Εδώ το “veto”, εκεί το “veto”, που είναι το “veto”;

Εδώ το “veto”, εκεί το “veto”, που είναι το “veto”;


Επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση για άσκηση veto από την πλευρά της Ελλάδας σε κοινή δήλωση του ΝΑΤΟ για την Ιντλίμπ δεν υπάρχει
.

Η κυβέρνηση επισήμως τηρεί μέχρι τώρα απόλυτη σιγή ιχθύος για το ζήτημα του veto. Άκρα του τάφου σιωπή. Μυστικά και άγνωστα όσα διημείφθησαν στη ΝΑΤΟϊκή συνάντηση της Παρασκευής 28/2 στις Βρυξέλλες πίσω από τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες του ΝΑΤΟ.

Κάποιες ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, αγνώστου προέλευσης διαρροές και μυστηριώδεις ανώνυμοι κύκλοι ισχυρίζονται ότι ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ με κυβερνητική εντολή έβαλε τελικά veto για την έκδοση κοινής ΝΑΤΟίκής δήλωσης για τα γεγονότα στην Ιντλίμπ.

Θα περίμενε κανείς να μάθει  από αυτούς τους ανώνυμους κύκλους το συνολικό περιεχόμενο της δήλωσης.

Θα περίμενε κυρίως το προφανές να ακούσει ότι το veto έχει τεθεί για την παράνομη παρουσία και βάρβαρη δραστηριότητα του κατοχικού τουρκικού στρατού στη Συρία και ειδικά στην επαρχία της Ιντλίμπ, διότι αυτά παρελείποντο από την κοινή δήλωση.

Θα ανέμενε να ακούσει, έστω, ότι το veto ετέθη για το γεγονός ότι στην κοινή δήλωση δεν καταδικάζοντο οι κτηνωδίες των τζιχαντιστών μισθοφόρων της Τουρκίας στην Ιντλίμπ.

Οικτρές αυταπάτες! Όλα τούτα δεν υπήρχαν, φυσικά, στην κοινή ΝΑΤΟϊκή δήλωση αλλά ουδόλως ενόχλησε η απουσία τους την κυβέρνηση.

Αντίθετα ο Έλληνας εκπρόσωπος στη συνάντηση του ΝΑΤΟ δεν είχε καμία αντίρρηση να εκφράσει και να προσυπογράψει, στο όνομα της ευρωατλαντικής προσήλωσης, την αλληλεγγύη του στην Τουρκία και την καταδίκη του, η οποία ήταν ρητή στη ΝΑΤΟϊκή δήλωση, στις συριακές δυνάμεις, οι οποίες, με την αρωγή της Ρωσίας, μάχοντο για την απελευθέρωση της Ιντλίμπ, έδαφος της συριακής επικράτειας.

Η κυβέρνηση, η οποία δεν ενοχλήθηκε από όλα αυτά τα τραγικά και άκρως επιζήμια για όλη την περιοχή, έθεσε αντιθέτως veto, πάντα κατά τις ανώνυμες πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, διότι οι μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία δεν εδέχθησαν να συμπεριληφθεί στη ΝΑΤΟϊκή δήλωση η ούτως η άλλως απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε και Τουρκίας για τους πρόσφυγες, κάτι που ζητούσε η ελληνική πλευρά, αν και αυτή η απαράδεκτη συμφωνία δεν είχε εμποδίσει μέχρι τώρα να μετατρέπεται η Ελλάδα σε “χωματερή ψυχών” από μέρους τόσο της Ε.Ε όσο και της Τουρκίας.

Αν ετίθετο, δηλαδή, στην κοινή δήλωση η ανάγκη τήρησης της συμφωνίας Ε.Ε-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, η Ελλάδα τώρα θα είχε εγκρίνει αυτή τη δήλωση καταπίνοντας την κάμηλο της τουρκικής εισβολής και κατοχής μέρους της Συρίας.

Ξεχνάει φαίνεται η κυβέρνηση ότι ο σημερινός Τούρκος εισβολέας στη Συρία, είναι ο χθεσινός εισβολέας στη Βόρεια Κύπρο και δύναμη κατοχής της, ο εισβολέας σήμερα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και ίσως ο εισβολέας αύριο στα νησιά μας.

Αυτοί όμως που ξεχνάνε είναι καταδικασμένοι γρήγορα να υποστούν τα λησμονημένα, ίσως σε ακόμα χειρότερη έκδοση.

Υ.Γ: Αναμένουμε, πάντως, την επίσημη και αναλυτική κυβερνητική ενημέρωση για τη ΝΑΤΟϊκή συνάντηση της Παρασκευής στις Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση ότι και να κάνει, όσο και αν στρεψοδικεί, δεν μπορεί να την αποφύγει.

από το «https://iskra.gr/»

 

Αφήστε ένα σχόλιο