Για την «αριστερά» της δυστοπίας

Για την «αριστερά» της δυστοπίας


του Περικλή Δανόπουλου

Αγωνία μεγάλη στις 7 Μαΐου το 2017, στην Γαλλία, σε ολάκερη την Ευρώπη, στα πολυτελή γραφεία του ιερατείου της ΕΕ. Και ίσως πιο πολύ απ΄ όλους στην αριστερά, στην κοινοβουλευτική, αλλά και στις εξωκοινοβουλευτικές ομάδες και τους ανεξάρτητους.

Αγωνία μήπως βγει η Μωρή (Μαρί) Λεπέν και «εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού» του φασισμού στην Γαλλία και μετά σε όλη την Ευρώπη. Μάταια κάποιοι φωνάζαμε πως δεν υπάρχει διαφορά, πως το ενεργούμενο των τραπεζών Μακρόν, στυγνός νεοφιλελεύθερος θα αποδειχθεί πολύ πιο τερατώδης. Καμία συζήτηση, η Λεπέν να μην εκλεγεί……

Ενάμιση χρόνο μετά, οι ίδιοι ηλίθιοι ανακαλύπτουν τον ολοκληρωτισμό στην Γαλλία… χωρίς την Λεπέν. Μόνο που τώρα, έγινε ξεκάθαρο ποιος είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Ο φασισμός των ελίτ που κυβερνούν και δεν χρειάζονται τα αυγά και τα φίδια, που μέσα στην θολούρα τους κυνηγούν. Φυσικά και δεν μπορούν ακόμα και τώρα, να αποδεχθούν το αυταπόδεικτο. Γιατί τότε θα τεθεί το εύλογο ερώτημα… «κι εσείς που ήσασταν τόσο καιρό, που τα λαϊκά στρώματα υπέφεραν από την εξοντωτική νεοφιλελεύθερη πολιτική;».

Και τότε θα πρέπει να παραδεχθούν την ιδεολογική και πολιτική τους χρεοκοπία, την στροφή στον δικαιωματισμό και στα ανοιχτά σύνορα, την απώλεια γείωσης με τα πληττόμενα στρώματα.

Η εικόνα με τα παιδιά στα γόνατα, τα χέρια δεμένα πισθάγκονα και τους «ρόμποκοπ» δίπλα, στοιχειώνει όλο τον πλανήτη καθώς ταξιδεύει από σπίτι σε σπίτι με το διαδίκτυο.

Είναι μια ζοφερή εικόνα από δυστοπικό μέλλον.

Μόνο που πλην ελαχίστων, φωτεινών εξαιρέσεων, δεν έχουν το δικαίωμα να μιλάνε, εκεί στην αριστερά. Τα δάκρυα που χύνουν είναι κροκοδείλια. Έχουν γεύση ψηφοθηρίας και εξαπάτησης και ιδεολογικής παράκρουσης. Έχουν την εικόνα της Κουτσούμπα που απειλούσε και έβριζε τα δικά μας παιδιά στις καταλήψεις.

Δεν πείθετε κανέναν σύντροφοι. Κάντε στην πάντα.
Κυνηγήστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά και αφήστε τον λαό ήσυχο να κυνηγήσει τον πραγματικό φασισμό.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο