Ο επικίνδυνος ιός είναι η υστερία των καναλιών.

Ο επικίνδυνος ιός είναι η υστερία των καναλιών.


του Γ. Παπαδόπουλου – Τετράδη

Και επειδή η ιστορία με τον κορωνοϊό έχει καταντήσει αηδία, η ελληνική τηλεοπτική δημοσιογραφία θα έπρεπε να ντρέπεται αν είχε τσίπα. Να ντρέπεται, γιατί οι πραγματικές ειδήσεις περί τον ιό δεν ξεπερνούν τα 5 λεπτά ανά 12ωρο.

Συγκεκριμένα: Τόσα κρούσματα, αυτής της σοβαρότητας, εδώ, εκεί και παρακεί. Αυτά τα μέτρα έχουν παρθεί και αυτά καλούνται οι πολίτες να πάρουν. Αυτά λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και αυτά ο Ελληνικός Μηχανισμός, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί, ο καθένας σ αυτό που τον αφορά. Αυτές είναι οι οικονομικές εξελίξεις και αυτές οι εικόνες σε άλλες χώρες. Τελεία.

Αντ’ αυτού, τα ελληνικά κανάλια ασχολούνται πάνω από 6 ώρες τη μέρα το καθένα, με τα δελτία ειδήσεων και άλλες εκπομπές, αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια επί ώρες και μέρες, αναλύοντας μέχρι και το εύρος της κωλοτρυπίδας της γάτας του κουμπάρου του μάρτυρα, που είδε έναν Κινέζο να βήχει στο σούπερ μάρκετ.

Οι ερωτήσεις στους γιατρούς είναι καταιγιστικές σε σημείο που παίρνει κανείς πτυχίο λοιμοξιολογίας από τηλεοράσεως, χωρίς να έχει ιδέα από ιατρική. Πληροφορίες στην πλειονότητά τους εντελώς άχρηστες. Αφού οι γιατροί επαναλαμβάνουν μονότονα ότι ο ιός είναι ήπιος και απειλούνται μόνο οι πολύ ευπαθείς οργανισμοί. Τζάμπα τα λόγια. Φτου κι απ’ την αρχή η υστερική δημοσιογραφία ξαναρωτάει και ματαξαναρωτάει τα ίδια και τα ίδια για να γεμίσει ο χρόνος στο δελτίο και στην εκπομπή. Με την πεποίθηση ότι κάνει τη δουλειά της επειδή “αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες”. Σε πόση ποσότητα συνάδερφοι;

Το μόνο αποτέλεσμα είναι να ακούει κανείς σημεία και τέρατα γύρω του από τον καθένα που ούτε που κατάλαβε τι είπε ο κάθε γιατρός, βγάζοντας τα δικά του κομπογιαννίτικα συμπεράσματα. Και να τρομοκρατείται ο κάθε αμόρφωτος τομαράκιας που πάει και αδειάζει τα ράφια στα μαγαζιά, έχοντας γραμμένους τους διπλανούς του στα παλιά του τα παπούτσια για την επάρκεια των αγαθών.

Η ελληνική δημοσιογραφία νομίζει ότι διυλίζοντας τον κώνωπα κάνει δημοσιογραφία. Στην πραγματικότητα κάνει υστερία. Τη δική της υστερία, την οποία μεταδίδει στους ακροατές και θεατές της. Είναι ανίκανη να εκτιμήσει ότι επαναλαμβάνοντας τη λέξη κορωνοϊός 1.000 φορές τη μέρα, σε μια διαρκή και μονότονη επανάληψη χιλιοειπομένων ειδήσεων για την 38χρονη, τη 40χρονη, τον 70χρονο και τον 120χρονο, τις μάσκες τις κάσκες, το Παστέρ, το πλύσιμο των χεριών και το σκούπισμα του κώλου με απαλό χαρτί υγείας, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να σπέρνει ανησυχία και να εγκαθιστά το φόβο και την παρουσία ενός ιού στο πολλαπλάσιο από την πραγματική του παρουσία. Σπέρνει τον χειρότερο ιό του φόβου.

Αν δει κανείς BBC, ABC, D WELLE, AUSTRIA, TV France 1,2,3, ακόμα και τα ιταλικά κανάλια των υστερικών, που αδειάζουν τα σουπερ μάρκετ, θα διαπιστώσει ότι αφιερώνουν στο θέμα τόσο χρόνο όσος του αρμόζει. Είναι ζήτημα Παιδείας και κουλτούρας, που δεν έχει η ελληνική δημοσιογραφία. Για πολλούς λόγους, που δεν είναι της παρούσας.

Ο νέος ιός είναι εδώ. Και θα διασπαρεί όπως όλες οι γρίπες. Αλλά, η γρίπη μετράει ήδη 65 ΝΕΚΡΟΥΣ στη χώρα και δεν φοβίζει κανέναν. Κανείς δεν πλένει τα χέρια του για τη γρίπη! Ούτε φοράει μάσκα γι’ αυτήν. Τρέμει τον κορωνοϊό, που μάταια οι γιατροί επιμένουν ότι είναι ήπιος. Ίσως η αιτία να είναι ότι ο άνθρωπος είναι άγριος. Ζει ακόμα στο 40.000 πρό χριστού. Κι ο αμόρφωτος άνθρωπος είναι ακόμα πιο επικίνδυνος.

 

Αφήστε ένα σχόλιο