«Κάνετε σα να είστε άρρωστοι»

«Κάνετε σα να είστε άρρωστοι»


της Στέλλας – Ροζάνας Γαϊτανίδου*

“Κάνετε σα να είστε άρρωστοι” Σωτήρης Τσιόρδας

25η μέρα καραντίνας ή όχι; Έχω χάσει τον λογαριασμό. Όσο περνούν οι μέρες όλο και πιο πολύ η αμφισβήτησή μου γι’ αυτήν την «πανδημία» επιβεβαιώνεται.

Εκτός από τα τρομολαγνικά νούμερα θανάτων και κρουσμάτων χωρίς πραγματικές διαστάσεις επί του γενικού πληθυσμού χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν η συνολική θνησιμότητα και το προσδόκιμο επιβίωσης να καταχωρούνται θάνατοι που αφορούν άλλες παθήσεις ως θάνατοι από το κορονοκοπέλι να σιωπούνται, από την άλλη θάνατοι που αφορούν πχ καρδιαγγειακά επεισόδια η άλλες παθήσεις που λόγω καραντίνας πεθαίνουν στο σπίτι τους -και το χειρότερο να λογοκρίνονται όσοι θέλουν να αρθρώσουν μία διαφορετική άποψη επιστημονικά στηριγμένη μπροστά στην mainstream αυθαίρετη και μπρουτάλ.

Όχι φίλοι μου θα σας απογοητεύσω ΔΕΝ είναι ο Τσιόρδας ο στρατηγός της τόσο καλής διαχείρισης της πανδημίας. Ο πραγματικός στρατηγός είναι η επί δέκα χρόνια λιτότητα, η δέκα χρόνια στέρηση που επέτυχαν τον εγκλεισμό.

Ζούμε ήδη δέκα χρόνια σε καραντίνα. Μην μπερδεύεστε με τα νούμερα θανάτων άλλων χωρών που δεν έχουν υποστεί αυτά τα δικά μας. Οι τωρινοί τους θάνατοι δεν είναι τίποτα μπροστά στους δικούς μας νεκρούς που εξολοθρεύθηκαν στα τόσα χρόνια κατοχής.

Αλλά εκεί που του βγάζω το καπέλο του Κούλη και του στρατηγού Τσιόδρα είναι σε άλλο θέμα. Είναι Αυτοί που κατάφεραν να καλλιεργήσουν την Θλίψη μέσα από την Υγεία.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί δυστυχώς «Υπάρχουν άνθρωποι τόσο αδύναμοι και γι’ αυτό ακριβώς τόσο επικίνδυνοι που αυτοί παίρνουν την εξουσία. Οι έννοιες της εξουσίας και της δύναμης ΔΕΝ είναι το ίδιο. Οι άνθρωποι της εξουσίας είναι τόσο αδύναμοι που δεν μπορούν να οικοδομήσουν την εξουσία τους παρά μόνο πάνω στην θλίψη των άλλων των πολλών. Έχουν ανάγκη την Θλίψη τους γιατί δεν μπορούν αλλιώς να βασιλέψουν παρά μόνο σε οικειοθελείς σκλάβους.

Υπάρχουν άνθρωποι που αντλούν το κύρος της εξουσίας από την Θλίψη και διατηρούν αυτό το καθεστώς της Θλίψης του τύπου «Μετανοείτε» του τύπου «Μισείστε» και αν δεν έχετε κάποιον να μισήσετε Μισήσετε τους εαυτούς σας. Και αν δεν περάσετε από το μονοπάτι της Θλίψης δεν θα ευτυχήσετε».

Αυτή ήταν η διαγνωστική του Σπινόζα τον 17 ο αιώνα εξαίσιο δείγμα σκέψης πάνω στην τεράστια κουλτούρα της Θλίψης και την αξιολόγησή της.

Βέβαια πέρασαν πολλοί αιώνες από τότε. Στην θέση του “Μετανοείτε” είναι «πληρώστε πρόστιμο», στην θέση του “μισείστε” είναι η υστερία και η απανθρωπιά στις γειτονιές της εικονικής πραγματικότητας και όχι μόνον. Όσο για το “Μισείστε τους εαυτούς σας” αυτό ΔΕΝ έχει ακόμα έρθει. Σας το φυλάνε για Kinder Έκπληξη μετά την Καραντίνα.

* Η Στέλλα – Ροζάνα Γαϊτανίδου είναι γιατρός και ζει στην Γαλλία τα τελευταία 3 χρόνια

 

Αφήστε ένα σχόλιο