Η φοβισμένη Αθήνα και η μυστική συνάντηση στη Γερμανία που κάρφωσε ο Τσαβούσογλου

Η φοβισμένη Αθήνα και η μυστική συνάντηση στη Γερμανία που κάρφωσε ο Τσαβούσογλου


του Θέμη Τζήμα

Μια σκληρή και δύσκολη πραγματικότητα διαμορφώνεται, όσο περνούν οι μέρες για τον Ελληνισμό και για την Ελλάδα: η τουρκική αναθεωρητική πολιτική ξεδιπλώνεται και υλοποιείται στην ευρύτερη περιοχή, με την Ελλάδα να έχει ήδη αυτοεγκλωβιστεί σε μία μονόπλευρα αμυντική θέση έναντι της τουρκικής, εν γένει διεθνοπολιτικής και στενότερα στρατιωτικής, ατζέντας.

Η Τουρκία παραμένει στη Συρία, έστω και με πιο περιορισμένο ρόλο από εκείνον που ήθελε, λόγω της αντίδρασης του άξονα της αντίστασης. Η Ελλάδα ακόμα αρνείται να αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία και να “ξεπαγώσει” τις σχέσεις της με το Ιράν (παρεμπιπτόντως ο πρωθυπουργός μας δεν έχει αναιρέσει τη δήλωση υποστήριξης στη δολοφονία του στρατηγού Σολεϊμανί).

Η Τουρκία προωθεί τις δυνάμεις της στη Λιβύη, ενώ η Ελλάδα παραμένει δεσμευμένη σε ρόλο παρατηρητή, αγνοώντας τους πολλούς τρόπους με τους οποίους οφείλει να στείλει στην Τουρκία το μήνυμα ότι η Λιβύη θα μετατραπεί σε καταστροφικό “βάλτο” για την ίδια.
Ο πρόεδρος Ερντογάν συνομιλεί συστηματικά με τον Αμερικανό και τον Ρώσο πρόεδρο, ως ο δύσκολος, αλλά αναγκαίος συνομιλητής και σύμμαχος.

Η Ελλάδα με τον μεν πρώτο έχει σχέση δεδομένου κηδεμονευομένου, ενώ με τον δεύτερο δεν έχει πλέον, πρακτικά, καν σχέσεις. Η Ελλάδα διεκδικεί κυρώσεις από πλευράς ΕΕ προς την Τουρκία (για το μέλλον βεβαίως, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία) και εισπράττει απανωτές αρνήσεις, με πρωτεργάτρια αυτών τη Γερμανία.

Μυστική συνάντηση με φιλότουρκη ατζέντα

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκρινε λοιπόν ότι είναι καλή ιδέα, αφενός να αποτελέσει τον επισπεύδοντα της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Τούρκο πρόεδρο και αφετέρου να στείλει σε μυστική, τριμερή συνάντηση, την πιο στενή του συνεργάτιδα σε διπλωματικό επίπεδο. Σε συνάντηση πρώτον μυστική, δεύτερον με ατζέντα άγνωστη, ή και μη επαρκώς προσδιορισμένη, άρα τουρκική (με “μενού” δηλαδή τα κυπριακά και ελλαδικά κυριαρχικά δικαιώματα), τρίτον χωρίς εγγυήσεις περί της μυστικότητας αυτής και τέταρτον υπό την εποπτεία της πλέον φιλότουρκης χώρας της ΕΕ.

Όπως θα έπρεπε να είναι αναμενόμενο, η Τουρκία εξέθεσε πολλαπλώς την Ελλάδα, τόσο δημοσιοποιώντας την τριμερή, όσο και αναγγέλλοντας νέες γεωτρήσεις. Η κυβέρνησή μας τρέχει να σώσει τώρα τα προσχήματα, χάρη στα ΜΜΕ που έλαβαν δώρα από το διαβόητο “πακέτο Πέτσα». Η ελληνική κυβέρνηση αποπνέει φόβο. Δείχνει με διαφόρους τρόπους ότι δεν εννοεί ότι είναι διατεθειμένη να πολεμήσει για την κυριαρχία της χώρας και για την προστασία του Ελληνισμού.

Ο ενδοτισμός της “κουμπώνει” με τις αδιανόητες δηλώσεις Αναστασιάδη, σχετικά με… διαβάστε τη συνέχεια στο SLpress.gr

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο