Οι «μπάτσοι», οι ακροδεξιοί και οι γελοιότητες των βουλευτών

Οι «μπάτσοι», οι ακροδεξιοί και οι γελοιότητες των βουλευτών


του Βασίλη Σ. Κανέλλη

H Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ κοινωνία του μέτρου. Παρά το γεγονός ότι από μικρά παιδιά μεγαλώνουμε με τη ρήση των αρχαίων ημών προγόνων «μέτρον άριστον», δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε μια ισορροπία.

Εν προκειμένω θα μπορούσε να μας χαρακτηρίσει κανείς… ανισόρροπο λαό που δεν μπορεί να αναλύσει τα γεγονότα και τις καταστάσεις με σύνεση.

Πάρτε για παράδειγμα τα όσα έχουν γίνει με τη Νίνα Κασιμάτη και την περίφημη δήλωσή της για το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Η εν λόγω κυρία βουλευτής, αφού πέρασε από το ΠΑΣΟΚ και αποχώρησε για να μην ψηφίσει μνημόνια, πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για να τα ψηφίσει όλα μαζί.

Κι αφού φωτογραφήθηκε με τους Χρυσαυγίτες σε μια… μονοήμερη που οργανώθηκε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τώρα αποφάσισε να το παίξει πολύ προοδευτική. Να μιλήσει με τη γλώσσα της νεολαίας βρε παιδί μου και να φωνάξει «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Βεβαίως, με πόνο καρδιάς ζήτησε συγγνώμη αλλά τι να το κάνεις; Ήταν αργά πια μιας και το κόμμα της υπέστη δεινή επικοινωνιακή ήττα.

Την ανοησία, την αμετροέπεια ήρθε να ενισχύσει και ο γνωστός για τις… μπαλαφάρες του, Γιάννης Μπαλάφας. Με την Πάολα και τα… τέτοια της ανά χείρας είπε κι αυτός να κερδίσει λίγα λεπτά διασημότητας βάζοντας στο στόχαστρο τους μπάτσους, τα γουρούνια, τους δολοφόνους, μαζί ή και χώρια τον καθέναν.

Βαθύτατα προσβλητικές για έναν κλάδο εργαζόμενων, είτε μας αρέσει αυτό που κάνουν, είτε όχι. Αλλωστε, παιδιά των 700 ευρώ είναι, μπορεί αδέρφια μας, ξαδέρφια μας, γείτονές μας.

Και στο κάτω – κάτω, 4,5 χρόνια γιατί δεν κατάργησε τα ΜΑΤ ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν του άρεσαν;

Βαθύτατα σεξιστικές επίσης οι δηλώσεις Μπαλάφα, όμως, φαίνεται ότι στην Αριστερά που εκπροσωπούν έχουν άλλο σκεπτικό για τον σεξισμό.

Όμως, το μέτρο χάνεται όταν εμφανίζεται κι ένας ακόμη… μετρ της ανοησίας. Κι έχει πει πολλές ο Παύλος Πολάκης. «Σιγά μη διώξουμε την Κασιμάτη, πρώτα ας φύγει ο Χρυσοχοϊδης», είπε καθώς γι’ αυτόν όλα είναι συμψηφισμός.

Αλλά ο Πολάκης που… πολλάκις έχει προσβάλλει και στοχοποιήσει ανθρώπους, είπε και κάτι σωστό. Έγραψε: «Διώξτε τον Χρυσοχοΐδη πρώτα που έχει αφήσει λυτούς τους ακροδεξιούς και Χρυσαυγίτες που ενδημούν μέσα στα Σώματα Ασφαλείας και τώρα δεν νιώθουν «ευνουχισμένοι» και ξανακουβεντιάζουμε».

Τι συμβαίνει στα Σώματα Ασφαλείας;

Μέσα στην αμετροέπειά του έχει κι ένα δίκιο. Στα Σώματα Ασφαλείας υπάρχουν πολλοί ακροδεξιοί και πολλοί Χρυσαυγίτες με τους οποίους ποτέ δεν ασχοληθήκαμε σοβαρά.

Γιατί όταν στις εκλογές του 2012 έπαιρνε η Χρυσή Αυγή πάνω από 15% εκεί όπου ψήφιζαν αστυνομικοί, εμείς απλά δείχναμε το δέντρο κι όχι το δάσος.

Τώρα που η εγκληματική οργάνωση έχει πάει σπίτι της, και σύντομα στη φυλακή, ο χρυσαυγιτισμός εκδηλώνεται με πιο ύπουλο τρόπο.

Για παράδειγμα εκδηλώνεται με έναν νταή πατέρα που δέρνει 10χρονο.

Εκδηλώνεται με τα μπάρμπεκιου της ντροπής κατά μεταναστών.

Αλλά εκδηλώνεται και με τις άθλιες εικόνες που καταγράφηκαν στα Εξάρχεια και αλλού με αστυνομικούς να δέρνουν όποιον βρουν μπροστά τους.

Εκδηλώνεται με το σκληρό κλίμα καταστολής και με τον τσαμπουκά του κάθε ανόητου αστυνομικού που εκλαμβάνει την «ελευθερία των κινήσεων» ως ασυδοσία και αστυνομική αυθαιρεσία.

Εκδηλώνεται με την εντολή να μπουκάρει η Αστυνομία σε κλαμπ και να φέρεται σε 300 άτομα λες και είναι εγκληματίες.

Εκδηλώνεται με τις χυδαίες εκφράσεις κατά πολιτών που περνάνε μπροστά από διμοιρία των ΜΑΤ η οποία θέλει να κάνει χαβαλέ και να βγάλει τα απωθημένα του.

Εκδηλώνεται με κάθε μορφή ακραίας βίας, όχι μόνο κατά ταραχοποιών στοιχείων (που στο κάτω – κάτω έχουν κι αυτοί δικαιώματα) αλλά και κατά αθώων που δέρνονται ανηλεώς επειδή βρέθηκαν στη λάθος ώρα στον λάθος τόπο.

Εκδηλώνεται με επιθέσεις κατά γυναικών, με ξεγυμνώματα προσαχθέντων, με βία ακόμη και κατά γιατρών και δικηγόρων.

Ναι, λοιπόν. Είναι ανόητοι οι βουλευτές που βρίζουν συλλήβδην τους αστυνομικούς και τους κάνουν στόχο.

Είναι ανόητοι και όσοι κάνουν συμψηφισμούς.

Αλλά ας το δουν λίγο εκεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, γιατί υπάρχουν και «μπάτσοι» μέσα στο αστυνομικό σώμα.

Υπάρχουν χρυσαυγίτες, ακροδεξιοί που παίρνουν ένα γκλομπ και βαράνε όπου βρουν ή που ρίχνουν για πλάκα χημικά.

Αν έχουν πάρει τέτοιες εντολές είναι ακόμη χειρότερο, πρέπει να ελεγχθούν και οι προϊστάμενοί τους.

Αν, όμως, δρουν μεμονωμένα, με βάση μια ακραία συμπεριφορά που έχουν, τότε θα πρέπει να πάνε σπίτι τους.

Να πάει και η Κασιμάτη ή ο Μπαλάφας σπίτι του για όλες αυτές τις λεκτικές γελοιότητες.

Αλλά να πάνε σπίτι τους και όσοι πιστεύουν ότι τους δίνει το δικαίωμα η Δημοκρατία να συμπεριφέρονται λες και υπηρετούν ακραία καθεστώτα.

από το «https://www.in.gr/»

 

Αφήστε ένα σχόλιο