Γιατί «Δημοψήφισμα τώρα!»;…

Γιατί «Δημοψήφισμα τώρα!»;…


Όπως ήταν αναμενόμενο, και εύλογο, η πρόταξη του «συνθήματος»-αιτήματος για «Δημοψήφισμα Τώρα!», ανάδευσε τον πολιτικό προβληματισμό, εστιάζοντας στην πολιτική ουσία της πρωτοβουλίας….

Συμπολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα, αναρωτιούνται και ρωτούν για τη «χρησιμότητα» και το «νόημα» αυτής της «προτεινόμενης» δράσης.

Αν και η έμφαση -κυρίως με ευθύνη της Αριστεράς του «αντικαπιταλιστικού διεκδικητισμού»- έχει δοθεί στην οικονομική πλευρά των Μνημονίων (που υλοποιείται ως γενικευμένη κοινωνική καταστροφή και λειτουργική οικονομική αποδόμηση), ωστόσο το «εργαλείο» για αυτή την εξελισσόμενη τραγωδία, είναι η ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ στα πλαίσια του ελληνικού εθνοκράτους… Αυτό σημαίνει οργανική αποικιοποίηση…

Αφαίρεση Κυριαρχίας που ενσωματώνει και το εθνικό και το πολιτικό-δημοκρατικό πεδίο. Κυριολεκτικά, ΜΑΣ ΥΦΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ: Δηλαδή το πεδίο της συλλογικής μας ύπαρξης, που δε νοείται χωρίς τον δικό μας έλεγχο….

Τα περιβόητα «κέντρα λήψης αποφάσεων» αφενός μεταφέρονται σε ξένες γεωγραφίες και αφετέρου εμπεδώνονται, στο εσωτερικό, ως ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ»

Η περίπτωση της κατάπτυστης, εθνομηδενιστικής «Συμφωνίας των Πρεσπών» είναι δραματικά αποκαλυπτική….

Επί ενός θέματος τεράστιας εθνικής σημασίας, με οριακά χαρακτηριστικά που συνδέονται οργανικά με την εθνική γεωπολιτική προοπτική μας, η Κυβέρνηση του Χίλτον, ενήργησε ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΕΡΙΦΡΟΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ. Και κατηγορηματικά, ο Πρωθυπουργός -υπάλληλος του Τ. Πάιατ- έσπευσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος……

Στο πλαίσιο μιας διαχείρισης με σαφές πνεύμα παγκοσμιοποιητικής υποτέλειας, ο εγγενής αυταρχισμός του πλανητικού νεοφιλελευθερισμού τρέπεται σε κυβερνητική κουλτούρα και πρακτική. Η αποξενωμένη αχυροκυβέρνηση της «Αριστεράς», υπηρετώντας με πρωτοφανή υπερθεματιστική υπακοή, τις ντιρεκτίβες της σύγχρονης Ξενοκρατίας, θέτει το λαό στο περιθώριο καταργώντας στις ουσίες της τη δημοκρατική τάξη….

Δεδομένου ότι στην Ελλάδα, η οικονομία/κοινωνία, η γεωπολιτική και η δημοκρατία διαπλέκονται οργανικά και απόλυτα: η ουσιαστική κατάλυση της Εθνικής Λαϊκής Κυριαρχίας δεν αφήνει κανένα πεδίο εκτός του αντικτύπου της….

Προτάσσοντας το «Δημοψήφισμα Τώρα!» ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΘΕΣΜΙΣΗΣ. Δίνουμε συγκεκριμένη μορφή, σε αυτή τη φάση, στον παλλαϊκό αγώνα ενάντια στο ξενόφερτο σύστημα επιβολής. Δεν «χανόμαστε» σε μια αντιμνημονιακή γενικότητα (που έχει καταδείξει την ανεπάρκειά της), αλλά οριοθετούμε με σαφή θετικό στόχο την αγωνιστική δυναμική: δηλαδή, την «κραυγή της αγανάκτησης» τη μετουσιώνουμε σε πολιτική στρατηγική και άξονα κινητοποιήσεων…..

Με τη Δημοκρατική Πολιτική Αντίσταση απομυθοποιούμε και ανατρέπουμε το πολιτικό σύστημα των ανδρεικέλων….

Με το «Δημοψήφισμα Τώρα!», δεν αποξηραινόμαστε σε «παράπονα» που «μας αγνοούν», αλλά προβάλλουμε ένα αίτημα, βαθιά καταξιωτικό της συνταγματικής τάξης: με εντελώς ορισμένη δημοκρατική αξίωση, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ…..

Ζούμε σε μια χώρα όπου η Πολιτική μεσολαβεί καίρια τις εξελίξεις… και εδώ πρέπει να δοθεί η μάχη…

Ο λαός μας, πέρα από ταξικούς, κομματικοπολιτικούς και ιδεολογικούς περιορισμούς και προσδιορισμούς: απαιτεί μια «ομαλότητα» και «κανονικότητα» σύμφυτη και στην παραδοσιακή πολιτική του κουλτούρα και στις συνταγματικές του κατακτήσεις. Με τον τρόπο αυτό, το εγκληματικό ψεύδος του πιο επονείδιστου αντιδημοκρατικού κοινοβουλευτισμού καταρρέει, και το σύστημα καλείται να δώσει πολιτικές απαντήσεις…..

Δε χωράνε αριστερά ΜΑΤ και ενορχηστρωμένος στιγματισμός σε ένα παλλαϊκό δημοκρατικό αίτημα… και το ξέρουν, γι’ αυτό τρέμουν την ανάπτυξη ενός τέτοιου κινήματος…..

Παράλληλα, όλο το πολιτικό φάσμα δεσμεύεται βαθιά. Η πάλη για «Δημοψήφισμα Τώρα!» δημιουργεί μια ανοιχτή διαρκή παρακαταθήκη δημοκρατικών δεσμεύσεων. Ποιοι άραγε θα συναινέσουν στο Δημοψήφισμα τώρα, και θα το απεμπολήσουν αργότερα; Η αγωνιστική δημοκρατική δυναμική μας θα τους έχει ήδη «κάψει»…….

Ας συνεκτιμηθεί, επιπλέον, ότι ο «δημοψηφισματικός ανένδοτος» της σύγχρονης εποχής, δημιουργεί στέρεους όρους για πολιτικές ενότητες και συντονισμούς, που ξεπερνώντας αντικειμενικά τους διαχωρισμούς, ανοίγουν το δρόμο για πλατιές κινηματικές «συναντήσεις»….

Διεκδικώντας «Δημοψήφισμα Τώρα!» δεν πελαγοδρομούμε εξουθενωτικά διασπαζόμενοι σε «ερμηνείες» και «προτάσεις» και «γενικά οράματα»…

«…Επειδή υπάρχουμε κι Εμείς»

 

Αφήστε ένα σχόλιο