FRONTEX – Προδοσία συμμαχία

FRONTEX – Προδοσία συμμαχία


του Κων/νου Σταθόπουλου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ηπειρώτικης εφημερίδας «Πρωινός λόγος» ( 8/10/2018 ), η Frontex θωρακίζει τα σύνορά μας. Δημοσίευση εδώ: https://www.proinoslogos.gr/kyria-themata/9-kyrio-thema/50199-%CE%B7-frontex.

Διαβάζοντας την επικεφαλίδα, πέραν της θλίψης που μου προκάλεσε, θεώρησα πως η εφημερίδα χρησιμοποιεί ειρωνικά τον τίτλο.

Αμέσως όμως από κάτω διαβάζω: –Διπλό κέρδος για την Ήπειρο από τη συμφωνία Ε.Ε. – Αλβανίας.

Έχασα το φως μου.

Γνωρίζω από παιδί πως στην υποτιθέμενη δημοκρατία μας δεν υφίστανται ιδεολογίες, όσον αφορά πάντα τους πολιτευτές μας.

Οι ιδεολογίες υφίστανται μόνο μεταξύ των πολιτών και λόγο απαιδευσιάς, η μία είναι το φασίζον είδωλο της άλλης.

Για τους πολιτικούς μας ταγούς τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Ταΐζουμε με δήθεν ιδεολογία το πόπολο και εμείς τρώμε και πίνουμε εις βάρος του.

Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με δημοσιογράφους και μάλιστα τοπικής, αν είναι δόκιμος ο όρος, εμβέλειας, που υποτίθεται τιμούν και σέβονται τον τόπο τους.

Εξακολουθώ, να γράφω, να μιλώ, να τονίζω πως η σκέψη μου είναι και θα παραμείνει πάνω από κόμματα και η συγκεκριμένη περίπτωση, είναι δυστυχώς για εμάς για πολλοστή φορά, ένα μάθημα προς όλους μας, για το ποιόν των πολιτευτών και των υποτακτικών τους σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής.

…Ήδη υπογράφηκε η σχετική συμφωνία με τη συμμετοχή και του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, η οποία έχει και μία πολύ σημαντική παράμετρο. Επιτρέπει παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας και εντός του αλβανικού εδάφους!

Αποκρύβοντας το γεγονός πως ότι ισχύει για την μία πλευρά ισχύει και για την άλλη, με την συμμετοχή, (εδώ αρχίζει το μάθημα), βεβαίως βεβαίως του νεοδημοκράτη επιτρόπου μας.

Κάνοντας μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, διαπίστωσα πως και η εν λόγω εφημερίδα υποστηρίζει πολιτικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Θα μου πείτε εφόσον είσαι υπερκομματικός προς τι η αναφορά αυτή;

Για να καταδείξω πως κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι, βαδίζουν χέρι χέρι όσον αφορά το ξεπούλημα της χώρας.

Πως βγάζω το συμπέρασμα;

Εδώ και πολλά χρόνια τα σύνορα είναι ξέφραγο αμπέλι. Γιατί λοιπόν τώρα;

Γιατί τώρα η Ήπειρος θα γίνει το κέντρο των εξελίξεων.

Γιατί τώρα θα «καθαριστούν» τα βουνά της, για να τοποθετηθούν οι «βρώμικες « και πιθανόν μεταχειρισμένες εκ Γερμανίας- ναι αυτές που ξηλώνουν ως άχρηστες- ανεμογεννήτριες.

Γιατί τώρα θα σκαφτεί το έδαφος και το υπέδαφός της για να αφαιρέσουν τα σπλάχνα της οι πετρελαϊκές εταιρείες.

Γιατί τώρα, ιστορικά είναι ο κατάλληλος χρόνος με το κατάλληλο, (εθελόδουλο), πολιτικό προσωπικό.

Μία Frontex λοιπόν θα είναι χρήσιμη και από τώρα προετοιμασμένη, ώστε την στιγμή που πιθανά να ξεσηκωθεί ο πληθυσμός, να έχει την υπηρεσιακή ετοιμότητα να επέμβει.

Ποιοί μένουν πλέον στα σύνορα; Μερικοί παππούδες και γιαγιάδες, ανήμποροι και πολιτικά εκμεταλλεύσιμοι, όπως ήταν πάντα. Δεδομένου πως θέλουν να περάσουν το υπόλοιπο του βίου τους ήσυχα και ειρηνικά, φυσικά και θα αποδεχτούν τον στρατό ξένης δύναμης να υπερασπίσει την ποθούμενη ησυχία και ειρηνικότητά τους.

«Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή δεν πρόκειται να αναλάβει εθνικές αρμοδιότητες σε ό,τι αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης. Αυτό είναι και θα παραμείνει αρμοδιότητα των κρατών μελών», διευκρίνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνεδρίασης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι όποιες ανησυχίες για ζητήματα εθνικής κυριαρχίας θα καθησυχαστούν το επόμενο διάστημα.
https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/150504/avramopoylos-ethniki-armodiotita-i-fylaxi-ton-eyropaikon-exoterikon-synoron

Από το πρώτο μνημόνιο, αποτέλεσμα της δανειακής σύμβασης, «κύριε» επίτροπε, έχει παραχωρηθεί η εθνική κυριαρχία και αν ο Παπανδρέου ήταν ο πρώτος που υπέγραψε την παραχώρησή της, οι υπόλοιποι διαμαρτυρόμενοι , για τα μάτια του κόσμου, φυσικά, γιατί συνέχισαν βάζοντας και τις δικές τους υπογραφές;

Εσύ «κύριε» Αβραμόπουλε, οπαδέ του «πιασάρικου» συνθήματος πατρίς θρησκεία οικογένεια, ποιά ακριβώς πατρίδα, ποιά θρησκεία και ποιά οικογένεια υπερασπίζεσαι;

Η «καλή» Frontex , αδρά αμειβόμενε «κύριε» επίτροπε, γιατί δεν ενήργησε με τον ίδιο τρόπο στο προσφυγικό, με ομάδες στα Μικρασιατικά παράλια, ώστε να σταματήσει εν τη γεννέση του το πρόβλημα της μετανάστευσης ή λαθρομετανάστευσης, με το αλισβερίσι εκατομμυρίων δολαρίων ανάμεσα σε λαθρέμπορους ή Ερντογανικούς πεταγμένους, ως μέσον πολιτικής πίεσης και νεκροζώντανους κατατρεγμένους;

Εσείς εκεί στον Πρωϊνό λόγο, και καταγόμενοι από αυτόν τον ιερό, από πολλές απόψεις, τόπο, γιατί συντάσσεστε με τους απάτριδες εν συνόλω πολιτικούς;

Είσαστε απάτριδες; Καλολαδωμένα τσιράκια τους ή απλά ηλιθίως ιδεοληπτούντες;

«Κύριοι»
Έχετε υπόψιν σας πως η ώρα πλησιάζει και δεν θα συμβούν οι παραλείψεις της κατοχής. Θα τιμωρηθείτε όλοι όπως αξίζει στην κάθε περίσταση.

Είναι τουλάχιστον ντροπή σε ανθρώπους που πατούν επάνω στην γραμμή η οποία οριοθετεί τα σύνορα της πατρίδας, να είναι ηθικά, τόσο τραγικά και ένοχα ανεύθυνοι, ώστε να ελέγχονται και να είναι υπόλογοι σε ανθρώπους σαν την αφεντιά μου και πάρα πολλούς ακόμη που προσπαθούν να φυλάνε Θερμοπύλες στο κέντρο της πρωτεύουσας, καλύπτοντας και την δική σας ανικανότητα.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο