Αλήθεια τι συμβαίνει στην Ιταλία;

Αλήθεια τι συμβαίνει στην Ιταλία;


του Βαγγέλη Θεοδωρουλάκη

Στην Ιταλία συνέλαβαν την πλοίαρχο Κάρολα Ρακέτε, Γερμανίδας μέλους ΜΚΟ, η οποία μέχρι και ο πατέρας της ομολόγησε ότι η κόρη του «δεν είναι παρορμητική και γνώριζε τις συνέπειες που θα αντιμετώπιζε».

Η Ρακέτε τώρα κατηγορείται από τις Ιταλικές αρχές για αντίσταση κατά της αρχής, ενθάρρυνση της παράνομης μετανάστευσης και παράβαση των νόμων περί ναυσιπλοΐας κινδυνεύοντας να καταδικαστεί μέχρι και σε δέκα χρόνια φυλάκισης.

Το μεγάλο ερώτημα πίσω απ’ αυτήν την σύλληψη είναι που σταματάνε τα δικαιώματα ενός κυρίαρχου κράτους ν’ αποφασίζει για τις πολιτικές μετανάστευσης και που αυτά κάποιων ΜΚΟ να επιβάλλουν τις ατζέντες τους.

Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος με την κυβέρνηση Σαλβίνι ή με την Γερμανίδα πλοίαρχο που κατά δήλωση της το έκανε για ανθρωπιστικούς λόγους, εδώ αναδεικνύεται ξανά το κορυφαίο επίδικο της εποχής μας. Παγκοσμιοποίηση ή έθνος κράτος;

Όσο και να προσπαθούν τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αναδείξουν την «ευαισθησία» της Ρακέτε και την «αναλγησία» του Σαλβίνι, στον οποίο επιτίθεται σύσσωμο το Ευρωιερατείο, προφανώς για να τελειώσουν μαζί τους μια και καλή, κρεμώντας την ταμπέλα του «φασίστα» (ω τι πρωτότυπο!!!) γύρω από τον λαιμό του και προσπαθώντας να τον παραλληλίσουν με τον Μουσολίνι, παραμένει κυρίαρχο το ερώτημα. Ποιος αποφασίζει πραγματικά;

Οι λαοί μέσω των κυβερνήσεων τους ή κάποιες αδιαφανείς, απρόσωπες ΜΚΟ και οι πολιτικές ατζέντες που εξυπηρετούν;

Τι είναι πιο σημαντικό; Τα κοινωνικά και πολιτιστικά κεκτημένα κάποιων λαών που θέλουν να τα προστατέψουν από τις «εισβολές» ξένων (και μάλιστα με κραυγαλέες αντιθέσεις και υποκρισίες-άλλα κράτη γίνονται ανθρωποαποθήκες, όπως πχ το δικό μας, κι άλλα κράτη όχι μόνο προκαλούν/δημιουργούν το πρόβλημα, αλλά δείχνουν και με το δάκτυλο τους «ανάλγητους ακροδεξιούς»).

Φυσικά δεν φταίνε οι «άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού» που ψάχνουν να βρουν στον ήλιο μοίρα, αλλά τα διευθυντήρια της παγκοσμιοποίησης που ονειρεύονται ένα κόσμο που θα ‘μαστε όλοι μετανάστες εκτός από τους ίδιους που θα ζουν με τους ιδιωτικούς τους στρατούς πνιγμένοι στα βρώμικα λεφτά τους….

ΥΓ: Αλήθεια γιατί δεν τους πήγε στην Γερμανία που θα ‘ταν και καλοδεχούμενοι από την ανθρωπίστρια Μέρκελ; Λυπήθηκε τα καύσιμα;

από το facebook

 

Αφήστε ένα σχόλιο