Νεολαίοι και βρωμόγεροι!

Νεολαίοι και βρωμόγεροι!


του Κων/νου Σταθόπουλου

Η άχρηστη νεολαία. Η ξεπεσμένη. Τα παιδιά χωρίς αξίες και ιδανικά. Οι αδιάφοροι. Οι τεμπέληδες.

Μερικοί μόνον από τους χαρακτηρισμούς των μεσήλικων ή υπερηλίκων τίποτα που σέρνονται και ξερνούν χολή σε όλη την χώρα, εναντίον μιάς νεολαίας που φρόντισαν πρώτα οι ίδιοι να αποδομήσουν.

Μια γενιά που βγήκε μέσα από πολέμους και χούντα, θα περίμενε κανείς να διδάξει τα παιδιά της, σεβασμό, αγάπη, αλληλοεκτίμηση και αντ’ αυτού, τα δίδαξε μίσος, ωχαδερφισμό, αγάπη για το χρήμα και την αρπαχτή, με το σλόγκαν: Άρπαξε να φας και κλέψε να ‘χεις.

Μια γενιά που έζησε με δανεικά, που δημιούργησε λαδωμένους εκπροσώπους του νόμου, καθηγητές χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας, έρμαια του κάθε πολιτικάντη που ήθελε να κάνει την δουλειά του, δημοσιογραφικές πόρνες, έτοιμες να υπομείνουν τα πάντα για μια καλύτερη ζωή, επιχειρηματίες της επιδότησης και των κάτω από το τραπέζι δοσοληψιών.

Μια γενιά που “πρόσφερε” στα παιδιά της, όχι τον Όμηρο, όχι τον Αριστοτέλη, όχι τον Γκάτσο και τον Σικελιανό, τον Σεφέρη, τον Ελύτη, τον ιατρό Παπανικολάου, μουσικούς, καθηγητές, επιστήμονες, αθλητές και δεκάδες ή εκατοντάδες άλλους, αλλά x-factor, ταλέντα, ημίγυμνα ή ολόγυμνα μικρά κοριτσάκια που παρελαύνουν υπερήφανα μπροστά σε κάθε κάμερα ή τηλεοπτικό φακό για να πάρουν μερικά ευρώ περισσότερα ή να γίνουν γκόμενες του καναλάρχη.

Μια γενιά που κατακρίνει τα παιδιά που ξενιτεύονται για ένα κομμάτι ψωμί ή ένα ολόκληρο καλύτερο καρβέλι, αλλά αποδέχτηκε η ίδια ως αυτοεξόριστους, τους βαθύπλουτους από το δικό τους αίμα και ιδρώτα πολιτικούς, οι οποίοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό για να οργανώσουν καλύτερα και χωρίς κόπο την κατοπινή καταλήστευση της χώρας.

Μια γενιά που μεγάλωσε σε αλάνες με παιχνίδια ομαδικά, με ματωμένα γόνατα, που έκλαψε, που γέλασε, που αγκάλιασε, να μεγαλώνει τα παιδιά της χωρίς ίχνος αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο.

Μια γενιά που μεγάλωσε διαβάζοντας τα όποια βιβλία έβρισκε και πολλές φορές κάτω από το χλωμό φως ενός κεριού και σήμερα δίνει στο νήπιο κινητό για να μην κλαίει ή απασχολεί.

Μια γενιά που χλευάζει τους νέους για το γεγονός πως είναι αδιάφοροι πολιτικά και δεν ξεσηκώνονται εν ονόματι της δημοκρατίας, ξεχνώντας πως οι ίδιοι δημιούργησαν και εξέθρεψαν πολιτικά τζάκια εν είδει μοναρχίας ή πως οι ίδιοι ψήφισαν, ψηφίζουν και συντηρούν στην ζωή την μεγαλύτερη ίσως κλίκα μαφίας παγκόσμια.

Μια γενιά που εν τέλει ντρέπεται ενδόμυχα για αυτό που έγινε, αλλά ταυτόχρονα μισεί τα παιδιά της που έγιναν ψηλότερα, εξυπνότερα, ικανότερα, δυνατότερα, που έχουν την ικανότητα κριτικής και αντιστέκονται με τον δικό τους τρόπο, που τώρα μπορούν και σηκώνουν κεφάλι, αγωνιώντας για την πατρίδα που ξεπουλάνε οι πατεράδες τους, έσπευσαν να βαφτίσουν την εξέγερσή της φασιστική.

Μιλούν λοιπόν για φασισμό, αυτοί που δεν μιλούν στον ιδεολογικό τους αντίπαλο, βλέποντας τον σαν εχθρό. Αυτοί που εντελώς φασιστικά κλείνουν τον δρόμο σε οποιαδήποτε άλλη εργατική τάξη, αρκεί να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της δικής τους. Αυτοί που εκτρέφουν τον φασισμό κάθε ημέρα, ώρα και στιγμή με τις ανόητες και ιδεοληπτικά ένοχες πράξεις τους. Αυτοί που ως προοδευτικοί, αγαπούν τους πρόσφυγες και τις σημαίες κάτω από τις οποίες εκείνοι, αγωνίζονται στα κράτη τους, αλλά όχι την δική τους. Αυτοί που για ένα μπαξίσι ή μία θέση στο σύστημα, θεωρούν αλυτρωτικό να υπερασπίζεσαι την ιστορία σου.

Η Μακεδονία δωσίλογοι δεν είναι χωράφια και στρέμματα γης όπως το μέγαρο του Περισσού, του συντάγματος, τα πολυτελή γραφεία σας και οι επαύλεις, αλλά ιστορία γραμμένη με αίμα.

Η Μακεδονία, η νεολαία που την υπερασπίζεται, η νεολαία που τόσο αγώνα κάνετε να την αχρηστεύσετε και να την υποτάξετε, αυτή η νεολαία θα γράψει το τέλος της άθλιας ιστορίας σας και το δικό σας.

 

Αφήστε ένα σχόλιο