«Εργαστήριο Ελλάδα»

«Εργαστήριο Ελλάδα»

Το “Εργαστήριο Ελλάδα” είναι ένα ταξίδι που διανύει την Ιστορία της Ελλάδας: από το Δεύτερο Παγκόσμιο ως και την τωρινή κρίση που ζούμε. Ένα ντοκιμαντέρ Ιστορίας και πολλών ιστοριών.

Πρόκειται για ντοκυμαντέρ από την Ιταλική μη κερδοσκοπική εταιρεία VOX POPULI, που από την 1η στιγμή βρέθηκε στην Ελλάδα της κρίσης των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, εξερευνώντας, αποκαλύπτοντας, και καταγράφοντας τα πραγματικά γεγονότα, τις πολιτικές και τις μεθοδεύσεις που διαπλέχτηκαν, προκειμένου η Ελλάδα να μπεί σε καθεστώς δουλοπαροικίας του χρέους, να φτωχοποιηθεί ο λαός της, να εκποιηθεί η δημόσια και ιδιωτική περιουσία, και να παραδοθεί η εθνική κυριαρχία, η επικράτεια και το έδαφος της στις αλλότριες δυνάμεις των δανειστών-εταίρων που εκπροσωπούν την αιχμή του δόρατος του χρηματοπιστωτικού συστήματος δια μέσου της ΕΕ.

Το ντοκυμαντέρ περιέχει συνδέσεις και ιστορικές αναφορές από το παλιό και πρόσφατο παρελθόν της Ελλάδας, της αρχαίας ελληνικής δημοκρατίας, την συνεισφορά του λαού της στη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού, της απελευθέρωσης της με τις δικές της δυνάμεις και την αντίσταση, αλλά και την μεθοδευμένη παράδοση της σκυτάλης σε μια νέου τύπου κατοχής του ευρωατλαντισμού, που κορυφώθηκε και επεκτείνεται μέχρι τις μέρες μας και ειδικά μετά από την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς δανειακών συμβάσεων. Πλήθος μαρτυριών και συνεντεύξεων από Έλληνες και ξένους ομιλητές, απλούς ανθρώπους, ερευνητές και επιστήμονες ξεδιπλώνουν μπροστά στα μάτια του τηλεθεατή με ντοκουμέντα και στοιχεία, την μετατροπή της Ελλάδας σε ένα τεράστιο εργαστήρι που δοκιμάζονται κι εφαρμόζονται με τραγικότητα και κυνικότητα, όλες οι πολιτικές που καταδικάζουν την Ελλάδα σε ρευστοποίηση και διαμελισμό και τον λαό της σε μετανάστη στην ίδια του την χώρα.

Από εμάς στις Αιρετικές Ιδέες, ένα μεγάλο Ευχαριστώ στους συναγωνιστές και φίλους Ιταλούς, που κατανόησαν τον ακήρυχτο πόλεμο που υφίσταται η Ελλάδα και δια μέσου αυτής ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ για την ανεκτίμητη αυτή προσφορά τους που διαμηνύει σε κάθε κατεύθυνση, ότι η αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς ήταν πάντα υπόθεση των ίδιων των λαών.

Πολύ περισσότερο σήμερα, που η Ιταλία με την τεράστια υγειονομική και οικονομική κρίση, αφήνεται να καταρρεύσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να κανιβαλιστεί από τους ισχυρά οικονομικούς εταίρους της. Γι’ αυτό και το ντοκυμαντέρ αυτό παίρνει επιπρόσθετη αξία.

Αιρετικές Ιδέες.

Δείτε την ταινία:

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο