Ο Αλέξης έχει νεύρα…

Ο Αλέξης έχει νεύρα…


του Άγγελου Κωβαίου

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει νεύρα. Δεν κρύβεται αυτό και προφανώς κάτι σημαίνει.

Αντί να είναι χαρούμενος και ενθουσιώδης μετά τις καταπληκτικές εξαγγελίες του στην Θεσσαλονίκη από το πολιορκούμενο Βελλίδειο, πήγε στο Στρασβούργο και άρχισε να τσακώνεται με τους ευρωβουλευτές.

Ίσως να ενοχλήθηκε που μιλούσε σε μία άδεια αίθουσα. Μα, κανείς δεν είχε την στοιχειώδη περιέργεια να ακούσει το όραμά του για την Ευρώπη;

Κανείς δεν καταλαβαίνει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός γνωρίζει καλύτερα ποια είναι τα προβλήματα της Ένωσης και πώς θα παταχθεί η ακροδεξιά;

Και εν πάση περιπτώσει, είναι δυνατόν κάτι τύποι όπως ο Φέρχοφστατ και κάτι άλλοι, να ξέρουν καλύτερα τις έχει συμβεί στην Ελλάδα επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Με λίγα λόγια, όλη η Ευρώπη έχει πάρει χαμπάρι τον Τσίπρα. Και δεν έχει πλέον κανέναν λόγο να τον ακούει. Την δουλειά την έχει κάνει, τα μνημόνια που έφερε θα μείνουν για πάντα και κάπου εκεί η χρησιμότητά του εξαντλείται.

Το κακό είναι ότι ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί την νέα συνθήκη. Και εκεί που νόμιζε ότι ως μεταμνημονακός ήρως θα συνομιλεί για πολιτικές θεωρίες, αριστερά ιδεώδη και αλλαγή της Ευρώπης, κάθεται και τα λέει μόνος του στον βρόντο.

Είχε συνηθίσει άλλα. Και ίσως παραπλανήθηκε και από την Θεσσαλονίκη. Όπου διαδήλωναν οι (κατ΄εκείνον) ακροδεξιοί φασίστες, ενώ όσο μιλούσε τον χειροκροτούσαν οι αριστεροί κλακαδόροι.

Γιατί ακόμη και από την τηλεόραση ήταν ορατό: οι χειροκροτητές ήταν περιοροσμένοι στις θέσεις μπροστά στο βήμα από το οποίο μιλούσε. Όπως και στο ευρωκοινοβούλιο τον χειροκροτούσαν μόνο ο Παπαδημούλης και δύο τρεις άλλοι.

Κάπου εκεί μπορεί κάποιος να δείξει κατανόηση. Πώς να μην έχει νεύρα ο άνθρωπος;

από το «http://www.in.gr/»

 

Αφήστε ένα σχόλιο