυτός μας δίνει μια μέση θνητότητα για όλη την περίοδο από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα 593/750000 = 0,079%. Μας δίνει λοιπόν θνητότητα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο (λογιζόμενης ως μονάδα του χρόνου) απόλυτα εναρμονισμένη με τον παγκόσμιο μέσον όρο μέχρι σήμερα.

Εάν υποθέσουμε, ότι θα φτάσουμε κάποια στιγμή στη μόλυνση του 60% έως 70% του ελλαδικού πληθυσμού (είτε με εμβόλιο, είτε δια μέσου φυσικής μόλυνσης, είτε και με τα δύο), προκειμένου να «σβήσει» η επιδημία, τότε ο αριθμός των θανάτων θα φτάσει αθροιστικά και συνολικά εξ αρχής μεταξύ των 4.781 έως 5.578. Κρατήστε αυτούς τους αριθμούς -είναι, λίγο πάνω, λίγο κάτω, η οροφή και όχι οι δεκάδες χιλιάδες που μας τρομοκρατούν!

Δεν είναι λίγοι, αλλά θα συμβούν σε βάθος χρόνου!

Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει τρόπος αποφυγής τους. Έμμεσα το ομολόγησε και ο Σ. Τσιόρδας στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του. Τα περιοριστικά μέτρα, τα υπερβάλλοντα μέτρα προσωπικής υγιεινής, κοινωνικής αποστασιοποίησης και η μάσκα δεν πρόκειται να εμποδίσουν τους θανάτους. Αυτό που προσφέρουν είναι να καθυστερεί η εξάπλωση της επιδημίας και οι θάνατοι να συμβαίνουν σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, με την ελπίδα ότι ίσως μέχρις τότε υπάρξει εμβόλιο που θα γλυτώσει μερικούς. Αυτό όμως έχει οδηγήσει ήδη σε έναν φαύλο κύκλο μέτρων, χαλάρωσής τους, ενίσχυσής τους ξανά και ούτω καθεξής, χωρίς να υπάρχει ένα τέλος σε αυτό το δράμα, με την κοινωνία να διαλύεται και την οικονομία στα τάρταρα.

Αγνοούν φυσικά οι θιασώτες των περιοριστικών μέτρων, επίσης, τη μεγάλη πιθανότητα ο ιός και η νόσος που προκαλεί να αποκτήσουν ενδημικά χαρακτηριστικά -όπως η γρίπη- με ή χωρίς εποχικότητα, και να συνεχίσουν έτσι να μας ταλαιπωρούν στο διηνεκές. Τότε, τι ακριβώς προβλέπουν να συμβεί; Να είμαστε συνεχώς σε αυτόν τον φαύλο κύκλο αναποτελεσματικών μέτρων, χαλάρωσής τους και ξανά μανά από την αρχή;

Πως είναι τόσο βέβαιοι ότι εάν και όποτε υπάρξει εμβόλιο, αυτό θα είναι απολύτως αποτελεσματικό και θα εξαλείψει τον ίο; Συνήθως τέτοιου τύπου ιοί δεν εξαλείφονται με εμβολιασμούς. Ούτε η γρίπη -και το γνωρίζουμε πιο καλά από καλά το τι συμβαίνει κάθε χρόνο με αυτήν!

Το να βελτιωθεί ουσιαστικά το σύστημα υγείας και να υλοποιηθεί ένα σχέδιο άμεσης εφαρμογής στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, για να έχουμε σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα και λιγότερους θανάτους δίχως να ταλαιπωρείται ολόκληρη η κοινωνία -φυσικά ούτε λόγος!

Τα συστήματα υγείας αποτελούν δαπάνη. Δηλαδή έχουν κόστος χωρίς την προσδοκία κέρδους!

Για τον λόγο αυτόν, ούτε καν το τεστ δεν συνταγογραφείται!

Η μάσκα και ποιος κοροϊδεύει ποιον

Εφήρμοσαν σκληρό lockdown για δυό μήνες, άφησαν τον χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος και σήμερα βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν του Μαρτίου, όπως εξ άλλου ήταν απολύτως λογικό να συμβεί, χωρίς ουσιαστική παρέμβαση στο σύστημα υγείας και κυρίως στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Μυαλό όμως δεν έβαλαν, τα ίδια κι απαράλαχτα επιχειρούν και τώρα. Όσο για τη μάσκα που ενώ στην αρχή ήταν ακόμη και επικίνδυνη, σήμερα την ανήγαγαν σε πανάκεια, ισάξια ενός εμβολίου. Ούτε καν τους προβληματίζει το γεγονός, ότι ήδη για τουλάχιστον δύο μήνες φοριέται ανελλιπώς από τους περισσότερους με μηδαμινά αποτελέσματα ως προς την εξάπλωση της νόσου. Δεν βλέπουν καν τι συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη με την επιβολή της μάσκας παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, εδώ και μήνες. Δεν τους απασχολεί καθόλου, ότι κανένα τέτοιο μέτρο δεν έχει σταθεί ικανό να περιορίσει την εξάπλωση του φαινομένου, με μόλις σήμερα, 28η Οκτωβρίου, μόνον η Ευρώπη να μετρά 200.000 νέα περιστατικά. Ούτε καν σκέπτονται να παρουσιάσουν έστω μια μελέτη που να πείθει για την αξία της μάσκας. Αντίθετα, προσπαθούν να κρύψουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι η χρήση της μάσκας είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη ως προς την προστατευτική της δυνατότητα, όπως η ακόλουθη: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmed.2020.564280/full?fbclid= Κι αυτό το συμπέρασμα της μελέτης για τη «χειρουργική» μάσκα, όχι για την εκτός πάσης προδιαγραφής υφασμάτινης, που έγινε το ιερό τοτέμ ειδικών -και μη- απανταχού στον κόσμο. Αυτό που τους νοιάζει είναι μόνον πως θα μεταφέρουν την ευθύνη από εκεί που βρίσκεται στους απλούς πολίτες και στην ατομική τους ευθύνη. Αποτυχημένοι επιστήμονες προσπαθούν να αναδειχθούν έμμεσα δια μέσου της πολιτικής, καθιστάμενοι χειρότεροι κι από τους ίδιους τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.

Εύγε τους κι εύγε σ’ αυτούς που τους πιστεύουν και ψάχνουν να βρουν εχθρούς μεταξύ των συνανθρώπων τους, αμφισβητώντας ακόμη και εγνωσμένου διεθνούς κύρους επιστήμονες, όπως ο κ. Ιωαννίδης, για να ικανοποιήσουν τη νεκρόφιλη διάθεσή τους, προσποιούμενοι, ή πιστεύοντας οι πιο αφελείς από αυτούς, ότι καταπολεμούν το φυσικό φαινόμενο της πανδημίας με μεσαιωνικά μαντζούνια.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο