Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το μεταναστευτικό: Μύθοι και αλήθειες.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το μεταναστευτικό: Μύθοι και αλήθειες.


του Πέτρου Αργυρίου

Οι Μετανάστες και οι Πρόσφυγες…

Λάθος. Παρότι οι μηχανισμοί διακίνησης είναι κοινοί, υπάρχει πρόνοια του Διεθνούς Δικαίου μόνο για τους πρόσφυγες. Σε σχέση με την υποδοχή, για τους μετανάστες υπάρχει μόνο το δίκαιο της θάλασσας που προβλέπει την διάσωσή τους σε περίπτωση κινδύνου ζωής. Για αυτό άλλωστε κι η ρίψη τους στη θάλασσα αποτελεί κοινή πρακτική των σωματεμπόρων. Η μετατροπή του προσφυγικού σε μεταναστατευτικό έγινε ρητορικά στην Ελλάδα από τον Συριζα με το επιχείρημα της κυρίας Χριστοδουλοπούλου ότι αν τους λέμε μετανάστες θα σταματήσουν τα κονδύλια από την ΕΕ, επιχείρημα απέναντι στο οποίο τα κανάλια έκατσαν κλαρίνο.

Όποιος λοιπόν δέχεται εξ αρχής τον όρο «πρόσφυγες και μετανάστες» ως κάτι το ομούσιο και αδιαίρετο, έχει βγάλει τον εαυτό του οφσάιντ, και μάλιστα από τ΄ ακροδεξιά.

Πρέπει να προστεθεί επίσης, πως τόσο η Τουρκία όσο και οι ίδιοι οι Σύριοι Πρόσφυγες στην Τουρκία, αρνούνται τον όρο «πρόσφυγας» και προτιμούν τον όρο φιλοξενούμενος, με σαφέστατες αναφορές στην μουσουλμανική φιλοξενία και «ενότητα».  Και αυτό έχει τα πάντα να κάνει και με τα γεωπολιτικά παιχνίδια του Ερντογάν, ο οποίος τους αποκάλεσε «φιλοξενούμενους κι αδέρφια»

Αυτό δεν αναιρεί φυσικά το καθεστώς του πρόσφυγα αλλά φωτίζει μια άγνωστη πτυχή του θέματος.

Τα σύνορα δεν μπορούν να φυλαχτούν. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα βρουν τον τρόπο αν χρειαστεί ακόμη και πετώντας.

Τα πρόσφατα ιστορικά παραδείγματα το διαψεύδουν. Σκόπια και Βουλγαρία έκλεισαν τα σύνορα για λογαριασμό της ΕΕ και με την βαλκανική οδό κλειστή, οι ροές περιορίστηκαν. Δεν ζούμε στο 1700. Τα τεχνολογικά μέσα βρίσκονται σε διαρκή εξέλιξη κι εφαρμογή.

Ναι αλλά τα θαλάσσια σύνορα δεν φυλάσσονται.

Λάθος. Οι δυσκολίες είναι σαφέστατα πολύ δυσκολότερες για μια σωρεία λόγων. Κατά την διακυβέρνηση με αρμόδιο πρωθυπουργό τον Σαλβίνι, οι ροές στην Ιταλία από την Μεσόγειο υποδεκαπλασιάστηκαν. Το ανθρωπιστικό κόστος όμως από την άλλη πολλαπλασιάστηκε καθώς οι κίνδυνοι για την ζωή των αιτούντων ασύλου, αυξήθηκε σημαντικά.

Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στο παράδειγμα της Ιταλίας και της Ελλάδας: Η Ιταλία έχει κάνει συμφωνία με τις αρχές της Λιβύης, το λιμενικό και το ναυτικό για αποτροπή των περασμάτων. Αυτή η συμφωνία μειώνει τις ροές για τους Ιταλούς, αυξάνει το κόστος ζωής στο Λιβυκό πέλαγος.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, απόλυτος ρυθμιστής είναι η Τουρκία, μια εχθρική μας χώρα με ρητές βλέψεις εις βάρος μας.

Ο Σύριζα φταίει

Φυσικά και φταίει. Οι λαθροδιακινητές μοιράζουν φυλλάδια στα υποψήφια θύματα τους με επιλεκτικές δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτικών δημιουργώντας κλίμα.

Επίσης η διαχείριση του ζητήματος επί διακυβέρνησης ήταν δραματική, αμελής κι άρρυθμη με κατασπατάληση κονδυλίων κι πολυάριθμες ανεπάρκειες.

Στην Ελλάδα, στις αρχές του χρόνου είχαμε 73000 καταγεγραμμένους πρόσφυγες και μετανάστες, νούμερο που ξεπερνά κατά πολύ τις υπάρχουσες δομές. Παρά την Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας το 2016 που προέβλεπε επιστροφές μέχρι και 75000 ατόμων, η Ελλάδα το 2018 «κατάφερε» να επιστρέψει στην Τουρκία, μόλις 332

Την ίδια στιγμή, με την συμφωνία Γερμανίας-Ελλάδας το 2018, πολύ περισσότεροι πρόσφυγες επαναπροωθήθηκαν στην χώρα πρώτης υποδοχής… την Ελλάδα.

Φταίει η Μέρκελ.

Το Welcome Refugees ήταν η σημαία των λαθροδιακινητών και η εγγύηση για μετανάστες και πρόσφυγες. Σε μια περίοδο που πολλά δυτικά Think Tanks επιδίωκαν κινέζικο μοντέλο εργασίας για να γίνουν τα προϊόντα πιο ανταγωνιστικά κι αυτό γίνεται μόνο με μείωση μισθών κι αύξηση των εργατικών χεριών σε μια ΕΕ που ούτως ή άλλως έχει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα, το βιομηχανικό επιμελητήριο της Γερμανίας ζήτησε 1.000.000 Σύριους εργάτες.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία: Η Διακυβέρνηση Σύριζα τα κανε μπάχαλο με τις ταυτοποιήσεις γιατί ως γνωστόν, λιάζονταν και μετά εξαφανίστηκαν και δεν ξέρουμε που πήγαν, στην Γερμανία έφτασε ένα μείγμα κι όχι αυτό που ζήτησαν και τα ισλαμιστικά τρομοκρατικά χτυπήματα μαζί με το προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους ντόπιους πληθυσμούς, πολλές φορές ακόμη κι επιδεικτικά όπως στην περίπτωση των χριστουγεννιάτικων εορτασμών σε πολλές γερμανικές πόλεις, αρκούσαν για να καταβαραθρώσουν τα συστημικά κόμματα και να υπάρξει αλλαγή πολιτικής 180 μοιρών με τα σύνορα της ΕΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ και την Ελλάδα να βρίσκεται στη λάθος μεριά τους…

Ναι αλλά ο Μητσοτάκης…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε σε δηλώσεις του για μια πολυπολιτισμική κοινωνία.

Η Ελληνική κοινωνία είναι βέβαια ήδη πολυπολιτισμική, με σημαντικό αριθμό αρμενίων, εβραίων,  αιγυπτίων, με παράλληλες κοινωνίες Ρομά όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, με Πομάκους στην Θράκη, με 600000 αρκετά ενταγμένους Αλβανούς μετανάστες και τις πολιτισμικές συμβολές των πολλών κυμάτων των παλιννοστούντων μας. Επίσης έχουμε σαφέστατα «πολυπολιτισμικά» κατάλοιπα από την Οθωμανοκρατία και διαρκείς επιρροές από τη Δύση.

Αυτό που λείπει από την εξίσωση είναι ένας λαμπρός νεοελληνικός πολιτισμός κι όχι συμβολές από άλλες κουλτούρες που έχουν κολλήσει στην θεοκρατία και την μισαλλοδοξία της.

Ο πολυπολιτισμός που εσύ επικαλείσαι βρίσκεται ήδη στη Μέση Ανατολή. Και πλέον και στα Hot Spots, όπου ο ενδομεταναστευτικός ρατσισμός και η θρησκευτική μισαλλοδοξία είναι κυρίαρχες πτυχές της ζωής εκεί, με τα μαχαιρώματα και τους βιασμούς ανάμεσα σε διαφορετικά εθνωτικές και θρησκευτικές ομάδες, δίνουν και παίρνουν. Αλλά δεν θα τολμούσες ποτέ να πεις τον καημένο τον μετανάστη, ρατσιστή, έτσι δεν είναι; Αυτό το πικρό ποτήρι το κρατάς μόνο για τους συμπολίτες σου.

Γυρνώντας στον Κο Μητσοτάκη, πρέπει να σημειωθεί ότι στο περιβάλλον του υπάρχουν άνθρωποι του περιβάλλοντος του φιλάνθρωπου κερδοσκόπου δισεκατομμυριούχου George Soros που προωθεί την μετανάστευση για δικούς του λόγους, όπως ο κύριος Ζαβός και η συγγενής του κου Μητσοτάκη Αντιγόνη Λυμπεράκη, πρόεδρος πλέον του Solidarity Now , ιδρύματος με μεγάλη χρηματοδότηση από τα ιδρύματα Open Society του Soros.

O Soros είχε επαφές και με την κυβέρνηση Σύριζα και πρωτοφανή διείσδυση στο περιβάλλον ΓΑΠ.

Έχοντας αυτά κατά νου, ας δούμε την μεταναστευτική πολιτική του Μητσοτάκη.

Ναι μεν γίνεται αυστηρότερη και σοβαρότερη αλλά: Οι μετεγκαταστάσεις μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, τους βγάζει έξω από το κάδρο της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας. Πράγμα που σημαίνει αυτοί οι περίπου 40000, δεν γίνεται να επιστραφούν στην Τουρκία. Κάτι που αφήνει μόνο το ενδεχόμενο της επιστροφής στις χώρες καταγωγής τους που είναι αρκετά προβληματικό.

Επίσης, σημαντικός αριθμός που έρχεται από τον Έβρο κι άλλες οδούς, δεν περιλαμβάνονται στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Γιατί δεν τους θέλουν πίσω στις χώρες τους;

Παρότι υπάρχει με τους μετανάστες σημαντική διαρροή κεφαλαίων από τις χώρες καταγωγής τους όπως θα δούμε αργότερα, η απάντηση είναι μία κοινή: συνάλλαγμα από τις χώρες που βρίσκονται.

Οι μετανάστες είναι φτωχοί και κατατρεγμένοι που τρέχουν να γλυτώσουν από την φτώχια και την κακομοιριά.

Αυτό το στερεότυπο έχει ισχύ, αλλά σίγουρα όχι τόσο καθολική όσο είχε τις προηγούμενες δεκαετίες. Η συγκινητική εικόνα του μετανάστη που περνάει βουνά και λαγκάδια σήμερα είναι η εξαίρεση. Σήμερα τα πάντα γίνονται από τους λαθροδιακινητές και την Τουρκία.

Προ κρίσης η ταρίφα για την χώρα μας ήταν 5000 ευρώ. Στην αρχή της κρίσης έπεσε ακόμη και στα 2000. Σήμερα μπορεί να βρεθεί και σε φιλική τιμή των 1000 ευρώ.

Ένα σημαντικό κομμάτι των μεταναστών ανήκει στη μεσαία τάξη κι επενδύουν σημαντικά ποσά για τα δεδομένα της χώρας τους, ρισκάροντας την ζωή και την ελευθερία τους, ακούγοντας τις Δυτικές σειρήνες και τις φήμες των λαθροδιακινητών.

Συνολικά, το ποσό που έχουν δαπανήσει αυτοί που ευρίσκονται σήμερα στην χώρα μας μόνο για το επικίνδυνο ταξίδι τους, ανέρχεται σε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, οι Τουρκικές αερογραμμές έχουν πλέον το μεγαλύτερο μερίδιο πτήσεων από κάθε άλλη εταιρία σε χώρες τις Αφρικής με πολύ φθηνά εισιτήρια ενώ η τουρκική e-visa αποκτάται από αφρικανούς με μόλις ένα τηλέφωνο και κάποια τέλη.

Όλος αυτός ο όγκος, αραδιάζεται στην Τουρκία κι αν το επιθυμεί μπορεί να περάσει στην δικαιοδοσία των λαθροδιακινητών που περιμένουν το πράσινο φως από τον Ερντογάν.

Έτσι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί όχι μόνο το προσφυγικό αλλά εδώ και κάποια χρόνια δημιουργεί ο ίδιος μεταναστευτικό, προσκομίζοντας οφέλη για τις Τουρκικές αερογραμμές, για τους λαθροδιακινητές, παίρνοντας κονδύλια από την ΕΕ, εκβιάζοντας την κι επιβάλλοντας συνθήκες που αργά ή γρήγορα θα γίνουν ακραίες για την Ελλάδα.

Το μεταναστευτικό δεν είναι απλά ανθρωπιστικό ζήτημα. Είναι και μείζον θέμα πολιτικής και γεωπολιτικής. Επίσης, η βιομηχανία μετανάστευσης είναι από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες εγκλήματος στον κόσμο, με ετήσιους τζίρους 6,6 δις.

Οι ΜΚΟ είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της βιομηχανίας και με κάποιες εξαιρέσεις, έχουν κάθε λόγο να θέλουν το φαινόμενο της μετανάστευσης να ενισχυθεί. Πολλές φορές δε, κάνουν ότι μπορούν για να το ενισχύσουν, συνεργαζόμενες με τα πιο εγκληματικά στοιχεία της βιομηχανίας.

Υπάρχει κι ένα μικρότερο κομμάτι του μεταναστευτικού το οποίο αφορά όντως φτωχούς και κατατρεγμένους. Αυτό ελέγχεται από τα πιο εγκληματικά στοιχεία της βιομηχανίας μετανάστευσης. Φτωχοί ή καταχρεωμένοι άνθρωποι πληρώνουν τα εισιτήρια, νοικιάζοντας τον εαυτό τους, για μαύρη εργασία ή και πορνεία. Σε αυτή την κατηγορία ανήκαν οι 33 νεκροί στο κοντέινερ φορτηγού στην Αγγλία.

Ε Τότε, να ανοίξουμε τα σύνορα

Βεβαίως. Εντός ενός χρόνου η Ελλάδα θα έχει τρία εκατομμύρια μετανάστες, ευγενική χορηγία της Τουρκίας.

Και το 2050 θα πρέπει να υποδεχτεί μετά βαϊων και κλάδων 200 εκατομμύρια των νέων επίδοξων μεταναστών που ο ΟΗΕ εκτιμά ότι θα δημιουργηθούν.

Ναι αλλά τι φταιν οι μετανάστες;

Προωθείται έντεχνα, ένας μύθος ότι οι μετανάστες είναι tabula rasa. Ότι είναι μόνο υπεύθυνοι για την επιβίωση τους και για μια καλύτερη ζωή και δεν φέρνουν καμιά ευθύνη για τις επιλογές τους. Σε όλα τα άλλα είναι θύματα. Αυτό όπως τόνισε και ο Ζίζεκ, είναι κατάργηση της προσωπικότητας και της ατομικής ευθύνης. Όλοι θέλουμε να επιβιώσουμε και να χουμε μια καλύτερη ζωή κι οι περισσότεροι από εμάς είμαστε θύματα καταστάσεων. Αυτό δεν ακυρώνει την ευθύνη των ατομικών επιλογών μας. Όταν ο μετανάστης δεν ενημερώνεται για το ποια είναι η πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα και την ΕΕ, όταν αρκείται στον Θείο τον Αχμέτ που πριν από είκοσι χρόνια τον άκουσε να του λέει πως στην Γερμανία την περνάει ζωή και κότα χάρη στην ηλίθια επιδοματική των απίστων, όταν αρκείται για θέματα ζωής και θανάτου στις φήμες των λαθροδιακινητών και πετάει ένα σωρό λεφτά για να βρεθεί στο μέση του πελάγους ή σε ψυγείο φορτηγού, φέρει την ευθύνη της αρχικής επιλογής του και μόνο. Αλλά αυτή την ευθύνη φυσικά την φέρνει. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να τιμωρηθεί (κι άλλο) για αυτή, αλλά την φέρνει. Ποιοι είστε εσείς οι ανθρωπιστές που θα του την στερήσετε;

Ναι αλλά η άλλη είναι τόσο ανεύθυνη που έρχεται με το μωρό στην κοιλιά ρισκάροντας τη ζωή και των δυο.

Αν κινδύνευες να γίνεις χίλια κομμάτια από βόμβα ή από τα μαχαίρια των τζιχαντιστών, θα σου πω εσύ τι ρίσκα θα΄ παιρνες. Αυτά για τις προσφυγομάνες. Για τις μετανάστριες τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Στο πατριαρχικό Ισλάμ δεν υπάρχει διαφωνώ με τον άντρα μου. Αν ο 25χρονος την έχει ψωνίσει και θέλει ντε και καλά να ζήσει στον δυτικό παράδεισο τσάμπα και της πει γυναίκα μάζεψ΄τα και πάμε, αν η γυναίκα πει όχι, οι συνέπειες θα είναι αφάνταστα δυσάρεστες.

Και με τα ασυνόδευτα. Τι γίνεται με τα ασυνόδευτα;

Συνήθως καταλήγουν στην παιδική πορνεία. Κάποιες φορές γίνονται και όργανα. Από τα 4500 που

υπολογίζονται, τα 1500 αγνοούνται κι έχουν την μοίρα που προαναφέραμε. Κάντε μια βόλτα στο Πεδίον του Άρεως βράδυ, και θα βρείτε κάποια από αυτά, εκτός και αν έχει κάτι αλλάξει εν αγνοία μου.

Αυτά τα παιδιά χρειάζονται επειγόντως ειδικές δομές.

Αλλά τότε γιατί οι καλοί και προοδευτικοί Ευρωπαίοι δεν βάζουν πλάτη;

Γιατί, προφανώς, κάτι ξέρουν παραπάνω. Σε αυτό το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα, υπήρξαν αρκετά κυκλώματα που δίναν έγγραφα με πλαστές ηλικίες.

Έτσι, εκεί που περιμένεις ένα παιδί ή έναν έφηβο σου σκάει ένας μαντράχαλος.

Και το ζήτημα δεν σταματάει εκεί. Με την τουρκική εισβολή στη Συρία, οι μισοί Κούρδοι  φρουροί του στρατοπέδου συγκέντρωσης Al Hawl άφησαν τα πόστα τους για να πολεμήσουν τον Ερντογάν και τους Σύριους Σουνίτες του FSA. Το Al Hawl έχει 71000 άτομα, κυρίως γυναικόπαιδα, με χιλιάδες από αυτά να είναι δυτικοί: Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί; Είναι οικογένειες τζιχαντιστών. Τα περισσότερα παιδιά εκεί θηλάζονται όχι μόνο με γάλα αλλά και με ριζοσπαστική ιδεολογία. Και δεν έχουν με κάτι άλλο να την συγκρίνουν.

Η επόμενη γενιά τζιχαντιστών έχει ήδη εκκολαφθεί.

Αν τυχόν το στρατόπεδο διαλυθεί, θα έχουμε και μια φουρνιά ασυνόδευτων… τζιχαντιστών.

Οι Ευρωπαίοι αρνούνται να τα πάρουν πίσω και να παρέχουν την ειδική ψυχολογική υποστήριξη που αυτά τα παιδιά χρειάζονται. Για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Όπως και να χει, πρέπει να δημιουργηθούν ειδικές επιτροπές που να κρίνουν την ηλικία των ασυνόδευτων που έχουμε ήδη.

Επίσης πρέπει να ζητηθεί οπωσδήποτε να ενωθούν με τις οικογένειες τους αν τυχόν αυτές βρίσκονται στην Ευρώπη ή όπου αλλού.

Μέχρι τότε, πρέπει να υπάρξουν οπωσδήποτε ειδικές δομές για τα παιδιά αυτά με υποστήριξη ψυχολόγων που να γνωρίζουν κάπως τα ζητήματά τους. Και να παραμείνουν στις δομές αν η επανένωση με τις οικογένειες δεν είναι δυνατή.

Αν συμβούν αυτά και γίνουν καλώς, τότε τα παιδιά αυτά σε δεύτερη φάση πρέπει να ενταχθούν σταδιακά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αφού και όταν έχουν αποκτήσει επαρκή γνώση της γλώσσας στο επίπεδο της παιδείας που πρέπει να ενταχθούν.

Μα τα πράγματα δεν είναι όμως όπως το 2015

Μέγα λάθος. Τα πράγματα είναι κατά πολύ χειρότερα.

Δεδομένου ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν ονειρεύονται να ζήσουν στην Ελλάδα, το 2015, μεγάλο τμήμα των 1500000 προσφύγων και μεταναστών ήταν περαστικοί από τα βαλκάνια.

Σήμερα, τα σύνορα είναι κλειστά. Ότι έρχεται, μένει. το νούμερο του εννιαμήνου εκτιμάται στους 150000, κυρίως μετανάστες, με συμβολή από διαδρομές εκτός Αιγαίου. Αν συνεχιστεί αυτό και τα σύνορα συνεχίσουν να είναι σουρωτήρι, το 2050, ο μεταναστευτικός πληθυσμός θα είναι το λιγότερο ισάριθμος με τον ελληνικό, με την συντριπτική πλειοψηφία τους να είναι Σουνίτες, «αδέρφια και πρώην φιλοξενούμενοι» του Ερντογάν. Η χώρα έπρεπε ήδη να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή έστω επιφυλακής. Ο Ερντογάν ξεκίνησε τον πόλεμο του. Η Τουρκία μας κάνει με τους μετανάστες ότι έκανε με τους εποίκους στα κατεχόμενα στην Κύπρο. Και το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο. Όλοι οι αριθμοί έχουν χτυπήσει κόκκινα. Ήδη το 3,8% του πληθυσμού της είναι μετανάστες και πρόσφυγες. Ήδη. Και κάθε χρονιά τα νούμερα αυξάνονται εκθετικά.

Μα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι ουρανοκατέβατα. Κάθε κράτος πρέπει να είναι σε θέση να εξασφαλίζει στους κατοίκους του σίτιση, υγεία, παιδεία.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που δεν μπορεί πλέον να εξασφαλίσει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα σε σημαντικό πλέον σημαντικό των κατοίκων, πολύ μεγάλα νούμερα μεταναστών σημαίνουν υποβάθμιση του κοινού παρονομαστή των δικαιωμάτων για όλους τους μη έχοντες.

Μα η μετανάστευση είναι η φυσική ροή των πραγμάτων. Οι άνθρωποι διαρκώς μετακινούνται κατά τη διάρκεια της ιστορίας

Σωστό. Όταν όμως βρεθούν σε τόπους με άλλους ήδη εγκατεστημένους πληθυσμούς ή καταφέρνουν να συμβιώσουν ή επέρχεται σύγκρουση, με τον ηττημένο συχνά να εξαφανίζεται ή να υποδουλώνεται. Η ανάγκη της μετακίνησης και την εύρεση καλυτέρων συνθηκών δεν βρίσκεται μόνο πίσω από την εξάπλωση του ανθρωπίνου είδους αλλά και πίσω από πολλούς πολέμους. Οι επιδρομές των Βίκινγκς, η επέλαση των Μογγόλων, η επέκταση των Σελτσούκων, είχαν ως έναν από τους ιστορικούς κινητήριους μοχλούς την κινητικότητα.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η εξαφάνιση των Ινδιάνων.

Μα άμα δεν θέλεις μετανάστες, είσαι φασίστας και ακροδεξιός.

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να επιλέγει σε κάποιο βαθμό τους όρους ζωής του. Αυτό λέγεται ελευθερία. Το να του επιβάλλει κάποιος τρίτος όρους ζωής, αυτό λέγεται ανελευθερία. Κάθε άνθρωπος κρίνει και κρίνεται, αλλά μέχρι εκεί. Πολλά ζώα που κατουρούν για να μαρκάρουν την περιοχή τους το κάνουν επειδή διάβασαν Μπενίτο και το «Ο Αγών μου» κι όχι γιατί δηλώνουν ότι εδώ βρίσκουν πόρους, συντρόφους και μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Βεβαίως βεβαίως, οι φασίστες και ναζί είναι «ζώα». Τώρα μάθατε ότι πολλά ζώα είναι φασίστες και ναζί.

Επίσης, υπάρχουν ομάδες κρούσης του Σύριζα και των αριστεριστών και των αναρχικών πέριξ αυτού που κάνουν ακριβώς αυτήν την δουλειά στο διαδίκτυο, βαπτίζοντας ως ακροδεξιό οποιονδήποτε αντιδρά στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση. Η βιομηχανία της μετανάστευσης έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε πολλούς χώρους, ανάμεσα σε αυτούς και σε κόμματα, στην αστυνομία και σε καταλήψεις που χρησιμοποιούν τους μετανάστες ως ιδεολογική βιτρίνα ή ακόμα και – σε συνεργασία- με ΜΚΟ ως μέσο άντλησης οικονομικών πόρων, όπως εμβληματικά έγινε στην κατάληψη του City Plaza.

Τα τρολς του διαδικτύου έχουν δημιουργήσει ένα τόσο πολωμένο κλίμα στο διαδίκτυο που όταν κάποιος πραγματικός ιδεολόγος επιχειρηματολογήσει υπέρ των μεταναστών, θα εισπράξει χαρακτηρισμούς όπως νεοταξίτης, άνθρωπος των ΜΚΟ, επιβεβαιώνοντας τα φαύλα επιχειρήματα περί της πλειονότητας των ακροδεξιών Ελλήνων.

Η απάντηση σε αυτά τα τρολς είναι μία: που ήσασταν επί 4,5 χρόνια όταν ο Σύριζα μετέτρεψε την Μόρια στο χειρότερο κολαστήριο της Δύσης;

Ναι αλλά το ΑΕΠ αυξάνεται.

Ισχύει. Όπως είπαμε αρκετοί  από τους μετανάστες, ανήκουν στη μέση τάξη της χώρας τους και έρχονται και με κάποιες μικρές οικονομίες. Αυτές πάνε αρχικά στις κοινωνίες υποδοχής, που συχνά τους εκμεταλλεύονται ακόμη και για την φόρτιση του κινητού. Η αύξηση του ΑΕΠ είναι βολική και για την κεντρική κυβέρνηση. Αυτά δημιουργούν για κάποιο διάστημα μια ομερτά. Επίσης είναι αρκετοί από τις τοπικές κοινωνίες που μετέχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε κυκλώματα λαθροδιακίνησης, αυξάνοντας προσωρινά τον πλούτο στις τοπικές κοινωνίες.

Το ψέμα  όμως έχει κοντά ποδάρια. Όταν η πρώτη μαγιά οικονομιών που έχουν οι μετανάστες εξανεμιστεί, αυτοί είναι υποχρεωμένοι να καταφύγουν είτε στην παραβατικότητα είτε να γίνουν αντικείμενα εργασιακής εκμετάλλευσης, ρίχνοντας τους μισθούς και αυξάνοντας την ντόπια ανεργία. Τα ίδια έγιναν στον Λίβανο, το ίδιο συμβαίνει τώρα με την Τουρκία.

Ναι, μα οι Νεόελληνες δεν δουλεύουν με τα χέρια τους.

Για ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού, αυτό ισχύει και τα αίτια έχουν περιγραφεί από άλλους στοχαστές.

Όταν και όπου λοιπόν υπάρχει ανάγκη για εργατικά  χέρια, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προσαρμόσει στα νέα δεδομένα την μεταναστευτική πολιτική προ κρίσης, όταν έκανε διακρατικές συμφωνίες για εργατικά χέρια με συγκεκριμένα μισθολογικές συμφωνίες.

 Έτσι λοιπόν, σήμερα μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει «ΟΑΕΔ» για μετανάστες και πρόσφυγες εντός των hot spot.

Απαραίτητο κριτήριο για οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο είναι ο δηλωμένος σεβασμός στα ήθη και έθιμα και δικαιώματα του πληθυσμού υποδοχής και η αναγνώριση ότι οι νόμοι του κράτους είναι υπέρτεροι της Σαρίας στην δημόσια, κοινωνική και επαγγελματική του ζωή.

Όροι απαράβατοι για όσους μπορούν και θέλουν να ενσωματωθούν και ένα καλό προστάδιο για την όποια ενσωμάτωση τους.

Να τους ενσωματώσουμε όλους τότε.

Η ευρωπαϊκή εμπειρία σε χώρες που αυτοί αποτελούν σημαντικά ποσοστά του πληθυσμού, όπως πχ στην Γαλλία (8%), δεν επιτρέπει σε κανέναν να είναι υπερβολικά αισιόδοξος.

Ακόμη και δεύτερης και τρίτης γενιάς παραμένουν γκετοποιημένοι. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, επιδιώκουν ενεργά την ισλαμοποίηση των χωρών υποδοχής.

Ενδεικτικά, πολύ΄μεγάλα ποσοστά των μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Ευρώπη ήταν θετικά προς τον ISIS, ενώ 3000 ευρωπαίοι τσιχαντιστές πήγαν να πολεμήσουν για χάρην των ισλαμιστών στη Συρία.

Ενσωμάτωση μόνο για όσους μπορούν και θέλουν.

Στα ξερονησιά τότε, όλοι τους.

Ίσως, αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό. Θα χρειαζόταν να χτιστούν πολιτείες από το μηδέν, όπως θέλησε να κάνει ο Ερντογάν με την εισβολή του στη Συρία. Η Ελλάδα δεν διαθέτει ούτε τους πόρους, ούτε την οργάνωση, ούτε το ανθρώπινο δυναμικό. Ακόμη κι αν τα διέθετε, νησίδες αυτονομημένες θα δημιουργούσαν στο μέλλον μια κατάσταση εξόχως προβληματική. Πως θα ήταν π.χ δυνατόν να ερμηνεύσεις σε οποιονδήποτε τον αποκλεισμό τους με λιμενικό και πολεμικό ναυτικό εκεί;

E, εμείς δεν τους θέλουμε. Ας μείνουν στα νησιά.

Σίγουρα κανείς δεν θέλει να ζωή τον τόπο του να υποβαθμίζεται όπως συμβαίνει στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών και να ζει ως ξένος ανάμεσα σε ξένους. Κι όπως δεν θέλεις να συμβεί αυτό στον τόπο σου, δεν θέλεις να συνεχίσει να συμβαίνει και στα νησιά σου. Γιατί έτσι προσκαλείς αργά ή γρήγορα, όλα τα υπόλοιπα φαινόμενα που σου περιέγραψα.

Τα νησιά πρέπει να ενισχυθούν με κάθε δυνατό τρόπο και οι επαναπροωθήσεις να γίνουν από εκεί, τάχιστα.

Δεν υπάρχουν τζιχαντιστές ανάμεσα τους.

Μέγα λάθος. Υπάρχουν καταγεγραμμένες ομάδες τζιχαντιστές που κάναν κουμάντο κατά τόπους στην Μόρια.

Επίσης, με τις εξελίξεις στην Συρία, την ήττα του Ισλαμικού κράτους και την εγκατάλειψη τζιχαντιστικών κάμπ από τους Κούρδους, η διάχυση τους θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη.

Είναι όλοι τους τζιχαντιστές;

Φυσικά και όχι. Είναι όμως κυρίως σουνίτες μουσουλμάνοι. Ενδεικτικά, ο FSA, o ισλαμιστικός στρατός που μάθετε να λέτε συριακή αντιπολίτευση, είχε από την Τουρκία το ελεύθερο να μπαινοβγαίνει στα Hot Spots στην Τουρκία.  Στην πρόσφατη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, 30000 χιλιάδες Σύριοι, πρόθυμοι να σφάξουν Κούρδους και λοιπές μειονότητες ήταν η εμπροσθοφυλακή του Ερντογάν, σε ένα απίστευτο ιστορικό επεισόδιο όπου βοήθησαν άλλη χώρα να εισβάλλει στη δική τους.

Μετριοπαθείς μουσουλμάνοι, υπάρχουν σε ατομικό επίπεδο. Όχι όμως σε επίπεδο πληθυσμών και χωρών. Ο Ερντογάν εμφανίστηκε ως μετριοπαθής μουσουλμάνος. Κι είδαμε που κατέληξε αυτό.

Το δηλητήριο της θεοκρατίας είναι πολύ ισχυρό κι αρχαίο. Οι Νεόελληνες είδαμε και πάθαμε να ξεφύγουμε αρκετά από αυτό.

Ε τότε καλά κάνουν οι φασίστες και τους χτυπούν

Πλάκα μου κάνεις; Οποιαδήποτε μορφή απρόκλητης βίας απέναντι σε φυσικό πρόσωπο είναι αποτρόπαια. Είναι ο κοινός παρονομαστής που έχεις εσύ με τον τζιχαντιστή.

Άλλο αυτό κι άλλο όμως να κάνεις μπάρμπεκιου κάπου έξω από στρατόπεδο συγκέντρωσης τους

Θυμήσου: είναι άνθρωποι. Είτε γυρίσουν στην Τουρκία, είτε γυρίσουν στις χώρες τους, είτε μείνουν εδώ, έχουν μνήμη. Θα θυμούνται πως τους φέρθηκες. Φάε πιες κάνε ράνε ότι θες όπου θες, αντίδρασε, αλλά μην προκαλείς για να προκαλέσεις. Μην γίνεσαι ακτιβιστής της κακιάς ώρας

Ναι αλλά και στους μικρασιάτες και τους Ποντίους, το ίδιο σκατόψυχα φερθήκαμε

Ένας από τους πολλούς νεοελληνικούς ιστορικούς σκελετούς για τον οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε. Δυστυχώς σου ξεφεύγει μια τόσο δα λεπτομερειούλα. Είμαστε ομοεθνείς, η προσαρμογή και η συμβίωση ήταν άνευ όρων κι αναπόφευκτη. Βλέπεις σήμερα εσένα κανά μικρασιάτη τρίτης γενιάς να ζητά το κεφάλι σου για αυτά που του κανες έναν αιώνα πριν;

Ναι αλλά είμαστε έθνος μεταναστευτικό και ξέρουμε κι εμείς τι περάσαμε στα ξένα.

Αληθέστατο. Μόνο που τις περισσότερες φορές πήγες εκεί που σε θέλανε. Όχι για τα μούτρα ή για τις πεποιθήσεις σου αλλά για τα χέρια σου. Εκτός από την γραφικότητα κάποιων ελληνορθόδοξων κοινοτήτων, η πλειοψηφία των ομογενών δεύτερης και τρίτης είναι πλήρως αφομοιωμένοι. Είπαμε, οι νεοέλληνες είναι μαλάκες αλλά όχι τόσο μαλάκες.

Ναι αλλά το ΝΑΤΟ και ο καπιταλισμός φταίει για όλα.

Σωστό. Μόνο που ξεχνάμε κάτι: Ο ισλαμισμός και οι θρησκευτικοί πόλεμοι προϋπάρχουν κάτι αιώνες του δυτικού ιμπεριαλισμού. Ο δεύτερος, τον εργαλειοποίησε και τον ενίσχυσε ξανά και ξανά για να ρίξει κυβερνήσεις  μη αρεσκείας του -όπως έγινε στην Λιβύη κι όπως επιχειρήθηκε στην Συρία– δεν τον δημιούργησε. Εσύ όμως μάγκα μου τότε χειροκροτούσες την αραβική άνοιξη της δημοκρατίας, όταν στην ουσία ήταν απόπειρα των σουνιτικών μαζών να ανατρέψουν τα κοσμικά καθεστώτα με την στήριξη των δυτικών, των ισραηλινών, της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Μάλιστα, η μονομανία σου σε οδήγησε να γράψεις και άρθρα σαν κι αυτό, υποστηρίζοντας τον ISIS όσο και οι τζιχαντιστές.

Επιπρόσθετα, η μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα, την ρίχνει ακόμη βαθύτερα στους μηχανισμούς «ασφαλείας» της ιμπεριαλιστικής δύσης.  Κατά τα άλλα, τι καιρό κάνει στα μέρη σου;

Και τι κάνουμε ρε αδερφέ;

Η κατάσταση είναι μη διαχειρίσιμη όπως διαμηνύουν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Κι αν οι ροές συνεχίσουν, τα πράγματα θα οδηγηθούν στα άκρα ούτως ή άλλως.

Ένα καλό βήμα είναι ότι ξαναρχίσαν κάποιες διπλωματικές σχέσεις με την Συρία. Εξ αρχής δεν υπήρχε  κανένας λόγος να κλείσουν οι πρεσβείες στην φιλική μας Συρία και θα μας γλύτωνε από πάρα πολλά δεινά η εμπειρία των Σύριων αξιωματούχων για τον λαό τους.

 Η αποικειοκρατική αντίληψη των Δυτικών Χωρών πρέπει να σταματήσει άμεσα κι οι όποιες δυτικές επενδύσεις θα πρέπει να αναβαθμίζουν και τις οικονομίες των χωρών του Τρίτου Κόσμου κι όχι να τις αποστραγγίζουν.

Κι επειδή αυτά θα πάρουν δεκαετίες για να γίνουν κι ίσως να μην γίνουν και ποτέ, κι επειδή ΚΚΕ δεν είμαστε όλοι κι ούτε όλοι χριστιανοί για να περιμένουμε την Δευτέρα Παρουσία, υπάρχουν απλά πράγματα που μπορούν να γίνουν.

Οι πρεσβείες στις χώρες προέλευσης μεταναστών πρέπει να ενισχυθούν άμεσα με παραρτήματα για την νόμιμη μετανάστευση με κριτήρια. Διακρατικές συμφωνίες με τις χώρες αυτές κι όχι μόνο με την Τουρκία πρέπει να επισυναφθούν και φυσικά όχι με το αζημίωτο. Κι επιτέλους, η ΕΕ πρέπει να αγοράσει σε αυτές τις χώρες τηλεοπτικό χρόνο για να ενημερώσει τους πληθυσμούς τους για το ποιες είναι οι πραγματικές συνθήκες σήμερα στο μεταναστευτικό, για το ότι τα σύνορα είναι κλειστά, για τις άθλιες συνθήκες των στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Ελλάδα, για τους κινδύνους ζωής που διατρέχουν οι μετανάστες, έστω και με σποτάκια.

Μια εκστρατεία με αρνητικά μηνύματα που θα λέει αυτό και μόνο αυτό: Την απομαγευτική ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πιέσει άμεσα προς αυτήν την κατεύθυνση. Και εμείς άμεσα την ελληνική κυβέρνηση.

από το «https://agriazwa.blogspot.com/»

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο