Ο «νεοφιλελεύθερος» Κούλης και οι… άλλοι

Ο «νεοφιλελεύθερος» Κούλης και οι… άλλοι


του Μανώλη Μούστου

Χαμός στα ίντερνετς με την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ τοποθετήθηκε υπέρ της εφταήμερης εργασίας, αν αυτό αποτελεί -και καλά- συμφωνία μεταξύ εργοδότη-εργαζόμενου. Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού φίλους της κυβέρνησης.

«Ορίστε ποιό είναι το πραγματικό πρόσωπο της δεξιάς» γράφουν στις αναρτήσεις τους.

«Μετά από αυτό, μην πεις ότι δεν ήξερες».

«Ο Κούλης θέλει να δουλεύουμε 7 μέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα. Ορίστε τι μας περιμένει αν βγει η δεξιά στα πράγματα

Σε κάποια πράγματα δεν έχουν άδικο οι φίλοι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας, δεν μπορεί να διανοηθεί μία πολιτική υπέρ των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Για αυτόν και τους ομοίους του, όλα πρέπει να ρυθμίζονται από τους ψυχρούς νόμους της ελεύθερης αγοράς. Αν είσαι εργαζόμενος θα πρέπει να δουλεύεις σε συνθήκες γαλέρας. Αν είσαι άνεργος θα πρέπει να σε πετάνε σε μία χωματερή.

Ο Κυριάκος δίχως αμφιβολία είναι κυνικός και ακραία νεοφιλελεύθερος και θα εφαρμόσει χωρίς δισταγμό σκληρά ταξικά μέτρα εις βάρος της κοινωνίας και υπέρ του κεφαλαίου.

Προϊόν ο ίδιος της οικογενειοκρατίας που κυριάρχησε στην Ελλάδα τις τελευταίες πολλές δεκαετίες δεν ξέρει ούτε τι θα πει σκληρή εργασία, ούτε άγχος για να βγει ο μήνας, ούτε και προσπάθεια για να σταθείς όρθιος με αξιοπρέπεια εσύ και η οικογένεια σου.

Γράφουν οι φίλοι της κυβέρνησης:

«Ο Κυριάκος με αυτά που λέει είναι χορηγός του ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτό, όμως, είναι η μισή αλήθεια.

Η άλλη μισή είναι εξής:

Ο Κούλης κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός τη χώρας. Αν αυτό το έλεγες πριν 6 χρόνια θα γελάγανε και τα τσιμέντα. Και αυτό είναι αποκλειστικό επίτευγμα (ναι πρόκειται για επίτευγμα) του ΣΥΡΙΖΑ, του Τσίπρα και της παρέας που κυβέρνησε τα τελευταία 4 χρόνια.

Ο Κούλης ο ασήμαντος, ο χαζός, ο ανύπαρκτος, ο ακραία νεοφιλελεύθερος, αυτός που ο πατέρας του πολύ πιθανόν να μην τον εμπιστευόταν ούτε για θυρωρό σε υπουργείο κατά την διακυβέρνηση του, αυτός ο άνθρωπος θα είναι πολύ πιθανόν ο επόμενος πρωθυπουργός. Και για αυτό ευθύνεται η κοινωνικά ανάλγητη και συκοφαντική για την Αριστερά διακυβέρνηση των συριζαίων.

Ας αφήσουν τις πονηριές οι φίλοι.

Η συριζαία εξουσία εφάρμοσε σκληρά αντιλαϊκά και πινοτσετικά μέτρα, ξεπούλησε τον δημόσιο πλούτο (αεροδρόμια, λιμάνια, υποδομές), υποθήκευσε για 99 χρόνια την δημόσια περιούσια, πέρασε πραξικοπηματικά την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών βάζοντας σε κίνδυνο την εθνική μας ακεραιότητα αλλά και την ειρήνη στα Βαλκάνια και συκοφάντησαν ως φασίστα όποιον διαφώνησε ή τον ψέκασαν στα μούτρα με ληγμένα χημικά.

Οι αθεόφοβοι πρώτα αυτοί συμφώνησαν σε σύμβαση εφταήμερης εργασίας σε μία επιχείρηση και τώρα βγαίνουν και καθυβρίζουν τον Κούλη!!

Ο Τσίπρας, ο Πολάκης, ο Παπάς, ο Τσακαλώτος και η παρέα τους ήταν τόσο πειθήνιοι και υποτακτικοί των διεθνών κέντρων που κατάφεραν να γίνουν το αγαπημένο κυβερνητικό σχήμα της Μέρκελ και της αμερικάνικης πρεσβείας.

Αλλά έχει κι άλλα.

Η συριζαία εξουσία διακρίθηκε στον κυνισμό, στην κωλοτούμπα, το ψέμα και την παπάτζα. Καιγόταν το Μάτι; Κατηγορούσαν τους καμένους. Πνίγονταν στην Μάνδρα; Κατηγορούσαν τους προηγούμενους. Γέμιζε με πετρελαιοκηλίδα ο Σαρωνικός; Όλοι φταίμε που δεν αγαπάμε το περιβάλλον.

Όπως ακριβώς και οι προκάτοχοι τους επιδόθηκαν σε διορισμούς ημετέρων, φωτογραφικές διατάξεις και ένα σωρό λαμογιές. Σαν έτοιμοι από καιρό, τα έκαναν πλακάκια με την εγχώρια διαπλοκή στήνοντας γέφυρες με τμήματα της ελίτ. Από τον Κόκκαλη, μέχρι τον Μαρινάκη ή τον Σαββίδη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε μέτρα που ο Άδωνης δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Γιατί, το ένα δέκατο από αυτά αν είχε γίνει επί Σαμαρά θα είχε γκρεμιστεί το σύμπαν και οι φίλοι που τους φταίει τώρα ο «νεοφιλελεύθερος Κούλης» θα είχαν βγει στα κάγκελα.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι όλα αυτά τα ανομήματα και τα εγκλήματα διαπράχθηκαν στο όνομα της Αριστεράς και της Δημοκρατίας. Λεηλάτησαν την χώρα, όπως και οι προηγούμενοι, κάνοντας χαβαλέ κάτω από πίνακες του Βελουχιώτη και του Μπελογιάννη. Υπάρχει πιο μεγάλη ζημιά που μπορούσε να γίνει στην αριστερά και στην αξιακή της ταυτότητα;

Στην τελική, ξέραμε πολύ καλά ότι ο Κούλης μαζί με την συμμορία που θα κατσικωθεί προσεχώς στο Μαξίμου είναι ανάλγητοι και ελεεινοί. Σιγά το νέο. Το συγκλονιστικό είναι ότι μεγάλη μερίδα της κοινωνίας θεωρεί πλέον και την Αριστερά ανάλγητη και ελεεινή.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τις πλάκες οι φίλοι.

Η αριστερά του «κότερου και του ψέματος» είναι ο πιο μεγάλος χορηγός του Κούλη και της επερχόμενης δεξιάς διακυβέρνησης.

Καλό βόλι αλλά δεν είμαστε και μαλάκες. Έλεος δηλαδή.

από το «facebook»

 

Αφήστε ένα σχόλιο