Ελληνογερμανική Συνέλευση – Συγνώμη και φιλότιμο

Ελληνογερμανική Συνέλευση – Συγνώμη και φιλότιμο


του Κων/νου Σταθόπουλου

Υπάρχει μία ρήση που χρησιμοποιείται τακτικά από τον λαό: «Από τότε που εφευρέθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο».

Όταν έχεις υποπέσει σε λάθος, σε σφάλμα και αποδέχεσαι αυτό το λάθος, ζητάς συγγνώμη, υπονοώντας πως αυτό το λάθος δεν θα ξανασυμβεί και επικαλείσαι την μεγαλοψυχία της συγχώρεσης από αυτόν ο οποίος ζημιώθηκε, είτε σωματικά, είτε οικονομικά, είτε ηθικά, από το εν λόγω σφάλμα.

Όταν το επαναλαμβάνεις, ζητώντας πάλι συγγνώμη, σημαίνει πως δεν την εννοείς και προσπαθείς να κερδίσεις τουλάχιστον χρόνο, για να εφαρμόσεις εκ του πονηρού, τα σχέδιά σου.

Αναγκαίος ο πρόλογος, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση αφορά τους Γερμανούς και την προετοιμαζόμενη εδώ και καιρό 8η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ συνέλευση.

Αναφέρθηκα στο τι είναι συγγνώμη και γιατί την επικαλείσαι.

Αν την τιμάς, σύμφωνα με τα ήθη, τα έθιμα, την ιστορία, τον πολιτισμό και την γλώσσα, έχεις φιλότιμο.

Έχοντας σαν μέτρο σύγκρισης τους Γερμανούς και γνωρίζοντας αποδεδειγμένα, πως, ουδέποτε και λόγο κουλτούρας, δεν είχαν φιλότιμο, τότε οι απανωτές συγγνώμες που ακούγονται τον τελευταίο καιρό, δεδομένης της οικονομικο-κοινωνικο-πολιτιστικής κατάστασης στην οποία έχουν φέρει ολόκληρη την γηραιά ήπειρο, ουσιαστικά επιβεβαιώνει το ένοχο του πράγματος.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την χώρα μας. Ουσιαστικά βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση.

Αν εγώ δεν υπογράφω συνθήκη ειρήνης μαζί σου και ταυτόχρονα ζητώ συγγνώμη για τις φρικαλεότητες που έχω προκαλέσει, όπως πρόσφατα δήλωσε ο εντεταλμένος εκ Γερμανίας Νόρμπερτ Μπάρτλε, προσπαθώντας να γίνει αρεστός στους Κρητικούς εν όψει της 8ης Ελληνογερμανικής συνέλευσης η οποία θα λάβει χώρα στην Χερσόνησο, τότε κάτι άλλο έχω στο μυαλό μου.

Αν εγώ δεν υπογράφω συνθήκη ειρήνης μαζί σου και ταυτόχρονα υποχρεώνω, τάζοντάς του θέσεις και οφίτσια, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, να παραστεί σε μνημόσυνο πεσόντων ναζί, όπως συνέβη με τον κύριο Κωσταράκο, πάλι κάτι άλλο έχω στο μυαλό μου.

Από την πρώτη στιγμή δημιουργίας αυτής της κατά γενική ομολογία διείσδυσης των Γερμανών στα διοικητικά πράγματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσω του εκπροσώπου τους Γιοακίμ Φούχτελ έχει ουσιαστικά εκφυλιστεί η έννοια του Δήμου και όλες σχεδόν, οι κατά κύριο λόγο, οικονομικές αρμοδιότητες έχουν περάσει στα χέρια των Γερμανών.

Τις ίδιες απόψεις, εκπορευόμενες πάντα από την ίδια τακτική και την ίδια Γερμανική γραμμή διείσδυσης, εξέφρασε και ο Στάινμάγιερ (ομοσπονδιακός πρόεδρος).

Πριν βέβαια την εκλογή του στην θέση του πρωθυπουργού ο «κύριος» Τσίπρας στηλίτευε την στάση των προκατόχων του, Σαμαρά και Βενιζέλου, χαρακτηρίζοντάς τους, όχι άδικα, Γερμανοτσολιάδες και δηλώνοντας πολύ σωστά πως χρησιμοποιείται η Ελληνογερμανική συνέλευση ως δούρειος ίππος για τις Γερμανικές μπίζνες, με την τοπική, υποτιθέμενη, αυτοδιοίκηση.

Αυτές βέβαια οι πολύ σωστές εκφράσεις και καταγγελίες, έλαβαν χώρα πριν αλλάξει χέρια η κουτάλα, ώστε να πειστεί, όπως και έγινε, ο αφελής ψηφοφόρος πως έχει να κάνει με αριστερούς πατριώτες, οι οποίοι θα διεκδικήσουν για πάρτη του.

Η Ελληνογερμανική συνέλευση είναι ο προπομπός της οριστικής και ολοκληρωτικής παράδοσης της δημόσιας περιουσίας σε γη, θάλασσα και αέρα στον Γερμανό κατακτητή.

Δυστυχώς, πέραν του κατοχικού στο σύνολό του κοινοβουλίου, υπάρχουν δημοτικοί άρχοντες σε αυτόν τον τόπο, που είναι διατεθειμένοι, αν όχι χαρούμενοι, να συμπράξουν στα επιχειρηματικά σχέδια των μακελάρηδων των προγόνων τους.

Τουλάχιστον οι Κρητικοί αν έχουν ίχνος μνήμης, ας μην επιτρέψουν την ντροπιαστική παρουσία του κατακτητή, ξανά στον τόπο τους, έστω και υπό μορφή συνέλευσης.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο