Με αφορμή μια (στημένη; ) δημοσκόπηση…

Με αφορμή μια (στημένη; ) δημοσκόπηση…


της Μαρίας Νεγρεπόντη – Δελιβάνη

Δεν θέλω, αλλά και δεν μπορώ να πιστέψω ότι το 70% των Ελλήνων συνηγορεί στο να προχωρήσουμε σε διάλογο με την Τουρκία, (αναφέρομαι στα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπηση της GPO) όταν είναι ξεκάθαρο ότι μέσω αυτού θα γίνει ένα «παζάρι» για τον αριθμό των νησιών και των ονομάτων τους, που θα εκχωρηθούν στους Τούρκους.

Αντιθέτως, έχω την αίσθηση ότι μας σέρνουν σε αυτό το διάλογο, που όλα δείχνουν ότι έχει προαποφασιστεί, χάρη σε μια σειρά από βήματα, με στόχο την προετοιμασία της ψυχολογίας των Ελλήνων για ταπεινωτική ήττα, για καταπάτηση βωμών και εστιών, για ανείπωτης έκτασης ενδοτισμό… που εισχώρησε στην Επιτροπή «Ελλάδα ‘21», με αδιανόητης έκτασης προσβολές και υποβιβασμούς εναντίον της Επανάστασης του 1821, αλλά και του Ελληνικού Έθνους.

Δεν είναι σαφώς η κατάλληλη στιγμή για συζήτηση περί εορταστικών εκδηλώσεων των 200 ετών από το 1821. Είναι, ωστόσο η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε πως φθάσαμε στο κατώτατο σκαλί της εθνικής αναξιοπρέπειας, αρχίζοντας αν δεν κάνω λάθος, με τους «συνωστισμούς στη Σμύρνη».

Να συζητούμε, δηλαδή, από τον «καναπέ» ποια κομμάτια από τα ιερά ελληνικά χώματα και ύδατα, θα «δωρίσουμε» στους Τουρκαλάδες, επειδή έτσι το θέλουν, αλλά και επειδή εμείς είμαστε τόσο μα τόσο ανάξιοι των ηρώων της Επανάστασης του 1821, ώστε να τους λοιδορούμε και να τους υποβαθμίζουμε, προκειμένου να συνομιλούμε με… την Δύση.

Και δεν καταλαβαίνω το γιατί δεν προχωρούμε προς μια ολοκληρωμένη συμφωνία με τη Γαλλία, και τι είναι ακριβώς αυτό που μας εμποδίζει να το πράξουμε. Μια, και αναμφίβολα, αυτό είναι που τρομοκρατεί την Τουρκία, αλλά αυτό είναι και που θα υπέγραφε τον διαχωρισμό συμφερόντων Γαλλίας και Γερμανίας.

Δηλαδή, αν δεν κάνω λάθος, ανάμεσα σε δύο δυσμενείς ή πολύ δυσμενείς εξελίξεις, που είναι πρώτον, το να «στεναχωρήσουμε τη Γερμανία, και ίσως λιγάκι και τις ΗΠΑ, αλλά και το θνησιγενές ΝΑΤΟ», και δεύτερον το «να διαμελίσουμε την Ελλάδα», επιλέγουμε εν ψυχρώ την δεύτερη, ενθαρρύνοντας και δημοσκοπήσεις όπως αυτή η τελευταία;

Γιατί, φυσικά, είναι παγκοίνως γνωστή η δυνατότητα του να επιτυγχάνει κανείς τις εκάστοτε επιθυμητές απαντήσεις από, σχεδόν, κάθε δημοσκόπηση, με την «κατάλληλη» επιλογή των ερωτήσεων. Και για να μην ξεχνιόμαστε, για το πως έχουμε φθάσει σε αυτό το απευκταίο σημείο, να συζητούμε δηλαδή με ψυχραιμία, μα ναι με ψυχραιμία, ποια ελληνικά νησιά θα τα κάνουμε τουρκικά, απλώς να υπενθυμίσω τις βασικές κατευθύνσεις της πορείας απώλειας μας που ακολουθήσαμε:

Εν αρχή ήταν τα μνημόνια (όχι, βέβαια, ότι δεν χρωστούσαμε, αλλά το μέγεθος ελλείμματος και χρέους δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση, και με βάση το τι ισχύει εν προκειμένω, προσφυγή στο ΔΝΤ, αλλά και αν τελικά επιλέγαμε μνημόνια, αυτά σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να περιέχουν το, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και εθνικά εγκληματικό τους περιεχόμενο-που υπογράφτηκε ωστόσο, κάτω από το «φιλικά προστατευτικό βλέμμα» της Γερμανίας από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 11 ετών. Αδίστακτα, μάλιστα, και με την προσπάθεια να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, αλλά και ότι έτσι σωζόμαστε!!! (έχω γράψει και υποστηρίξει σωρεία βιβλίων, άρθρων κλπ. ώστε να μη χρειάζεται να επεκταθώ εδώ-και ασφαλώς δεν ήμουν μόνη σε αυτό τον αγώνα της πέννας). Ακολούθησε η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών (ρίξτε μια ματιά στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις των Σκοπιανών ότι… δεν πρόκειται να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, για την περίπτωση βέβαια που κάποιοι πίστευαν ότι αυτά θα τηρηθούν).

Ταυτόχρονα σχεδόν με τις τουρκικές παραβιάσεις εμφανίστηκε και η Επιτροπή Ελλάδα 21 με τα αναρίθμητα ανθελληνικά στοιχεία εορτασμού της επετείου των 200 ετών, που… εμφανίζονται ως «προοδευτικός», «αντικειμενικός», «πολυπολιτισμικός» και άλλα τινά… διάλογος με τη Δύση. Και τώρα, φαίνεται να έχει ωριμάσει και ο «προοδευτικός διάλογος περί διαμελισμού της πατρίδας μας».

Πολλές χιλιάδες Ελλήνων έχουμε συσπειρωθεί γύρω από την «ΤΙΜΗ στο 21», ως αντιπερισπασμός στα ανεπίτρεπτα, για την Ελλάδα μας, στοιχεία του επίσημου εορτασμού της Επιτροπής Ελλάδα 21. Η «ΤΙΜΗ στο ‘21» κάνει ότι μπορεί για να συνειδητοποιήσουμε αυτό που σημαίνει, να είσαι Έλληνας μέσα στους αιώνες. Προσπαθεί και μέσα σε αυτήν την προσπάθεια κυκλοφορεί και το βιβλιαράκι εναντίον του εθνομηδενισμού (που λέει πολλά εναντίον του ανθελληνισμού).

Όχι, δεν πιστεύουμε ότι έτσι σώζουμε την Ελλάδα! Απλώς προσπαθούμε, μέσα στα όρια των δυνατοτήτων μας, να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα, που αυτές αποκλείονται βέβαια να έρθουν από τον εγκληματικής μορφής αυτό διάλογο.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο