Συνεχίστε να διαφημίζετε τη Χρυσή Αυγή για να δω κάτι

Συνεχίστε να διαφημίζετε τη Χρυσή Αυγή για να δω κάτι


της Εβελίνας Χατζηδάκη

Λοιπόν εγώ διαβάζοντας όλα αυτά που γράφονται από «αντιφασίστες (-τριες )», «αντιεθνικιστές (-τριες)» και πάει λέγοντας, για το μαθητικό κίνημα των καταλήψεων αυτών των ημερών. Και φέρνοντας στο νου μου και τα άλλα που έχουν ειπωθεί για τον κόσμο ο οποίος έλαβε μέρος στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, στο μεγάλο ξεσήκωμα των αγροτών αλλά και στο κίνημα των Πλατειών στην αρχή της κρίσης. Σας βεβαιώνω πώς αν δεν ήμουνα «παλιά στο κουρμπέτι», αν δεν είχα διαμορφωμένη άποψη από τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απόκτησα στο κίνημα, θα είχα βγάλει το συμπέρασμα ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια πανίσχυρη, δημοφιλέστατη και ικανότατη οργάνωση.

Ότι αποτελεί τη μοναδική αντιστασιακή οργάνωση σήμερα και έχει καταφέρει αυτά που καμιά άλλη δεν άγγιξε καν.

Ότι είναι αυτή που έχει την ικανότητα να πιάνει τον σφυγμό και τις διαθέσεις του κόσμου και να τον κατεβάζει στους δρόμους όποτε θέλει και αυτή δημιούργησε και καθοδήγησε όλα σχεδόν τα κινήματα των τελευταίων χρόνων.

Η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με την εικόνα της που παρουσιάζουν οι πιο άσπονδοι εχθροί της ,οι αντιφά με το όνομα, ήταν ικανή να δημιουργήσει εκείνο το πρωτόγνωρο αμεσοδημοκρατικό κίνημα των Πλατειών που δέχτηκε τον πρώτο πόλεμο και τις καταγγελίες ότι ήταν φασιστικό (από τους αντιφα πάντα).

Ήταν εκείνη που κατέβασε τα τρακτέρ στους δρόμους και τους αγρότες με τις σημαίες οι οποίοι μέσα σε δυό μέρες (από το Ρέθυμνο που ξέρω) είχαν κλείσει όλες τις τράπεζες, την Εφορία και είχαν κατεβάσει τις σημαίες της Ε.Ε. (αλλά δεν είχαν συμπαράσταση από πουθενά γιατί οργίαζαν οι πληροφορίες ότι έχουν χρυσαυγίτικες συμπάθειες σα σύνολο και όχι μερικοί , από τους αντιφά πάντα).

Και βέβαια είναι η Χρυσή Αυγή πού ξεσήκωσε τα σχολεία (παρεπιπτόντως, οι καταλήψεις συνεχίζονται αν και έχει πέσει σιωπή) δεύτερη σχολική εξέγερση με εθνικά θέματα στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας από τη δεκαετία του 60 που είχαν ξεσηκωθεί για την Κύπρο. Μπράβο η Χρυσή Αυγή!

Μένω κατάπληκτη από το γεγονός ότι αξιόλογα άτομα (υπάρχουν πολλά τέτοια μέσα στις αντιφα οργανώσεις) δεν καταλαβαίνουν τις συνέπειες μιας τέτοιας αντίληψης που έχουν και την οποία προωθούν μάλιστα με μεγάλη επιμονή και φανατισμό.

Δεν είναι μόνο ότι είναι εντελώς άσχετη με την πραγματικότητα. Η Χρυσή Αυγή έχει ψηφοφόρους από κάποιον κόσμο με χαμηλή πολιτικοποίηση ο οποίος αναζητά εναλλακτική λύση στις γνωστές δυνάμεις αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα ήταν σε θέση να πετύχει αυτά που της λένε ότι πέτυχε.

Φυσικά έχει επέμβει σε αυθόρμητους αγώνες με εθνικό πρόσημο εκμεταλλευόμενη την απουσία όλων των υπόλοιπων ή την παρουσία τους με διαλυτικούς σκοπούς. Και γιατί να μην το κάνει αφού οι άλλοι» έχουν στείλει τους εθνικούς αγώνες στο «πυρ το εξώτερον»; Κατά τα άλλα ασχολείται με το κυνήγι προσφύγων και καλύπτει τα μέλη της που επιδίδονται σε εγκληματικές δραστηριότητες. Φυσικά δεν παραλείπει να αναφέρεται στην πατρίδα που οι άλλοι εγκατέλειψαν (ας είναι καλά τα παγκοσμιοποιητικά σχέδια του Σόρος με περιτύλιγμα του παλιού διεθνισμού) αλλά εκεί έχει ένα προβληματάκι όταν η πατρίδα αυτή χρειάζεται να εναντιωθεί στην πραγματική πατρίδα της τη Γερμανία του Γ΄Ράιχ («Η σβάστικα κυμάτιζε περήφανα πάνω από την Κρήτη» έγραφε μια φασιστική ιστοσελίδα).

Λοιπόν η οργάνωση αυτή, με ευκαιρία τις τελευταίες μαθητικές καταλήψεις -όπως και τα πανεθνικά συλλαλητήρια που προηγήθηκαν- όπου εισχώρησε αφού είχε το πεδίο ελεύθερο να το κάνει και δεν δημιούργησε τίποτα, παρουσιάζεται σαν πανίσχυρη, ικανότατη, σε θέση να πιάνει τον σφυγμό των μαζών, να κατεβάζει τα πλήθη στο δρόμο, τα τρακτέρ στις κεντρικές λεωφόρους και να κλείνει σχολεία.

Πόση σκέψη χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι αυτή η -ψεύτικη κιόλας- εικόνα δύναμης και ικανότητας μόνο κακό δεν της κάνει; Πόσος κόσμος δεν έχει κριτήριο την δύναμη και την αποτελεσματικότητα για να υποστηρίξει κάποια πολιτική δύναμη; Πόσες φορές δεν ακούσαμε να λένε ότι «καλοί είναι αλλά τι να σού κάνουν, με μικρή απήχηση»;

Συνεχίστε λοιπόν να διαφημίζετε την Χρυσή Αυγή και να την προβάλετε σαν πηγή και δημιουργό όλων των κινημάτων και θα δείτε (θα δούμε δυστυχώς) τα αποτελέσματα σε λίγο. Εκτός βέβαια ότι αυτός ο πανφασισμός σπρώχνει σε συμμαχίες με αυτούς ακριβώς που έχουν βάλει τη χώρα σε καθεστώς κατοχής και με τους πάλαι ποτέ «φονιάδες των λαών» που αυτοί ξέρουν αλλά δεν το λένε, ότι το κίνημα για υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας (είτε πιστεύουμε είτε όχι στην ορθότητα των συνθημάτων του και είτε το κάνει συνειδητά είτε όχι) αντιστρατεύεται τα νατοϊκά σχέδια στα Βαλκάνια και του Πάϊατ δεν του αρέσει καθόλου αυτό.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο