…Κι η παρθένα με τον σατανά

…Κι η παρθένα με τον σατανά


του Περικλή Δανόπουλου

Μετά την σάτιρα, ακολουθεί ο αναστοχασμός. Η ανακοίνωση του ανασχηματισμού, δεν έδειξε μόνο αυτό που γνωρίζαμε, το ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. Έδειξε ακόμα ότι η γάγγραινα του πολιτικού συστήματος, έχει προχωρήσει πολύ.

Η «αριστερή» (κάποιοι μέχρι και για κομμουνιστική μιλάνε, lol) κυβέρνηση, προσπαθεί να κάνει δύο μέτωπα: ένα αντιδεξιό και ένα ευρύ, χρησιμοποιώντας πρόσωπα με σαφείς επιρροές στον Κ. Καραμανλή και στον Γ. Παπανδρέου. Πιθανότατα, να πρόκειται και για πρόβα συγκυβέρνησης, αφού δεν βγαίνουν τα κουκιά, η κυβέρνηση παραπαίει και ο αρχηγός της νδ, μόνιμα με τις δηλώσεις του, πυροβολεί τα πόδια του κόμματος. Πιθανότατα να είναι απλά κινήσεις πανικού.

Όμως πίσω από τους τακτικισμούς κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, κρύβεται ένα τσούρμο καιροσκόπων, αριβιστών πολιτικών, που έχοντας οριστικά ξεχάσει λαό και ιδεολογία, τριγυρνάνε σα ζήτουλες γύρω από τα κομματικά βοθρολύματα.

Αποτυχημένοι αθλητές της γυμναστικής, αφού μόνο κυβιστήσεις (κωλοτούμπες) γνωρίζουν. Σήμερα είναι η Παπακώστα. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο Άδωνις, που τόσο άσχημα έβριζε νδ και πασοκ, πριν βρει στέγη και θαλπωρή στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε, αφού στην μνημονιακή και μεταμνημονιακή(!) εποχή, κυρίαρχη ιδεολογία είναι ο νεοφιλελευθερισμός.

Σε μια υβριδική εστία ενιαίου κόμματος (Πουλαντζάς), οι πολιτικοί σημερινοί σαλτιμπάγκοι κάνουν αυτό που κάποτε θεωρούνταν ύβρις… γλείφουν εκεί που έφτυναν, προσπαθώντας να γητέψουν το πόπολο.

Μα και το πόπολο, κάποια στιγμή αναμένεται να ξυπνήσει. Και τότε….

Και με όλες αυτές τις τερατογενέσεις και τις ασύμβατες σχέσεις, τα απίθανα πολιτικά παντρέματα μου ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι του Σαββόπουλου (πολύ πριν την κρατικοδίαιτη μετάλλαξή του)….

«Ολαρία ολαρά, γύρω – γύρω τα παιδιά,
ο μαρκήσιος Ντε Σαντ μ’ ένα χίππυ,
ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά,
ο γραμματέας μαζί με τον αλήτη,
κι η παρθένα με τον σατανά».

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο