ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!


του Νίκου Σταθόπουλου

Η υπόθεση του «ονόματος» είναι μια οριακή εθνική στιγμή και όχι ένα ακόμα «επεισόδιο» στο χρονίζον σίριαλ της «παρακμής»…

….Η αναγνώριση του ελεεινού σλαβομορφώματος ως «Μακεδονίας» θα σηματοδοτήσει την εντατικοποίηση των διεργασιών κατακερματισμού της Ελλάδας ως οργανικής αποικίας.

…Οι μνημονιοποιημένες πολιτικές ελίτ, προωθούν το ξεπούλημα γιατί γι’ αυτές, για την κερδοφόρα πολιτική τους επιβίωση, είναι μονόδρομος η σύμπλευση με τις βουλές και τα νιτερέσα του ευρωατλαντικού συστήματος κυριαρχίας.

…Είναι κρίσιμη στιγμή και είναι μείζον ζήτημα η εθνική λαϊκή αντίσταση

…Όμως αυτή η κορυφαία εθνική μάχη, πρέπει να δοθεί συγκροτημένα, συντεταγμένα, θετικά, και όχι με πατριωτικές κορώνες και εξαρσιακές γενικολογίες, που στην καλύτερη περίπτωση απλώς θα εκθρέψουν νέους «ηγέτες» και νέα πολιτικά σχήματα-τσόντες στον εθνικό πολιτικό μπερντέ…
Ένας αγώνας χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα, είναι γελοιογραφία αγώνα, που σύντομα αποσυσπειρώνει και αποστειρώνει την αγωνιστική διάθεση….

…Η εστίαση στο Δημοψήφισμα κάνει τον αγώνα λειτουργικά και πολιτικά συγκεκριμένο, αναδεικνύει στόχο και σημείο αναφοράς, και, έτσι, αποτρέπονται οι «ηρωικές» εκτονώσεις για την τιμή των όπλων.

…Διεκδικώντας οργανωμένα το Δημοψήφισμα, υποχρεώνουμε το σύστημα να απαντήσει επί εντελώς συγκεκριμένων θεμάτων και όχι να ελιχθεί δημαγωγικά με γενικεύσεις τεχνητού εμφύλιου.

…Το Δημοψήφισμα συνδέει οργανικά τη Δημοκρατία με την Πατρίδα και μεταφέρει την «αντιπαράθεση» από τους άσφαιρους γεωπολιτικούς και πολιτισμικούς ιδεολογισμούς, στο άμεσο πεδίο της κρατικοπολιτικής διαχείρισης, δηλαδή στην «καρδιά» της πολιτικής σύγκρουσης.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, διότι: πρόκειται για κορυφαίο θέμα της εθνικής μας υπόστασης και καμιά απόφαση δε μπορεί να ληφθεί ερήμην του υπέρτατου «δημοκρατικού θεμελίου», δηλαδή του λαού… ο οποίος, με τον τρόπο αυτό, εκφράζεται και ενεργεί ως Υποκείμενο της Πατρίδας και της Δημοκρατίας ταυτόχρονα…

…Το ότι ως τώρα οι κυβερνήσεις διαχειρίστηκαν το «όνομα» χωρίς προσφυγή στη λαϊκή βούληση, συνέβη διότι ποτέ ως τώρα δεν είχαμε φτάσει σε χρόνο τελεσίδικων δεσμευτικών αποφάσεων.

…Το Δημοψήφισμα είναι Αναγκαιότητα, επιπλέον, διότι το θέμα ξεφεύγει από το κοινωνικό και δημοκρατικό πεδίο, όπου οι αντιθέσεις και οι διαιρέσεις είναι το προφανές, και αφορά στο όλον της εθνικής ύπαρξης, άρα στο όλον της λαϊκής διαθεσιμότητας.

….Θα ήταν σωστό να συσταθεί μια Πανεθνική Επιτροπή Διεξαγωγής Δημοψηφίσματος, στελεχωμένη από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων πατριωτικής αναφοράς, και να ξετυλιχθεί μια σχεδιασμένη εκστρατεία Απαίτησης να εκφραστεί η εθνική λαϊκή βούληση.

…Μόνο έτσι: και οι ειλικρινείς πολιτικές προθέσεις θα φωτιστούν, και το σύστημα θα έρθει σε δεινή θέση άμυνας με πολιτικούς και όχι ιδεολογικούς όρους, και η κοινωνία θα βρει τους πραγματικούς διχασμούς της και τους πραγματικούς, συγκεκριμένους όρους της ενότητάς της….

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ!…..

…Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και τζόγοι ατιμωτικού παρασκηνίου …

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο